Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, gratulacje, super :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:48

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3769 6173

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubzdurałam sobie ze diagnostyka jest u mnie czynna od 6... A jest od 7. Bede tu jeszcze kwitnąć pól godziny

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra poszłam za radami i pogodziłam się z dziadem :P
    Patrzę że ewentualna owulacja przypada mi w tygodniu, kiedy mam egzamin na zielony pas... czarno widzę i starania i egzamin...

    Ochmanka, syllwia91 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy! Już wczoraj nie doczekalam na wynik, ale dziś z samego rana wchodzę i jest! No cudownie! Cieszę się bardzo! Teraz to już nie zaprzeczenie gratuluję Mamusiu! 😁

    aeiouy lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5582 13089

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Mam wyniki!!

    Prog 30.4 (wczesniej 19.8 )
    Beta 105.3 (wczesniejsza 32)

    Ufff, pierwszy kamien z serca....
    Dziekuje, ze tak czekalyscie ze mna, jestescie meeega babki! 😚😚😚😚

    No obudziłam się o 4 żeby sprawdzić Twój wynik! Przeczytałam i !!! zasnelam :P Bardzo się cieszę :) Przebardzo!!!!

    Kittinka, kochana jesteś. Nie trać nadziei, wpuszczaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim teksty głupich lekarzy. Wczoraj endo kazała mi brać duphaston od... 16 dc 😂 W ciazy 👌

    W ogóle wczoraj odcięło mi prąd o 20. A dziś obudziłam się z takim bólem głowy, ze zaraz zacznę krzyczeć. Mogę wziąć Apap, co nie? 🙏 Dziś termin mojego okresu. Czuje, ze będę zaglądać w majty co 15 minut...

    aeiouy, Kittinka83, Madziandzia lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • szona Autorytet
    Postów: 5582 13089

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mam pytanie techniczne - wg flo jestem 3+7, wg jakiejś tam apki ciążowej jestem 4+0. Jak to jest?

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    No obudziłam się o 4 żeby sprawdzić Twój wynik! Przeczytałam i !!! zasnelam :P Bardzo się cieszę :) Przebardzo!!!!

    Kittinka, kochana jesteś. Nie trać nadziei, wpuszczaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim teksty głupich lekarzy. Wczoraj endo kazała mi brać duphaston od... 16 dc 😂 W ciazy 👌

    W ogóle wczoraj odcięło mi prąd o 20. A dziś obudziłam się z takim bólem głowy, ze zaraz zacznę krzyczeć. Mogę wziąć Apap, co nie? 🙏 Dziś termin mojego okresu. Czuje, ze będę zaglądać w majty co 15 minut...
    Ja też w terminie @ ból głowy... 😞 ale takiego jeszcze nie było jak wtedy... płacz niesamowity. Musiałam to przespać. Apap, możesz. Nawet ten max także ratuj się.

    szona lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7196 10196

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, diagnostyka dała ciała na całej linii z tym wynikiem, ale najważniejsze, że w końcu jest. Taka piękna beta! 😍 Gratuluję kochana! Teraz pora na USG, żeby zobaczyć bąbla 😊

    Szona, Apap jest bezpieczny w ciąży. Max 3 tabletki na dobę można brać :)Głowa to Cię chyba rozbolała od nadmiaru emocji 😊

    My dzisiaj balujemy na weselu, ale szczerze mówiąc wcale nie mam ochoty na nie iść :P

    szona, Ania_85_, aeiouy lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Aaaa i mam pytanie techniczne - wg flo jestem 3+7, wg jakiejś tam apki ciążowej jestem 4+0. Jak to jest?

    Bo one czasami różnie liczą, bo nie wiedza kiedy jest owulacja, liczą według jakiś schematów cyklu. Prawidłowo jest tak, ze dzień owulacji to dokładnie 2+0, drugi tydzień :)

    szona, agge lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aeiou! Super przyrost :)!

    aeiouy lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2207 3217

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy super! Piękny przyrost bety.😘 Będę cały czas trzymać kciuki za Ciebie.✊

    aeiouy lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4021 6159

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy gratulacje! ❤️😘

    Szona, ja miałam mówione, że paracetamol w ciąży jak najbardziej, w dawce max jak na ulotce 😊

    Miłego dnia! 😘

    Ja dzisiaj wizytuje u swojego lekarza, mam sporo „spraw” do niego 😋

    aeiouy, szona, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2083 3437

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy gratulacje! Oby czerwiec był już taki radosny do końca!

    aeiouy lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Wczoraj padlismy przed 22. Za yo dzis jestem wyspana mimo, ze juz budze sie po 2 razy w nocy na siku (serio wole 10 razy nudnosci i wymioty niz to ciagle sousianie). Odrawilam meza i sie biire za nadrabianie.

    Szona apap i nospa to najlesi przyjaciele ciezarnej (oczywiscie z umiarem), ale serio za kazdym razem jak widzialam kreske to szlam do apteki po te 2 leki.
    Co do tygodni to sama zauwazysz czemu ja tez juz sie pomalu gubie ;)
    3+7 to to samo co 4+0, jutro powinny pokazac yyle samo. Niektore tylko roznie licza pierwszy dzien i czesc liczy dni zaczete a czesc minione.. to jak z tygodniami, aplikacje licza zaczete i 90% ciezarnych tez czyli ze ja np jestem w 12 tygodniu, ale dla lekarza liczy sie 11.

    Aeiouy no piekny przyrost :) nie moglo byc inaczej. Odpoczywaj teraz ile sie da a zobaczysz ze plamienia mina. Oby nie bylo krwiaczka zadnego, bo niestety mimo ze sporo kobiet w ciazy plami lub nawet krwawi to zawsze to mocno stresuje.
    Kciuki za Was :)

    Iza jakbym o naszym dr W sluchala. Dobrze, ze trafilas na kpgos takiego. To mrga wazne miec sympatycznego lekarza.. zwlaszcza jak za chwile bedziesz w ciazy.

    Dziewczyny wiedzialam ze czerwiec bedzie szczesliwy. Niucham w powietrzu jeszcze kilka ciaz.

    Nuska mialam Cie wczoraj wywolywac. Mam nadzieje ze zniesuesz jeszcze te 3 tygodnie. Zdrowka i sily.
    P.s. podeslalabys mi ta kartke ktora dla todzicow robilas? To byl takis papier fotograficzny czy jak to bylo zrobione?
    Wiem, ze jeszcze mam te 2 tygodnie no ale muszs myslec pozytwnie wiec juz planuje jakby tu babcie uszczesliwic :)

    Elfia zaproponowalabym Ci szybki skok po lody, ale pewnie musisz byc na czczo :)
    Kiedy spodziewacie sie transferu?

    P.s. zostalo mi juz "tylko" 200 dni do porodu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1dfc1c7bd81.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:52

    nowa na dzielni, moni05, Ania_85_, Pati96, ElfiaKsiężniczka, Melevis, Iseko, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, szona, okularnica91, Izape_91, Ochmanka, syllwia91, APrzybylska, Madziandzia, MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 76 224

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, Aeiouy - gratuluję i mocno zaciskam kciuki za dalsze pozytywne informacje! *;

    Dziewczyny, mogłybyście rzucić okiem na moje wyniki? Badania robiłam 3 dc.
    estradiol - 71,66 pg/ml (norma dla fazy folikularnej: 12,4 - 233)
    LH - 8,59 mIU/ml (norma: 2,4 - 12,6)
    FSH - 7,04 mIU/ml (norma: 3,5-12,5)
    prolaktyna - 55,26 ng/ml (norma: 4,79 — 23,30)
    testosteron - 0,366 ng/ml (norma: 0,084 — 0,480)
    DHEA-S - 204,50 μg/dl (norma: 98,80 — 340,00)
    progesteron 3 dc - 0,45 ng/ml (norma: 0,06 - 0,89)
    progesteron 7 dpo w poprzednim cyklu - 27,07 ng/ml (norma: 1,83 - 23,9)

    TSH - 1,97 μU/ml (norma: 0,27 — 4,20)
    FT3 - 5,50 pmol/l (norma: 3,10 — 6,80)
    FT4 - 15,92 pmol/l (norma: 12,00 — 22,00)
    aTPO - 15,2 IU/ml (norma: < 34,0)
    aTG - 10,5 U/ml (norma: < 115,0)

    Wiem, że mam za wysoką prolaktynę, ale cykle mam regularne, o prawidłowej długości i z potwierdzoną owulacją, więc nie wiem, czy ten poziom może mieć wpływ na problem z zajściem w ciążę.
    Przepraszam, że Wam zawracam głowę tymi wynikami, ale wizytę u ginekologa mam za tydzień, a mój M. tak się zaniepokoił, że przed pracą namawiał mnie "napisz do dziewczyn, może one ci doradzą"...

    Przesyłam piątkowe buziaki *;

    aeiouy, szona lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tym liczeniu można się pogubić, lekarze tez jak mówiłam ze mam cykl 24 dni zawsze kręcili tym kołkiem jeszcze raz i korygowali, każdy ciut inaczej :). Ja mam już tylko jakiś mini cień ale w ciągu pół h a nie 10 minut, odstawiam lutke i już kończę wywierać presję na tym cyklu. W następnym przejdę w terminie owulacji z wynikami przeciwciał i od razu niech zerknie czy coś się tam nie dziele ze te cienie dalej mi wychodzą po takim czasie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:55

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:38

    Ania_85_, aeiouy, szona lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa fobrze, ze te cykld krotkie, to moze jeszcze zdazysz w czerwcu siknac :)

    Melisa no ja bym nie bagatelizowala prolaktyny, jest dwukrotnie ponad norme.
    I tsh masz do zbicia. Nie jest baaardzo wysokie, ale powinno byc w okolicach 1. Mysle ze bez lekarza sie nie obejdzie, ale przez tydzien nic Ci nie bedzie :)

    Melissa93 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 76 224

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Małgonia, za odpowiedź!
    No nic, jak za wysokie, to za wysokie - trzeba coś z tym zrobić i już (; Za tydzień wszystko będę wiedziała (:

    Malgonia lubi tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1315 4760

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy takie wieści z rana! Wspaniale! Będziesz jeszcze powtarzac?

    szona mi też jedna apka pokazuje ten 7 dzień, ale ja liczę go jako „zerowy”. Tak jak u mnie dziś - jedna pokazuje mi 12+7, a jedna 13tc, jedno i drugie to to samo ale pod uwagę biorę drugi, bo ładniej wygląda :D

    Czekamy na Wasze suwaczki dziewczyny 💕

    A ja witam się w 14 tygodniu 😱

    moni05, Malinaa90, Pati96, Ania_85_, Irvine90, aeiouy, Lunaris, szona, Malgonia, Ochmanka, Madziandzia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego