Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Dziewczyny, beta 17.8, progesteron 0.1. Lekarz wysmial mnie, moja bete i stwierdzil, ze progesteron nie ma zadnego znaczenia. Ogolnie stwierdzil, ze dla niego to nie ciaza. Jest to dobry gin, prowadzacy trudne ciaze i znany wsrod celebrytek, ale straszna chujoza. Wyszlam od niego wsciekla i jeszcze glupsza. Endometrium 4mm ale wg niego takie jak powinno byc po miesiaczce

    Kurczę :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy zadam Wam durne pytania.
    zrobiłam TSH i wyszło mi 3,50.
    Pytanie nr 1: iść z tym do endokrynologa?
    Pytanie nr 2: a może poszukać gin-endo?
    Pytanie nr 3: ile się u Was czeka na takiego specjalistę na NFZ?
    Pytanie nr 4: trzeba skierowanie?
    Pytanie nr 5: czy nie ma się co srać i gin sprawę ogarnie?

    Kurde jestem zielona jak jabłuszko...

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Dziewczyny, beta 17.8, progesteron 0.1. Lekarz wysmial mnie, moja bete i stwierdzil, ze progesteron nie ma zadnego znaczenia. Ogolnie stwierdzil, ze dla niego to nie ciaza. Jest to dobry gin, prowadzacy trudne ciaze i znany wsrod celebrytek, ale straszna chujoza. Wyszlam od niego wsciekla i jeszcze glupsza. Endometrium 4mm ale wg niego takie jak powinno byc po miesiaczce
    Kurde Sasanka... sory za głupie pytanie ale mnie zatkało. I co teraz?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ja bym zrobiła betę po 48h. No i spróbuj się dostać do innego gina na konsultacje. Jednak co dwóch lekarzy to nie jeden. Może podpowie co zrobić

    agge lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka-bardzo to dziwne. Choc to endometrium jak u mnie,po moim poronieniu. Wiec mysle,ze z tej ciazy nix z tego. Bardzo mi przykro.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Kurde Sasanka... sory za głupie pytanie ale mnie zatkało. I co teraz?

    Mnie tez zatkalo. Jak zapytalam lekarza, co mam teraz robic, odpowiedzial "nic". Jutro zrobie testy, pojutrze bete. Nie wiem, czy biec do innego gina, czy czekac

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka-idz do dobrego endokrynologa. Ja mam ginekologa-endokrynologa,a mimo wszystko dodatkowo chodze jeszxze do endokrynologa. Ginekolog,to bardziej endokrynolovia ginekologiczna. A sama endokrynologia jest bardzo skomplikowana,wiec lepiej idz na konsultacje do dobrego endo.
    A-do endo musisz miec skierowanie. Na nfz w mazowieckim rozniej sie czeka od 10 do 12mcy

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Sasanka-bardzo to dziwne. Choc to endometrium jak u mnie,po moim poronieniu. Wiec mysle,ze z tej ciazy nix z tego. Bardzo mi przykro.

    Ja nie robie sobie nadziei, tylko boje sie ciazy pozamacicznej. Aj, co za dzien, co za informacje

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Mnie tez zatkalo. Jak zapytalam lekarza, co mam teraz robic, odpowiedzial "nic". Jutro zrobie testy, pojutrze bete. Nie wiem, czy biec do innego gina, czy czekac
    Jeju nie wiem co bym zrobiła. Ale betę pewnie że zrób. Będziesz miała sytuację czarno na białym. Ściskam mocno!

    Sasanka5, agge lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ochmanka-idz do dobrego endokrynologa. Ja mam ginekologa-endokrynologa,a mimo wszystko dodatkowo chodze jeszxze do endokrynologa. Ginekolog,to bardziej endokrynolovia ginekologiczna. A sama endokrynologia jest bardzo skomplikowana,wiec lepiej idz na konsultacje do dobrego endo.
    A-do endo musisz miec skierowanie. Na nfz w mazowieckim rozniej sie czeka od 10 do 12mcy
    Boszzz... A jak zobaczyłam że w Lublinie 3 miesiące to pomyślałam że ich chyba poje...
    Tak myślałam że trzeba prywatnie. Ja nawet nie wiem jak i gdzie iść do lekarza na NFZ. W życiu nie byłam...

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje 25 nie wiem jak ja to wytrzymam ..

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka musisz iść do ogólnego i dostać tam skierowanie do endokrynologa, niestety zawsze długo się czeka. Ja chodzę do neurologa na NFZ i na wizytę czekam prawie rok... I to nie na pierwszą. I niby jestem pod opieką specjalisty :D

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Ja nie robie sobie nadziei, tylko boje sie ciazy pozamacicznej. Aj, co za dzien, co za informacje
    To powtorz bete,jak bedzie jakikolwiek przyrost,to na ip. Niech zrobią usg i monitoring. Bo ciąża pozamaciczna tez moze sie pozniej ukazac.

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ja testuje 25 nie wiem jak ja to wytrzymam ..
    Szybko zleci.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3843 6281

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, brak mi slow. A lekarz bardzo "mily"... Nie masz duphastonu w domu?

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ochmanka musisz iść do ogólnego i dostać tam skierowanie do endokrynologa, niestety zawsze długo się czeka. Ja chodzę do neurologa na NFZ i na wizytę czekam prawie rok... I to nie na pierwszą. I niby jestem pod opieką specjalisty :D
    Dzięki Arashe ale chyba jednak sobie daruję NFZ. Niby w normie ale już się tutaj naczytałam że staraczki powinny mieć tsh max 2,5. A prolaktyna 27,62, norma do 29,20. Jakby nie można było poprostu sobie zajść i urodzić:/

    Arashe, Emmainthegarden lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Dziewuchy zadam Wam durne pytania.
    zrobiłam TSH i wyszło mi 3,50.
    Pytanie nr 1: iść z tym do endokrynologa?
    Pytanie nr 2: a może poszukać gin-endo?
    Pytanie nr 3: ile się u Was czeka na takiego specjalistę na NFZ?
    Pytanie nr 4: trzeba skierowanie?
    Pytanie nr 5: czy nie ma się co srać i gin sprawę ogarnie?

    Kurde jestem zielona jak jabłuszko...
    Mój endokrynolog mi każe trzymać TSH w granicach 1. Chwilowo odstawiłam euthyrox bo wpadałam w nadczynność, ale pewnie niedługo znów wrócę do leków. Uważam, że gin może coś tam wiedzieć, ale jednak lepiej nie ryzykować i od razu się udać do endokrynologa. Tym bardziej przy staraniach o dziecko.
    Jak chcesz na NFZ, to trzeba iść pod skierowanie do rodzinnego. Jednak biorąc pod uwagę kolejki, chyba lepiej iść prywatnie i zacząć leczenie od razu. Możesz sobie tu sprawdzić kolejki: https://swiatprzychodni.pl/szukaj/?q=Endokrynolog

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Dzięki Arashe ale chyba jednak sobie daruję NFZ. Niby w normie ale już się tutaj naczytałam że staraczki powinny mieć tsh max 2,5. A prolaktyna 27,62, norma do 29,20. Jakby nie można było poprostu sobie zajść i urodzić:/
    Prolaktynę też masz do zbicia :/ Ja zbijam przy 22 (norma 23 wg labu)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka ja bym zbijała to TSH, warto zrobić jeszcze przynajmniej ft4 do tego. Najszybciej niestety to prywatnie :( ale też jest inne podejście, lekarz ma więcej czasu, o wszystko może Cię wypytać itd. Moja poerwsza wizyta trwała godzinę! Ale ona mi oglądała paznokcie, skórę głowy, łokcie, no wszystko! Jak masz luxmed albo coś w tym stylu to pół biedy bo są szybsze terminy ale niestety sposób traktowania pacjenta zazwyczaj mocno nfztowy. Twoje TSH jest bezsprzecznie za wysokie. Z tego co zauważyłam, ginekolog też czasem przepisuje euthyrox więc może na początek pokaż wyniki ginowi :)

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi i rady. Co by nie było to nie mam zamiaru się poddać. Trzeba po prostu znaleźć jakieś wyjście. Nie wiem tylko ile czasu zajmie nam rozwiązanie problemu... Dzisiaj będę rozmawiać z mężem o tym. Na razie to było wszystko za świeże. Wczoraj wieczorem po prostu leżeliśmy sobie i oglądaliśmy filmy, nie chciałam od razu wywalać z grubej rury jak oboje potrzebowaliśmy odpocząć psychicznie. A dziś właśnie wróciłam od ginekologa, pęcherzyka już nie ma. Owulacja była wczoraj sądząc dodatkowo po silnym bólu, który wczoraj rano czułam ostatni raz. Szkoda, że to jajeczko się zmarnowało. No nic, zobaczę co się będzie działo w przyszłym miesiącu. Trzymajcie za mnie kciuki, bo idę na wojnę z niewidzialnym wrogiem.

    Sasanka powodzenia, obyś miała szczęście.

    Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, ElfiaKsiężniczka, Elfik, Malgonia lubią tę wiadomość

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego