SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
malka wrote:Monika! Piękna kreska, gratuluje i nie martw się na przyszłość. Musi być dobrze, na pewno będziesz się cieszyć tymi dwoma kreskami przez najbliższe 9miesiecy.
Inna zdjęcia cuuuuuudo! Ciesze się, że wszystko w porządku! Nie ważne czy dziewczynka czy chłopak. Ważne że zdrowe
A jeśli będzie dziewczynka tak jak przypuszczasz to masz już imię wybrane?staraczka1111, emi2016, Emiilka, never_lose_hope, malka, Czrna 81, JuicyB, E_w_c_i_a, Flowwer, Maja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Czrna 81 wrote:Piękne Gratulacje ślicznego małego bobaska
Inna a teściowa po tym wystawieniu za drzwi jeszcze się odzywała?Emiilka, Anna Stesia, never_lose_hope, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Monika - gratulacje! Piękna krecha! Chociaż ja już fasolkę widziałam na Twoim poprzednim teście ciążowym Wspaniała wiadomość i nadzieja na nieprzekreślanie każdego cyklu!
Inna - wspaniale, że już po prenatalnych i wszystko dobrze Gwiazda pokaże się w pełnej krasie na kolejnej wizycie
Lena21 - też mi się wydaje Kochana, że troszkę cienkie to endometrium... Ja na ostatnim monitoringu (1 dpo) miałam endo 11 mm. Wiadomo, każdy organizm jest inny, ale gin coś wspominał, że tak 10 mm to jest bezpieczna grubość do zagnieżdżenia. Ja nie toleruję wina w ogóle, więc jem codziennie garść migdałów z Lidla
A u mnie dzisiaj zonk. Pojawiły się wyniki z dzisiaj (4 dpo) i mój progesteron wynosi 14,48 ng/ml (wczoraj było 5,77). Czy to nie za dużo? Ehhh kobiecie się nie dochodzi..
Aaaa, i najwspanialsze życzenia Sylwia dla Ciebie z okazji Twoich urodzin! Dużo zdrowia i radości i niech fasolka się w brzuszku Twym na 9 miesięcy umościWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 18:11
innamorata88, never_lose_hope lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Przepisał mi Clostilbegyt i duphaston.
Na obecną chwilę mam dość.
Kochana, wiesz dobrze - na pewno z doświadczenia - że jutro, najpóźniej pojutrze wstaniesz z nową nadzieją i nową siłą
W końcu musi się udać, trzeba w to wierzyć.
Na końcu czeka najpiękniejsza nagroda, pamiętaj, że jest o kogo walczyć :* :*staraczka1111, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
-Monika- wrote:Sama widziałaś jak zwątpiłam w tym cyklu, a tu szok. Teraz zobaczymy jak długo będę się cieszyła tymi dwoma kreseczkami, bo różnie bywa.
Kochana kochajcie się co dwa dni, ja jeszcze acard brałam, nie wiem może to pomogło, trudno mi powiedzieć.
Zazdroszczę Ci tej radości:) ja bym chyba oszalała ze szczęścia ! Wierze ze w końcu nam się uda. Dwie kreseczkiza 9 miesiecy pojawia się na świecie i będziesz mogła je utulic, tak się właśnie skończy:)Anna Stesia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyCzrna 81 wrote:Sylwia
Zdrowia, szczęścia, pomyślności, niech w tym brzuszku fasolka zagości!!!
Nie mam za bardzo czasu na zakupy to wezmę na imprezę co mam pod ręką, czyli winko Carlo Rossi i camemberta A, i śledziki mam to też wezmę
Sylwia czy twój mąż nie jest przypadkiem krewniakiem mojego? Mam to samo. Kiedyś zaczęłam mu tłumaczyć że potrzebuję więcej ciepła to mi powiedział: "to se usiądź pod grzejnikiem " Niby na żarty ale i tak mi ręce opadły. Faceci
Może i krewniaki
Ale z tego co widzę, to mają większą rodzinę nasi faceci, bo nie tylko my dwie mamy podobne "problemy" z nimi Faceci są kompletnie z innego świata, inaczej wszystko rozumują
I nie ogarniają naszego ulubionego, babskiego "domyśl się" Matoły
Co zrobić, same wybierałyśmy..
Tylko ponarzekać sobie od czasu do czasu możemy
Ja dziś otwieram Fresco letnią edycję, żadne tam wytrawne, ale półsłodkie i przepyszne
Nad endo popracujemy lekami, jak już rozpoczniemy procedurę
Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
sylwia198808 wrote:Kochana, wiesz dobrze - na pewno z doświadczenia - że jutro, najpóźniej pojutrze wstaniesz z nową nadzieją i nową siłą
W końcu musi się udać, trzeba w to wierzyć.
Na końcu czeka najpiękniejsza nagroda, pamiętaj, że jest o kogo walczyć :* :*
Wiem, do tej pory tak było. Tylko nie wiem czy znajdę siły na to. Straszne mam dziś załamanie. Tak bardzo mam wymieszane emocje, okropne uczucie.
Dziękuję.never_lose_hope lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny-Monika- wrote:Dziewczyny zrobiłam test, nie wierze.
https://zapodaj.net/4c7aeeafd92d7.jpg.html
Monika ogromne gratulacje!!! Od początku - patrząc na Twoją stopkę - wierzyłam, że ujrzysz te dwie kreski, byłaś tego bardzo pewna!
Powtórzę to co piszę zawsze na widok dwóch kreseczek - widok marzenie!! Coś pięknego
Każdej z nas takiego życzę, aby już niedługo każda z nas mogła tu wrzucić taką fotkę!!
-
emi2016 wrote:Kochana, prywatnie nie znajdziesz gdzieś szybciej niż za 2 tygodnie ? Szczerze mówiąc ja też bym zaryzykowała te 25...
No właśnie jest okres urlopowy, a ja jestem na zadupiu, tu w promieniu 70 km jest jeden endokrynolog, do którego nie mam jak się dostać. Szukam tylko prywatnie, o NFZie nie marzę. Wracam w przyszłym tygodniu w czwartek do Krakowa i tutaj tez już szukam, znalazłam jedną wizytę na 18 sierpnia, ale to i tak za długo czekać, prawie półtora tygodnia. Chyba tak jak mówicie, zaryzykuję i wezmę połówkę 50 euthyroksu. -
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Monia wielkie gratulacje, taka niespodzianka!!
My już po prenatalnych, fasolinka ma 4,56cm i wyszło wszystko ideolo , szkoda tylko, że taka wstydliwa i przez całe usg oglądaliśmy tylko jej plecy. Szturchanie, kaszlanie - nic, pozostała niewzruszona.
Tu macha rączkami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d0495025083.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f08dfb1cb8f.jpg
Tu widzimy zacne plecy gwiazdy
No i płeć nadal pozostaje wielką niewiadomą ale nadal obstawiam dziewczynkę, bo taaaka wstydliwa
Inna, cudowny widok!!
Ale już duża dziewczynka (bo pewnie przeczucia matki nigdy nie mylą
Prawie 5cm!! I jak fajnie wszystko widać na zdjęciach
Wzruszające jak się patrzy na ekran w trakcie usg, coo?
Ani się obejrzysz i będziesz córcię na rękach trzymać!!
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Przepisał mi Clostilbegyt i duphaston.
Na obecną chwilę mam dość.
Kochana, walcz. Podnoś się i walcz. Znajdziesz siłę!
-Monika- wrote:Dziewczyny zrobiłam test, nie wierze.
https://zapodaj.net/4c7aeeafd92d7.jpg.html
Monika
innamorata88 wrote:My już po prenatalnych, fasolinka ma 4,56cm i wyszło wszystko ideolo , szkoda tylko, że taka wstydliwa i przez całe usg oglądaliśmy tylko jej plecy. Szturchanie, kaszlanie - nic, pozostała niewzruszona.
Tu macha rączkami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d0495025083.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f08dfb1cb8f.jpg
Tu widzimy zacne plecy gwiazdy
No i płeć nadal pozostaje wielką niewiadomą ale nadal obstawiam dziewczynkę, bo taaaka wstydliwa
Inna cudo. Kocham zdjęcia z tego okresu ciąży zwłaszcza!!!Anna Stesia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Monia gratuluję! w jakiej dawce brałaś Acard?
Inna, piękny bobas
summer86, Flowwer lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
pilik wrote:
Anna stesia - a nie ma innych leków? Mi się kojarzy że jest alternatywa dla euthyroxu... skąd jesteś? Na pewno da się jakiegoś endo prywatnie może i lepszego szybciej...!
Chyba jest letrox, ale tego nie mam, mam euthyrox. Jestem z Krakowa, ale teraz jestem na urlopie, nie mam możliwości znalezienia na szybko lekarza. Urlopów mi się zachciało, to mam. Dobrze, że w ogóle badanie krwi dzisiaj ogarnęłam, jechałam prawie 50 km. -
Inna, cudowne wieści i śliczne zdjęcia tak się cieszę!
Monika! Ale piękne dwie kreseczki, po cichutki gratuluje i czekam na piękną betę
Sierpien idzie chyba na rekord!
Do jesieni to sama to chyba zostane (oby!)Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Lena na teraz kup wiesiołka (np. Oeparol) i acard. No i duzo orzechów (migdały i brazylijskie niby najlepsze, wieczorami winko i na ten moment nic więcej nie zrobisz... trzymam kciuki, też z tym walczę. Idealne endo po owulacji do zagnieżdżenia ma mieć 11-14mm, przy 7-8 jest już szansa na zagnieżdżenie. Poniżej będzie biochemiczna więc starania na marne można powiedziec ... ja końcem miesiąca będę szła sprawdzić czy z endo lepiej bo jak nie to będzie mi gin leki na to musiała wprowadzić... dała mi cykl na naturalne metody więc też spróbuj przed wizytą! A jak lekarz znowu będzie mówił że jest ok to zmień gina... mi jeden powiedział że jest ok, kilka dni poszłam do innej miałam wlasnie nie całe 5mm powiedziała, że to jest ok bo budowa dobra, nie ma nieprawidłowości, ale nie dla osoby która chce zajść w ciąże! Lepiej doczytać i nie przechodzić potem kolejnych poronień czy ciąż biochemicznych mi raz lekarz powiedział "niech pani próbuje, jak się nie uda to znaczy że organizm nie był gotowy" No ale takie podejście... nie wiem, ja zmieniłam lekarza ...
Anna stesia - a nie ma innych leków? Mi się kojarzy że jest alternatywa dla euthyroxu... skąd jesteś? Na pewno da się jakiegoś endo prywatnie może i lepszego szybciej...!
Ps inna piękności Twoje ❤️never_lose_hope, pilik lubią tę wiadomość
-
Tak bardzo się cieszę, że jesteście i mnie nie wyganiacie za żale :* Dziękuję
never_lose_hope, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
boduszka wrote:Ja ostatnio wstałam sobie zadowolona rano, wydziubałam jedna tabletkę euthyroxu 50 i dzień jak co dzień chlup do buzi. Poszłam do pracy i przed śniadaniem mówię "o kurde! O mało co bym dzisiaj zapomniałam tabletki wziąć! A, że Szare komórki mam już wyżarte przez cukrzyce i często się zapominam oczywiście działając szybciej niż myśląc (właściwie nie oszukując się - nie próbowałam nawet pomyśleć) połknęłam mój kochany euthyrox. Po około 10 minutach oświeciło mnie, że jednak rano brałam tabletkę i to była moja druga. Jak widać nadal żyje wiec te 25 nie powinno Ci zaszkodzić.
Normalnie tak bym zrobiła, ale jak widzisz, mój organizm szaleje pod wpływem leku, dlatego jestem ostrożna. Ale tak czy inaczej wezmę jutro 25. Dzięki!