Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wiem, próbowałam rozluźnić trochę atmosferę... 😘

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Pati w 3? To Ci nieźle się ten bajzel rozniesie. Ja pamiętam jak u nas wstawiali w jednym, większe... gorszych brudasów niż wtedy, w życiu nie widziałam 🙈 a kurz to najgorsza zmora, bo będzie wszędzie...

    No niestety. Trochę lipa wyszła, bo rok temu kupiliśmy mieszkanie i wszystko remontowaliśmy i myśleliśmy , że okna są dobre ,a po zimie okazało się, że są do dupy i musieliśmy wymienić. Więc syf mamy od nowa. Teraz znowu będę pewnie miesiąc do ładu dochodzić no ,ale cóż zrobię. Właśnie skończyli i biorę się za sprzątanie.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • Judit Autorytet
    Postów: 1216 1219

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki te podstawowe, na AMH będę musiała dłużej poczekać.
    Dla porównania 4 msc temu robione w 4 dc:
    LH:6,1(2,12-10,89)
    FSH:9,0 (3,85-8,78)
    Estradiol 54,8 ( 21-251)

    dzisiaj w 2 dc:
    LH 3,71
    FSH 5,12
    Estradiol 46,00

    czyli ten stosunek lh do fsh wyszedł ciut ciut wyżej bo 0,72 (wtedy w tym 4dc było 0,67). Jest ok tutaj czy trzeba nad czymś popracować ? Tak sobie myślę, skoro wszystko inne zazwyczaj wychodzi dobrze, na ugs pęchęrzyk jest, raczej pęka to może moje komórki są jakieś słabe i trzeba je jakoś dokoksować ^^

    zbadałam jeszcze dodatkowo parę innych rzeczy i żelazo mam za niskie:

    Wit. B12 341,00 (189,00-883,00)
    Żelazo 41,8 (50,0-170,0)
    Ferrytyna 25,53 (4,63-204)
    Prolaktyna 8,17 (5,18-26,53)
    Testosteron 26,90(10,83-56,94)
    DHEA 3,78 (1,20-6,30)
    Glukoza 88 (70-99)
    Insulina 7,7(2,0-20)

    PT 11,64s (10,40-13)
    APTT 28,03(25,90-36,60)
    Fibrynogen 350 (200-400)
    D-dimer 298,71 (0-500)
    przeciwciała antyplemnikowe -negatywne
    toxoplazmoza,cytomegalia,chamydia-brak przeciwciał



    Można uznać że FSH jest git i ten wynik z 4dc był po prostu robiony w złym dniu cyklu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 17:19

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2

    ckaiqqmzw3i0cmc3.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wyniki sa fajne :)
    Zelazo musisz podsuplementowac i w sumie b12 by nie zaszkodzilo. Tak 350 podobno to taki bezpieczny poziom, ale malo kto ma taki bez suplementow a Ty jestes juz blisko :)

    Judit lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Salome Autorytet
    Postów: 2241 3341

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, chciałam się tylko pochwalić, że pęcherzyk pękł! Brawo on!!! Dostałam progesteron besins i latam po Krakowie, bo byłam w 3 aptekach i w żadnej go nie mieli :/

    Nuch, Sasanka55, DzulkaJ, Karolina, moni05, okularnica91, Izape_91, Magduullina, Pati96, MonikA_89!, APrzybylska, agge, aeiouy, Angelika1313, Malgonia, Ochmanka, eemmiilliiaa, Arashe, szona, ElfiaKsiężniczka, Ania_85_, Madziandzia lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Będę. Sprawdzę krzepliwość i to, co pisałam wcześniej. A w kolejnym miesiacu reszte wirusologii. Bo inaczej pójdę z torbami ;)

    U mnie też jest 4 dzień od momentu gdy beta wynosiła 15,7 a progesteron 12. Czekam.
    Przyjdzie. Ja miałam proga 57 i bałam się ze on wolno będzie spadał z takiej duzej wartości ale okres przyszedł wiec musiał spasc. Także jestem pewna ze u Ciebie to kwestia najblizszych dni.

    szona lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Judit Autorytet
    Postów: 1216 1219

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Judit wyniki sa fajne :)
    Zelazo musisz podsuplementowac i w sumie b12 by nie zaszkodzilo. Tak 350 podobno to taki bezpieczny poziom, ale malo kto ma taki bez suplementow a Ty jestes juz blisko :)

    Tak zobię :) Dzięki Małgoniu że zawsze mi odpowiadasz. Czuje że można na Was zawsze liczyć :)

    Szona te badania są w ciul drogie, serio można pójść z torbami. Ja zaczęłam opłacać sobie ubezpieczenie po kilku miesiącach niepowodzeń. Praktycznie wszystkie badania mam w pakiecie oprócz tych droższych jak np amh. Płace miesięcznie 50 zł i w wypadku takiej staraczki świruski to mi się to bardzo opłaca. Gorzej z tą firmą ubezpieczeniową ;p Tylko, że to ubezpieczenie zbiorowe z pracy, nie wiem czy u Ciebie też takie coś istnieje-jeśli tak to polecam.

    szona lubi tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2

    ckaiqqmzw3i0cmc3.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które badania ważne dla starszek robimy z siusiania, a które z wymazów?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tadam, tadam :) Beta <1.2 :)

    14 Nordzikow juz do mnie idzie :)

    moni05, Magduullina, Karolina, Szczesliwa_mamusia, APrzybylska, Nuch, Irvine90, Pati96, gusiaa, Gosiek1993, Malinaa90, Salome, DzulkaJ, Ewelina29, agge, okularnica91, Niercierpliwa v2.0, buba123, aeiouy, MonikA_89!, Angelika1313, moyeu, MamaStasia :), Malgonia, OO83, Ochmanka, malamisia, eemmiilliiaa, Arashe, Meggs, 5ylwian, szona, Ania_85_, Olga_89, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*

    Szona lada dzień @ przyjdzie, u mnie przy wyniku bety 86 w pią[email protected] przyszła w poniedziałek, podejrzewam że to kwestia tego jak szybko spadnie Ci progesteron jeśli suplementowalas.

    Dzulka z siusiania nie robiłam żadnych badań. Wymazy - Mucha, wymaz z szyjki, wymaz z pochwy, jak robisz badania z test dna to wymaz z policzka, więcej wymazow nie pamiętam, a cała reszta z krwi. No chyba że badanie moczu :p

    Monika trzymam mocno kciuki, żebys jutro miała piękna niespodziankę!!!♥️

    Ja leżę i zamiast się ogarnąć bo zaraz idę na spotkanie ze znajomą to leżę i nie chce mi się wstawać!!!! Jestem leniem... Ten cykl mi tak zapitala, dzisiaj już 8 dpo a mi się znowu włącza idiotyczna chęć testowania. Odpieram ją, ale nie wiem jak długo mi się to uda😂 ten i kolejny cykl to myślę że największą szansa na ciążę. Czy ja zawsze muszę mieć nadzieję że zaciazylam?!

    DzulkaJ, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2254 3631

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape ja mam tak samo.. co miesiąc twardo się zapieram że wytrzymam do dnia @ mimo że muszę jak najszybciej wiedzieć ze względu na zastrzyki a w tym miesiącu już w ogóle się nakręciłam bo się naczytałam że pierwsze 3 cykle po HSG są najbardziej płodne więc wymyśliłam sobie że jestem w ciąży i koniec tylko testy jeszcze tego nie wiedzą :p

    MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2254 3631

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko czyli już z kurzu możesz sasankowe krzesełko przecierać ;)

    moni05, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee, teraz modnie jest na jeźdźca 😂 potem krzesełko, ewentualnie. 😋

    Sasanka55, Misiaa, okularnica91, aeiouy, Angelika1313, Malgonia, Ochmanka, Arashe, szona, MonikA_89!, Ania_85_, Madziandzia lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja tez bardzo liczylam na te cykle po hsg, ten to juz drugi i nic.
    Powtorzylam test, jest bialy... kolejny raz test mnie oszukal, nie mam slow :(

    buba123 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Misia, ja tez bardzo liczylam na te cykle po hsg, ten to juz drugi i nic.
    Powtorzylam test, jest bialy... kolejny raz test mnie oszukal, nie mam slow :(
    Przykro mi :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Misia, ja tez bardzo liczylam na te cykle po hsg, ten to juz drugi i nic.
    Powtorzylam test, jest bialy... kolejny raz test mnie oszukal, nie mam slow :(
    A może mocz po prostu rozcieńczony po całym dniu?

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buba, to na pewno... ale mysle, ze mimo wszystko cos by tam majaczyło :(

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko niekoniecznie. Jesli na tamtym bobo byla tak bardzo jasna to po calym dniu i wypiciu pewnie hektolitrow wody marne szanse zeby cos sie pokazalo. Ja tam dalej wiem swoje i wiem ze to ten cykl i wybacz ale Ciebie nie slucham 😜

    Nikodemka, szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7332 10404

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Dziewczyny, tadam, tadam :) Beta <1.2 :)

    14 Nordzikow juz do mnie idzie :)
    No to teraz czekamy aż twoja beta znów będzie rosnąć. Szykuj krzesełko 😍😘

    Nikodemka, aeiouy, Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2254 3631

    Wysłany: 13 czerwca 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a Ty jutro o której wyniki będziesz miała?
    Nikodemko ja bym i tak jutro poszła na Twoim miejscu na betę bo jakoś nie chce mi się wierzyć że taka wyraźna kreska powstałaby z niczego...

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego