STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA macie tak, że doszukujecie się symptomów ciąży. Czy tylko ja jestem tak powalona? Np sprawdzam,czy mi brodawki ciemnieją,czy wargi sromowe są ciemne (w 1ciąży miałam prawie czarne). Szyjke macicy zaczęłam badać. Wiem,wiem. Głupia ja
5ylwian, Sasanka5, kaatarzyna1993 lubią tę wiadomość
-
Hahaha, ja po dwóch pierwszych cyklach z duphaston mualaam multum objawów, najpier mega bolace, obrzmiale piersi i zaparcia - na bank ciąża Potem w kolejnym cyklu mnie mdlilo od rana ddo wieczora, szczególnie jak byłam głodna, no i oczywiście zaparcia - na bank ciąża w tym cyklu sie nie nakręcałam az tak, ale miałam takie sugestywne sny, ze zrobiłam bete i miałam wynik ponad 500, dokładnie to 538 :p do tego śnił mi sie ogień w piecu a to tez oznacza dziecko potem doszedł kremowy śluz no i oczywiście zaparcia i apetyt
-
nick nieaktualnyMnie zawsze bolały piersi przed okresem i mialam pms i bolesne miesiączki. Odkąd urodziłam,to przed żadną @ nie mam boli piersi,ani brzucha. Tylko przy tym poronieniu bolał mnie brzuch. Ale cycki w ogole. A teraz chodze i je ciagle dotykam i sprawdzam,czy bolą
kaatarzyna1993 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mnie zawsze bolały piersi przed okresem i mialam pms i bolesne miesiączki. Odkąd urodziłam,to przed żadną @ nie mam boli piersi,ani brzucha. Tylko przy tym poronieniu bolał mnie brzuch. Ale cycki w ogole. A teraz chodze i je ciagle dotykam i sprawdzam,czy bolą
Haha, ja też ciągle cycki macamSzczesliwa_mamusia, Sasanka5, kaatarzyna1993 lubią tę wiadomość
-
makowa wrote:Tak naprawdę co lekarz to inny termin wstrzymywania się wyznacza. Mnie mówiono o 2-3 miesiącach, ale spotkałam się też z możliwością wznowienia starań po pierwszej @, jeżeli na kontroli było ok. Niektórzy twierdzą, że to ze względu na psychikę zaleca się kilka miesięcy bez starań.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Cukrzyk jesli bedziesz miec potwierdzone 2 poronienia to juz niekyorzy lekarze skieruja Cie do poradni (niektorzy czekaja na 3), a to zawsze opcja na bezplatne badania. Zawsze warto potwierdzic ciaze.
Ja na poczatku staran mialam mase objawow, teraz juz mniej :p ale jak zaszlam to czulam ze jest inaczej. Bylam w szoku jak mi testy biale wychodzily
A co fo jedzenia to zjadlam rosol i tabliczke czekolady. W koncu z okazji @ cos mi sie nalezyOchmanka lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Bardzooo mi się to podoba Ja dziś zaczynam od spaceru z mężem. Niestety dopiero po 20 bo wtedy kończę "pracę" Chcę też założyć bloga poruszającego problemy z płodnością i staraniami o dziecko Zawsze lubiłam pisać, nawet mnie czasem gdzieś publikowali xD więc potraktuję bloga jako formę pamiętnika i terapii psychologicznej Będę mieć zajęcie, no i dodatkowo lubię robić research naukowy i przyznam, że po studiach mega mi tego brakuje
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Szczesliwa_mamusia wrote:A macie tak, że doszukujecie się symptomów ciąży. Czy tylko ja jestem tak powalona? Np sprawdzam,czy mi brodawki ciemnieją,czy wargi sromowe są ciemne (w 1ciąży miałam prawie czarne). Szyjke macicy zaczęłam badać. Wiem,wiem. Głupia ja
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Szczesliwa_mamusia wrote:A macie tak, że doszukujecie się symptomów ciąży. Czy tylko ja jestem tak powalona? Np sprawdzam,czy mi brodawki ciemnieją,czy wargi sromowe są ciemne (w 1ciąży miałam prawie czarne). Szyjke macicy zaczęłam badać. Wiem,wiem. Głupia ja
agge, Szczesliwa_mamusia, 5ylwian lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Malgonia wrote:Cukrzyk jesli bedziesz miec potwierdzone 2 poronienia to juz niekyorzy lekarze skieruja Cie do poradni (niektorzy czekaja na 3), a to zawsze opcja na bezplatne badania. Zawsze warto potwierdzic ciaze.
Ja na poczatku staran mialam mase objawow, teraz juz mniej :p ale jak zaszlam to czulam ze jest inaczej. Bylam w szoku jak mi testy biale wychodzily
A co fo jedzenia to zjadlam rosol i tabliczke czekolady. W koncu z okazji @ cos mi sie nalezyMalgonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
MamaStasia :) wrote:Mam nadzieję że jest ok. Te dni teraz się tak ciągną.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, prośba o pomoc w interpretacji. Lekarz dopiero razem z monitoringiem a dziś dopiero 4dc. Ostatnio ten zestaw robiłam 3 miesiące temu i jesli nie uda się przez ten czas zajść w ciążę, to mam właśnie wrócić z nowymi wynikami. Wyniki 3dc.TSH pierwszy raz w zyciu poniżej normy, zazwyczaj blisko górnej granicy. Ostatnio miał być przepisany euthyrox, ale ostatecznie zrezygnowała z tego pomysłu, bo TSH spadło. Od zawsze mam problem z testosteronem. Doktor zawsze robi równanie testosteronu z shbg (nigdy tego nie zapamiętuje) i zawsze jest nietakie jak powinno. Przez kilka lat zanim postanowiliśmy zacząć się starać, to brałam cyprodiol, który miał mi pomóc ale teraz widze w sumie, że chyba niewiele pomógł. Co myslicie? Ostatnio myślałam nad tym, żeby pójść do nowego lekarza, żeby zweryfikować to, co do tej pory się dowiedziałam o swoim zdrowiu hormonalnym. Biorę:inofolic dwa razy dziennie, olej z wiesiołka i witaminę D. Będę wdzięczna za rady
https://naforum.zapodaj.net/945384749e5d.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/8dd5284487d8.jpg.html -
eemmiilliiaa wrote:Dziewczyny, prośba o pomoc w interpretacji. Lekarz dopiero razem z monitoringiem a dziś dopiero 4dc. Ostatnio ten zestaw robiłam 3 miesiące temu i jesli nie uda się przez ten czas zajść w ciążę, to mam właśnie wrócić z nowymi wynikami. Wyniki 3dc.TSH pierwszy raz w zyciu poniżej normy, zazwyczaj blisko górnej granicy. Ostatnio miał być przepisany euthyrox, ale ostatecznie zrezygnowała z tego pomysłu, bo TSH spadło. Od zawsze mam problem z testosteronem. Doktor zawsze robi równanie testosteronu z shbg (nigdy tego nie zapamiętuje) i zawsze jest nietakie jak powinno. Przez kilka lat zanim postanowiliśmy zacząć się starać, to brałam cyprodiol, który miał mi pomóc ale teraz widze w sumie, że chyba niewiele pomógł. Co myslicie? Ostatnio myślałam nad tym, żeby pójść do nowego lekarza, żeby zweryfikować to, co do tej pory się dowiedziałam o swoim zdrowiu hormonalnym. Biorę:inofolic dwa razy dziennie, olej z wiesiołka i witaminę D. Będę wdzięczna za rady
https://naforum.zapodaj.net/945384749e5d.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/8dd5284487d8.jpg.html
Dodaje też wykres temperatury z poprzedniego cyklu. https://naforum.zapodaj.net/1343b3a3c4a1.jpg.html -
cukrzyk1991 wrote:Beti82- wbijaj na badania do pleszewskiego labo szpitalnego
1. p-ciała p. jądrowe (ANA1)= 28 zł
2. p-ciała p. beta-2-glikoproteinie = 49 zł IgG i 49 zł IgM
3. p-ciała antykardiolip. = 66 zł IgG i 66 zł IgM
4. p-ciała p. antygenom jajnika = 89 zł
Dla porównania ceny kolejno w diagnostyce, gdybym robiła w punkcie pobrań u mnie/w Ostrowie: 50, 114, 84, 141
A nasz szpital też wysyła na analizę do diagnostyki w Poznaniu. Muszą mieć jakąś korzystną umowę z nią.
Rano na czczo 97 ( to standard,prawie zawsze mam tak samo)
sniadanie po badaniu ( takie jak zawsze) po 1 h -wynik 104-po 2h -102-po 3h -95 później już nie badałam .Czy to jest prawidłowy wynik? Nie ma tutaj absolutnie takiego spadku jak na wynikach z labu ale czy to tak może być ,ze przez 2 h mam cukier mniej więcej taki sam? O czym to swiadczy ? ze dobrze zjadłam ? haha czy cos jest u mnie jesnak nie tak.
Dzisiaj powtorka i tak rano na czczo 97 ( inne sniadanie)
po 1h-115
po 2h -104
po 3h-97
Czyli podobny scenariusz do wczorajszego.Pozniej zjadłam obiad i 1 h po obiedzie miałam cukier 97.
W sobote mam zamiar zrobić jeszcze tak ,ze rano zjem zamiast sniadania cos słodkiego jakies ciasto i zobaczę co mi się będzie po tym dzialo.Czy może być tak ,ze mój organizm tak zle reaguje tylko na ta glukozę do badania ? No bo to sa zupełnie skrajne wyniki -
Szczesliwa_mamusia wrote:Mnie zawsze bolały piersi przed okresem i mialam pms i bolesne miesiączki. Odkąd urodziłam,to przed żadną @ nie mam boli piersi,ani brzucha. Tylko przy tym poronieniu bolał mnie brzuch. Ale cycki w ogole. A teraz chodze i je ciagle dotykam i sprawdzam,czy bolą