Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr trzymaj się i przebadaj się i nie czekaj na lekarzy, ja po pół roku zrobiłam to na własną rękę i wyszło podwyższone tsh i prolaktyna, jestem 3 miesiące na lekach i prawdopodobnie jestem w ciąży.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:Zrobienie pełnej diagnostyki dla nas obojga to niestety większe pieniądze, których na dzień dzisiejszy nie mamy, bo zainwestowaliśmy wszystko w większe mieszkanie z myślą o dziecku. Nie przyszło nam do głowy, że możemy mieć problem z jego poczęciem. No i dziś mamy mieszkanie, nie mamy dziecka i nie mamy kasy, aby się o nie postarać z pomocą medyczną
Właśnie totalnie nie czaję tego systemu! Wszyscy krzyczą że Polska potrzebuje więcej dzieci bo mamy zapaść demograficzną.
A do gina to najlepiej prywatnie, hormony prywatnie, monitoring owu prywatnie i za wszystko trzeba płacić grubą $$. Bo w ramach NFZ robią ze wszystkim problemy. Ciekawe ile więcej dzieci byłoby w Polsce gdyby opieka ginekologiczna była lepsza i za darmo.
Nie dość, że trzeba stawać na głowie, żeby człowieka było stać na posiadanie dziecka, to jeszcze musi nas stać żeby się STARAĆ... eh
<@ i dół MODE ON>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:31
-
Molekuła wrote:Właśnie czytam że dobrze robi też na skórę i włosy:D Spróbuję koniecznie i zobaczę czy na mnie też zadziała. I będę stosować jak tylko odwiesimy starania:D Oby jak najszybciej!
Bergamotka, widzę że znasz się na ziołach:) Słyszałam kiedyś o Ziołach ojca Sroki dla starających się o dziecko, w składzie też mają majeranek. Myślisz że warto w nie zainwestować?
Z całego składu tych ziół możesz mieć problem z kupnem owocu niepokalanka (ale nie koniecznie, ja nigdy nie kupowałam ziela jedynie Castagnus tabletki, których głównych składnikiem jest niepokalanek) Chyba, że już znajdziesz gotową mieszankę z tym ziołem. Sprawdzaj dokładnie skład jeśli ma to być mieszanka. Najbardziej polecam kupić osobno paczuszki z ziołami i wymieszać samodzielnie.
To są dobre zioła, ale ja w ich składzie nie widzę majeranku (origanum majorana) jest lebiodka pospolita (origanum vulgare), która jest krewniaczką majeranku ale to nie to samo potocznie na lebiodkę pospolitą mówimy oregano (tak, te same co m.in dodajemy do pizzy )
A czy warto? Warto, nie zaszkodzą, a jeszcze jak będziesz je pić z wiarą to już więcej jak połowa sukcesu organizmowi trzeba pomóc pozytywnym nastawieniem psychicznym do ziół. To nie tabletka przeciwbólowa, że łykniesz i za chwilę poczujesz jej działanie.
Z podejściem typu: "fujjj one są ohydne, smakują jak trawa, w dodatku na mnie nie działają, a piję już ponad tydzień (!)..." na pewno nie poznasz, jaką mają moc sprawcząWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:07
SYNEK FLORIAN
-
nick nieaktualny
-
Begamota wielkie gratulacje.
Dziewczyny kiedy obstawiacie u mnie owulkę?
Powiem wam że ostatnio nie mam nawet czasu myśleć o objawach ciąży. Wczoraj jedynie lał się ze mnie biały kremowy śluz a dzisiaj sutki rano mnie mega swędziały. To tak zauważyłam bo nie mogłam się przestać drapać :p -
nick nieaktualnyDługo mnie nie było na forum ovu, nadrabiam zaleglosci:-)
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym!!!
Może w tym miesiącu dołączę do tego zacnego grona.
Miałam dziś sen , ze urodziłam trojaczki, od przybytku glowa nie boli
Chyba poszukam w senniku co to oznacza.
Testuję już albo dopiero 18 stycznia, chyba ze mnie cos pokusi I zrobię wcześniej:-)
Trzymam kciuki za wszystkie starające I za zafasolkowane aby te ciąze byly nudne I ze szczesliwym zakonczeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:55
-
nick nieaktualnyJa miałam dni płodne w sylwka i początek roku. Teraz mam ładną temperaturę ale biorę Inofem i może to on mi tak ładnie wykres maluje?
Bo ból brzucha mam identyczne jak na @ więc się nie nakręcam
Byłam dziś na morfologii, lipidogram, TSH i inne. Korciło mnie dokupić betę, ale wolę poczekać i dostać okres niż zobaczyć negatywny wynik i się wkurzyć ;/