Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7317 10348

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Witam z rana :)
    Zrobiłam wlasnie pink i jak ostatnio pokazał biel vizira to teraz jest słaba kreska wiec liczę że ta beta jednak przyrasta.

    Nie mogę sie doczekać poniedziałku żeby rozwiać wątpliwości.
    Piersi stały sie jednak mniej bolące, co mnie troche martwi.
    Skoro już się pojawiła kreska na teście, to na pewno przyrasta :)

    Niecierpliwa..., agge lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Witam z rana :)
    Zrobiłam wlasnie pink i jak ostatnio pokazał biel vizira to teraz jest słaba kreska wiec liczę że ta beta jednak przyrasta.

    Nie mogę sie doczekać poniedziałku żeby rozwiać wątpliwości.
    Piersi stały sie jednak mniej bolące, co mnie troche martwi.

    To cudownie ! Czekałam na jakieś wieści z rana ;) przyrasta na pewno ! Co do piersi to się nie przejmuj, raz bolą bardziej a raz mniej :D

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa z cyckami w ciazy tak jest, ze sa powodem wiekszosci stresow

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa z cyckami w ciazy tak jest, ze sa powodem wiekszosci stresow
    Muszę sobie zapisać to w moich złotych radach ciazowych:)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Muszę sobie zapisać to w moich złotych radach ciazowych:)

    I ja także, moje cycki też się mają nadwyraz dobrze... :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Moja beta też przyrasta ewidentnie, już nie trzeba mróżyć oka żeby zobaczyć kreskę, jak dwa dni temu. :D Dziś 13dpo. Nieuchronnie idą decydujące dni :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/297b8f664270.jpg

    MamaStasia :), Arashe, Malgonia, aeiouy, Martek&M, Mila1996, Irvine90, Nuch, MonikA_89!, agge, Ochmanka, NAg08, APrzybylska, 5ylwian, Holibka, moyeu lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2216 3301

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów biel, choć w sumie to dopiero 12dpo. Już szósty dzień boli mnie brzuch, a może to po prostu moja uwaga tak jest na nim skupiona, że ciagle go czuję? Temperatura spadła dziś odrobinę i tracę nadzieję, że to TEN cykl...

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 histeroskopia + scratching + sonoHSG
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli Moni i Niecierpliwa :)

    moni05, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cycki doprowadzaly do szalenstwa bo raz bolaly tak ze sie plakac chcialo, zaraz potem wcale i po 5h znow zaczynaly i potem znow przestawaly i tak ciagle... mi to sie marzy jak zajde taka ciaza nad kiblem. Chociaz bede spokojniejsza.

    aeiouy, Arashe, MonikA_89! lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mnie cycki doprowadzaly do szalenstwa bo raz bolaly tak ze sie plakac chcialo, zaraz potem wcale i po 5h znow zaczynaly i potem znow przestawaly i tak ciagle... mi to sie marzy jak zajde taka ciaza nad kiblem. Chociaz bede spokojniejsza.

    Wiesz, że myślę podobnie? W pierwszej ciąży zwymiotowalam 3 razy, w każdym trymestrze po razie, za każdym razem po kielbasie z grilla. Kilka razy zgaga, zero mdłości... Wtedy tak nie trzeslam portkami jak teraz. I może to by było dobrze, w granicach rozsądku :D nie żeby się odwodnic od razu :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A u mnie znów biel, choć w sumie to dopiero 12dpo. Już szósty dzień boli mnie brzuch, a może to po prostu moja uwaga tak jest na nim skupiona, że ciagle go czuję? Temperatura spadła dziś odrobinę i tracę nadzieję, że to TEN cykl...

    Odrobinę to jeszcze nic nie znaczy, będzie dobrze, jak nie teraz to następnym razem. Powtorz sobie test w trybie rozsądnym w poniedziałek, a panikarskim (mua :D) jutro i każdego kolejnego dnia :P
    Albo po prostu jeśli masz możliwość to idź na betę :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Kochana, jesli dzis bedzie bolec, przeszlabym sie na wizyte, bo niby strasza zakazeniem. Koniecznie zmierz temperature, jesli jest goraczka, jedz na IP. Bierzesz antybiotyk? Kurcze, nie pamietam, czy mnie bolalo, chyba tak, bo wszystko sie obkurczalo, goilo, ale jak mocno, to juz nie powiem :/ Kolezanka z pracy miala lyzeczkowanie ostatnio (tez Inflancka), ale nie z powodu poronienia. W kazdym razie przez 2tyg. sie zalila, ze ja boli, ze plami itd. Dzien w dzien wysylalam ja na kontrole, w koncu poszla i wszystko ok, zadnych nieprawidlowosci. Irvine, nie martw sie, ale na wizyte idz, bo ta da Ci spokoj. W soboty z pilnymi wizytami jezdzilam do dr Roberta Gardockiego, do Ochota Medical Center, tyle ze prywatnie, choc pewnie masz swoich awaryjnych ginow :)
    Dzięki kochane Wam wszystkim za rady :* antybiotyk dostałam i biorę i to końską dawkę, gorączki też brak (a wręcz temperatura spada w stosunku do tej wcześniejszej ciążowej), czyli chyba nic strasznego się nie dzieje. Wprawdzie boli nadal, ale jeśli nic innego się nie dzieje, to na razie chyba dam spokój. :)

    Moni i Niecierpliwa, super wieści :) musi być dobrze ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 10:41

    moni05, Sasanka5, Niecierpliwa..., aeiouy lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dzięki kochane Wam wszystkim za rady :* antybiotyk dostałam i biorę i to końską dawkę, gorączki też brak (a wręcz temperatura spada w stosunku do tej wcześniejszej ciążowej), czyli chyba nic strasznego się nie dzieje. Wprawdzie boli nadal, ale jeśli nic innego się nie dzieje, to na razie chyba dam spokój. :)

    Moni i Niecierpliwa, super wieści :) musi być dobrze ;)

    Zawsze jak Cię coś niepokoi to konsultuj się z lekarzem, to Twoje ciało, Ty czujesz że jest coś nie tak, więc niech Cię do choinki zbada. Uwaga, wjeżdża anegdotka...
    Po operacji na szyjce macicy pewnego dnia dostałam takiego krwawienia, że zabrudzilam siebie, wszystko wokół, doczlapalam się do łazienki i wyleciał ze mnie galaretowaty twór wielkości moreli. Ja w duchu mówię koniec, macica mi wypadła. (sic! jak to brzmi po czasie...) i wołam. "kochaaaaaanie, chyba muszę na sor, chyba wypadła mi macica, zobacz". Ten blady, ale jedziemy.
    No i na izbie ginekologicznej Pani doktor ze śmiechu prawie padła, bo okazało się, że to opatrunek. Opatrunek hemostatyczny, który chłonie wszystko i przybiera kształt takiej galaretki, zabarwionej krwią, po prostu. No i haha, hihi, wszystko goi się super...

    Faaaajnie. Wiesz, po operacji ŻADEN mi nie powiedział, że takie coś mam, że takie coś mi zainstalowali. Żaden.

    Także... Jak coś Cię niepokoi, zbadaj. Najwyżej się posmieja, ale najważniejsze jest Twoje zdrowie i Twoj psychiczny komfort :)

    Irvine90, Sasanka5, Arashe, aeiouy lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, hahaha dobre! :) całe szczęście, że się dobrze skończyło ;) no ale to oczywiście racja. Lepiej dmuchać na zimne i być spokojna.

    moni05 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Moni, hahaha dobre! :) całe szczęście, że się dobrze skończyło ;) no ale to oczywiście racja. Lepiej dmuchać na zimne i być spokojna.

    Taka była pointa, myśl, że dbasz o gniazdko dla Okruszka :) sprawa najwyższej wagi.

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A u mnie znów biel, choć w sumie to dopiero 12dpo. Już szósty dzień boli mnie brzuch, a może to po prostu moja uwaga tak jest na nim skupiona, że ciagle go czuję? Temperatura spadła dziś odrobinę i tracę nadzieję, że to TEN cykl...

    Maria póki co ( oby z pozytywnym zakończeniem) jestem przykładem, ze 15 dpo wychodzi cien cienia :) takze poczekaj na rozwoj sytuacji :)

    moni05 lubi tę wiadomość

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni uśmiałam się, nawet ze sposobu opisu :D

    moni05 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Moni uśmiałam się, nawet ze sposobu opisu :D

    Teraz to śmieszne :D wtedy nie było

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7317 10348

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Zawsze jak Cię coś niepokoi to konsultuj się z lekarzem, to Twoje ciało, Ty czujesz że jest coś nie tak, więc niech Cię do choinki zbada. Uwaga, wjeżdża anegdotka...
    Po operacji na szyjce macicy pewnego dnia dostałam takiego krwawienia, że zabrudzilam siebie, wszystko wokół, doczlapalam się do łazienki i wyleciał ze mnie galaretowaty twór wielkości moreli. Ja w duchu mówię koniec, macica mi wypadła. (sic! jak to brzmi po czasie...) i wołam. "kochaaaaaanie, chyba muszę na sor, chyba wypadła mi macica, zobacz". Ten blady, ale jedziemy.
    No i na izbie ginekologicznej Pani doktor ze śmiechu prawie padła, bo okazało się, że to opatrunek. Opatrunek hemostatyczny, który chłonie wszystko i przybiera kształt takiej galaretki, zabarwionej krwią, po prostu. No i haha, hihi, wszystko goi się super...

    Faaaajnie. Wiesz, po operacji ŻADEN mi nie powiedział, że takie coś mam, że takie coś mi zainstalowali. Żaden.

    Także... Jak coś Cię niepokoi, zbadaj. Najwyżej się posmieja, ale najważniejsze jest Twoje zdrowie i Twoj psychiczny komfort :)
    Hehe, dobre :P Ale pewnie wtedy się stresu najadłaś i nie było tak do śmiechu. Będziesz miała o czym opowiadać dzieciom :P

    moni05 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 i Niecierpliwa super wieści!! Oby tak dalej :)

    moni05 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego