Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ślady po drugiej kresce
Odpowiedz

ślady po drugiej kresce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myslałam ale znałam termin samoistne poronienie i ja tak miałam zanim zaszłamw ciaze z córcią i chyba teraz tez tak było :( a właśnie wyczytałam że w takich przypatkach brakuje progesteronu tak ? a czy sa jakieś preparaty bez recepty na nie ? czy tylko na receptę

• aknis Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie zawsze wina progesteronu, po prostu czasami zarodek jest za słaby, ma wady i dlatego tak się dzieje, nie ma jednoznacznej przyczyny. A co do leków to nie mam pojęcia, najbardziej popularna jest luteina, ale tylko na receptę.

już prawie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam testy bobotest - zostały mi jeszcze 3.
    Wczoraj wykonałam - z tym, że po południu (10dpo) - test tej firmy i pojawił się taki cień, ślad biało-szary, gdzie wg mnie po prostu powinna się pojawić w tym miejscu kreska, w przypadku ciąży. Widać było to gołym okiem, ale po 3 minutach zniknęło i test był całkowicie czysty. Oczywiście kreska kontrolna była, czyli test dobry i prawidłowo wykonany. Miałam też tak w tamtym miesiącu ale @ dostałam o czasie tyle, że przez te ślady niepotrzebnie się nakręciłam. Teraz po prostu wiem, że to nic nie oznacza.

Tyle, że w zeszłym cyklu "miałam" objawy takie jak ciągnięcie w dole brzucha, co mi się nigdy nie zdarzyło, więc to też mnie nakręcało na maksa. A w tym miesiącu objawów nie mam w ogólę - może po prostu wyluzowałam. Wręcz bym nawet powiedziała, że zawsze mnie bolą sutki od owulacji do samej @, a tym razem nawet to mi zabrano :(:(

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi takie ślady wychodziły na Pink testach dlatego juz ich nie kupuje

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • alexmk Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wykonałam - mimo że wiem ze to za wczesnie - test tydzien po owulacji. i tez mialam tę kreseczkę białą która pokazała się od razu, później zniknęła. wykonałam drugi test - wiedzac dalej ze to za wczesnie - innej firmy i to samo. Naleze do osob bardzo niecierpliwych :)

alexmk
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ