Sierpień - wakacyjny magiczny cud
-
WIADOMOŚĆ
-
ElenaM wrote:Hope ja już trzymam kciuki . Mój wykres podobnie wędruje więc też liczę na jeszcze jeden wzrost
-
Pauliśka wrote:Masz wąską miednicę tzn jaka sprzężna?
Szonka ja nie wierzę w to, że stres może mieć aż tak realny wpływ na ciążę. Na pewno nie jest dobry dla naszego organizmu, ale też nie ma tak wielkiej mocy.Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Mama_Zuzia wcześniej na poprzednich wątkach wspominałam właśnie na temat moich krwotoków z nosa, które miewam od dzieciństwa ratuję się specjalną maścią właśnie, która tamuje krwawienia. Byłam w związku z tym również u hematologa, robiłam wszystkie badania, jednak mam pojawić się dopiero z powrotem po okresie połogu, ponieważ z tego co lekarz mówił nic nie można stwierdzić w okresie ciąży bo wszystkie wyniki są zaburzone przez ten cudowny stan Jednak dostałam informację że przy porodzie mam w razie czego dostać właśnie heparynę.. Kluczowym pytaniem jeszcze było to czy ktoś w rodzinie miewał tego typu krwawienia, bo jeśli tak to nie koniecznie może być wina kruchych naczynek krwionośnych a choroba genetyczna. U mnie podejrzenie padło na chorobę von Willebranda, ale tak jak mówię potwierdzą to dopiero wyniki badań po okresie połogu. Nie wiem czy pomogłam, ale mam podobny problem, więc wypowiedziałam się na ten temat tyle co wiem od specjalisty
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
Haha! Poszłam do wróżki. Na dzień dobry: „pani bardzo niedawno poroniła, prawda?” 😳 „Ale proszę się nie martwic, będzie Pani miała 2 dzieci-najpierw dziewczynkę, zajdzie Pani w ciaze naturalnie jesienią przyszłego roku. A między dziećmi będzie 1,5 roku roznicy. I drugi będzie chłopiec”
Proszę mnie wpisać na testowanie we wrześniu 2020 😂Mila1996, Beti82, moni05, Irvine90, Nuch, Ewelina29, Judit, Malgonia, nowa na dzielni, 5ylwian, syllwia91, Ignissa, MonikA_89!, Szczesliwa_mamusia, Meggs, Magduullina, Gosiek1993, eemmiilliiaa, moyeu, SylwiaLu, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:U mnie na wypisie po pierwszej cc były niestworzone rzeczy wypisane 🙈 serio, oni piszą co chcą, żeby było im lepiej i wygodniej się tłumaczyć w razie W. Niech Ci położne porządnie to sprawdzą, bo jak rozumiem zależy Ci na porodzie naturalnym?
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Szona co Cie pokusilo zeby pojsc do wrozki? No powiem Ci ze poszalalas 😂
Magduullina lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Szona ona tak sama z siebie, czy pytała Cię o coś? 🤔 Czy Ty jej zadalas pytanie?❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
Misiaa wrote:Szona co Cie pokusilo zeby pojsc do wrozki? No powiem Ci ze poszalalas 😂
Mam kolezanke, która chodzi do niej 10 lat. WSZYSTKO co mówi się sprawdza. Uznałam, a co mi szkodzi. Jestem realistka do szpiku kości, ale jak usłyszę coś miłego, to pewnie mi to pomoże. I teraz mi tak błogo Oczywiście schody się zaczną, gdy jesienią przyszłego roku nie będę w ciazy 😂 ale póki co mam jakiś deadline! Juhuu
moni05, MonikA_89!, Magduullina, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
-
Szona - o matko! Oby sie jej lata pomylily i to bedzie max tej jesieni Mnie zawsze kusilo, zeby pojsc do wrozki, ale boje sie autosugestii.
szona, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Mi raz powrozyla jakas cyganka stara ktora po Toruniu chodzi. Same bzdury opowaidala :p24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
DzulkaJ wrote:Szona ona tak sama z siebie, czy pytała Cię o coś? 🤔 Czy Ty jej zadalas pytanie?
Sama! Wyczytała z dłoni.
Najbardziej mnie jednak zszokowało, gdy powiedziała „pani ma taki zawód, ze pracuje się w jakimś uniformie” oraz „pani maz to nie jest pierwszy chłopak, poprzedni bardzo dał się pani we znaki... leczyła się pani z nieco latami”. To wszystko mowila sama, patrząc mi na dłonie przez lupę. Siedziałam cicho, a gdy powiedziała o dzieciach, to aż mi się wyrwało „o rany, naprawdę?!” 😅
Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Szona - o matko! Oby sie jej lata pomylily i to bedzie max tej jesieni Mnie zawsze kusilo, zeby pojsc do wrozki, ale boje sie autosugestii.
Zupełnie tak jak ja.
Ale uznalam, ze to będzie kolejna zabawna rzecz, jaka mi się przytrafiła w życiu. A kiedyś powiem do dzieci - „Marysiu, Adasiu, pani wróżka mi Was wywróżyła”
moni05, Nuch, Magduullina, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Szona a moze ta kolezanka cos tam jej o Tobie napomknela?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Swoją droga... teraz sie skupisz na tym co powiedziala wrozka ze dzieci na przyszla jesien..nie bedziesz tak teraz sie spinala i raz dwa w ciazy bedziesz :p
DzulkaJ, szona, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Z dłoni podobno można wyczytać bardzo dużo, poronienia i ilość dzieci rowniez, oraz związki. Tak samo jest lekarz, który Ci powie choroby jakie przechodziłas przez całe życie i obecnie i to z oczu!
Za to z kart jak wróżą to nie wierzę do końca. Byłam w lutym i też mam wrażenie, że nagadała mi głupoty, a ja później biedna się zamartwiałam i do dzisiaj siedzi mi to w głowie. Mam nadzieję i wierzę, że to co powiedziała nie sprawdzi się. Miałam wrażenie, ze czytała moja przeszłość, a nie przyszłość. Trochę się myliła, a czasami mówiła prawdęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 21:03
szona lubi tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
Misiaa wrote:Szona a moze ta kolezanka cos tam jej o Tobie napomknela?
No właśnie na pewno nie. Magda jest moja przyjaciolka, która jest tez bardzo rygorystyczna w tych magicznych sprawach wierzy w to bardzo i wie, ze nie można wróżek w żaden sposób nakierowywac. Ja dodatkowo nie mowilam nic. Spytałam o kolezanke, która ma 35 lat i stara się o dziecko, to karty powiedziały (😂) ze naturalnie w ciaze nie zajdzie i ze „ona ma problem z jajnikami. Nie działa jej jeden jajnik zupełnie, ale będzie miała in vitro i urodzi dwoje” A koleżanka dwa dni temu mi powiedziała „wg lekarza nie działa mi jeden jajnik, jest jak uśpiony, owulacje mam tylko z 1 i to po stymulacji, przez PCOS” 🤔
-
Misiaa wrote:Swoją droga... teraz sie skupisz na tym co powiedziala wrozka ze dzieci na przyszla jesien..nie bedziesz tak teraz sie spinala i raz dwa w ciazy bedziesz :p
Tez mi to przeszło przez myślMagduullina lubi tę wiadomość
-
DzulkaJ wrote:Z dłoni podobno można wyczytać bardzo dużo, poronienia i ilość dzieci rowniez, oraz związki. Tak samo jest lekarz, który Ci powie choroby jakie przechodziłas przez całe życie i obecnie i to z oczu!
Za to z kart jak wróżą to nie wierzę do końca. Byłam w lutym i też mam wrażenie, że nagadała mi głupoty, a ja później biedna się zamartwiałam i do dzisiaj siedzi mi to w głowie. Mam nadzieję i wierzę, że to co powiedziała nie sprawdzi się. Miałam wrażenie, ze czytała moja przeszłość, a nie przyszłość. Trochę się myliła, a czasami mówiła prawdę
To dobrze, bo dzieci zobaczyła na dłoni