Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpień - wakacyjny magiczny cud
Odpowiedz

Sierpień - wakacyjny magiczny cud

Oceń ten wątek:
  • Weronikaaa Przyjaciółka
    Postów: 71 118

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny pomozcie !!!
    Mam wyniki proga z wczoraj 48 !!!
    To nie za duzo ????
    Beta z poniedzialku 35 ,jezeli rosnie to moze wczoraj byla wieksza
    Ale ten progesteron nie miesci sie nawet w normach dla 1 trymestru :( bo jest do 44
    7 dpo mialam 33


    Beti ja miałam proga ponad 60 ng przy oznaczaniu pierwsze bety. Ginekolog powiedziała że jest ok.

    Beti82 lubi tę wiadomość

    13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2315 2416

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałabym jeszcze jedno pytanie do Was dziewczyny bo mimo przekopania internetu nie czaje tego- jeśli dziś beta wyszła mi 4,86 i byłaby to ciąża jednak to ile powinna wynieść beta w pt ? Podwojona czyli ok. 10? Bo gdzieś czytałam, że w ciągu 48h wzrasta o 66% a w ciągu 72 h się podwaja.

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 - cb 💔
    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - prawy jajowód drożny
    08.2019 - cb 💔

    02-08.2020 - 5 cykli stymulowanych clo, estrofem, ovitrelle
    09.2020 - Lametta ❌ brak reakcji organizmu
    09.2020 - Gonal-f 75 j

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    Kwas foliowy w końcu w normie ✅ ➡️ metyle
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
    ➡️ powtórka w październiku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości od 3 dni... Szczególnie po luteinie 🤮
    Nie mogę się doczekać wizyty i wtorku jak niby minie największe ryzyko utraty ciąży 🙏

    Malgonia, moni05, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mezatka przyrost minimalny uważa się że wynosi od 66 do 100 %na dwa dni, ale zdarza się mniej lub więcej i też są to zdrowe ciąże wielokrotnie :)

    Mlodamezatka lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka teoretycznie kolo 10, ale na tym etapie to rosnie tak roznie, ze moze byc i 40 i 100 i tez bedzie dobrze. Moim zdaniem ten przyrost to w sumie jest najstabilniejszy w przedziale 100-1000

    Sylwia kciuki juz zaciskam. Tez to usg 10 tygodnia bylo dla mnie przelomowe :)

    A ja czekam na polowkowe. Oczywiscie bedzie opoznienie ;) ale co tam.
    Planuje wysepic nagranie wiec przez najbluzsze dni bede sie siedziec i wlepiac w tv ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 18:02

    Mlodamezatka, syllwia91, Sasanka55, Karolina, moni05, Arashe, Ochmanka, Malinaa90, Nuch, 5ylwian, Madziandzia, nowa na dzielni, Ania_85_, szona, Gosiek1993, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7354 10432

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia, śliczna ta twoja córeczka 😍😍

    Karolina, gratulacje mamuśko! 😘 Kiedy idziesz na USG?

    Karolina lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2315 2416

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, Malgonia dziękuję ☺️ Chciałam mniej więcej wiedzieć czego powinnam się spodziewać po wynikach jeśli okazałoby się, że to może być ciąża ☺️

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 - cb 💔
    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - prawy jajowód drożny
    08.2019 - cb 💔

    02-08.2020 - 5 cykli stymulowanych clo, estrofem, ovitrelle
    09.2020 - Lametta ❌ brak reakcji organizmu
    09.2020 - Gonal-f 75 j

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    Kwas foliowy w końcu w normie ✅ ➡️ metyle
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
    ➡️ powtórka w październiku
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    SylwiaLu za zwykla dowcipna luteine place ponad 100zl za opakowanie.

    Mama Stasia co za slodycz. Zacslowalabym. Chyba bym od puersi nie odstawiala zebh nie musiec sie nia dzieluc z nikim <3

    Karolinka doczytalam. Piekny wynik. Rosnijcie zdrowo :)
    To zdecydowanie zapytaj o tę samą, bo ja za dowcipna place ok 6 zl

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moje gratulacje ! Rośnij duża ❤️🤰

    Mama Stasia i Zosi ta kruszynka jest cudowna ! 😍🥰

    Karolina lubi tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    To zdecydowanie zapytaj o tę samą, bo ja za dowcipna place ok 6 zl

    Zapewne masz refundowana a ja nie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje 😘

    MoniKa no właśnie dzisiaj próbowałam dodzwonić się do gina, ale wygląda na to, że miał zamknięty gabinet. Będę próbowała przez weekend, ale pewnie dopiero w poniedziałek uda mi się umówić termin. Ale on i tak umawia pierwsza wizytę w okolicach 7 skonczonego tygodnia,zeby już było widać serduszko. Więc jeszcze ze 2-3 tygodnie poczekam 🙄

    Szczęśliwa mamusia kciuki za wizytę ✊

    Mlodamezatka kciuki za przyrost bety✊

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2315 2416

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie dziękuję żeby nie zapeszać ❤️ Ale w głowie i serduszku cicha nadzieja, że to ciąża 😍

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 - cb 💔
    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - prawy jajowód drożny
    08.2019 - cb 💔

    02-08.2020 - 5 cykli stymulowanych clo, estrofem, ovitrelle
    09.2020 - Lametta ❌ brak reakcji organizmu
    09.2020 - Gonal-f 75 j

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    Kwas foliowy w końcu w normie ✅ ➡️ metyle
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
    ➡️ powtórka w październiku
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Karolcia i Beti 😍

    Dzisiaj i wczoraj też miałam dzień taki, że wszystko mnie denerwowało, a dzisiaj mi się bardzo chcę płakać właśnie teraz. Czuje już brzuch jak na okres.. myślałam, że po clo i ovi się uda, a tu nici. Chce w końcu też być mama! 😢

    Dziewczyny jestem na urlopie i nie mam kartki od gin z wytycznymi, czy któraś brała dupka 2 tyg zamiast 10 dni? Bo mi się kojarzy, że miałam napisane 2 tyg po 2x1 dziennie. I nie wiem czy brać 2 tyg czy 10 dni..co sądzicie?

    Mama Zosi piekna jest Twoja malutka! Cudo 😍😍😍 zdrowo Ci zazdroszczę i chciałabym, aby kazdej, która się stara w końcu została mama!

    Idę dalej sobie płakać i wkurzać się na wszystko.

    Karolina, Beti82 lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian bardzo mocno Cię przytulam😙 ile Ty musisz wycierpieć to mi się w głowie nie mieści... trzymaj się Kochana

    Karolina, Beti gratuluję! Mega się ciesze❤

    Pamiętam że były jeszcze smutne wiadomości i białe testy, wredne teściowe, trudne badania i problemy z remontami ale wybaczcie mi Kochane, mam sieczkę w mózgu bo jestem chora... nie miałam siły czytać i tak Was nadrabialam od kilku dni i jak dotarłam do końca to znów dopadła mnie temperatura i kompletnie nie mogę się skupić😔
    Cały czas bardzo ciepło o Was myślę i życzę wszystkim samych pomyślności i radości🤗❤😚

    MamaStasia nareszcie zobaczyłam Zosię 🤩 marzenie!!

    Karolina, 5ylwian, Beti82 lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 07:39

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    41e32fd8c93f.jpg

    Tak się popisała moja Królewna.
    Będzie miała rozmowe dyscyplinującą jak tatuś wróci ;)
    Ale poza brakiem kultury to jest zdrowa, calkuem spora 430g, 40 centyl.
    Lozysko jest nisko, ale juz nie zaslania szyjki, ktora ma prawie 5cm i jest zamknieta na amen. Ogolnie same plusy.
    Pytalam o ruchy to powiedzial ze jesli dlugo sie nie rusza to poruszac brzuchem i zjesc cos slodkiego. Jesli dalej nic nie bede czula wtefy na Izbe jechac

    moni05, Mila1996, DzulkaJ, Sasanka55, Melissa93, 5ylwian, Pati96, Madziandzia, eemmiilliiaa, syllwia91, nowa na dzielni, Angelika1313, buba123, Kittinka83, Szczesliwa_mamusia, Karolina, Nuch, Malinaa90, Ochmanka, Ewelina29, MonikA_89!, Aga9090, szona, Gosiek1993, moyeu, aeiouy, APrzybylska, Arashe, Magduullina lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Zapewne masz refundowana a ja nie.
    No właśnie o tym mówię, że takiej powinnaś się domagać :)

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1211 1164

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych dobrych przyrostow, ciazowych objawow, Malgonia ciesze sie,ze Krolewna ma sie dobrze :)
    Ja juz po wizycie i po odbiorze wynikow.
    A wiec beta spadla do 106 z 203 w 24h, crp wzroslo z 9.45 na 11.9 ale to podobno normalne. Jajowod czysty, potwierdzone poronienie trąbkowe na podstawie objawow-tzn mam wrazenie,ze mam ciagle wzdecie,ze przelewa mi sie w brzuchu i ze obwod brzucha mi sie powiekszyl i jak bym ciagle miala bąki puszczac. Lekarz powiedzial,ze to objawy podraznienia otrzewnej po poronieniu trabkowym. Powiedzial,ze jak beta spadnie do niedzieli do ok 10 to moge jechac w gory w poniedzialek,ale nie na wędrowki czy wspinaczki.
    Mowi,ze mam szczescie w nieszczesciu,ze tak to sie skonczylo. No i pewnie ma racje. Tak samo mowi,ze to ze mam syna czy,ze ciaza w zeszlym roku byla normalna moze byc tylko zasluga np owulacji z lewej strony i ze moge miec nawet drozny prawy ale rzęski moga za slabo pracowac i zawsze z tej strony bedzie cp. Ogolnie spoko lekarz. Uspokoilam sie troche. A psychicznie jestem tak wykonczona,ze nie mam nawet czym plakac

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wrote:
    Dzisiejsza beta 305,63 😍
    OOoo matko jaki mega przyrost .Gratulacje <3

    Karolina lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Moj pierwszy raz!
    Pojechałam do sklepu bo zrozumiałam że muszę jutro zjeść sałatkę z sera żółtego. No i wracam sobie i nagle uświadomiłam sobie ze musze wziąć luteine i zaczęlo mnie mdlic a tu jeb z pola piękny zapach zgnilej kapusty.... Zahamowalam aby mezowi nie obrudzic tapicerki i zrobiłam to nie wysiqdajac z auta...doneze że pada deszcz 🤮

    Ochmanka, Karolina, Madziandzia, Kittinka83, MonikA_89!, Sasanka55, Mila1996, szona, Malgonia, Gosiek1993, aeiouy lubią tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego