Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
-
WIADOMOŚĆ
-
by7mistake wrote:Obecna!
Chociaż mam nadzieje ze Ty Malgoniu będziesz juz na nas sypać na swoim wątku wiruskami, tak jak Siwulec:)
Też mam taką nadzieję. Jak każda z nas Ale i Twój pęcherzyk mam nadzieję, zę nie pójdzie na marne
Jeszcze z 10-12 dni i sikamy (no w porywach 8 :p) -
Malgoniu, piękny wstęp
Malgonia lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Piękne słowa na początek
Ja wracam w tym cyklu z testowaniem. Jakoś mi smutno cały czas, że lipiec mam bez testowania. Czuję pustkę, więc bardzo się cieszę na sierpień
Mamy pierwsza rocznicę ślubu w sierpniu. Pozytywny test byłby bardzo miłym prezentemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 21:05
Malgonia, patuniek86 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Dziękuję, Małgoniu Już przebieram nóżkami, a to jeszcze tyle czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 21:14
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Cześć,ja też mam zamiar testować w sierpniu, jestem po poronieniu i czekam na pierwszy okres żeby móc się starać, życzę wszystkim zielonych kropeczek i zdrowych dzieci
Malgonia, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Ja również przeskakuje na sierpień, 3ego. Ale narazie jeszcze nie wpisuj mnie na listę bo niewiadomo czy w ogóle będzie sens testowania, owulacja wypada mi w takie dni ze może być ciężko żeby udało mi się zgrać z narzeczonym i żeby wrócił wtedy do domu pewnie będzie musiał zostać w firmie czyli jakieś 400km od domu, bo zaczyna się najbardziej gorący miesiąc No ale cóż, może jednak jakoś go ściągnę, mam nadzieje, bo bardzo bym chciała wykorzystać każda szanse
Powodzenia w sierpniu dziewczyny!Malgonia lubi tę wiadomość
-
Cześć chciałam do was dołączyć w sierpniu na wspólne testowanie, opowiem Wam trochę o sobie. Mam na imię Ewelina o pierwszą ciąże staraliśmy się z narzeczonym 3 cykle. W lutym br. zaszłam ale niestety na drugiej wizycie w kwietniu lekarz stwierdził obumarcie płodu był to dla nas cios, strasznie to przeżyłam i się obwiniałam bo mam ciężką pracę na nocki po 12-14 h. Obyło się bez zabiegu łyżeczkowania na szczęście, wraz z pierwszym cyklem dostaliśmy zielone światło Myślałam że się udało w lipcu bo widziałam objawy ale po prostu strasznie się nakręciłam i @ dzisiaj przyszła. W tym cyklu zamierzam przebadać hormony na własną rękę, bo lekarz nic mi nie zlecił i może akurat w tym cyklu się uda, obym tylko się nie nakręcała i nie zaczęła testować już od 7dpo W tym cyklu zamierzam się posiłkować testami owulacyjnymi i od razu mam pytanie jakiej firmy polecacie ? i proszę o wpisanie mnie na 17.0804.2018 Aniołek 7tc *
11 cs
hiperprolaktynemia
długie cykle/ późna owulacja/ cykle bezowulacyjne
bromergon 1/2 tab
clostylbegyt 3-7dc
duphaston
pregnyl -
Mileczka96 wrote:Cześć chciałam do was dołączyć w sierpniu na wspólne testowanie, opowiem Wam trochę o sobie. Mam na imię Ewelina o pierwszą ciąże staraliśmy się z narzeczonym 3 cykle. W lutym br. zaszłam ale niestety na drugiej wizycie w kwietniu lekarz stwierdził obumarcie płodu był to dla nas cios, strasznie to przeżyłam i się obwiniałam bo mam ciężką pracę na nocki po 12-14 h. Obyło się bez zabiegu łyżeczkowania na szczęście, wraz z pierwszym cyklem dostaliśmy zielone światło Myślałam że się udało w lipcu bo widziałam objawy ale po prostu strasznie się nakręciłam i @ dzisiaj przyszła. W tym cyklu zamierzam przebadać hormony na własną rękę, bo lekarz nic mi nie zlecił i może akurat w tym cyklu się uda, obym tylko się nie nakręcała i nie zaczęła testować już od 7dpo W tym cyklu zamierzam się posiłkować testami owulacyjnymi i od razu mam pytanie jakiej firmy polecacie ? i proszę o wpisanie mnie na 17.08
Witaj i życzę szczęścia w sierpniu
Mam nadzieję, że bede mogla postawić przy Twoim nicku
Co do testów to kazdy ma swoje typy. Czesto dziewczyny polecaja testy z allegro. Ja osobiście używach facelle -
Mileczka trzymam kciuki żeby Wam się udało w sierpniu a co do testów to ja narazie używałam tylko przy 2 cyklach, jakieś pierwsze lepsze z apteki, nawet nie pamietam nazwy ale oba dobrze mi zadziałały i zgrały się z wykryciem z innymi objawami i monitoringiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 22:13
-
Dziękuje za ciepłe przyjęcie właśnie jestem po badaniach, ciekawa jestem wyników, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku
Malgonia lubi tę wiadomość
04.2018 Aniołek 7tc *
11 cs
hiperprolaktynemia
bromergon 1/2 tab
clostylbegyt 3-7dc
duphaston
pregnyl -
Mam już wyniki:
TSH 2,480 µIU/ml
FSH 6,36 mIU/ml
LH 11,75 mIU/ml
Estradiol 58,52 pg/ml
Progesteron 0,68 ng/ml
Prolaktyna 43,90 ng/ml
Testosteron 39,96 ng/dl
Badania robiłam w 3 dc. Ta prolaktyna mnie martwi i trochę za wysokie tsh na starania.
Czy wy też miałyście podwyższoną prolaktynę ? i po jakim czasie wam się unormowało ?
04.2018 Aniołek 7tc *
11 cs
hiperprolaktynemia
bromergon 1/2 tab
clostylbegyt 3-7dc
duphaston
pregnyl -
Mkleczka powinnas sie przejsc z wynikami do lekarza. Stodunek Lh:FSH powinien byc bliski 1, u Ciebie jest ponad 1.8, warto sprawdzic, czy nie masz polucystycznych jajnikow.
Tsh powinno byc w okolucach 1, wiec pewnie tez bedzie potrzebne cos ba zbicie. -
Hej kobitki
Chetnie do Was dołączę - jesli pozwolicie:) dzisiaj nawiedziła mnie @ i powiedziała że mam wspierać sierpniowe staraczki
Nie wpisuje sie jeszcze na termin bo 19.07 mam HSG i nie bardzo wiem czy po badaniu moge doę starsć czy odpuszczać cykl.