Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
Odpowiedz

Starania przy choince a potem styczniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, jak idą przygotowania do 'starań' przy choince? U mnie choinki jeszcze nie ma, i w prawdę mówiąc nie wiem czy w ogóle będzie, ale upiekłam dziś całą górę świątecznych pierniczków. Ale by było super za rok piec te pierniczki z małym brzdącem biegającym między nogami...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się pewnie zadowolimy w tym roku namiastką choinki - jakiś mini świerk w doniczce.
    Jeszcze nie czuję świątecznego klimatu. Ale listę potraw do przygotowania już mam i zastanawiam się, co jeszcze, w ramach niespodzianki, uszykować :)
    Cieszę się, że zostajemy na święta w domu. Będzie się można starać bez żadnych przeszkód :D

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my cały czas "pracujemy" mimo że owu już była, a choinki jeszcze nie ma ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cały czas "pracujemy " u nas choinka od dziś stoi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu skasował mi prawdopodobną owulkę z 11dc, teraz wg jej nie wyznaczył ;-/ a tempka spada mi jak szalona, także nie będzie fasolki w tym cyklu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze ja jeszcze w innym dniu wyznaczy, a dzisiejszy spadek moze swiatczy ze dopiero nadejdzie

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie na owu dłuży się chyba jeszcze bardziej niż oczekiwanie na testowanie... Kto się zgadza ręka do góry! :)
    (ps: w drugiej fazie cyklu pewnie będę postulować coś zupełnie odmiennego :P)

skabarka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oczekiwania przy choince, tylko gdzie ta choinka :D Kurde muszę wreszcie swojego zmusił by przeszedł te jakieś 2 minuty od domu i wreszcie kupił i jak prawdziwy mężczyzna przytachał tą choinkę do domu!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr - mi tez sie to czekanie na owu już dłuży,ale do testowania jeszcze bardziej =)

skabarka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tempka już nie spada, utrzymuje się na poziomi 36,7. zobaczymy co to dalej będzie :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka, piękna sinusoida na twoim wykresie :)
    Trzymam kciukasy, aby teraz troche wzrosla i juz tam zostala na dluuugo!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr myślisz że coś z tego może jeszcze być?? bo ja jakoś nie czuje tego wszystkiego... poprostu wszystko aż krzyczy we mnie że to nie to!

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka, ja mam za sobą dopiero jeden cykl obserwacji i zdecydowanie nie czuję się na siłach wypowiadać w roli eksperta. Prawdą jest, że takiej sinusoidy jeszcze nie widziałam, a przeglądam wykresy od jakiegoś czasu. Prawdą również jest to, że wiara i nadzieja, którą mają dziewczyny na tym forum czyni po prostu cuda, więc skoro ekspertem od wykresów nie jestem to zaoferuję przynajmniej to drugie. Trzymam kciuki i wierzę, że choćby nic nie miało na to wskazywać to i tak się uda :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka jeszcze nic straconego, jestes jeden dzien dalej odemnie =)jak wlasnie sie teraz dokladniej przyjzalam. Tez sie martwie co z moja owu bo zazwyczaj program juz ja zaznaczal a tym razem do teraz nic.No nic nie pozostaje nam jak czekac :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna - u Ciebie też krzywulce na wykresie ;) mi koleżanka podpowiedziała, że może faktycznie owulki nie było.... ale nie chcę się nastawiać :) a po co :) jak będzie niespodzianka to super, a jak nie będzie to powiem "a nie mówiłam" sącząc wino na sylwestra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr ja zaczęłam obserwacje konkretne miesiąc temu, wcześniej też tylko obserwowałam wykresy innych i też wcześniej nie widziałam takich gór i dolin ;)

jak to mawiają: co ma być to będzie :) płacz i zamartwianie się na zapas nic nie da :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no same krzywulce :( Kolejny cykl na straty =(

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi czekać na @ i potem zaczac staranka by w styczniu sikać na zielono.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama to będzie nas dwie ;)

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc i ja się dopisuję! :-) ;-)
    U mnie owulka wypada przed świętami teoretycznie, praktycznie to się okaże :-)
    choinki też jeszcze u nas nie ma, zawsze ubieramy dzień, dwa przed Wigilią.
    Liczę że w styczniu Trzech Króli podaruje nam prezent w postaci pozytywnych tesów ciążowych :-)

skabarka, Katarzyna_121 lubią tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ