STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Kessi_91 wrote:Cześć Dziewczyny!
Melduję , że dziś zawitała do mnie@. Jeden dzień spóźnienia , ale już od 3 dni wiedziałam, że nadchodzi bo pojawiły się comiesięczne plamienia. Szczęścia nie przyniosło mi ani sylwestrowa owulacja, ani początek Nowego Roku ani urodziny męża.
Na czwartek jesteśmy umówieni na powtórne badania nasienia, jeśli wyniki będą dobre to w poniedziałek idę na HSG. Nie chcę nawet myśleć co będzie jak wyniki wyjdą znów poniżej normy. Chciałam teraz już odpuścić, ale ze względu na to, że niby po HSG są zwiększone szanse to już czuję, że będę niecierpliwie oczekiwać następnego testowania z nadzieją , że badanie coś pomogło. Błędem jest to ,że co miesiąc myślę że tym razem się na pewno udało, a potem wielkie rozczarowanie. Trzeba głowę przestawić na opcję " pewnie się nie udało" - wtedy ewentualna ciąża będzie wielkim zaskoczeniem. Tylko jak to zrobić ?
Postaram się na razie uciec od forum. Wasze rady i pocieszenia w chwilach zwątpienia są naprawdę bezcenne. Czuję jednak , że to ciągłe czytanie o ciąży mnie za bardzo nakręca. Zobaczymy na jak długo uda mi się ta " ucieczka" .
Trzymam kciuki za te, przed którymi jeszcze styczniowe testowanie
Gratuluję tym , którym już się udało
Mam nadzieję, że szybko spotkamy się na filetowej stronie OF
Powodzenia, trzymam kciuki :* -
Moyeu , Kessi - takie odpuszcznie, spokój i nie nastawianie się, nie nakręcanie jest wskazane przy staraniach tzw. wolna głowa właśnie. To ciśnienie ciąża ciąża ciąża jest okropne i niestety czytanie forum się do niego przyczynia, wiem po sobie ja pewnie też odpuszczam na najbliższe 2 tygodnie czyli do czasu testowania/okresu. Dam znać oczywiście jaki wynik, ale lepiej dla mojej psychiki będzie wyłączyć się na najbliższe 2 tyg no w sumie już niecałe, zostało 11 dni do testowania
Trzymam kciuki za was wszystkie!Sasanka5 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
nick nieaktualnyEmmainthegarden wrote:Ja sama nie wiem, dlaczego robiłam proga.. Co to w sumie daje, oprócz zaspokojenia ciekawości za 27,50 zeta.
Co z tego, że była...
Najlepszym potwierdzeniem jest ciąża..agge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHolibka wrote:Moyeu , Kessi - takie odpuszcznie, spokój i nie nastawianie się, nie nakręcanie jest wskazane przy staraniach tzw. wolna głowa właśnie. To ciśnienie ciąża ciąża ciąża jest okropne i niestety czytanie forum się do niego przyczynia, wiem po sobie ja pewnie też odpuszczam na najbliższe 2 tygodnie czyli do czasu testowania/okresu. Dam znać oczywiście jaki wynik, ale lepiej dla mojej psychiki będzie wyłączyć się na najbliższe 2 tyg no w sumie już niecałe, zostało 11 dni do testowania
Trzymam kciuki za was wszystkie!
Wezme z Ciebie przyklad i troche przystopuje z forum. Staram sie dopiero 5ty cykl po stracie, a wmawiam sobie wszystkie choroby i blokady, jakie tylko zostaly tu wymienione Czego to ja nie mialam, az boje sie wizyty u ginekologa. To paranoja. Uwielbiam Was i zycze Wam jak najlepiej, oczywiscie zapisze sie na nowe testowanie w lutym, jezeli mnie przyjmiecie, ale chwilowo zwalniam. Kciuki mocno zacisnieteOchmanka lubi tę wiadomość
-
Odebrałam betę w środę 09.01 199 w sobotę pobrana 12.01 1035 :*
agge, MonikA_89!, Emmainthegarden, Niecierpliwa..., Malgonia, 5ylwian, Szczesliwa_mamusia, APrzybylska, MamaStasia :), Ochmanka lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mamadwojki wrote:Odebrałam betę w środę 09.01 199 w sobotę pobrana 12.01 1035 :*
Mamadwojki lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Mamadwojki wrote:Odebrałam betę w środę 09.01 199 w sobotę pobrana 12.01 1035 :*
Jak kto zdrowy się zabiera do robienia dzieci to wyniki som
Co do opcji na pewno się nie uda włącza się sama po którymś nieudanym cyklu. Ileż można lecieć na mordę ze schodów..
Mnie się tylko wydaje, że zanim człowiek nie zacznie się starać niewiele wie o płodności i wielka panika, bo w drugim cyklu nie wyszło..
A to nie tak...
Też myślałam, że jak nie będę uważać to zajdę od samego patrzenia na sperme...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 18:38
Beti82, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPozdrowienia z zasypanej Austrii,
własnie wróciłam ze stoku rodzinka poszła do sauny a ja się grzeję gorącą czekoladą Ehhh te staraniowe wyrzeczenia:)
Mamadwójki piękna betaMalgonia, MonikA_89!, Arashe, APrzybylska, agge, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Pozdrowienia z zasypanej Austrii,
własnie wróciłam ze stoku rodzinka poszła do sauny a ja się grzeję gorącą czekoladą Ehhh te staraniowe wyrzeczenia:)
Mamadwójki piękna beta
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Udanego odpoczynku! Jesteś zwolenniczką nart czy deski?
Od dzieciaka jeżdżę na nartach i jakoś mnie do deski nie ciągnęło nigdy.
A małe brzdące smigajace na stołu to coś świetnego. Zero strachu zero asekuracji.
Władcy stokuEmmainthegarden, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za kciuki.
Ja już po wizycie. Jest maluszek. Ma 2.68 cm. Termin porodu to 16.08.
Termin z om i usg pokrywają się . Czyli dobrze jest .Mamadwojki, Szczesliwa_mamusia, APrzybylska, agge, 5ylwian, Malgonia, Beti82, makowa, MonikA_89!, Ochmanka, Emmainthegarden, Niecierpliwa..., szona, ElfiaKsiężniczka, Arashe, cukrzyk1991, Holibka lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
MamaStasia :) wrote:Dziękuję za kciuki.
Termin z om i usg pokrywają się . Czyli dobrze jest .Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
MamaStasia :) wrote:Dziękuję za kciuki.
Termin z om i usg pokrywają się . Czyli dobrze jest .
Super!!MamaStasia :) lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa... wrote:Pozdrowienia z zasypanej Austrii,
Mamadwójki piękna beta
Rodzinka nie pytała, czemu nie idziesz do sauny?
Ja w Polsce, ale u nas tez zasypane