Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie śluz na początku ciąży
Odpowiedz

śluz na początku ciąży

Oceń ten wątek:
  • channah Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda wrote:
    a co do śluzu to ja mam go mało, biały-rozwodniony. Jakbym się miała sugerować szyjka i śluzem to w życiu bym ciąży nie podejrzewała :P
    U mnie różnie.jednego dnia jest dużo mlecznego i rozwodnionego,dzisiaj jest mało.a chwilami jest płodny.rozny...sama nie wiem

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie wmawiam ciążę każdego miesiąca, ale w ciąży z córką miałam biały kremowy z grudkami.. Ale podobno każdy ma inaczej

Mart768 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    U mnie różnie.jednego dnia jest dużo mlecznego i rozwodnionego,dzisiaj jest mało.a chwilami jest płodny.rozny...sama nie wiem
    No ja od poczatku cyklu mleczny wodnisty czasem rozciągliwy, ale na szczęście nic sobie nie wmawiam

• Wiórka90 Nowa

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tutaj nowa i tez czekam na testowanie owulacje miałam 18 dnia cyklu, a od 20 odczuwam ból sutków, który staje sie już irytujący bo nawet nie mogę się dotknąć :/ od wczoraj tj 27 dzień cyklu zauważyłam u siebie dziwny śluz przypomina trochę płodny ale jest go znacznie mniej jest biały i szklisty gdzie zazwyczaj o tej porze był biały jak mąka z grudkami od momentu owulacji rownież co jakiś czas boli mnie podbrzusze jak na okres i do tego dochodzi ból pleców :/ staramy sie juz 13 cykl i ciagle nic robiliśmy badania i niby wszystko ok tylko mój partner ma zwiekszona lepkość nasienia na która w dni płodne pije mucosolvan :) dodam ze brałam przez 6 lat tabletki anty i po odłożeniu cały czas mam nieregularne cykle od 28 do 38 dni:/ od października piłam inofolik 2x1 a od marca zaczęłam zamiast nofoliku pić inofem bo jest tańszy :) pozdrawiam wszystkie Panie i życzę powiedzenia i cierpliwości, której mi samej powoli zaczyna brakować :(

Minionkowa lubi tę wiadomość

Wiórka90
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiórka90 wrote:
    Witam jestem tutaj nowa i tez czekam na testowanie owulacje miałam 18 dnia cyklu, a od 20 odczuwam ból sutków, który staje sie już irytujący bo nawet nie mogę się dotknąć :/ od wczoraj tj 27 dzień cyklu zauważyłam u siebie dziwny śluz przypomina trochę płodny ale jest go znacznie mniej jest biały i szklisty gdzie zazwyczaj o tej porze był biały jak mąka z grudkami od momentu owulacji rownież co jakiś czas boli mnie podbrzusze jak na okres i do tego dochodzi ból pleców :/ staramy sie juz 13 cykl i ciagle nic robiliśmy badania i niby wszystko ok tylko mój partner ma zwiekszona lepkość nasienia na która w dni płodne pije mucosolvan :) dodam ze brałam przez 6 lat tabletki anty i po odłożeniu cały czas mam nieregularne cykle od 28 do 38 dni:/ od października piłam inofolik 2x1 a od marca zaczęłam zamiast nofoliku pić inofem bo jest tańszy :) pozdrawiam wszystkie Panie i życzę powiedzenia i cierpliwości, której mi samej powoli zaczyna brakować :(
    Hm znam to.. Nieregularne cykle po odstawieniu tabletek.. Więc owu pewnie też ruchoma. Zajdziesz w ciążę to kwestia czasu a skoro śluz inny niż zwykle to kto wie, chociaż może to i kwestia hormonów, powodzenia :)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,hej:) ktos tu jeszcze zagląda? ciekawy wątek z tym śluzem,czytałam z zapartym tchem,bo też w tym cyklu miałam jakiś taki inny niż zwykle:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mam mleczny wodnisty śluz. Bóle jak na @, ale co najdziwniejsze nie bolą mnie piersi, a zawsze bolały.Zobaczymy...w niedzielę się okaże :)

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. a u mnie taki biało-przezroczysty, lepki i rozciągliwy.. jakby płodny, a jestem już po owulacji..

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy wątek. Ja właśnie mam śluz taki biały grudkowaty jak serek... Troch dziwnie to wygląda, jakby jakąś infekcja, ale jak nie jestem sama to już mi ułożyło.

• AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 3 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bardzo dobry wątek dla wszystkich, które tak jak ja, we wszystkim dopatruje się oznak ciąży. Ja w tym cyklu, już po owulacji zauważyłam dużo lepkiego, rozciągliwego śluzu, czasem białego i wodnistego, trochę tak jakbym tydzień po owulacji wciąż miała śluz płodny, cały czas towarzyszy mi uczucie wilgoci a że nigdy wcześniej tak nie miałam to oczywiście robię sobie ogromne nadzieje, oby tym razem nie zepsuła mi ich @. Za wszystkie z nas mocno trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:34

• Magda30 Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam ogromną ilość śluzu wodnistego z rozciagliwymi pasmami. Czuje jak że mnie spływa. Jestem już po owu. 4 dzień fazy lutealnej i śluzu mega dużo i to taki szklisty. Do tego pieka mnie piersi w środku. Od tego cyklu pije też inofem więc sama nie wiem, co z tym sluzem. W poprzednich cyklach zdarzał się lekko rozciagliwy po owu ale zaraz zanikal lub było go bardzo mało. Czytałam oczywiście na różnych forach itd że może to być niedomaganie ciałka żółtego i zbyt niski progesteron. Chociaż mam nadzieję, że zwiastuje zielona krople.

Musisieudac...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam strasznie dużo białego i gęstego śluzu. 18dc co to może wskazywać?

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam forum od dawna ale teraz postanowiłam dołączyc. Staramy się o dziecko od ponad 2 lat.. najpierw zupełnie na luzie bez wyliczania dni płodnych, na zasadzie jak się uda to będzie super. Od roku skupiłam się na obserwowaniu organizmu, zdrowym trybie życia, zrobiliśmy badania i dalej nic. Od jakichś 6 m-cy używam pasków owulacyjnych. I dalej nic... W połowie grudnia mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności, więc mam nadzieję że pomogą:) ostatnia miesiączka trwała jakieś 30 godzin (normalnie trwa jakieś 4-5 dni) nie zaobserwowałam obniżenia szyjki i nie doskwierały mi żadne bóle, ale jednak krwawilam i pojawiły się niewielkie skrzepy. A potem cisza.. dziś jest 7 dni od pojawienia się krwawienia i doskwiera mi ból żołądka i zawroty głowy. Nie czuję specjalnie zmęczenia, ani jakichś wrażliwych piersi. Myślicie że mogło się tym razem udać? Pewnie niepotrzebnie podtrzymuje nadzieję, test zrobię w piątek ale zanim to zrobię, chciałam zapytać co myślicie? Pozdrawiam wszystkie starające się!

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że zawsze mogło się udać, przecież poczęcie jest cudem :)

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudu nie było, test negatywny.. nie wytrzymałam do piątku.

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to dzień po owulacji?

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki proszę powiedzcie mi co mam myśleć ostatnia miesiączkę miałam 14.11.18 owulacje miałam wyliczając na 27.11 a razem z partnerem kochalismy się 17-18.11 i później 30-1-2 czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia? Niby 8.12 dostałam plamienia ale było bardzo skąpe trwało zaledwie 3 dni, pojawiły się w nim niewielkie skrzepy. Temperatura w ten dzień spadła o 0.2°. Dnia 06.12 zrobiłam bhcg i wynik wyszedł <1.20 oczywiście nie wytrzymała i w dniu spodziewanej miesiączki czyli 11.12 zrobiłam kolejna bhcg i wynik nadal był <1.20 ale martwi mnie ze moja szyjka macicy jest wysoko miękka i otwarta a do tego pojawia się ból jajników i przezroczysty ciągnący się śluz.
    W tym laboratorium Norma dla kobiet nie będących w ciąży wynosi <5. Dodam że jakiś tydzień przed tym dziwnym okresem bolały mnie brodawki a nie całe piersi ale dzień po zakończonej @ przestały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 20:45

• Arashe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia mało prawdopodobne, że owulujac 27 a wspolzyjac dopiero 30 jesteś w ciąży, komórka żyje 24h. Z kolei 18 to za wcześnie, bo żaden plemnikczka nie przeżyje 9 dni. Jedyna możliwość byś była w ciąży to inny termin owulacji.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Niusia mało prawdopodobne, że owulujac 27 a wspolzyjac dopiero 30 jesteś w ciąży, komórka żyje 24h. Z kolei 18 to za wcześnie, bo żaden plemnikczka nie przeżyje 9 dni. Jedyna możliwość byś była w ciąży to inny termin owulacji.
    Właśnie chodzi o to że w inne dni nie współżyłam z partnerem ponieważ on pracuje za granicą i przyjeżdża co 1.5 tygodnia i właśnie trafiło tak jak napisałam powyżej

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykle mam co 28 dni zdarzy się że dzień bądź dwa @ przyjdzie wcześniej

‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ