X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • PERELKA175 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba znowu przyjdzie @ :-(

PERELKA175
  • Mala90 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik <0,1... wiec tez czekam na @ :(

7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka mi gin mówił że jeśli jest powyżej 10 progesteron to że mozna zakładać że była owu, ale znam też przypadki że owu była powtwierdzana monitoringiem a progesteron niski. Zapytaj gin może o jakąś suplementacje na fazę lutealna. Duphaston lub luteina. Może tu tkwi problem :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • PERELKA175 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przyszła dziś @ :-( Ale wiecie co?...W tym miesiącu tak bardzo się nie podłamałam. Miałam długą rozmowę z pewną osobą która chyba przeżyła już dużo więcej niż ja i podpowiedziała mi jakie badania powinnam jeszcze sobie zrobić. W związku z tym już działam. Jutro idę na pobieranie krwi i zamówiłam już testy genetyczne które wykonuje się ze śliny. Nie chce tkwić w miejscu i znowu się zastanawiać albo użalać nad sobą. Jutro też mój mąż ponownie robi badanie nasienia. Czekamy na wyniki;)

ibishka, KaMiszka lubią tę wiadomość

PERELKA175
  • Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie bylo :) ja juz rozpakowana. 12.03.18 godz. 17:44 przez cc (sn niestety sie nie udalo) urodzil sie Wiktor, 51cm, 3520g, 10 pkt :) 38t5d, poród wywolywany, bo w końcu ta pepowina dwunaczyniowa wysiadla i dziecko przestalo rosnąc. Udalo nam sie.

PERELKA175, ibishka, KaMiszka, Flowwer, Jadranka lubią tę wiadomość

• Bloom990 Nowa

Wysłany: 21 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od momentu owulacji do terminu miesiączki miałam bardzo dużo białego śluzu, jak nigdy przedtem. Dwa dni przed terminem @ miałam lekkie plamienie koloru różowego, od terminu @ minęło 4 dni A ja wciąż mam lekkie plamienie, nic mnie nie boli jak na @ A zawsze bolało i @ były obfite. Moje pytanie brzmi czy są jakieś szanse że to ciąża? Z narzeczonym od 3 lat się nie zabezpieczamy z nadzieją że się uda

• PERELKA175 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowepaznokcie- gratuluję! To na pewno musi być cudowne uczucie patrząc na takiego małego bąbelka:)
    U mnie właśnie w rodzinie 18.03 przyszedł na świat synek szwagra. Bałam się że po narodzinach zamiast się cieszyć kogoś szczęściem będe wyła z rozpaczy, ale ku mojemu zdziwieniu przepełniała mnie radość i taka pozytywna energia:) Nigdy wcześniej nie widziałam takiego noworodka chwile po urodzeniu. Rozkoszny widok:)
    Bloom990, ja nigdy nie byłam w ciąży ale tyle już się naczytałam o tych pierwszych objawach że mogę Ci powiedzieć że naczytałam się już o " podobnych scenariuszach " które zwiastowały ciąże więc trzymam kciuki:)!!

PERELKA175
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Bardzo długo mnie tu nie było! Pamiętam jeszcze jak większość z Was się starała, a tu same ciążowe suwaczki lub już po rozpakowaniu. Gratuluje Maluchów! <3

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloom zrób test a najlepiej betę :) to co u jednej zwiastuje @ u drugiej oznacza ciąże i na odwrót :) trzymam kciuki:)

Różowe paznokcie to cudownie! Gratulacje! To z zeszłorocznych sukcesów mamy już dwie rozpakowane (Zuza urodziła końcem lutego) i 4 w dwupaku z czego 3 na wylocie :-D
    A za starajace się mocne kciuki!

Różowepaznokcie lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Mala90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowe paznokcie gratulacje! :D bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze i mozesz juz przytulic swoje malenstwo :)

7 cs,
    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowepaznokcie ogromnie gratuluję :) Cudowne wieści :)

• Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie jak się czujecie? :) Dziękujemy i trzymamy kciuki za Was cały czas. Ciekawa jestem iedy znowu zaczniemy starania na kolejne dzieciątko :D ja po cc to mam 2 lata przerwy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czujemy się dobrze :) aczkolwiek już jest ciężko. Odliczamy dni na przyjście maluszka :) (ale pocichutku liczymy że wykluje sie po świętach)

ibishka lubi tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowepaznokcie, gratulacje!!! Dopiero dziś przeczytałam a Ty pewnie już doszłaś do siebie i śmigasz :)

U mnie równo 3 tygodnie do terminu, na razie czuję się bardzo dobrze :) Od dzisiaj ciąża donoszona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2018, 14:25

ibishka, KaMiszka, Mala90 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Mala90 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiszka jak tam u Ciebie? Rozpakowana? :D

7 cs,
    Euthyrox 50
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem nowa i chyba popadam jak nie w depresje to w paranoje. Miałam plan rozpocząć starania od drugiej połowy roku 2018. Chciałam się przebadać w grudniu 2017 czy wszystko jest ok. Wyszło że mam mięśniaka, hormony podwyższone jak na osobę która chce się starać. Chodziłam od lekarza do lekarza. Co jeden to lepszy. W końcu poszłam do jakiegoś profesora bo nie chciałam mieć operacji na macicy skoro jeszcze nie mam dziecka. A zgłębiając temat wszystko może się zdarzyć w trakcie zabiegu i może dojść do uszkodzenia i przyszłość z poczęciem dziecka może być kiepska. Zaczęliśmy się starać od diagnozy. Mija 3.5 m-ca. Oboje z moim D. Stwierdziliśmy że nie ma już na co czekać. A i tak póki co nic nie wskazuje że prędko nam się uda.. teraz pojawił się problem czy owulacja występuje. Biorę na zbicie tarczycy letrox i na zmniejszenie nawet nie tak podwyższonej prolaktyny 0,5 tab. bromergonu. Biore leki od 14 marca. Denerwuje się że owulacja po tym miesiącu nie występuje. Ustaliłam z lekarzem że do października poczekam z operacja gdyż maż wyjeżdża a po operacji żadne zabawy nie wchodzą w grę przez 6 tyg. czyli nie będzie mnie kusić. Ale dal nam błogosławieństwo byśmy się spotkali na porodzie a nie na zabiegu. Czuje takie ciśnienie, tak bardzo nie chce żeby mnie zepsuli. Chce dzieci zawsze chciałam ale liczyłam ze mój mąż od prawie 2 lat sam mi powie ze chce. a powiedział dopiero jak się okazało ze jestem zepsuta.

Chce tak samo jak On tego dziecka może ze strachu ze go nie będę mieć a może to już instynkt się włącza? Nie wiem jak On wygląda ale myśl dziecka jest cały czas ze mną..

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Kamiszka jak tam u Ciebie? Rozpakowana? :D
    A my ciągle w dwupaku, Synusiowi się nie spieszy, nic na niego nie działa, w poniedziałek mamy kolejne ktg to może czegoś się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka witaj :)
    wydaje mi się że to jednak instynkt się załączył, może i jest wynikiem strachu ale jednak się pojawił. Super że poszłaś do lekarza jeszcze zanim zaczeliscie starania, zawsze to już będziecie kilka miesięcy 'do przodu' bo leczenie zaczelas już a nie dopiero w momencie rozpoczecia starań. I nie jestes zepsuta, po prostu musisz się 'organizm' przygotować do zajscia w ciążę. Niestety w dzisiejszych czasach dużo kobiet ma jakieś problemy, które musi zwalczyć by zajsć w ciążę. W moim otoczeniu jest dużo dziewczyn które się leczą i wierzę że każdej z nich tak jak i Tobie uda się zajść w wymarzoną ciążę. Mocno 3mam kciuki za wszystkie staraczki.

• Mala90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Taka_Babka :)
    A myslalas ze swoim ginem o monitoringu owulacji? Mi to bardzo pomoglo, dwa cykle sprawdzane, pecherzyk peka w 14 dniu, 21mm wiec juz przynajmniej jedna rzecz mam wykluczona. Moze warto sprobowac?

7 cs,
    Euthyrox 50
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Witaj Taka_Babka :)
    A myslalas ze swoim ginem o monitoringu owulacji? Mi to bardzo pomoglo, dwa cykle sprawdzane, pecherzyk peka w 14 dniu, 21mm wiec juz przynajmniej jedna rzecz mam wykluczona. Moze warto sprobowac?

Jestem ustawiona na monitoring w tym cyklu. Tylko właśnie nie wiem w którym dniu po rozpoczęciu cyklu mam iść. Mam termin na 18 i 25 kwietnia. Mam nie regularne miesiączki więc sama nie wiem kiedy nadejdzie @. Nie wiem czy robić progesteron czy lepiej nie bo już na późno. Nie mam pojęcia.

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
‹‹ 173 174 175 176 177
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ