Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
Odpowiedz

Starania przy choince a potem styczniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr trzymaj się i przebadaj się i nie czekaj na lekarzy, ja po pół roku zrobiłam to na własną rękę i wyszło podwyższone tsh i prolaktyna, jestem 3 miesiące na lekach i prawdopodobnie jestem w ciąży.

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nie zatestowałam !!! Obiecuję sobie że jutro zrobię to na pewno. W zeszły piątek nie dostałam @, myślę że jeśli jestem w ciąży to na teście powinno już coś wyjść...a jeżeli nie jestem, noooo to mam problem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I beta wyszła <0,1, czyli ciąży brak. A temperatura nawet nie spada :-(

• madlenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testować jutro czy czekać jeszcze na wredną @??? Jak dziś ok 18 sikne to jest szansa na bladziocha?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:55

cl2sjfv.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny melduję się z wynikiem bety :)

225,70mlU/ml :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:22

Dżuls, Molekuła, karolka22, skabarka lubią tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota wrote:
    hej dziewczyny melduję się z wynikiem bety :)

225,70mlU/ml :D

Gratulacje!!!!! :)

Molekuła lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Zielony_Domek Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy można robić wieczorem. Mi wtedy wyszły dwie tłuste krechy.

c55fyx8dbvm2v8k8.png
  • Molekuła Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Zrobienie pełnej diagnostyki dla nas obojga to niestety większe pieniądze, których na dzień dzisiejszy nie mamy, bo zainwestowaliśmy wszystko w większe mieszkanie z myślą o dziecku. Nie przyszło nam do głowy, że możemy mieć problem z jego poczęciem. No i dziś mamy mieszkanie, nie mamy dziecka i nie mamy kasy, aby się o nie postarać z pomocą medyczną :(

Właśnie totalnie nie czaję tego systemu! Wszyscy krzyczą że Polska potrzebuje więcej dzieci bo mamy zapaść demograficzną.

A do gina to najlepiej prywatnie, hormony prywatnie, monitoring owu prywatnie i za wszystko trzeba płacić grubą $$. Bo w ramach NFZ robią ze wszystkim problemy. Ciekawe ile więcej dzieci byłoby w Polsce gdyby opieka ginekologiczna była lepsza i za darmo.
    Nie dość, że trzeba stawać na głowie, żeby człowieka było stać na posiadanie dziecka, to jeszcze musi nas stać żeby się STARAĆ... eh :(

<@ i dół MODE ON>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:31

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molekuła wrote:
    Właśnie czytam że dobrze robi też na skórę i włosy:D Spróbuję koniecznie i zobaczę czy na mnie też zadziała. I będę stosować jak tylko odwiesimy starania:D Oby jak najszybciej!

Bergamotka, widzę że znasz się na ziołach:) Słyszałam kiedyś o Ziołach ojca Sroki dla starających się o dziecko, w składzie też mają majeranek. Myślisz że warto w nie zainwestować?

Z całego składu tych ziół możesz mieć problem z kupnem owocu niepokalanka (ale nie koniecznie, ja nigdy nie kupowałam ziela jedynie Castagnus tabletki, których głównych składnikiem jest niepokalanek) Chyba, że już znajdziesz gotową mieszankę z tym ziołem. Sprawdzaj dokładnie skład jeśli ma to być mieszanka. Najbardziej polecam kupić osobno paczuszki z ziołami i wymieszać samodzielnie.
    To są dobre zioła, ale ja w ich składzie nie widzę majeranku (origanum majorana) :) jest lebiodka pospolita (origanum vulgare), która jest krewniaczką majeranku ale to nie to samo ;) potocznie na lebiodkę pospolitą mówimy oregano (tak, te same co m.in dodajemy do pizzy ;) ) :)

A czy warto? Warto, nie zaszkodzą, a jeszcze jak będziesz je pić z wiarą to już więcej jak połowa sukcesu :) organizmowi trzeba pomóc pozytywnym nastawieniem psychicznym do ziół. To nie tabletka przeciwbólowa, że łykniesz i za chwilę poczujesz jej działanie.
    Z podejściem typu: "fujjj one są ohydne, smakują jak trawa, w dodatku na mnie nie działają, a piję już ponad tydzień (!)..." na pewno nie poznasz, jaką mają moc sprawczą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:07

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisalam sie dzisiaj do gina na fundusz, pierwszy wolny termin 3 marzec. Smieszne ;-) a to podobno i tak najkrocej bo gdzie indziej sa nawet polroczne terminy. teraz zanim sie zajdzie trzeba lekarza zapisywac na zas ;-)

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 3 marzec?! ale masakra. Ja też się dzisiaj zapisywałam do gina i miałam nadzieję, że już w przyszły tygodniu pójdę, a okazało się że dopiero 27 stycznia.

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota super, gratulacje wielkie!

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begamota wielkie gratulacje.
    Dziewczyny kiedy obstawiacie u mnie owulkę?

Powiem wam że ostatnio nie mam nawet czasu myśleć o objawach ciąży. Wczoraj jedynie lał się ze mnie biały kremowy śluz a dzisiaj sutki rano mnie mega swędziały. To tak zauważyłam bo nie mogłam się przestać drapać :p

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo mnie nie było na forum ovu, nadrabiam zaleglosci:-)
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym!!!
    Może w tym miesiącu dołączę do tego zacnego grona.
    Miałam dziś sen , ze urodziłam trojaczki, od przybytku glowa nie boli ;-)
    Chyba poszukam w senniku co to oznacza.
    Testuję już albo dopiero 18 stycznia, chyba ze mnie cos pokusi I zrobię wcześniej:-)
    Trzymam kciuki za wszystkie starające I za zafasolkowane aby te ciąze byly nudne I ze szczesliwym zakonczeniem.

9ee8ee5a590040466b78c40734cc4661.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:55

• madlenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test. Jedna kreska, bez swojej koleżanki.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju chyba wypiję wszystko co jest w domu do picia!
    Normalnie mam mega pragnienie...

skabarka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wczoraj jedna kreska :(

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dni płodne w sylwka i początek roku. Teraz mam ładną temperaturę ale biorę Inofem i może to on mi tak ładnie wykres maluje?
    Bo ból brzucha mam identyczne jak na @ więc się nie nakręcam :(
    Byłam dziś na morfologii, lipidogram, TSH i inne. Korciło mnie dokupić betę, ale wolę poczekać i dostać okres niż zobaczyć negatywny wynik i się wkurzyć ;/

• Anulk88k Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dzisiaj dostałam @ wiec zaczynam nowe starania. Niestety ;(

Aniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
    19.01.2017 - 12/13 tc

Synek 05.2008 <3
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ