Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew upuszczona. Żyjesz Ibishka?

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana odświeżam i zerkam czy coś tu się pojawiło!
    Jardanka o której wyniki?

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie koło 17. Niestety na jeden będę czekać dłużej (17-hydroksyprogesteron) - 2-3 dni, a wizytę mam we czwartek rano :/

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Żyje ale zastanawiam się za jakie grzechy to wszystko. Ból niesamowity. Próbowali dwa razy. W lewym przeszedł kontrast za 1 razem z lekkim tylko opóźnieniem a prawego na dwa razy się nie udało.
    Zobaczymy co powie gin jaki dalszy plan bo jeszcze z nią nie rozmawiałam.
    Najważniejsze że lewy jest drożny.. Żeby tylko jeszcze się owulacja w nim pojawiła

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt że lewy jest drożny :) To zawsze tak boli, czy tylko przy zatkanym jajowodzie?
    Jakby to mężczyźni mieli tyle cierpieć to ludzkość by szybko wyginęła ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:47

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Mia21 Koleżanka
    Postów: 36 10

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się, Kochane! :) Powodzenia Wam życzę!

    m3sxskjocy1o0f5x.png
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to boli tym bardziej im bardziej niedrozny. Podobno przy drożnych jest tylko lekki dyskomfort.

    Heh mój mi znowu powiedział że teraz mogę sobie wyobrazić co czuł w piątek na grillu jak mu kazałam przestac pić :)


    Umówiłam się do gin na pon. Jest tak rozchwytywama że ledwo mi się udało wyblagac żeby mnke wpisali gdzieś na wieczór.

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci są bez wyobraźni czasami mam wrażenie!
    Ale dobrze że już po i że lewy drożny!
    Upał dzisiaj straaaaszny

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, mam już wyniki...
    TSH 3.79 więc bez szału, liczyłam na coś bliżej 3.0. No ale dopiero od kilku dni jem dawkę docelową. Poza tym endo mówiła ze tsh na początku powoli spada a potem przyspiesza, po 6 tyg powinno być poniżej 2.
    Testosteron 56.44 przy normie do 48. 3 tygodnie temu miałam 49!
    DHEA-SO4 451.70 (Norma do 340)
    SHBG 120.6 (Norma 32.4-128) więc niby w normie ale coś wysoko. Nie wiem co to są te dwa ostatnie, idę we czwartek do gin to mi powie. Jakiś stosunek z testosteronem miała liczyć.
    Wit. D3 - 32 (powyżej 30 jest poziom wystarczający).
    Niby nie jest źle ale ten testosteron mnie martwi :(

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - na spokojnie powoli. Wiem że cieżko :( mi TSH zeszło po trzech miesiącach z 3,5 na 1,8 więc to trochę trwa. U każdego na pewno inaczej. Te hormony też Ci mogą tam coś utrudniać więc pewnie gin ustawi leczenie i nie długo będzie wszystko dobrze! A estradiol badalas? Mi sprawdzali stosunek testosteronu i estradiolu

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A D3 też sobie najlepiej podciągnij. Optymalny zdrowy poziom powyżej 50, to 30 to takie minimum

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol 3 tyg temu (3 dc) 29.41 pg/ml (norma 12.4-233)

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w tym może być problem. Ja przy takim estradiolu mam za cienkie endometrium, ale testosteron mam w normie. Zobaczysz co Ci powie, ciekawa jestem bo u mnie dała miesiąc z acardem i wiesiołkiem i jak edo się nie poprawi to będę musiała leki wlasnie jakieś bo taki estradiol jest za niski dla szaraczek :(

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet
    Postów: 2498 4015

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka dobrze ze to tsh choć trochę ruszyło, ale ten testosteron faktycznie dziwne że tak skoczyl.
    Musisz teraz jakoś wytrzymać do czwartku i zobaczymy co gin powie na te wszystkie wyniki no poza tsh i testosteronem te inne nic mi nie mówią :)
    Na estradiol żeby podnieść wiem że dają estrofem tylko nie pamiętam w którym dc.

    qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka cieszę się że ten jeden jajnik jest drozny! Obserwowałam posty i trzymałam kciuki żeby było ok.
    Jadranka dobrze ze lekarz powoli dochodzi do wszystkiego przynajmniej będziesz wszystko wiedzieć.
    Ja mam wizytę w czwartek na 15.20 @do tej pory nie ma. Dziś przez ten upał prawie zemdlalam z kierownicą masakra jakaś...

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • Jadranka Autorytet
    Postów: 692 946

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu, to ile już jesteś po owulacji?

    3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku! Dobrze że masz lekarza nie długo...

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dni po owu? 30.... Dziś mój 50 dzień cyklu... Robiłam test z krwi 12 dpo(negatyw i progesteron 0.074) i miałam jednorazowe plamienia w 28,34 i 40 dc. 17 lipca wg aplikacji powinna być @ i do tej pory nic zero żadnych objawów nic

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście już baaardzo długo... a była owulacja stwierdzona? Bo progesteron bardzo niski :( u mnie przy 0,56 nie było owulacji. Ale u każdego inaczej... trzymam kciuki żeby wszytko było w porządku!!

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Agu27 Przyjaciółka
    Postów: 396 39

    Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co temp wskazywała to niby była wcześniej zerknij na mój wykres w 33 dniu cyklu robiłam betę i progesteron

    dab027e778e02656cba0c5c014efb640.png

    Starania od 02.2017
    Insulinooporność
    PCOS
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego