Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szkolna to ja :-)
    Poznałam go jak byłam w 1 liceum - spodobał mi się na szkolnych rekolekcjach :-D. I tak już jesteśmy ze sobą 10 lat :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Moje hormony wariuja hustawka nastrojow co najmniej jak na ciążę lub pms, a to dopiero 8dc :D

Tyle naszego że sobie powariujemy :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z moim M. tez szkolna miłość. ale poznaliśmy sie przez internet a dopiero potem okazało sie ze chodzimy do innych szkół ale w tej samej miejscowości :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego M poznałam w internecie, znaczy kojarzyłam go z widzenia i wydawał mi zawsze taki nieosiągalny. A tu pyk i zaiskrzylo i 9 lat razem :D

Dziewczyny melduje negatywa czekam na @ brzuch cmi więc napewno się zjawi.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny melduje negatywa czekam na @ brzuch cmi więc napewno się zjawi.[/QUOTE]

Jeszcze jest nadzieja!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że to tylko ja taka internetowa :) Z moim mieliśmy wspolnego znajomego i tak sobie wypatrzył. Ale nam do szkolnej miłości daleko jest miedzy nami 7 lat różnicy :)
    Fajnie tak chyba razem dorastac :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiszka ja tam czekam na Twoje dwie kreski :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ma swoje plusy i minusy :-) jak się człowiek poznaje za 'dzieciaka' to jest więcej czasu na dotarcie, i tak wspólnie się zmienia w poważnego dorosłego :-D

Ja też uważam KaMiszka że póki @nie przyjdzie to 2 krechy są możliwe!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do czasu @ mini nadzieja zawsze jest, w każdym razie będę relacjonowac na bieżąco :D
    U nas różnica 2 lata a mój M do innej szkoły chodził i znajomość tylko popołudniowa i weekendowa :)

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ja po wizycie u lekarza matko jaka ulga uwielbiam tego lekarza naprawde facet ma takie podejscie, że hoho :)

Narazie żadnego progesteronu brać nie muszę, ale wszystko mi wyjaśnił i uspokoił :)

A i jeszcze udało mi się "wyuśmiechać" brak mandatu za tak zwane późne pomarańczowe :P chyba pójdę w totka zagrać:)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaw totka w spokoju tylko męża łap jak masz dzis szczęśliwy dzień :-)

I co dokładnie powiedział na ten progesteron?? Że jest ok?

I widzisz. Tak powinno być ze wracasz od lekarza i mówisz że go uwielbiasz a nie tak jak tamta :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Zuza dziś masz swój szczęśliwy dzień, więc działaj i rób jak Ibishka pisze :D
    Najważniejsze że po wizycie jesteś zadowolona.

A ja ciągle bez @, dziś mi przyszedł porządny termometr więc od kolejnego cyklu mogę się dokładnie mierzyć :) przyszedł tez zestaw testów ciążowych i owulacyjnych aptecznych więc będzie dokładniej hehe :D

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no poniedziałku to chyba chłopaki nie wytrwają :D

Wytłumaczył mi to tak, że ten poziom dla fazy lutealnej jest ok (na ciąże za niski), ale w momencie zapłodnienia progesteron się nieco podnosi i osiąga wartości odpowiednie dla ciąży), mam cykle bardzo regularne, faza lutealna stała o dobrej długości, brak plamień i poronień w histroii.
    Wyjaśnił mi to tak, że nie ma podejrzenia, aby to wydzielanie progesteronu było u mnie zaburzone więc w ciąży urośnie.
    Pytałam o to dlaczego dziewczyny dostają to pow., że sytuacja jest zgoła odmienna w przypadku kobiet, u których stwierdza się jakieś nieprawidłowości ,stosuje stymulacje itp, bo wówczas jest też podejrzenie, że sama faza lutealna też nie funkcjonuje poprawnie stąd zapobiegawczo dupki itp :P

Zapobiegawczo kazał po 2 kreskach lecieć na progesteron i odrazu do niego.
    jest lekarzem z ogromnym doświadczeniem pracuje w jednym z najlepszych szpitali więc postanowiłam mu zaufać :)

O żesz Ty, ale się rozpisałam :P

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiszka to zestaw skompletowany :D
    A ty masz @ na jutro czy na dziś?

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, co do testów ovu.. kiedy myślicie że powinnam zacząć testy ovu przy tym clo??

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i do takiego lekarza to aż chce się iść. U siebie w mieście też mam takiego konkretnego ginekologa który wszystko dokładnie wytłumaczy.
    Termin @ mam na dziś zgodnie z 2 prowadzonymi przeze mnie kalendarzami. Cykle mam 25 dniowe czasami przesuna się o +- 1dzien. Więc jak nie dziś to jutro :) A zaopatrzona na kolejny cykl jestem porządnie bo nastawiam się na niego pozytywnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jeżeli cykle jak zerknelam masz 25dniowe, to wydaje mi się że w 9-10 dniu.
    Ja również od tych dni zacznę robić testy. :)

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczwe ale fajnie macie takie cykle krótkie bo szybko leci :D ja m teraz 28 dniowe (kiedys po 40) i mam wrażenie że czas zapiernicza.

Kamiszka to mocno zaklinam te Twoje testy :)

KaMiszka lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaMiszka wrote:
    Ibishka jeżeli cykle jak zerknelam masz 25dniowe, to wydaje mi się że w 9-10 dniu.
    Ja również od tych dni zacznę robić testy. :)
    Właśnie z tymi cyklami to różnie :-) ostatni wyjątkowo krótki - może po dupku? Zawsze miałam ponad 30. Po bromku zrobiły się ok 27-28 dniowe a teraz to już nie wiem :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka Jak masz dużo testów to spróbuj od 10.
    Ja kiedys miałam 28 dniowe cykle a tak od roku mam 25 dniowe.
    Dziewczyny grę ale jestem zła opryszczka mi na ustach właśnie wyszła :( masakra jakaś :(

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ