Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki! Musi byc dobrze :)
    Ja tez jade na bete jutro i w srode (jesli bedzie ciąża), ale wyniki z poniedzialku odbiore w srode pewnie itd :( zaluje,ze u mnie nie robia tego tak szybko.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja się trochę zaczęłam martwić, pojawiły się u mnie dziwne, dosyć mocne bóle podbrzusza. Nie krwawie, nie plamie ani nic. Boli też przy oddawaniu moczu. Nie wiem, może to jakieś zapalenie pęcherza, ale zaczynam powoli panikować.

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Hej dziewczyny a ja się trochę zaczęłam martwić, pojawiły się u mnie dziwne, dosyć mocne bóle podbrzusza. Nie krwawie, nie plamie ani nic. Boli też przy oddawaniu moczu. Nie wiem, może to jakieś zapalenie pęcherza, ale zaczynam powoli panikować.

    A moze infekcja? Masz mozliwosc napisac do swojego lekarza?

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie. Miałam dopiero jedną wizytę i wypadło mi z głowy poprosić o kontakt z tego wszystkiego. W dodatku dzisiaj za godzinę mam wyjazd. :/

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że mogę wziąć nospe?

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Myślicie że mogę wziąć nospe?

    Nospe tak, ale czy Ci pomoze... Generalnie na takie napiecie w brzuchu jest dobra. Mozesz jeszcze apap, jesli bol jest innego rodzaju. Paracetamol ogolnie. W razie co jeszcze sok z zurawiny jest spoko, sa takie jednodniowe lub te apteczne 100% to w ogole ekstra :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale posiadam tylko nospeze max... :/ mam nadzieję że to jakaś niegroźna infekcja. Chociaż już zaczynam myśleć że może to ta moja torbiel. Nie wiem, głupieje. Przepraszam że zawracam wam tutaj głowę, ale wiem że na was można liczyć.

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila-zrob posiew. Jak sie jakies zapalenie zaczyna,to wyjdzie w posiewie. Dostaniesz antybiotyk i bedzie dobrze. 2razy mialam zapalenie w ciazy. I bierz zurawit.

    moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, tu córka marnotrawna :D

    Nie wiem który wątek jest bardziej na tapecie, bo widzę, że lutowe testowanie już powstało:)
    Nie było mnie z bardzo dziwnego powodu... Mdłości mnie nie opuszczają, a niekoniecznie poprawia się moje samopoczucie jak patrzę na taką tonację kolorystyczną jaka jest tutaj :P Na fiolecie jest jeszcze gorzej.

    Jednak jestem bardzo ciekawa co u was, spróbuję choć pobieżnie nadrobić :)
    U mnie ok, 2 cm w brzuchu :) Mdłości też mają się świetnie :P

    Ochmanka, MonikA_89!, agge, aeiouy lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Makowa! Już zaczynałam wyglądać za Tobą:) kawał dziecięcia:)

    Niecierpliwa przykro mi że to jednak @ :(
    Plusem jest to że dość łatwo zaskakuje. Ściskam:*

    MonikA czekam z niecierpliwością na info:)

    U mnie dziś temp dalej nisko ale wczoraj owulak był równie bordowy jak w piątek. Dziwne to dla mnie... Ale nie czuje się już owulacyjnie i obstawiam jednak sobotę. Zobaczymy

    Robiłam w pt usg tarczycy i tragedii nie ma ale Pani powiedziała że za rewelacyjna to ona też nie jest:/

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7315 10347

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Monika, trzymam kciuki! Musi byc dobrze :)
    Ja tez jade na bete jutro i w srode (jesli bedzie ciąża), ale wyniki z poniedzialku odbiore w srode pewnie itd :( zaluje,ze u mnie nie robia tego tak szybko.
    Jutro od rana trzymam za Ciebie kciuki :* To u Ciebie też nie dają wyników wersji elektronicznej?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7315 10347

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Myślicie że mogę wziąć nospe?
    Nospa jest podobno bezpieczna, więc pewnie możesz wziąć. Ja po transferze miałam go brać w przypadku skurczy brzucha.

    moni05 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jutro od rana trzymam za Ciebie kciuki :* To u Ciebie też nie dają wyników wersji elektronicznej?

    Nie :(
    Ale z dnia na dzien kreska ciemnieje...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4dcdc2ef4c3.jpg
    Staram sie byc dobrej mysli :) Ale boje sie tak szybko cieszyc...

    Szczesliwa_mamusia, agge, Arashe lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7315 10347

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, Twój maluch już jest całkiem sporych rozmiarów :) Który masz tydzień teraz? Pewnie niedługo już będziesz robić badania prenatalne :)

    Co do mdłości, to niestety nie są one przyjemne, ale z drugiej strony chociaż wiesz, że z dzieckiem wszystko w porządku :P Próbowałaś herbatkę imbirową? Niektórym pomaga.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7315 10347

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Nie :(
    Ale z dnia na dzien kreska ciemnieje...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4dcdc2ef4c3.jpg
    Staram sie byc dobrej mysli :) Ale boje sie tak szybko cieszyc...
    Test boski :) Też bym taki chciała. Ja na razie sikam na owulaki. Dzisiaj jest bardziej pozytywny niż 3 dni temu. Jak okaże się, że beta przyrastała to siknę na ciążowy, żeby widzieć jak wyglądają dwie kreski hcg :P

    moni05 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Test boski :) Też bym taki chciała. Ja na razie sikam na owulaki. Dzisiaj jest bardziej pozytywny niż 3 dni temu. Jak okaże się, że beta przyrastała to siknę na ciążowy, żeby widzieć jak wyglądają dwie kreski hcg :P

    To sikanie staje sie dyscyplina sportu :P w ciazy bedzie mi brakowalo :D

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! dziś mam 27d.c 10-11dpo ovu i plamie od wczoraj na brazowo tak leciutko do tego pobolewa mnie podbrzusze...biore lutke podjęzykowa 2x50 i zrobiłam dziś rano test 10 i wyszedł ujemny ale jak wzielam go pod okno i tak spojrzalam przez swiatło to widziałam kreseczke ale sama niewiem czy wszystkie testy tak maja czy nie powinnam patzrec pod swiatlo...robilyscie tak?sama już niewiem co mam robic poradzcie mi czy jutro isc na bete czy czekac? odstawić luteinę czy brac?kiedy wy dokładnie badacie progesteron? ja nie zrobiłam bdania 7dpo qrcze sama jestem na siebie zla...a lekarz dopiero 1.02.temperatura dziś 36,4 ale ja za bardzo na nia nie zwracam uwagi...

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marina0786 wrote:
    Ratunku! dziś mam 27d.c 10-11dpo ovu i plamie od wczoraj na brazowo tak leciutko do tego pobolewa mnie podbrzusze...biore lutke podjęzykowa 2x50 i zrobiłam dziś rano test 10 i wyszedł ujemny ale jak wzielam go pod okno i tak spojrzalam przez swiatło to widziałam kreseczke ale sama niewiem czy wszystkie testy tak maja czy nie powinnam patzrec pod swiatlo...robilyscie tak?sama już niewiem co mam robic poradzcie mi czy jutro isc na bete czy czekac? odstawić luteinę czy brac?kiedy wy dokładnie badacie progesteron? ja nie zrobiłam bdania 7dpo qrcze sama jestem na siebie zla...a lekarz dopiero 1.02.temperatura dziś 36,4 ale ja za bardzo na nia nie zwracam uwagi...

    Wrzuc zdjecie :) duzo zalezy od tego, jaki kolor ma kreska ;)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Marina0786 Koleżanka
    Postów: 53 18

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mysle ze nie uchwycę teraz bo robiłam rano i teraz już zbladło i dodatku przyszly testy 25 a nie 10 musze jutro w aptece kupic i zrobie w pracy...

    Aromek, dostinex, luteina, duphaston, OVARIN, acard, euthyrox, d3, B12, B6, clexane
    niedoczynność tarczycy, Hashimoto, insulinooporność, HIPERPROLAKTYLEMIA, MTHFR C677T-HETERO,MTHFR A 1298C-HETERO, KARIOTYPY PRAWIDŁOWE
    1x puste jajo łyżeczkowanie
    1x poronienie 9.03.2018- 9 tyg.( brak akcji serca)
  • Aga454 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis więc po krótce przedstawie siebie i swoją historię. Jestem mamą ponad rocznej córki, to był mój pierwszy cykl starań więc zdecydowanie zawyżyłam statystyki. Od 5 miesiecy znów staram się o dziecko, coraz bardziej przygladam się sobie i w tym cyklu uparłam się że to musi być TO. Ostatnia @ w sylwestra, cykle 35 dni. 25 stycznia robiłam BETE, wynik negatywny ale nie przejmuje się nim bo wiem ze to mogło być zbyt wcześnie. Kilka specyficznych objawów już mam, planuje testowac w czwartek lub piątek chociaż to też bedzie 4 dni przed @. To o czym chcę napisać bo nie do końca wiem czy to dobry czy zły objaw to to, że od wczoraj po stosunku na papierze toaletowym oraz wkladce obserwuje śluz delikatnie zabarwiony na brązowo, kawa z mlekiem. Łudze sie ze to mogło być podrażnienie pochwy, ktora na początku ciąży staje się dużo bardziej wrazliwa, czy to dobry znak? Czy porzucić nadzieję?

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego