Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Teraz to śmieszne :D wtedy nie było
    Z pewnością, ale z opisu wynika, że zachowałas zima krew, a o to trudno

    moni05 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7103 9890

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dzień dobry :)
    Moja beta też przyrasta ewidentnie, już nie trzeba mróżyć oka żeby zobaczyć kreskę, jak dwa dni temu. :D Dziś 13dpo. Nieuchronnie idą decydujące dni :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/297b8f664270.jpg
    Super! Niech czerwienieje w oczach! :*

    moni05 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają watpliwości co do testów, wrzucam Wam zdjęcie typowego evapa, dla porównania. Jest to klasycznie, bobo test, (chyba) 10 dpo robiony wieczorem - dlatego też nie ma prawa wyjść, plus u mnie chyba bezowulacyjny więc tym bardziej ;) tak informacyjnie, już mi wychodziły bardziej widoczne a beta była >1,2 więc na bete pójdę jak @ nie przyjdzie do 31.01. Pierwszy bez efektów, drugi po zwiekszeniu kontrastu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1686b79af7b5.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a1c8757bde2.jpg
    EDIT: zdjecie zrobione nastepnego dnia rano

    BOBKI TO KŁAMCZUSZKI!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/330be7134361.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:26

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni Twoja historia z "morelą" zrobiła mi dzień! :D Jesteś super dzielna!

    moni05 lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu czy Ty masz jakis roczny zapas tych bobkow? Jestes niemozliwa. No ale kresunia jest... jak zwykle bym rzekla ;) oby szykowala Ci sie niespodzianka.

    Edit: przyjrzalam sie jej.. i nie chce Cie nakrecac, ale ona jest rozowa.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:49

    moyeu, moni05 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia!!! Bobki mam w rossmanie, dlatego ;) co do niespodzianki... dam się zaskoczyć :D nie mam w domu testów więc czekam do terminu @ - wg of 29.01, ale znając mnie to pewnie polecę w poniedziałek do rosska i kupię testy ;) narazie twierdzę że to evap i nic z tym dalej nie robię ;)

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no i sen sie skończył.
    Pojawiło sie krwawienie

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny no i sen sie skończył.
    Pojawiło sie krwawienie

    O nie... to co to, biochem?
    A robilas inne badania odnośnie swojego zdrowia? Nie chce straszyc,ale hcg jest markerem,jego sladowa ilosc we krwi moze miec znaczenie inne niz ciaza...
    Trzymaj sie kochana :( cholernie mi przykro...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Dziewczyny które mają watpliwości co do testów, wrzucam Wam zdjęcie typowego evapa, dla porównania. Jest to klasycznie, bobo test, (chyba) 10 dpo robiony wieczorem - dlatego też nie ma prawa wyjść, plus u mnie chyba bezowulacyjny więc tym bardziej ;) tak informacyjnie, już mi wychodziły bardziej widoczne a beta była >1,2 więc na bete pójdę jak @ nie przyjdzie do 31.01. Pierwszy bez efektów, drugi po zwiekszeniu kontrastu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1686b79af7b5.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a1c8757bde2.jpg
    EDIT: zdjecie zrobione nastepnego dnia rano

    BOBKI TO KŁAMCZUSZKI!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/330be7134361.jpg

    No sa... :D koniecznie zrob innej firmy :)

    moyeu lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7103 9890

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny no i sen sie skończył.
    Pojawiło sie krwawienie
    O nie.... A może to jakiś krwiak obok zarodka??

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny no i sen sie skończył.
    Pojawiło sie krwawienie

    Niecierpliwa, zbadaj moze dla pewnosci bete w poniedzialek? Co?
    Moze to jakis krwiak, albo cos?
    My tu trzymamy kciuki caly czas!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny no i sen sie skończył.
    Pojawiło sie krwawienie

    O nieee...
    Może jeszcze nie wszystko stracone. W koncu dużo kobiet plami i krwawi we wczesnej ciąży.
    Ja bym jeszcze zrobiła betę w poniedziałek, jeśli nie przyjdzie taki konkretny okres.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • xKalax Przyjaciółka
    Postów: 78 71

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam, Niecierpliwa?

  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak jak dziewczyny piszą, to niekoniecznie oznacza coś złego. Nadal trzymam kciuki!

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa oby to byl tylko straszak. Pewnie proga z beta nie zrobilas?
    Masz w domu jakas luteine czy cokolwiek takiego?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, ja też nic nie chcę mówić, ale moje evapy wyglądały inaczej... ;) szare "miejsce na kreskę"

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa9157c70892.jpg

    moyeu lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Moyeu, ja też nic nie chcę mówić, ale moje evapy wyglądały inaczej... ;) szare "miejsce na kreskę"

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa9157c70892.jpg

    No u mnie też raczej szaro było :)

    moyeu lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa oby to byl tylko straszak. Pewnie proga z beta nie zrobilas?
    Masz w domu jakas luteine czy cokolwiek takiego?

    Wlasnie nie i żałuję ale nie spodziewałem sie pozytywnej bety ... Ehh mądry czlowiek po szkodzie.
    Nie mam luteiny :(
    Zobaczymy czy sytuacja sie rozwinie bo nawet brzuch mnie nie boli a przy @ pierwszy dzien to combo pyralginy z nospa.

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1201 1861

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, Agge <3 zobaczymy w poniedziałek :)

    Niecierpliwa trzymam kciuki! Leć do lekarza albo na sor, zbadasz betę i proga i w razie czego lekarz zareaguje od razu. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:16

    moni05, Irvine90 lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 36cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Wlasnie nie i żałuję ale nie spodziewałem sie pozytywnej bety ... Ehh mądry czlowiek po szkodzie.
    Nie mam luteiny :(
    Zobaczymy czy sytuacja sie rozwinie bo nawet brzuch mnie nie boli a przy @ pierwszy dzien to combo pyralginy z nospa.

    A wyglada jak okres?
    Jestem dobrej mysli mimo wszystko. :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego