X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe staraczki :D
Odpowiedz

Sierpniowe staraczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Niby na zagniezdzenie pomaga ale najlepiej jesc swiezy razem z tym twardym srodkiem je sie go od 1dpo do 7dpo tak niby slyszalam. Rzekomo przy in vitro lekarze kaza go jesc bo jak wspomnialam pomaga w zagniezdzeniu. Ale nie wolno jesc jak juz zobaczy sie 2 krechy bo mozna poronic

Dokładnie tak pisały dziewczyny na forum :)

• Bettylou93 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam:) ale ja już mam 3 dpo, więc nie wiem czy coś mi to da

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Kejsi bo ja wlasnie tam sie o tym dowiedzialam :)

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3dpo to nie jest za pozno zawsze mozesz podjesc nic nie zaszkodzi a moze cos pomoze :) ja np dopiero wczoraj zaczelam jesc migdaly bo moje endo to tylko 6mm :( raczej nic nie pomoze ale tez nie zaszkodzi :) chyba tylko ze puszcze pawia bo jakos te migdaly mi nie smakuja co kidys nie bylo problemu ale gusta sie znieniaja :)

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli teraz mi się nie uda, to od następnego cyklu wypróbuje na pewno:) Ale może być ciężko, bo wyjeżdża w delegację już jutro albo w sobote i nie wiem kiedy się pojawi w domu:(

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupię:) morele mam w zapasie:D

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze duzo macie dni do nast owu wiec spokojnie napewno kochana zdozy wrocic :)

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorobcia wiedzialam ze cos mialam jeszcze kupic morele! Bo dziewczyny mowily ze jest dobre na endo razem z migdalami i zapomnialam kipic

• panan12 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dołączam do was :) beta dziś negatywna więc z lipca nic nie będzie:) nowy cykl nowe nadzieje :) nie mierzę temperatury w następnym cyklu tylko testy owu+monitoring+śluz obserwacja + rady lekarzy :) czyli CLO znów + duphaston po owulacji:)

Olcc. lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Chorobcia wiedzialam ze cos mialam jeszcze kupic morele! Bo dziewczyny mowily ze jest dobre na endo razem z migdalami i zapomnialam kipic

A ile i w jakim czasie jecie morele i migdały ;>
    po owulacji ?

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by było, jeszcze się okazało że będzie zjeżdżał w tygodniu, a nie w weekendy i nie miałam jak dostosować grafiku, a pracuję w miesiącu tak, że np mam 2-3 dni pracy od otwarcia do zamknięcia sklepu i później 2-3 dni wolnego. No zobaczymy jak to wyjdzie:)

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, panan! :) Nic się nie stało, płynie się dalej, co nie?:) Najwyżej będziemy razem na wrześniówkach:D

panan12 lubi tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    A ile i w jakim czasie jecie morele i migdały ;>
    po owulacji ?
    Powiem Ci kochana ze ja zawsze nialam endo po owu 10mm wiec bylo ok ale w tym cyklu jakos kiepskie bo najpierw 8 a potem 6mm i dopiero pierwszy raz jadlam migdaly i kupuje morele. One sa dobre na endometrium tak samo jak czrwone wytrawne wino :) ale ja alkoholu nie pije bo bardzo moje temp reaguja na alkohol nawet niewielka ilosc. I szczeze nie wiem kiedy powinno sie to wszystko wcinac ale raczej od owu zeby stopniowo roslo :) moze ktoras z dziewczyn wie cos wiecej bo ja nie chce wprowadzic w blad a tylko tyle wiem na ten temat ;)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettylou93 wrote:
    Cześć, panan! :) Nic się nie stało, płynie się dalej, co nie?:) Najwyżej będziemy razem na wrześniówkach:D

No tyle dziewczyn zaszło w ciąże w lipcu że aż oczy wywaliłam jak te wakacje sprzyjają zapłodnieniom :) najwyżej limit się wyczerpie i będziemy obie wyczekiwać:) ja tak myślałam że nic z tego nie będzie bo na monitoringu nie było ciałka żółtego a wykres był wzorowy dupa z tą temperaturą mój mąż też to mówi

Czym się będziemy przejmowały? widocznie dzidzia się rozmyśliła i nie chciała w tym cyklu przyjść :) słyszałam że też organizm musi być przygotowany na ciąże :) że jak są stresy złe odżywianie itd to ciężko o ciąże

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś znalazłam informację, że migdały się wcina do owulcacji, a morele po niej

• Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czym się będziemy przejmowały? widocznie dzidzia się rozmyśliła i nie chciała w tym cyklu przyjść :) słyszałam że też organizm musi być przygotowany na ciąże :) że jak są stresy złe odżywianie itd to ciężko o ciąże[/QUOTE]

No mi znajomi mówią, że nie powinno się myśleć i stresować tym czy wyjdzie, czy nie... ale jak tu sie nie stresować, jak się już chce bardzo a nic nie wychodzi ? cieżka sprawa

• panan12 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Czym się będziemy przejmowały? widocznie dzidzia się rozmyśliła i nie chciała w tym cyklu przyjść :) słyszałam że też organizm musi być przygotowany na ciąże :) że jak są stresy złe odżywianie itd to ciężko o ciąże

No mi znajomi mówią, że nie powinno się myśleć i stresować tym czy wyjdzie, czy nie... ale jak tu sie nie stresować, jak się już chce bardzo a nic nie wychodzi ? cieżka sprawa[/QUOTE]

powiem tak : nie mówię że my wszystkie bo sa Panie które naprawdę mają problemy i naprawdę jestem z Wami i wam współczuję :*:*

ale większość z nas ma problem ale w głowie taka prawda i to trzeba zapisać się nie do ginekologa tylko do psychologa wiem co mówię :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejsi1988 wrote:
    Gdzieś znalazłam informację, że migdały się wcina do owulcacji, a morele po niej
    Hehe wlasnie ja sie tak znam co do endo :) zawsze mialam ladne i troche to tez olewalam wiec widac jak sie na tym znam i sama sie mecze tymi migdalami. Ale co dziewczyny pisaly ze to pomaga czy raczej nie?

• Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak naprawdę na każdego działa coś innego, myslę że spróbować można, w zasadzie niewiele nas to kosztuje, tylko żeby w boczki nie poszło bo i migdały i morele do dietetycznych nie należą :D

zonaboba lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odżywiam raczej średnio bym powiedziała, nie to że jem źle. Chodzi raczej o to, że ze względu na tryb pracy mam problem z regularnością. Aczkolwiek zaczęłam regularnie uczęszczam na basen - postawiłam sobie cel nauczyc się nurkować, a raczej pływać pod wodą:D

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ