SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Nie jestem za bardzo aktywna na forum ale od ponad roku śledzę co się u Was dzieje. Chciałam bardzo pogratulować wszystkim którym się udało w tym miesiącu i trzymam kciuki za resztę w kolejnym. Mnie od dzisiaj też możecie dopisać do grona szczęśliwców Wczoraj wieczorem zrobiłam test i zobaczyłam cień cienia, dzisiaj po pracy skoczyłam na betę i jest 109! Jestem w 31 dniu cyklu, mam nadzieję, że to dobry wynik. Powodzenia kobitki!!! :*Lunaris, innamorata88, staraczka1111, KaMiszka, Flowwer, malka, KateHawke, -Monika-, zubii, Madżka89, Anna Stesia, Bajkaaa, madzia8lenka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
...Flo myślisz, że nic nie ruszy do stycznia? to jeszcze 4 miesiące... niby nie wiele (i wiele! kiedy się czeka). Aż tyle badań musisz zrobić?
-
Flowwer czemu musisz brac 2x acard? jesli bedziesz podchodzic do transferu to bedziesz brala wczesniej fragmin niz dopiero po pozytywnym tescie.. no chyba ze sama sobie tak zrobisz ze dopiero po...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
A mnie naszło na gotowanie dzisiaj. Jakieś azjatyckie klimaty się mnie trzymają. Na kolację zrobiłam boczniaki po tajsku kocham je poprostu. I już zrobiłam zupę na jutro. Krem z marchewki z mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą. Ale jestem z siebie zadowolona
Flowwer, Lunaris, Emiilka, summer86 lubią tę wiadomość
-
bazylkove ku....a że co ???? może bete zrob !! czesto jest tak że polip odrasta bo ma korzenie i jak tych korzeni dobrze nie usuną to odrasta. Dlatego ja mam mieć teraz przy histero biobsję czy nie mam stanu zapalnego lub polipowatego endo.
Zawsze coś kuźwa ....
Jedna kochana czasem może być cykl bez ovu nawet dwa w roku i to wcale nie anomalia. Ale mamy twarde pupy poprawimy koronę i walczymy.
Uwież mi ja sie cały czas zastanawiam co tutaj robię bo takiej jak ja tutaj nie widziałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:56
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:Flowwer czemu musisz brac 2x acard? jesli bedziesz podchodzic do transferu to bedziesz brala wczesniej fragmin niz dopiero po pozytywnym tescie.. no chyba ze sama sobie tak zrobisz ze dopiero po...
Flowwer, Kochana co jeszcze masz do zrobienia przed procedurą?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
bazylkove wrote:Chwilę mnie nie było, a tu takie nowości!
Wszystkim zafasolkowanym gratuluje! Monika piękna kreseczka
Inna - cudowne zdjęcia maluszka, niech rośnie zdrowo
Ja właśnie wracam od mojego ginexa i na USG jest widoczna mała czarna plamka w jamie macicy. Pierwsza myśl: "robiła Pani test ciążowy?" - tak, był negatywny. Druga opcja to, że prawdopodobnie wytwarza się polip. Do sprawdzenia w 5 dc czy się złuszczył czy dalej sobie rośnie... Kur*a znowu i znowu histeroskopia mnie czeka???
A do kolekcji leków mam dodatkowo Pabi-Dexametazon 1x1
Także ten, chyba się napijeMikołaj 25.04.2011
-
Flowwer wrote:bazylkove ku....a że co ???? może bete zrob !! czesto jest tak że polip odrasta bo ma korzenie i jak tych kożeni dobrze nie usuną to odrasta. dlatego ja mam mieć teraz przy histero biobsję czy nie mam stanu zapalnego lub polipowatego endo.
Zawsze coś kuźwa .....
Flo robiłam dziś bobotest i nic nie wyszło. Najwyraźniej taka moja natura ze to odrasta. Tylko ile można?!7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
innamorata88 wrote:Bazylkove współczuje... wiecznie coś. U mnie też był problem z polipowatym endometrium.
Inna co Tobie zalecili? Można to jakos leczyć?Lunaris lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
bazylkove wrote:Inna co Tobie zalecili? Można to jakos leczyć?
Bazylkove po jakim czasie Ci odrósł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:30
bazylkove lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Podbijam -mam ten sam (nowy) problem. JEst szansa że usuną raz i będzie z głowy?
Bazylkove po jakim czasie Ci odrósł?
Zabieg miałam w czerwcu, w lipcu było czysto a teraz znowu jest7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
Anna Stesia wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Mam dzisiejsze wyniki mojego TSH. Wynik - 7,3. Od grudnia się leczę, zaczynałam od prawie 8, dostałam euthyrox 50, wynik spadł do 0,3, potem okazało się, że mam mniej niz 0,0005 i teraz po 6 tygodniach od odstawienia euthyroksu (zgodnie z zaleceniem lekarza) znów mam pod górkę. Wracam w przyszłym tygodniu z urlopu i nie mam pojęcia, co do tego czasu robić. Czy wziąć na własną rękę euthyroks w jakiejś malutkiej dawce, czy czekać na wizytę (moja endokrylogo wraca dopiero we wrześniu z urlopu). Co byście zrobiły na moim miejscu? Trochę mi witki opadły, że znów mam takie wysokie TSH...
Ja bym brała najmniejszą dawkę 25 do kolejnej wizyty u endok. strasznie Ci skacze może po prostu częściej badaj poziom
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
bazylkove wrote:Inna co Tobie zalecili? Można to jakos leczyć?Mikołaj 25.04.2011
-
Zesram się a nie dam się! urodzę to dziecko choćbym miała sobie je tam palcem wciskać! żaden polip nie będzie rządził moją macicą
staraczka1111, innamorata88, Karma88, never_lose_hope, bazylkove, Sarna84, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:...Flo myślisz, że nic nie ruszy do stycznia? to jeszcze 4 miesiące... niby nie wiele (i wiele! kiedy się czeka). Aż tyle badań musisz zrobić?
Nic ..... wiem że tylko podejdę do jednej procedury na więcej już siły psychicznej nie mam serio to nie 3 czy nawet 5 lat tylko już koniec 15 roku dlatego chcę się dobrze przygotować w sumie 4 mies w tą czy drugą stonę nie robi różnicy.
bazylkove wrote:Flo robiłam dziś bobotest i nic nie wyszło. Najwyraźniej taka moja natura ze to odrasta. Tylko ile można?!
hmmmm może włącz acard ale wcześniej zrób z tym porządek
Yoselyn82 wrote:Flowwer czemu musisz brac 2x acard? jesli bedziesz podchodzic do transferu to bedziesz brala wczesniej fragmin niz dopiero po pozytywnym tescie.. no chyba ze sama sobie tak zrobisz ze dopiero po...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
innamorata88 wrote:Mi ze względu na nadpłytkowość dr wlepiła podwójną dawkę Acardu
Flowwer, Kochana co jeszcze masz do zrobienia przed procedurą?
Ja też mam nadpłydkowośćinnamorata88 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
esther wrote:Tak,byl monitoring i do tego pozytywny test LH.
Czy faza lutealna trwajaca 8 dni to powod do niepokoju?
-
Flowwer wrote:bazylkove ku....a że co ???? może bete zrob !! czesto jest tak że polip odrasta bo ma korzenie i jak tych kożeni dobrze nie usuną to odrasta. dlatego ja mam mieć teraz przy histero biobsję czy nie mam stanu zapalnego lub polipowatego endo.
Zawsze coś kuźwa ....
Jedna kochana czasem może być cykl bez ovu nawet dwa w roku i to wcale nie anomalia. Ale mamy twarde pupy poprawimy koronę i walczymy.
Uwież mi ja sie cały czas zastanawiam co tutaj robię bo takiej jak ja tutaj nie widziałam...
Flowwer Kochana, ja wiem, że jest wiele takich co ma gorzej niż ja,ale naprawdę to jest dla mnie cios.
Cały czas Cię podziwiam i to się nie zmieni.
Nie wiem, jak będzie jutro, ale dziś mam straszną nie moc, tak bardzo "zabolało" przecież pani nie ma ani jednego pęcherzyka.
"Uderzylo" mnie też to ginek na mnie popatrzył na mnie i pyta czy wiem, że tylko w połowie cyklu można zajść, powiedziałam, że wiem, a on do mnie, że jak chcę dziecko bez pęcherzyków. Chyba myślał, że się tyle staram, a nie chodziłam do lekarzy. Bo patrząc na to, że bez leków byłam tyle, to tak wywnioskowal.
Powiedziałam mu, że właśnie po coś do niego przyszłam, powiedziałam że byłam u innych, ale nic w tym kierunku nie robili bo twierdzili, że mam czas. Zdziwił się, że wcześniej mi pomocy nie dali ( leków ) i nawet badań nie zlecali ( powiedziałam, że te co mam to w necie patrzyłam co robić, żeby nie iść z niczym do niego ).
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml