X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb to super że się wyregulowalo. To teraz nic tylko czekać na Twoje testowanie :)

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha musi byc:) !!!
    Niestety, albo i stety mój biust jest detektorem progesteronu :D i juz dzis czuje, że mój bius przypomna raczej woreczki z piaskiem hehe

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Bejbi szybko zorientowalas się, że masz problemy z hormonami?
    w miare szybko.
    od poczatku mierzyłam temp i wychodziło słabo i cykle bardzo długie więc gin skierował mnie do Endo.
    Endo wysłał na prolaktyne i wyszło. Leki stosuje od listopada i teraz jestem w trakcie drugiego normalnego cyklu gdzie OvyFriend wykrył mi owulacje.

Mam nadzieje na extra prezent 09.03. na spóźniony dzień kobiet :D

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb to super przynajmniej nie stracilas czasu, a to zawsze powoduje niepotrzebną frustrację :(
    Czyli znasz sie na wykresach:D? Mogłabyś do mnie zerkac? Teraz badała progesteron wyszło niecale 12ng prolaktyny nie zbadalam, ale wydaje mi się że slabo temp przyrasta :(

Dzis wstalam o 2 do dziecka, o 5 z budzikiem zmierzylam 36,5 a po wstaniu o 7 37,00 spora różnica.

bejb lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo miały byśmy piękny prezent :) Mój synek urodził się 6 marca wiec za chwile roczek :) rodzeństwo w prezencie to byloby coś:D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,
    mogę looknąć ale nie wiem za bardzo jak mogę zobaczyć Twój ostatni wykres? nie ogarniam tego jeszcze :D

syy2h371nd1ygvmg.png

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij na mój avatar i tam jest inf o wykresie na tablicy- trzeba kliknac tak :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę! dziekuję:)
    Ja bym się nie martwiła tylko testowała już wkrótce ;) nieraz przeglądam wykresy na OvuFriend i dziewczyny z miejszym przyrostem maja dwie kreski.

Życzę Ci powodzenia! :) :)

Zuza_22 lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

• w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj byłam na wizycie.

Więc serduszko bije <3 dzidziuś ma 4mm (6tydz. 1d.)

Ale jak zawsze jest jakieś ale.
    Mam krwiak 1cm. Przez najbliższe 3 tyg. jestem przytwierdzona do łóżka :(
    Oby wszystko się skończyło dobrze, boję się ale cóż muszę się stosować do zaleceń i zobaczymy za 3 tyg co będzie.

Buziaki :*
    Trzymam za Wasz wszystkie kciuki :)

bejb, Zuza_22 lubią tę wiadomość

0f5280f6c7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W_nika cudownie że bije <3 teraz dużo wypoczywaj a będzie wszystko dobrze.
    Moja kuzynka równiez na początku ciąży dowiedziała się że na krwiaka, fakt była tydzień w szpitalu, później musiała 2tygodnie leżeć w domu, ale krwiak się wchlonal i teraz jest wszystko w porządku, obecnie jest w 8mc ciąży.
    Życzę by i u Ciebie krwiak się wchlonal. A dzidziuś rozwijał się prawidłowo.

w_nika lubi tę wiadomość

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W_ nika super, niech maluszek rośnie w siłę:) Nie martw się tylko dużo wypoczywaj :)

w_nika lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie chyba już pozamiatane 12 dpo 1 kreska, więc już nadzieji nie mam zwlaszcza, że brzuch boli okresowo.

W was cała nadzieja, żeby pokazały sie tu zielone kropeczki:)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 dopóki nie ma @ jest nadzieja :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Dopóki się @nie pojawi to musisz mieć nadzieję. Nieraz dziewczyny mówiły że brzuch bolał jak na @ a okazywało się że były w ciązy.. Jeszcze czekamy! :-*

Mnie dziś zaczął znów pobolewac brzuch i tak mnie bolą cycki że to ludzkie pojęcie przechodzi ale ból piersi to już od kilku cykli się pojawia. W ogóle jakieś takie zniechęcenie mnie ogarnia. Wczoraj było mi z tego wszystkiego niedobrze i nie miałam siły na nich, dziś od rana mam wrażenie że zaraz kogoś w pracy rozszarpie.. A to dopiero 18 dc.. Gdzie tam do 11-12.03 ehhh

Zamiast wiosenna poprawa humoru to chyba jakaś depresja mnie łapie :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza po za tym są też przypadki że pomimo ciąży testy wykrywaly dopiero kilka dni po terminie @!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny z małym test wyszedł mi po 2 dniach po @, ale wtedy to byla inna bajka całkiem inne cykle.

Ibishka doskonale Cie rozumiem, wiem że 2cs to nic, ale z móją głową dobrze nie jest z tyłu głowy jest myśl, że musi byc cos nie tak skoro z pierwszym szybko sie udalo- wiem ze nawet rok to nic strasznego, ale głową dziala tylko w swój niezrozumiały sposób i logiczne argumentu nie docierają. Mam też presje czasu, bo jak w najbliższym czasie sie nie uda to starania bede musiala odłożyć na rok- półtorej ze wzgledu na prace i to też mnie dołuje :( dobrze ze ten weekend bede miala zalatany to może jakos zleci...

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :*
    Oczywiście nie wstaje z łóżka chociaż jest to bardzo bardzo trudne :D

Zuza_22 mi test wyszedł ledwo pozytywny w 13dpo także jest szansa dopóki nie ma @ jest nadzieja ! :)

Zuza_22 lubi tę wiadomość

0f5280f6c7.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W_nika dziekuje dajesz nadzieje:* już trochę ochlonelam i powoli humor wraca:)

Wcale Ci sie nie dziwie takie leżenie tez potrafi zmęczyc:) duzo książek i seriali i jakos ten czas ci szybko zleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 11:03

bejb, w_nika lubią tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest straszne odleżyn dostane za niedługo :D

trzymaj sie :* czekamy na dobre wieści od Ciebie ;)

0f5280f6c7.png
  • Paulaaa90 Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do wątku :) staramy się z mężem 5 cykl. Dziś mam 9 dpo i idę do gina , w poniedziałek robiłam wyniki i moje tsh 2.92 (przy euthyroxie 23) progesteron 14 a prolakyyna 35!:((( co prawda mam w tym miesiącu najlepszy wykres ale te wyniki mnie załamaly :(

Paula
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ