Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A wyglada jak okres?
    Jestem dobrej mysli mimo wszystko. :)

    Jak taki słaby pierwszy dzień

    Nie chce sobie robic nadziei trzeba się cieszyć, że przynajmniej płodni jesteśmy

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Jak taki słaby pierwszy dzień

    Nie chce sobie robic nadziei trzeba się cieszyć, że przynajmniej płodni jesteśmy

    Pojdziesz jeszcze na bete? Cos mi tu nie gra, dziwne to.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6021 5830

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny,co tu się dzieje. Niecierpliwa koniecznie powtorz bete. Jeśli nie spadnie,to szybciutko do lekarza po lutke albo dupka.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tak sobie mysle, ze jesli mialas pozno implantacje, to organizm mogl sie juz szykowac na @ i teraz troche wariuje. Jak beta bedzie stymulowac cialko zolte to ten progesteron sam skoczy. Chyba musisz powiedziec emkowi i polozyc sie i wypoczywac.

    agge, Angelika1313, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa ja tak sobie mysle, ze jesli mialas pozno implantacje, to organizm mogl sie juz szykowac na @ i teraz troche wariuje. Jak beta bedzie stymulowac cialko zolte to ten progesteron sam skoczy. Chyba musisz powiedziec emkowi i polozyc sie i wypoczywac.

    Dzięki dziewczyny za porady
    Niestety jutro ide do pracy i nie mam jak się wykpic.

    Co za weekend. Ide spac. D9brej nocy Wam wszystkim

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jeju może to faktycznie nic złego. Jak się teraz czujesz? Krwawienie się nasiliło? Ściskam:*

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymaj się. Odpocznij

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Niecierpliwa i jak mozesz to powtorz bete i zrob proga.

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tak jak mowi Malgonia, koniecznie powiedz mu teraz o tym, nie bierz calego stresu na siebie :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 06:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za całe wsparcie.
    Rozkrecilo się dość mocno brzuch boli.

    Wnioski:
    Bede przy następnych cyklach nadać proga
    Pojde jak już się skończy @ pogadać z moją gin zobaczę co powie

    Jakieś jeszcze sugestie ?
    Ps. Jesteście cudowne :)

    agge lubi tę wiadomość

  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2103 3180

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z rana aż krzyknęłam z radości, bo temperatura jeszcze skoczyła w górę. Za to test dalej negatywny. 25dc, 13dpo. Jutro termin okresu. Brzuch boli mnie już równo tydzień...

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa bardzo mi przykro :(
    Ale skoro dosc szybko się udało to i drugi raz szybko zaskoczy. Trzymaj sie i nie trac wiary.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7114 9925

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzięki dziewczyny za całe wsparcie.
    Rozkrecilo się dość mocno brzuch boli.

    Wnioski:
    Bede przy następnych cyklach nadać proga
    Pojde jak już się skończy @ pogadać z moją gin zobaczę co powie

    Jakieś jeszcze sugestie ?
    Ps. Jesteście cudowne :)
    :( Przykro mi. Miałam nadzieję, że @ się jednak nie rozkręci :(

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7114 9925

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj znów spadek na 36.75. wydaje mi się, że ten wczorajszy skok był spowodowany dodatkową luteiną, którą wzięłam w pt rano. Wczoraj luteiny nie brałam, bo miałam ładną Temp, joni teraz są efekty. Ehhhh...jeszcze obudziłam się o 6 cała zgrzana, aż mokrą koszulkę miałam...

    Czekam teraz na pobranie krwi i zobaczymy czy beta drgnęła czy spadła. Jak jednak wzrosła to wezmę luteinę, bo dupek i progesteron besins chyba jednak za słabo na mnie działają

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4020 6159

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzięki dziewczyny za całe wsparcie.
    Rozkrecilo się dość mocno brzuch boli.

    Wnioski:
    Bede przy następnych cyklach nadać proga
    Pojde jak już się skończy @ pogadać z moją gin zobaczę co powie

    Jakieś jeszcze sugestie ?
    Ps. Jesteście cudowne :)


    Przykro mi bardzo :( nie mam pomyslu innego,niz tam wczesniej mi sie wysnulo... Moze lepiej niech sie wypowie lekarz, sama jestem ciekawa, o co tu chodzi...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie dzisiaj znów spadek na 36.75. wydaje mi się, że ten wczorajszy skok był spowodowany dodatkową luteiną, którą wzięłam w pt rano. Wczoraj luteiny nie brałam, bo miałam ładną Temp, joni teraz są efekty. Ehhhh...jeszcze obudziłam się o 6 cała zgrzana, aż mokrą koszulkę miałam...

    Czekam teraz na pobranie krwi i zobaczymy czy beta drgnęła czy spadła. Jak jednak wzrosła to wezmę luteinę, bo dupek i progesteron besins chyba jednak za słabo na mnie działają
    Monika trzymam kciuki za betę.
    Powiedzcie mi kiedy badac proga?

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, bardzo mi przykro :( Monika, kciuki bardzo mocno zacisniete!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa generalnie 7dpo, a jak wysikasz kreske to razem z beta :)

    Monika kciuki.

    MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7114 9925

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Monika trzymam kciuki za betę.
    Powiedzcie mi kiedy badac proga?
    Po wyniki mam podjechać dopiero po 15 :/

    Co do proga, to mi lekarka kazała badać 7, 9, 12 dpo, żeby sprawdzić jaki się trzyma poziom na lekach. Akurat jak miałam go sprawdzać to wypadały święta, więc ostatecznie robiłam 2x. Najpierw byl 17, potem 15.5. Podobno szału nie było, ale ewentualna ciąża niby by się utrzymała. Myślę, że na początek wystarczy 7dpo zrobić i ewentualną powtórkę razem z betą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:46

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wstac do pracy a po prostu nie mam siły użerać sie dzisiaj z ludzmi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:59

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego