Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko no powiem Ci ze wszystko na raz jeszcze z malym musze w pon jechac bo cos ewidentnie sie dzieje ... Dusznosci ma na wieczor az churcza oskrzela ze starszym przerabialam no ale jest inaczej i intensywniej jakies wziewy musze ogarnac i skierowanie do alergologa bo gdzies przewalilam... :/ wszystko pyli teraz i az strach tylko zyrtec mu podaje ale trzeba dzialac bo widze ze cos nis tak ...

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Dziewczyny, help :) dostałam skierowanie na histeroskopię. Miała może któraś z Was?

    Piąteczka, ja tez dostalam :) I specjalnie nic o niej nie czytam w necie, zeby nie narobic w gacie 😂

    malamisia, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super że znalazłaś takiego lekarza 😊 teraz czekamy na testowanie i pierwsze objawy😁

    Ania super fota❤️

    Aeiou biedna, na taki stres ciężarne narażają wrrr🌪️

    Magdullina współczuję takiego combo :/

    Magduullina, Ania_85_, Izape_91, aeiouy lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Iza super że znalazłaś takiego lekarza 😊 teraz czekamy na testowanie i pierwsze objawy😁

    Ania super fota❤️

    Aeiou biedna, na taki stres ciężarne narażają wrrr🌪️

    Magdullina współczuję takiego combo :/
    Heh a powiem Wam m mi nspisal a jakas kaske cos nie potrzebujecie? Ja mu no nie daje rade jakos itd a on oczywiscie jeszcze normalnie dobil " to juz mnie nie potrzebujecie" masakra

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy a dzwoniłaś tam? Jak nie to daj numer będziemy od 6 na zmianę dzwonić i będą wiedzieli że z beta nie ma żartów!
    Iza super! A to lekarz na NFZ? Też muszę umówić się na monitoring bo dzisiaj już 1dc. Ale okres dziwny normalnie nie czuje nic! Zero jak bym nie miała okresu. Zobaczymy jutro

    Monika no Danka i Janek słabo 🤦🏻‍♀️ ale może Szona na drugie da 😂

    Magduullina, aeiouy, szona lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Aeiouy a dzwoniłaś tam? Jak nie to daj numer będziemy od 6 na zmianę dzwonić i będą wiedzieli że z beta nie ma żartów!
    Iza super! A to lekarz na NFZ? Też muszę umówić się na monitoring bo dzisiaj już 1dc. Ale okres dziwny normalnie nie czuje nic! Zero jak bym nie miała okresu. Zobaczymy jutro

    Monika no Danka i Janek słabo 🤦🏻‍♀️ ale może Szona na drugie da 😂
    Zazdroszczę 😉 ja po laparo pierwsza @ miałam tak ciężka że ledwo żyłam 😑

    A mnie się podoba Danka, jak będziemy mieć córkę to będzie miała tak na drugie, po mojej Babci 😊 a Jasiek też jest spoko, moja kuzynka ma synka Jasia i ja go uwielbiam, więc mi się dobrze kojarzy 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 23:07

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Piąteczka, ja tez dostalam :) I specjalnie nic o niej nie czytam w necie, zeby nie narobic w gacie 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:48

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamisia - ja dostalam skierowanie od ginekologa, do ktorego chodze prywatnie i pracuje w szpitalu, w ktorym ma wykonac mi histero. Mam dac mu znac jak dostane najblizszej miesiaczki i powie mi kiedy mam przyjsc do szpitala.
    Na pewno dzien przed badaniem wpadne w panike i przeczytam „cale Internety” 😂 Poki co staram sie o tym nie myslec.
    Twoj lekarz mowil Ci jak ma to wygladac? Moj powiedzial, ze to jeden dzien pobytu w szpitalu, a badanie wykonuje sie przy znieczuleniu miejscowym albo czopku przeciwbolowym i to mnie troche przeraza, bo przy hsg niby mial wystarczyc tylko srodek przeciwbolowy, a ja do tej pory tragicznie wspominam ten bol...

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała misia ja miałam histeroskopie razem z laparoskopia, więc nawet nie wiem co tam się działo. Histeroskopia jest prostszym zabiegiem, ale nie ma tak że nie niesie za sobą żadnego ryzyka. Z tego co się orientuję to po histeroskopii w tym samym dniu wychodzisz że szpitala i jesteś usypiana do zabiegu. Musi być w 1 fazie cyklu. U mnie podczas histeroskopii nic nie znaleziono.


    Angelika dr Micał :) Sylwia u mnie nie ma czegoś takiego jak monitoring na NFZ :p jest tylko prywatnie. U mnie lekarze na NFZnie wiedzą co to jest monitoring!
    Dziewczyny naprawdę jestem zachwycona, tak miły i ciepły lekarz-niespotykane!szczerze powiedziawszy to od dawna nie wyszłam od ginekologa z tak dobrym nastrojem. Zawsze postawa lekarzy przyprawiala mnie o doła zaraz po wizycie, a dzisiaj wyszłam z gabinetu uśmiechnięta, po zwykłym monitoringu.! Lekarz do mnie po stwierdzeniu owulacji powiedzial że no to teraz trzeba działać już tylko dla przyjemności :p a ja mówię do niego ze ciężko tak o przyjemność po takim czasie, to zaczął mi mówić że tak nie może być, że trzeba to zmienić i, że koniecznie mam iść do męża i go popiescic haha :P :p ale wszystko z takim tonem życzliwości i zrozumienia, a nie zazenowaniem, że jeszcze jestem w gabinecie i powinnam się ewakuować natychmiast!

    Ania_85_, golonat, aeiouy, Mama_Zuzia, Madziandzia, malamisia, okularnica91, MonikA_89!, Pati96, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonko gratulacje wielkie!! <3 bardzo, bardzo się cieszę, jakoś tak zawsze Ci kibicowałam..Tobie i Iseko...wiem, że może to dziwnie zabrzmi, ale czytałam sobie kilka miesięcy wstecz to forum, żeby Was troszkę lepiej poznać ;)..
    Cieszę się BARDZO!!!!!!!!!!!!
    oczywiście każdej z Was gorąco kibicuję!!!!!!!!!!

    aeiouy...masakra z tym wynikiem...liczyłam, że jak wejdę o tej porze to raczej wszystko już będzie wiadome...ale nie denerwuj się :* śpij dobrze!!!

    Izape...znam te klimaty z wizyt u gin. na nfz...kiedys poszlam do takiego jednego...i mowie o plamieniach przed okresem i o totalnym braku ochoty na sex...czy da sie cos z tym zrobic...a on do mnie" a jeśli chodzi o brak ochoty na sex to..hmm każda kobieta tak ma, na to nie ma lekarstwa"

    i z tym kompletnym zażenowaniem wyszłam z gabinetu obiecując sobie, że już więcej do tego pana nie pójde...

    dobrej nocki dziewczyny...dziś, mimo iż okres właśnie dobiegł końca mam totalnego doła, dawno już tak nie płakałam jak dziś...bez sensu ;(
    nie będę Wam smęcić...
    Do jutra.
    :*


    edit. Magdullina...po tym tekście Twojego M. baardzo widać, że też za Wami cholernie tęskni...
    tak sobie pomyślałam, jak to przeczytałam... Ale do 20tego jeszcze tylko kilka dni..zobaczysz, szybko zleci!! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 00:29

    szona, Magduullina lubią tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki!!

    Prog 30.4 (wczesniej 19.8 )
    Beta 105.3 (wczesniejsza 32)

    Ufff, pierwszy kamien z serca....
    Dziekuje, ze tak czekalyscie ze mna, jestescie meeega babki! 😚😚😚😚

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 00:34

    syllwia91, Kittinka83, Olga_89, buba123, Linka90, DzulkaJ, Mama_Zuzia, Izape_91, ElfiaKsiężniczka, Ochmanka, malamisia, Iseko, Madziandzia, OO83, szona, Meggs, okularnica91, Irvine90, MonikA_89!, Angelika1313, nowa na dzielni, Pati96, Melissa93, Malgonia, Nuch, Beti82, Malinaa90, Ania_85_, 5ylwian, Ewelina29, Ewelina29, APrzybylska, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, Magduullina, Karolina, Nikodemka, agge, Arashe lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy piękny przyrost! Piękne wyniki!!!!! 😘😘😘😘💓💓💓💓😍😍😍😍😍😍😍😍💓💓💓😘😘😘😘💕💕💕💕💕💕 Gratulacje!!!



    Iza w sumie u mnie też na NFZ lekarze nie wiedzą co to monitoring 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 00:43

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko wpadłam Was utulić i przybić piątkę 😊🙋 Niestety pracuje jak szalona, wszystko spadło mi na głowę. Wiem, że za bardzo nie dam rady czytać forum, ale mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie ☺️ A jeszcze czerwiec przeżyje i w lipcu wracam na forum ☺️ i w końcu l4 😊 U nas wszystko dobrze, Kubuś sobie rośnie, ja jestem już dużym grubaskiem 😛

    Szona i aeiouy ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ogromne gratulacje!!!

    Kittinka83, Ochmanka, MonikA_89!, Pati96, moni05, Ania_85_, aeiouy, Arashe lubią tę wiadomość

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1338 2867

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 00:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Mam wyniki!!

    Prog 30.4 (wczesniej 19.8 )
    Beta 105.3 (wczesniejsza 32)

    Ufff, pierwszy kamien z serca....
    Dziekuje, ze tak czekalyscie ze mna, jestescie meeega babki! 😚😚😚😚
    Cudnie . Rosnijcie zdrowo .

    aeiouy lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 01:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy pieknie!!! gratuluje :*

    aeiouy lubi tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 823 1114

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 04:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy piękne wyniki! Jaki przyrost cudowny ❤️

    aeiouy lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 04:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy- piękna beta, baloniku nasz malutki rosnij rosnij okrąglutki 🥰🥰

    Szona- piękna beta, mamusiu!! 🎉🎉

    Magduuulina- już niedługo, przetrwacie to i teraz ku nic Was nie złamie!! 😘

    Ania- śliczny maluszek!!

    Agge- moc kciuków i zdrowka dla babci! Będzie dobrze ✊🏼✊🏼

    Nuśka- pracusiu, oczywiście ze pamiętamy, ostatnio takie samo pytanie dziewczynom zadałam jak nie wyrabiałam na zakrętach i nic nie pisałam. Oby czerwiec szybko minął i wskakuj na L4! ✊🏼

    Izape- bardzo ale to bardzo się cieszę, ze trafiłaś na takiego lekarza! Ja tez właśnie takiego mam i zawdzięczam mu malucha w brzuchu, wiem, ze h Ciebie będzie tak samo! Lekarz może nastrajać do wszystkiego bardzo pozytywnie jak tylko mu się chce!

    Dzieeeeen dobry! Wstałam na siku i oczywiście już nie zasnęłam, moze później 🙄 niestety zaczęły mi się bóle pleców po całej nocy i zastanawiam się jakbym miała znacznie większy brzuch co by to było 😱 uroki 3trymestru czas start hahah

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 04:56

    Ania_85_, aeiouy, agge lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 05:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie!! Aeiouy GRATULACJE❤ teraz już musi być dobrze 😃

    Magdullina przytulam Cię mocno Kochana. Trzymaj się 😙

    Nuśka 🤗

    aeiouy lubi tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3764 6162

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, gratuluję, pięknie się czerwiec zaczyna 😊

    Ja juz jestem lzejsza o 270 zł i powoli sie będę zbierać do diagnostyki na opuszczenie krwi

    aeiouy lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiou pieknie💞💞😁 to teraz się nie denerwuj już, wszystko będzie dobrze 😘

    Kittinka główka do góry😘

    aeiouy, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego