Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystrasznie drogo!!!! u nas 100zł kosztuje z wizytą ;-/ ja do swojego gina na szczęście chodzę na nfz i bez umawiania się - ot jak mi cos potrzeba to idę i już a wczoraj jak miałam wątpliwości co z tą moją owulką i lutką to zadzwoniłam po 17 i sobie pogadaliśmy i takiego gina każdej z Was życzę
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
Ja płacę w Damianie 200 zł miesięcznie i mam wszystkie badania już za darmo. Sama wizyta do gina kosztuje 140 zł, a z USG ponad 200 zł. Masakra, dlatego ten abonament mi się teraz przy staraniach bardziej opłaca. Jednakże muszę mieć skierowanie na USG by zrobić je w cenie abonamentu. A takiego nie mam. Mam jedynie to co pisałam tylko że mam wykonać w określonych dniach cyklu. Zobaczymy co wymyśli w sobotę. Jeszcze tylko 3 dni. Może w tym czasie ta @ przyjdzie. Jak nie, będę się martwić później. Zasugeruję jej w sobotę że może to torbiel to moze dostanę to USG!
-
Kama dziwny ten Twój ginekolog że nie zrobił Ci usg dopochwowo, ja za każdym razem gdy idę do mojego to mi robi właśnie takie badanie i wtedy wszystko wiadomo. Takie długie cykle miałam przy zaburzeniach hormonalnych (po odstawieniu antykoncepcji) I na finał tych zaburzeń pojawiła się torbiel na jajniku..Czułam że coś było nie tak bo brak bólu piersi przed okresem, i nadety brzuch po owulacji ciagle mialam i taki straszny dyskomfort w podbrzuszu, wszyscy mi mówili ze sobie to wkręcam ale ja naprawdę czułam się inaczej, zasypiałam wszędzie, ciągle mi było zimno i byłam rozdrażniona (myslalam wtedy ze to ciaza bo doszlo jeszcze parcie na pęcherz) i dziwne bulgotanie A to wszystko taka mała 3cm torbiel ze mna robiła Idź koniecznie na usg, bo takie samo badanie to jakieś starodawne metody chyba, teraz przy zaburzeniach każdy ginekolog powinien robić usg dopochwowo na nfz normalnie.Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
skabarka wrote:strasznie drogo!!!! u nas 100zł kosztuje z wizytą ;-/ ja do swojego gina na szczęście chodzę na nfz i bez umawiania się - ot jak mi cos potrzeba to idę i już a wczoraj jak miałam wątpliwości co z tą moją owulką i lutką to zadzwoniłam po 17 i sobie pogadaliśmy i takiego gina każdej z Was życzę
skabarka lubi tę wiadomość
Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyteż tak słyszałam, a ten mój jest wyjątkowy znamy się od... hm... prawie 11 lat mam jego prywatny nr, on ma mój, od dawna na Ty jesteśmy - jak za długo się nie pokazuje to sam potrafi zadzwonić i zapytać co słychać... smsy na święta sobie wysyłamy taka fajna znajomość
a powiem Ci że u mnie od dwóch dni bardzo interesująco się temp zachowuje! od początku cyklu mierzę temp rano i po popołudniowej drzemce (bo codziennie w zasadzie taką mam). I do tej pory bez względu na porę dnia nie było w temp różnic. Wczoraj rano było 36,7, ale po drzemce jak wstałam zmarznięta było już 36,9 i pozytywny test owu. Dzisiaj rano 36,7, ale ponieważ leżałam i drzemałam do 11 (w przerwach oglądałam z synem bajki, ale nadal leżałam) to po wstaniu spr temp (bo znowu było mi okropnie zimno) i niespodzianka 37,0... i tak sobie pomyślałam że to dobrze, bo to jakaś anomalia do poprzednich dni cyklu oczywiście wiem że powinno sie brać pod uwagę tylko tą poranną temp, ale ponieważ mam wątpliwości to zrobię tak, żeby moja głowa dobrze się czuła
(żeby nie było, nie jestem zmarzluchem, zimny wychów jestem i rzadko się zdarza żeby mi było zimno, także coś jest na rzeczy ) -
nick nieaktualny
-
A mierzysz tą temperaturke w pochwie? Ja miałam pare dni po owulacji mały skok (36,7 tak jak Ty ) Może się rozkręca dopiero ten progesteron Czuję się dobrze, @ dokucza strasznie Niech już się kończy bo chce zaczac staranka !Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobre samopoczucie dopisuje to płodność góruje Śmiech to zdrowie, tryskaj energią ile sił Może owulka się dopiero szykuje? Musisz działać !
skabarka lubi tę wiadomość
Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
też chetnie przyjmę bo mnie muli ta pogoda.
Kurcze ja u niej w gabinecie nie widziałam aparatu USG ale może jestem ślepa a to też bardzo możliwe. USG mam do innej lekarki. Jest radiologiem z tego co widziałam w rozpisce. Dziwne te zasady.
Kurcze no już poczekam do soboty i z nią pogadam. Bo i tak wszedzie dostanę się dopiero po nowym roku.