Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 10 lipca 2017, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu jak się trzymasz?
    U mnie zbliża się owu..brzuch pobolewa, temp spadła, śluzu jeszcze za bardzo nie widać, ale o dziwo test owu wyszedł mi cień cienia! Taki cień że nawet na zdjęciu nie widać, ale ewidentnie coś jest, a u mnie to rzadkość :) więc mam nadzieje ze owu się pojawi przed piątkiem i wtedy na usg gin potwierdzi :) żeby tylko coś na lewym urósł.. Ehh

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 10 lipca 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp 36.6 rano dziś śluz jakby połączenie płodngo z kremowym i ten obrzydliwy posmak metaliczny. Już myślałam że może coś mi się, kolczykem w wardze dzieje ale wszystko jest ok. Mój luby kupił na moją prośbę bobotest zrobię koło czwartku piątku zobaczymy co wyjdzie. Ogólnie się denerwuje bardzo tym chociaż i tak od jakiegoś czasu nerwowa chodzę i najchętniej zabiłabym wszystkich i zamknęła w samotnii

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 10 lipca 2017, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to burza hormonów! Oby! Jeju ale by było fajnie jakby kolejna zaciazyla.. Już 3 poszły. Zostaje nas coraz mniej więc trzeba spinać dupy i do dzieła!

    Mówiłam że nie mam śluzu? Pojawił się, obledny śluz. Jakby jajko całe dać :-p miałam dać dziś M. Spokój ale widzę że nic z tego :)

    Jadranka, Agu27 lubią tę wiadomość

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 10 lipca 2017, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawaj mu spokoju jak tak ładny śluz! Mój to przeziębiony więc oczywiście jak to facet umiera :D

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 10 lipca 2017, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, spójrzcie na moje wyniki (3 dc)

    LH 10,13 mIU/ml (norma f.pęcherzykowa 2,4-12,6)
    FSH 7,93 mIU/ml (norma f.pęcherzykowa 3,5-12,5)
    Estradiol 29,41 pg/ml (norma faza folikularna 12,4-233)
    Prolaktyna 19,90 ng/ml (norma 4,79-23,30)
    Żelazo 11,9 µmol/l (norma 5,8-34,5)

    TSH 4,980 µIU/ml (norma 0,270-4,200) !!!!!!!!!!
    Testosteron 49,49 ng/dl (norma 8,40-48,10) !!!!

    LH/FSH wynosi 1.28 - to chyba nie jest najlepiej?
    A TSH mnie załamało :(

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 10 lipca 2017, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na czwartek i do gin i do endokrynologa, ale ten drugi z przypadku bo swojego jeszcze nie mam :/

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4088 7318

    Wysłany: 10 lipca 2017, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuje Was. Gratuluje dziewczyną z dwoma kreseczkami! I zazdroszczę odrobinkę ;)...
    Mi się wlecze ten cykl koszmarnie. Jutro idę do gina i mam nadzieję że da zielone światło do działania... koło niedzieli/poniedziałku powinna byc owulacja więc już tuż tuż...

    Jadranka TSH koniecznie do zbicia, ale nie przejmuj się, dość szybko powinno zejść i będzie dobrze! Testosteron przydałoby się jakby był troszkę niższy. A lh/fsh nie jest zle, powinno byc zbliżone do 1 i myśle ze jest ok :) ja miałam 1,5 a endo o gin powiedzieli że jak nie ma innych objawów to wszystsko jest ok. Ważne żeby fsh było ok, a jest!

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 10 lipca 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd ten testosteron i co mogę z tym zrobić?

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4088 7318

    Wysłany: 10 lipca 2017, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to już musisz lekarza :( ja miałam w połowie jakos normy i powiedział że to dobrze i przy górnej granicy trzeba cos działać. Ale nie wchodziłam w temat bo było ok...

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Różowepaznokcie Ekspertka
    Postów: 154 53

    Wysłany: 10 lipca 2017, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wiecej spacerow to szybko tsh i testosteron zejdzie

  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 11 lipca 2017, 00:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka ja przy pcos miałam podwyższony testów.
    Piłki masakra ja koło poniedziałkowy @powinnam dostać i w stresie siedzę non stop.
    Oby było dobrze lekarz da Ci zielone i A pewno zaskoczy

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 11 lipca 2017, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie dziś [email protected] brzuch z rana śluz zabarwieniu krwią a teraz nic na tą chwilę.

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 11 lipca 2017, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu zaciskam mocniej kciuki żeby to była wprowadzka lokatora a nie wredna @!

    U mnie chyba wczoraj była owu. Temp obniżona, śluz był, brzuch bolał. A dziś skok..zobaczyny jaka temperatura jutro i pojutrze będzie. Myślicie że taki mały kieliszek wina na 4 łyki mógłby podnieść temperaturę czy to raczej owu??

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 11 lipca 2017, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, po jednym kieliszku to raczej tempka nie skacze. U mnie to tylko po grubszych imprezach :)

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 11 lipca 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje mi czekać na jeszcze 2 wyższe temperatury i w piątek usg. Może się uda zobaczyć po której stronie jest ciałko żółte :)

    Czyli większą dawka clo wpłynęła pozytywnie no w końcu owu była w dniu kiedy przy tym dawkowaniu powinna być. Szkoda tylko że został mi tylko jeden cykl z clo jeszcze oprócz tego :-(

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Różowepaznokcie Ekspertka
    Postów: 154 53

    Wysłany: 11 lipca 2017, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka na pewno już nie będzie potrzebny :) ja od lekarza dostałam termin na usg na 27.07 i dupka 2x1 a jakby pojwila sie krew to 3x1. Póki co luteiny mi wystarczy po 2x1 do dnia usg, wiec dupka wykupie jako ta 3 tabletke jakby cos sie dzialo, bo jakoś dowcipnie lepiej się czuję :D

    Jadranka znajdź może dobrego ginekologa, który ma super hiber aparat usg i umiejętności, by obejrzał jajniki i pcos wykluczył. U mnie endokrynolog tlyko pcos pcos a ginekolog spojrzał jeden drugi trzeci i kazdy pcos wykluczyl, bo jajniki owszem pecherzykowata budowa i tylko tyle. U mnie testosteron ok, androstendion za to byl nie odpowiedni i shbg. A teraz to w sumie nawet nie wiem jak jak jest.

  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 11 lipca 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ibishka może w tym cyklu zaskoczy.
    U mnie jak narazie pusto miałam 2 Razy podbarwiony sluzek i juz więcej nie.
    Pytanie teraz kiedy mogę test ciążowy zrobić jeżeli by to było zagniezdzanie

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 11 lipca 2017, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog mam dobrą, zobaczę co mi powie we czwartek.
    Zrobiłam dziś inne badania dotyczące tarczycy -fT3, fT4 i dwa na przeciwciała tarczycowe. Z przeciwciał wyjdzie czy to Hashimoto więc strasznie się denerwuję :(

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 11 lipca 2017, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu27 wrote:
    Ale ibishka może w tym cyklu zaskoczy.
    U mnie jak narazie pusto miałam 2 Razy podbarwiony sluzek i juz więcej nie.
    Pytanie teraz kiedy mogę test ciążowy zrobić jeżeli by to było zagniezdzanie
    Jesli to zagniezdzenie to beta za 2-3dni będzie już wiarygodna. Test sikany wg mnie i tak dopiero za kilka dni w terminie @:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 12:00

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 11 lipca 2017, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db00f273497a.jpg[/url

    Co wy o tym myślicie? Temp w górze. Śluzu już brak. A test owu jest kreska, wprawdzie ledwo widoczna (ma zdjęciu gorzej widać) ale jest. Myślicie że to pozostałość stężenia? Czy jeszcze owu nie było??

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego