Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Flowwer śliczny awatar!!! :D
    Dzięki, jak zobaczyłam te zdjęcie w necie to aż mnie zamurowało tak pasuje do mnie :D
    Nareszcie znalazłam idealny dla siebie.
    Taki pozytywno bobasowo- kwiatowy avatar :D :D :D chyba najbardziej odzwierciedla moją osobowość ;)

    Karma88, KateHawke, Meśka, Bocianiątko, Amy333, innamorata88, Jedna_z_Wielu, staraczka1111, Agniechaaaa, Madżka89, Sarna84, Czrna 81, E_w_c_i_a, Lunaris, madzia8lenka lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy uczucie rozpierania jest normalne przy dużych dawkach letrozolu? Boje się, że to jakaś gigantyczna torbiel i umrę

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2072 1437

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer cudeńko ten Twój awatar :)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    wallbash.gif

    down.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Do Bociana w Warszawie.
    Torbiel malutką miałam rok po pierwszej ciazy i mialam laparoskopie. Wedlug obecnego gina jesli dobrze odczytalam jego zachowanie bylo to kompletnie nie potrzebne wtedy.
    Ale teraz to duza przy stymulacji sie zrobila...

    Zobaczymy co powie w sobotę.
    No ten nowy lek podobno inaczej niż Clo działa na organizm. Zobaczymy.

    A ja wiem że na Ciebie letrizol zadziała na 9 mies.

    Karma88 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na Twoje dwie krechy w końcu!!!

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Czy uczucie rozpierania jest normalne przy dużych dawkach letrozolu? Boje się, że to jakaś gigantyczna torbiel i umrę
    Normalne ja mam czasem na 2-3 doby przed ovu uczucie rozrywania jajnika ale to znaczy że lek działa

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Carolline Autorytet
    Postów: 824 678

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, moze ktoras z was wie co i jak. Jako, ze staram sie o ciaze, karmiac nadal mloda, biore suplementy dla karmiacych. Nie wiadomo dokladnie kiedy i czy mi sie uda zajsc, a wiadomo w suplementach dla karmiacych jest wit A, czy powinnam odlozyc te suplementy na razie czy bedzie ok jak je zmienie dopiero jak ciaza sie potwierdzi? Powiedzmy, ze idealnej diety nie mam, wiec na pewno za duzo jej z pokarmu nie mam.

    28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Normalne ja mam czasem na 2-3 doby przed ovu uczucie rozrywania jajnika ale to znaczy że lek działa
    A ja mam tydzień do owulacji i to coś za wcześnie chyba, żeby mi te pęcherzyki takie dorodne urosły

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Ja czekam na Twoje dwie krechy w końcu!!!
    w tym roku już nie ma szans na dwie krechy ale ja jestem zwarta i gotowa do IVF, niby miałąm walczyć do końca roku ale przez te badania wszystko wydłużyło się a chce choć raz podejsć i dać szanse.

    zubii, Lunaris lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A ja mam tydzień do owulacji i to coś za wcześnie chyba, żeby mi te pęcherzyki takie dorodne urosły

    to znaczy że pracują i może przyśpieszyć ovu ;) który masz dc ? i od 3-7 brałaś ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower piękny avatar :)

    Mam wyniki z 3dc:

    KORTYZOL: 16,0 µg/dl [6,2 - 19,4 µg/dl]
    SHBG: 183,00 nmol/l [32,40 - 128,00 nmol/l]
    ANDROSTENDION: 3,46 ng/ml [0,30 - 3,30 ng/ml]

    Chyba mam odpowiedź na moje problemy z cerą :(

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Czy uczucie rozpierania jest normalne przy dużych dawkach letrozolu? Boje się, że to jakaś gigantyczna torbiel i umrę

    Ja biorę 3-7dc i też za każdym razem je czuje, nie martw się to znaczy że letrozol działa:)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    to znaczy że pracują i może przyśpieszyć ovu ;) który masz dc ? i od 3-7 brałaś ?
    Od 4 do 8. Dzis właśnie 8, ale jeszcze nie brałam tabletek. I boli jakbym tam miała nadmuchamy balon, troche kluje. Ide do gina w sobotę na usg. To jeszcze 3 dni

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Clo nie przygotowało mnie na takie sensacje, myślałam, że ma być tak samo z letrozolem. No to może jednak nie umrę, bardzo fajnie. Dzięki!

    Flowwer lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Flower piękny avatar :)

    Mam wyniki z 3dc:

    KORTYZOL: 16,0 µg/dl [6,2 - 19,4 µg/dl]
    SHBG: 183,00 nmol/l [32,40 - 128,00 nmol/l]
    ANDROSTENDION: 3,46 ng/ml [0,30 - 3,30 ng/ml]

    Chyba mam odpowiedź na moje problemy z cerą :(

    Ewidentnie masz namieszane prawie we wszystkich hormonach,
    chodzisz do dobrego endo-gin ?
    Kiedy masz wizytę ? bo musi burdel uporządkować
    Nawet tak myśląć ostatnio na Twoje kochana problemy ( tak, czasem mam i dumam po nocach nad wami ;) ) zapisz się już do pożądnej kliniki i gin, szkoda czasu na błądzenie po omacku chcoć widzę że twój gin coś tam jednak działa.

    Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ewidentnie masz namieszane prawie we wszystkich hormonach,
    chodzisz do dobrego endo-gin ?
    Kiedy masz wizytę ? bo musi burdel uporządkować
    Nawet tak myśląć ostatnio na Twoje kochana problemy ( tak, czasem mam i dumam po nocach nad wami ;) ) zapisz się już do pożądnej kliniki i gin, szkoda czasu na błądzenie po omacku chcoć widzę że twój gin coś tam jednak działa.

    Kochana ja właśnie zrezygnowałam z kliniki, w której namawiali mnie na IUI bez unormowania hormonów. Teraz chodzę do innego gina, który mi zleca te wszystkie badania i mówi, że jeśli nawet zdecyduje się podejść do IVF, to muszę być zdrowa i wszystko trzeba najpierw wyregulować, i to mi się w nim podoba :)

    Nie wiem co mi teraz na to przepisze, już i tak biorę garściami te leki. Kilka postów wyżej Sylwia pisała że bierze steryd na podwyższone androgeny. Wizytę mam dopiero 8 sierpnia.

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3135 2980

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do jakich klinik leczenia niepłodności chodzicie w Warszawie? My od ponad roku chodzimy do Invicty, ale zastanawiam się czy nie potrzebuje zmiany...
    Możecie kogoś polecić? :)

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Myślę, że mój wątek mogę zakończyć. Dziś pojawiło się krwawienie, ból brzucha nie do zniesienia momentami, nawet po przeciwbólowych... I beta spadła znów z 16,7 na 10. Powtórzę badanie jeszcze w piątek, ale wygląda na to, że fasolka była w dobrym miejscu...

    Smutno mi, bo mogło coś z tego przecież być... No ale dobrze, że oczyszczam się sama, że to nie CP.

    Umawiam się jutro do Invicty na wizytę i będę robić badania :) może to będzie przełom.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4636

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny do jakich klinik leczenia niepłodności chodzicie w Warszawie? My od ponad roku chodzimy do Invicty, ale zastanawiam się czy nie potrzebuje zmiany...
    Możecie kogoś polecić? :)
    Jeśli nie Invicta to tylko i wyłącznie nOvum :)

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3135 2980

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Jeśli nie Invicta to tylko i wyłącznie nOvum :)

    O dzięki :) no właśnie sama nie wiem, jestem taka niezdecydowana. Ja w sumie lubię tego mojego lekarza, jest uczciwy i nie naciąga nas na niepotrzebne badania. Ponadto konsultuje też wyniki z innymi specjalistami.
    Sama nie wiem...:D w sumie to nie jego wina przecież, że nie mam jeszcze dziecka :P

    innamorata88 lubi tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego