Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinaa, mi się teraz śnią takie bzdury i to co noc, że głowa mała ale koszmarów współczuję, można się zmęczyć zamiast wyspać moje sny na szczęście zazwyczaj nie są straszne, są po prostu nieskończenie głupie
Szona, jeśli faktycznie to okolice 10 dpo, to pewnie jeszcze za wcześnie po prostu :*szona lubi tę wiadomość
-
Irvine90 wrote:Malinaa, mi się teraz śnią takie bzdury i to co noc, że głowa mała ale koszmarów współczuję, można się zmęczyć zamiast wyspać moje sny na szczęście zazwyczaj nie są straszne, są po prostu nieskończenie głupie
Szona, jeśli faktycznie to okolice 10 dpo, to pewnie jeszcze za wcześnie po prostu :*
Z tego co wiem, piersi mogą bardzo bolec podczas spadania progesteronu. Mnie bardziej martwi ten ból w dole pleców, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mam endometriozę.
-
Hejka 🥰
Ja 20/21.06 Bede testować wg miesiączki, a i tak pewnie wcześniej to zrobię bo dziś test owu pozytywny od wczoraj sluz jak białko jajka, a dziś 7dc..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78215572ee30.jpgOchmanka, Madziandzia, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Moni piękny synek. Mam nadzieję, że ja jutro takie wyraźne zdjęcie dostanę na połówkowych.
MonikA trzymam kciuki by kropek pięknie się wgryzł
Irvine ✊✊ za prenatalne.
Malina ✊✊ za wizytę.
Aeiouy gratuluję || kresek.
Ochmanka mam nadzieję, że sytuacja z przedłużającym cyklem szybko się wyjaśni.
Dziewczyny piękne brzuszki
Miłego dnia dziewczyny! I proszę o kciuki na jutro za połówkowe.
moni05, aeiouy, Ochmanka, Iseko, Malgonia, Irvine90, MonikA_89!, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość
9.10.19 witaj synku
5.06 połówkowe
10.04 - prenatalne
19.02 beta - 4001,1
Aniołek (5tc) - Styczeń 2019 -
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:37
moni05, okularnica91, Pati96, OO83, Nuch, aeiouy, Ochmanka, Iseko, Malgonia, eemmiilliiaa, MamaStasia :), APrzybylska, ElfiaKsiężniczka, szona, DzulkaJ, agge, Irvine90, Salome, Madziandzia, MonikA_89!, Magduullina, Kittinka83, Arashe, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
OO83, a gdzie robisz połówkowe?
Ja się mega zdziwiłam, bo robię na NFZ. A doktor specjalnie włączył 3D tylko zbliżenie na buźkę, dwa ujęcia i od razu wydrukował i mi je wręczył. Później dalej sobie mierzył.
Co do tych torbieli w główkach to ponoć częste, zwłaszcza u chłopców właśnie i wchłaniają się same, stad kontrola, znów na NFZ 30.07 😉 generalnie sympatycznie.
Rany, jak czas biegnie, niedawno były Wasze II a tu zaraz już prenatalne... 🥰Magduullina, Kittinka83, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Nadrabiając:
Upragniona niunia- super wyniki męża! Cudnie ze to u Was nie będzie żadna przeszkoda w stworzeniu malucha! Współczuje historii zdrowotnych, jak się teraz czujesz?
Angelika- fajna inicjatywa z wizytami ciężarówek oprócz standardowej listy testujących. Możesz mi wpisać wizytę na 12.06 i usg III trymestru na 27.06 :* z góry dziękuje!
Olga- cieszę się, ze dobrze się czujesz. Ciekawe czy Twoje przeczucie z siusiakiem się sprawdzi, mnie intuicja matki nie zawiodła ani w pierwszej ciąży ani teraz
Maria87- oby torbiel się wchłonęła, a HSG dało efekt w szybkiej ciąży :* to podobno częste!
Jaszczurek- toz Ty już prawie na wylocie! Ale to mija, co? już niedługo będziesz tulić maleństwo 🥰🥰🥰
Ochmanka- takie długie cykle nieraz mi dawały nadzieje, francowate one są strasznie ale liczę na to ze czerwiec będzie dla Ciebie jeszcze szczęśliwy!
Mieszkasz przy lesie teraz!!!! Aaaaale Ci zazdroszczę tego zapachu rano!!!
Moni- kochana, dużo dużo zdrowia i miłości dla Was! Wyglądałaś jak królowa i mam nadzieje ze tak właśnie się czułaś. Wspaniały to musiał być dzień! Myślałam w piątek o Tobie! jaki piękny chłopczyk na tym zdjęciu co wstawilas 🥰 zakochałam się!
Kciuki za dzisiejsze usg!
Szczęśliwa mamusia- jak oko? Już lepiej mam nadzieje?? 😘 i jaki brzusio ❤️ cud miód!
Szona- baaaardzo mnie ucieszyły dobre wyniki emka!!! Mam nadzieje ze po tym piciu było niezłe wykorzystanie tych silnych żołnierzyków? 😬🤔
Buba- ale już dużego masz kawalera 🥰 cudowne wieści!
Dzulka- trzymam mocno kciuki za wyniki Waszego badania, na pewno będzie dobrze!
Pati- po 45 km to ja bym ducha wyzionęła nawet i bez ciąży, 10 to było dla mnie ogromne osiągniecie haha!
Ania_85- do teściów to bym się długo nie odezwała za to rozgadanie! Kurde człowiek mówi w zaufaniu a oni sami decydują ze wszyscy swieci będą wiedzieć chamstwo
Sasanko- jesteś, kochana!!! Twoje zdjęcie rozbawiło mnie do lez hahhaha ❤️❤️❤️ wypoczywasz za wszystkie czasy mam nadzieje?
MonikA- kropek już jest u mamusi i tam właśnie zostanie przez kolejnych 9miesiecy. Nie puszczam kciuków w ogole!!! ✊🏼✊🏼✊🏼
Aeiouy- aaaaa! Ciezaroweczko kochana, gratuluje 🥰🥰🥰 będzie dzidziuś, będzie dzidziuś :*
Agge- Tomek to piękne imię, strasznie urocze łobuziaki! Wiem, bo w domu mam takiego gagatka! ❤️ piękny brzuszek Ci się już maluje 🥰
Izape- o której dzisiaj monitoring? Poserduszkowaliscie mam nadzieje?
Arashe- śliczny brzuszek!!
MamaStasia- śliczny brzuszek! Taka piłeczka!
Małgonia- aaa czekałam na Twój brzuszek i się doczekałam! Wspaniały!
Nikodemko- co u Ciebie kochana? 😘
Skoro się chwaliliście brzuszkami to Wam tez mój wstawie:) kupiłam sobie wczoraj od jednej babki spodnie ciążowe (moje pierwsze haha) na lato- całe białe. Za całe 30 zł z h&mu w stanie idealnym! No i dzisiaj w nich pomykam
Ja i moja dziewczynka w rozpoczętym 28 tygodniu ciąży ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32bfd36c0f74.jpg
Pati96, moni05, aeiouy, Ochmanka, syllwia91, szona, DzulkaJ, agge, Karolina, Mila1996, Madziandzia, MonikA_89!, Magduullina, Angelika1313, Salome, Arashe, Ania_85_, Sasanka55, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:OO83, a gdzie robisz połówkowe?
Ja się mega zdziwiłam, bo robię na NFZ. A doktor specjalnie włączył 3D tylko zbliżenie na buźkę, dwa ujęcia i od razu wydrukował i mi je wręczył. Później dalej sobie mierzył.
Co do tych torbieli w główkach to ponoć częste, zwłaszcza u chłopców właśnie i wchłaniają się same, stad kontrola, znów na NFZ 30.07 😉 generalnie sympatycznie.
Rany, jak czas biegnie, niedawno były Wasze II a tu zaraz już prenatalne... 🥰
Na NFZ robię w szpitalu. Wcześniej na genetycznych dali zdjęcia,ale nie w 3D. Zobaczę jutro jak będzie.
moni05 lubi tę wiadomość
9.10.19 witaj synku
5.06 połówkowe
10.04 - prenatalne
19.02 beta - 4001,1
OO83 wrote:Na NFZ robię w szpitalu. Wcześniej na genetycznych dali zdjęcia,ale nie w 3D. Zobaczę jutro jak będzie.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mama_Zuzia - wygladasz jak milion dolarów! 😍 Piękny brzuszek.
Co u mnie? Obstawiam, ze jestem 3dpo, w tym cyklu byla wyjatkowo wczesniej niz zwykle, bo w 17dc. Ogolnie luz blues Jestem wyjatkowo spokojna i mam nadzieje, ze tak zostanie az do @, bo nie zakladam, ze sie uda. Po prostu czekam na histeroskopie i dalsze dzialanie.
Czuje, ze doszlam do etapu, w ktorym jestem bardzo zmeczona staraniami. Chcialabym zapomniec o ostatnim roku i sprobowac cieszyc sie zyciem.Mama_Zuzia, szona, DzulkaJ, Kittinka83 lubią tę wiadomość
-
Mama zuzia mamy takie same te brzuszki
No nic bede sie toczyc jak przekrocze 30 tydzien
Zabueram sie za sadzenie kwiatkow. Mialyscie racje, na zewnatrz jest piekarnik.Magduullina lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Mama_Zuzia - wygladasz jak milion dolarów! 😍 Piękny brzuszek.
Co u mnie? Obstawiam, ze jestem 3dpo, w tym cyklu byla wyjatkowo wczesniej niz zwykle, bo w 17dc. Ogolnie luz blues Jestem wyjatkowo spokojna i mam nadzieje, ze tak zostanie az do @, bo nie zakladam, ze sie uda. Po prostu czekam na histeroskopie i dalsze dzialanie.
Czuje, ze doszlam do etapu, w ktorym jestem bardzo zmeczona staraniami. Chcialabym zapomniec o ostatnim roku i sprobowac cieszyc sie zyciem.
Gdybys zobaczyła moja twarz która bez mejkapu jest czerwona w taka pogodę to byś cofnęła te słowa o milionie dolarów hahah dziękuje kochana.
Bardzo się cieszę, ze u Ciebie zapanował spokój. Tez miałam taki moment totalnej rezygnacji, gdzie to wszystko mnie przytłaczało psychicznie i świat kręcił się tylko w okol starań, a moje myśli wybiegały daleko w przyszłość i planowałam zwolnienie lekarskie nie będąc w ciąży.
Meczy takie coś strasNie, dlatego mam nadzieje, ze na nowo odnajdziesz radość w codzienności, w swoich ulubionych zajęciach i drineczkach, palemkach i innych nieprzyzwoitych rzeczach w ta piękna pogodę, a maluch pojawi się jako piękne uzupełnienie w momencie, w którym zaczniesz na nowo lubić swoje życie :* bardzo mocno w to wierze!
Małgonia- Twój 30 tydzień nie wypadnie przynajmniej w największe upały kochana! I będziesz najcudowniejsza kuleczka brzuszkowa jaka się tylko da ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 12:04
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Zastanawiałam się właśnie, ale mi zależało na lekarzu z certyfikatem fmf i właśnie dlatego robię w Citomedzie nie wiedziałam, ze w szpitalu tez można.
No u nas w szpitalu wojewódzkim robią znaczy się w Kielcach.moni05 lubi tę wiadomość
9.10.19 witaj synku
5.06 połówkowe
10.04 - prenatalne
19.02 beta - 4001,1
nick nieaktualnyMałgonia ja nie mam w bliskiej rodzinie ani wśród koleżanek Ani😀😂
Aeiouy czekamy na wyniki 😘
Ja z mężem podjelam decyzję że jedziemy do Chorwacji w lipcu. Oglądam już oferty noclegowe na wyspie. Autem bo autem i nie hotel ale ja lubię takie klimaty spokój i zero planu żadnych hoteli i masy ludzi. Oczywiście już mam myśli w głowie a co jak się uda?
Pozdrawiam Was.szona, aeiouy, moni05, Ochmanka, MonikA_89!, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Małgonia ja nie mam w bliskiej rodzinie ani wśród koleżanek Ani😀😂
Aeiouy czekamy na wyniki 😘
Ja z mężem podjelam decyzję że jedziemy do Chorwacji w lipcu. Oglądam już oferty noclegowe na wyspie. Autem bo autem i nie hotel ale ja lubię takie klimaty spokój i zero planu żadnych hoteli i masy ludzi. Oczywiście już mam myśli w głowie a co jak się uda?
Pozdrawiam Was.
Chorwacja 💟szona, syllwia91, Ochmanka, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia - mam nadzieje, ze bedzie wlasnie tak, jak napisalas :* Na szczescie mam tyle pracy, ze chcac nie chcac mniej mysle o staraniach
Syllwia91 - zazdroszcze tej Chorwacji, rezerwowalas noclegi przez jakas konkretna strone?
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Czy lekarz może zlecić mi hsg i histeroskopię po 7 mcach starań, czy mam kłamać, że staram się dłużej?
-
Malinaa widzisz, wszystko w porzadeczku jest ale super
Mama_zuzia- podziwiam za taka mobilizacje! Serio! ja nie dalabym juz rady tak intensywnie sie uczyc!
Nikodemko - po moich wczesniejszych doswiadczeniach jestem bardzo ostrozna teraz z pisaniem, ze sie udalo i w ogole... czekam na rozwoj sytuacji. Plamienia nadal mam.. Tak bardzo chcialabym miec zdrowa ciaze...
Ale fakt, test pozytywny w 1. cyklu po HSG Oby i Tobie sie udalo:)
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
szona wrote:Czy lekarz może zlecić mi hsg i histeroskopię po 7 mcach starań, czy mam kłamać, że staram się dłużej?
Na NFZ Ci raczej po takim okresie nie zleci, prywatnie - zależy od jego zdania/ doświadczeń i Twojego wieku. U mnie HSG zalecał przed rozpoczęciem stymulacji, a było to raptem po 4 cs.
Histeroskopię i laparoskopię na NFZ miałam po 13 cs.szona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Mama Zuzia cudny brzuszek!!! Wyglądasz jakbyś się najadla
Męża wykorzystałam. Powiedział że on czuje ze właśnie się udało haha więc zobaczymy jaka ma kobieca intuicję.
Sylwia ja też w lipcu na Chorwacji może się spotkamymoni05, Ochmanka, Mama_Zuzia, Arashe, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%