Starające się z rocznika 90'
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ah ja po wizycie u lekarza matko jaka ulga uwielbiam tego lekarza naprawde facet ma takie podejscie, że hoho
Narazie żadnego progesteronu brać nie muszę, ale wszystko mi wyjaśnił i uspokoił
A i jeszcze udało mi się "wyuśmiechać" brak mandatu za tak zwane późne pomarańczowe chyba pójdę w totka zagrać -
nick nieaktualnyNo to Zuza dziś masz swój szczęśliwy dzień, więc działaj i rób jak Ibishka pisze
Najważniejsze że po wizycie jesteś zadowolona.
A ja ciągle bez @, dziś mi przyszedł porządny termometr więc od kolejnego cyklu mogę się dokładnie mierzyć przyszedł tez zestaw testów ciążowych i owulacyjnych aptecznych więc będzie dokładniej hehe -
Hahaha no poniedziałku to chyba chłopaki nie wytrwają
Wytłumaczył mi to tak, że ten poziom dla fazy lutealnej jest ok (na ciąże za niski), ale w momencie zapłodnienia progesteron się nieco podnosi i osiąga wartości odpowiednie dla ciąży), mam cykle bardzo regularne, faza lutealna stała o dobrej długości, brak plamień i poronień w histroii.
Wyjaśnił mi to tak, że nie ma podejrzenia, aby to wydzielanie progesteronu było u mnie zaburzone więc w ciąży urośnie.
Pytałam o to dlaczego dziewczyny dostają to pow., że sytuacja jest zgoła odmienna w przypadku kobiet, u których stwierdza się jakieś nieprawidłowości ,stosuje stymulacje itp, bo wówczas jest też podejrzenie, że sama faza lutealna też nie funkcjonuje poprawnie stąd zapobiegawczo dupki itp
Zapobiegawczo kazał po 2 kreskach lecieć na progesteron i odrazu do niego.
jest lekarzem z ogromnym doświadczeniem pracuje w jednym z najlepszych szpitali więc postanowiłam mu zaufać
O żesz Ty, ale się rozpisałam -
nick nieaktualnyNo i do takiego lekarza to aż chce się iść. U siebie w mieście też mam takiego konkretnego ginekologa który wszystko dokładnie wytłumaczy.
Termin @ mam na dziś zgodnie z 2 prowadzonymi przeze mnie kalendarzami. Cykle mam 25 dniowe czasami przesuna się o +- 1dzien. Więc jak nie dziś to jutro A zaopatrzona na kolejny cykl jestem porządnie bo nastawiam się na niego pozytywnie -
nick nieaktualny
-
KaMiszka wrote:Ibishka jeżeli cykle jak zerknelam masz 25dniowe, to wydaje mi się że w 9-10 dniu.
Ja również od tych dni zacznę robić testy. -
nick nieaktualny