Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. W swiecie dziecka piekne sa rzeczy,ale 80%z tych rzeczy mozna znalezc taniej w innych miejscach :-)
    Ja po pierwszej ciazy zostawilam sobie jedna koszule. Dwie wyrzucilam. Wiec dokupie sobie dwie nowe. Stara zostawie sobie do porodu. Z reszta w niej rodziłam

    Ja przez tego cholernego paciorkowca boje sie polowkowego. Juz bylam taka spokojna i znowu naszedl mnie stres. Mam nadzieje,ze z moim synkiem wszystko bedzie dobrze.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamunia bedzie dobrze. Ja pierwsza matka histeryczka tego forum Ci to mowie. Mamy dobrego lekarza, dziecko ma lozusko ktore je chroni, wszystko bedzie ok.
    Szkoda ze akurat w ta srode nie mam wizyty to bysmy sie moze spotkamy w poczekalni ;)

    Ja jeszcze nie bardzo sie orientuje co jest drogo a co nie, dlatego poki co staram sie hamowac, bk nie chce przeplacac. Wiadomo ze jak sie dzidzia urodzi na swieta to bym chciala zeby miala jakies wyjsciowe spiochy na te okolicznosc, ale tez nie ma co sie rozpedzac. Jednak co innego jak szlam do kogos z prezebtem i kupowalam ciuszek za powiwdzmy 40-50 zl a co innego jakbym miala cala wyprawke z takich skompletowac, a np kluska mi po 2 miesiacach wyrosnie.
    A mam liste od Moni i troche tego trzeba miec.
    Bede miec cale zycie by jej kupowac sluczne rzeczy.

    A ja tez z okazji 2 trymestru mam krok rozwojowy bo zmuenilam suple na typowe witaminy dla ciezarnych i ograniczylam tableteczki do 4 sztuk :)

    Szczesliwa_mamusia, moni05, szona, okularnica91, MonikA_89!, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę to wstawiam zdjęcia z USG

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98100f7363e8.jpg i oczywiście przy okazji zostawiam wiruski -#-#+#((*(#(#!$!$!!$!$!*;"!?#!]¢]] xnMnznznzksnnzm x *:#;#+(#;*!]!;*!*?[

    Pati96, Angelika1313, Szczesliwa_mamusia, Malgonia, moni05, szona, Irvine90, okularnica91, MonikA_89!, Magduullina, Madziandzia, agge lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kochane ;)

    Jako że jesteśmy na wakacjach to ciężko mi Was na bieżąco nadrabiać, ale mam do Was pytanie. Z uwagi na to, że w końcu w ramach urlopu uwolniłam się od pracy, to mogłam sobie uświadomić, jak strasznie tej pracy nie cierpię. A po macierzyńskim najchętniej bym już tam nie wracała. W związku z tym zaczęłam już teraz myśleć nad alternatywą, a najlepszą opcją jak zwykle wydaje się pracować u siebie. :) Mąż z kolei zajmuje się zawodowo wspieraniem start-upów i wdrażaniem innowacji, więc mógłby sporo pomóc.

    Jakiś czas temu sama biegałam jak szalona do labu na betę, żeby sprawdzić jej przyrost. Wyniki były czasem po 6 godzinach, a czasem następnego dnia, co doprowadzało mnie do szału. Pomyślałam więc sobie, że w sumie dlaczego nie ma jakiegoś urządzenia jak np. glukometr, które mierzyłoby poziom bety we krwi? Powiedziałam to najpierw w żartach do męża, ale on się z tym zwrócił do znajomych lekarzy, z którymi pracuje nad projektami medycznymi i... im się bardzo ten pomysł spodobał. Być może można byłoby to robić z krwi, a może ze śluzu.

    I teraz pytanie do Was kochane, w ramach badania rynku :D czy jako staraczki bylybyście takim urządzeniem zainteresowane? Można byloby je kupić, albo wypożyczyć w przychodni. Wynik bety znany od razu :)

    Dziękuję ślicznie z góry za odpowiedzi :D

    moni05, szona, Madziandzia, Ania_85_, agge lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine kurcze ,ale super pomysł. Na prawdę! 😄 Jeśli byłoby to 100 % wiarygodne , tak samo jak badanie krwi w labo to oczywiście, że byłabym takim urządzeniem zainteresowana. Ile stresu mniej.😊

    Irvine90, szona, agge lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno mnie u Was nie było, wyczytałam dużo smutnych i niesprawiedliwych rzeczy, bardzo mi przykro dziewczyny, ale udać się uda na pewno!

    Gratulacje pięknych ciąż i cudnie rozwijających się maluszków ☺️

    Ja dzisiaj byłam na monitoringu u nowego ginekologa w 12 dc, owulację mam ok.20 dc i stwierdziła, że mam jajniki o budowie drobnopecherzykowej, jest jeden pęcherzyk 9 mm i z racji tego, że do owulacji mam czas to wszystko może się wyklarować i na chwilę obecną nie może stwierdzić pcos, ponieważ wyniki lh, fsh, prolaktyny mam w normie i nie wskazują w ogóle na pcos.

    Pytanie co mogę zbadać, aby potwierdzić lub wykluczyć to? Są tu dziewuszki z takimi jajnikami?

    Dziewczyny pewnie pytanie już padało, ale szukać się nie chce, co mam sobie zbadać przy staraniach i posprawdzac dla świętego spokoju, a co może utrudniać zajście w ciążę?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby takie urządzenie kosztowało do 200 zł to biorę w ciemno :D.

    Dzulka chyba ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo kierunków badań jest dużo :). A chorujesz na cokolwiek? Mi to się marzy taki algorytm, taki test-drzewko gdzie byłyby sciezki pytań TAK/NIE, po których idąc byłaby jednoznaczna odpowiedz jaka jest Twoja przyczyna niepłodności ;).

    Ps. Polecam Wam dla eMkow tabsy z Himalai :D nie narzekam jakoś bardzo na libido mojego ale żeby tak za mną chodził cały czas jak teraz to ostatnio chyba na studiach :D

    DzulkaJ, Irvine90, Malgonia, szona, MonikA_89!, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka mysle ze chyba powtorzyc usg :/ moze wysokie AMH by tez wskazalo na policystycznosc. Nic innego.mi nie przychodzi do glowy.

    Irvine ja kiedys czytalam ze jest cos takiego. Wszystko oczywiscie zalezy od ceny, ale gdyby urzadzenie kosztowalo kolo 100 zl i trzeba bylo do niegk tylko paski dokupic to przy cenach bety pewnie bylby na to popyt. Przy wyzszej cenie.. moze wlasnie jakis wynajem.
    Pewnie tez duzo zalezy od niezawodnosci.ale moze to by sie wybarwialo jak test ciazowy. W sumie to jaka roznica czy sie upusci 4 krople krej czy moczu.

    Irvine90, DzulkaJ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że lekarze to nie chętnie wystawiają skierowania na badania, nawet tak profilaktycznie, żeby sprawdzić różne rzeczy i starać się powoli wykluczać, zamiast tak to oni biorą i robią stopniowo badania, jak gdzieś nie trafia w coś..


    Haha chyba swojemu kupię w takim razie i sprawdzimy czy działa !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 20:25

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam tak na szybko z zapytaniem lh i fsh najlepiej 2 dnia cyklu tak?? bo już nie pamiętam.

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • szona Autorytet
    Postów: 5906 14098

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Najgorsze jest to, że lekarze to nie chętnie wystawiają skierowania na badania, nawet tak profilaktycznie, żeby sprawdzić różne rzeczy i starać się powoli wykluczać, zamiast tak to oni biorą i robią stopniowo badania, jak gdzieś nie trafia w coś..


    Haha chyba swojemu kupię w takim razie i sprawdzimy czy działa !

    Co do diagnostyki PCOS - usg, plus testosteron całkowity, dhea-S, shgb, 17 oh progesteron.

    I zgadzam się co do lekarzy - nie są za szczególnie chętni do kierowania na badania.

    Co do urządzenia do badania bety - jedno badanie kosztuje 30 zł. Gdyby to urządzenie było wiarygodne i kosztowało rozsądnie - pewnie bym kupiła. Ale trzeba pamiętać, ze chyba jesteśmy trochę wyjątkami na rynku, bo wiele kobiet zachodzi w ciaze nie wiedząc zupełnie co to beta ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:16

    Irvine90, DzulkaJ lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2212 3225

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Dziewczyny wpadam tak na szybko z zapytaniem lh i fsh najlepiej 2 dnia cyklu tak?? bo już nie pamiętam.

    Mi endo kazał robić w 3 dc.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • szona Autorytet
    Postów: 5906 14098

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Dziewczyny wpadam tak na szybko z zapytaniem lh i fsh najlepiej 2 dnia cyklu tak?? bo już nie pamiętam.

    Robiłam w 3 dc

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7730 10931

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, ja bym kupiła 😘 świetny pomysł!!! Najlepiej i najpewniej by było chyba z krwi, jak glukozę. Ale co by nie było, to chce!!!! 🙃

    Mama Stasia, duża ta Twoja córcia 😍 jeszcze troszeczkę i będziesz ją tulić!

    DziulkaJ, możesz sprawdzić AMH. Przy pcos często jest wysokie.

    Angelika, 2-5dc najlepiej badać te hormony :) możesz też od razu prolaktynę sprawdzić jak i tak się kłujesz. Chyba że już badałaś 😜

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5906 14098

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei dowiedziałam się, że w Bia w szpitalu jest program unijny, gdzie cała diagnostyka prowadzona jest za free. Nie mam pojecia jak to wyglada w praktyce, ale postanowiłam spróbować. 2 lipca mamy wspólna wizytę (która jest wymogiem), a później chodzę już sama. Od razu badany jest partner, są dwa badania nasienia też za free. Lekarz, do którego idę - jest ginekologiem endokrynologiem, specjalistą w dziedzinie in vitro i ma genialne opinie - przynajmniej w necie. Jestem powiem Wam zaciekawiona niezle. Z początkiem lipca robię też badanie kariotypu, a w tym tygodniu możliwe, że również te wymazy na MUCHę.

    W ogóle śluz płodny mnie dosłownie zalewa. Jak nigdy wcześniej w moim życiu. Nie mierze temperatury, nie sprawdzam testow LH. Ale męża mi się chce. Może powinnam poczekac na jutrzejsza betę i czwartkowe usg, ale powtarzam sobie, że musi być wszystko dobrze i już 💪

    Cykl generalnie na straty - bo zapalenie gardła level master, leków milion. Bywa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 21:14

    Miska _a, okularnica91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7730 10931

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, nie spisuj cyklu na straty! Przy zapaleniu gardła organizm będzie się skupiał na walce z wirusami i zostawi zarodek w spokoju, a wtedy on szybciutko się zagnieździ 😊 wykorzystaj męża!

    szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika prolaktyne mam cały czas pod ścisłą kontrolą bo biorę bromka ;) i póki co jest super :* jutro 2dc więc zrobie w takim razie :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Irvine, ja bym kupiła 😘 świetny pomysł!!! Najlepiej i najpewniej by było chyba z krwi, jak glukozę. Ale co by nie było, to chce!!!! 🙃

    Mama Stasia, duża ta Twoja córcia 😍 jeszcze troszeczkę i będziesz ją tulić!

    DziulkaJ, możesz sprawdzić AMH. Przy pcos często jest wysokie.

    Angelika, 2-5dc najlepiej badać te hormony :) możesz też od razu prolaktynę sprawdzić jak i tak się kłujesz. Chyba że już badałaś 😜
    Zapowiada się że będzie większa od brata . Tak już bliżej niż dalej ..

    szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet
    Postów: 5906 14098

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Zapowiada się że będzie większa od brata . Tak już bliżej niż dalej ..

    Czekam na tego Maluszka :) Byłaś pierwszą testującą z pozytywem, którą „poznałam” po przyjściu na to forum :) Ach jak ten czas pędzi...

    Magduullina, moni05 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Czekam na tego Maluszka :) Byłaś pierwszą testującą z pozytywem, którą „poznałam” po przyjściu na to forum :) Ach jak ten czas pędzi...
    Oj pędzi jak szalony . Mój synek w sobotę skończył 2 latka a nie dawno chodziłam z nim w ciąży. Teraz też nie dawno testowałam a tu już bliżej końca niż dalej .

    Malgonia, szona lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego