STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dobra. Poszperałam jeszcze i znalazłam dietę na zwiększenie endometrium
Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Sasanka5, agge lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Makowa- współczuję. Ja w ciąży miałam tylko tydzien mdłości. I to dopiero w 10tyg. Mi osobiście na mdłosci pomagała cola. Nie wypijałam jej dużo. Ale juz pare łyków dawało ukojenie
agge, Elfik lubią tę wiadomość
-
Emmainthegarden wrote:Staraniowa, cieszę się, że zabieg dobrze zrobiony, ale te 4 mce to dużo..
Wiem, że na każdego działa co innego, ale z tych rzeczy, które ost wymienialas na wzrost endometrium to co polecasz?
Moje zawsze było cienkie może tu tkwił i tkwi problem...
Lekarka twierdzi, że 4 miesiące to odpowiedni czas by endometrium się zregenerowało i by ograniczyć ryzyko poronień od razu po łyżeczkowaniu zaleca się swoje odczekać. Macica się zregeneruje szybko ale by endometrium miało z powrotem te same właściwości to podobno tak trzeba. A endo mam teraz bardzo cieniutkie... 2,6 mm.
Mi na wzrost endometrium nie pomagało nic. Raz pomagało, raz nie... wtedy miałam na psychice ciężko, więc mam wrażenie że to mi blokowało działanie jakichkolwiek leków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 16:08
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
makowa wrote:Cukrzyk, a Ty jak tam?
Zrobiłam dziś rano test i biel Więc to co mi wyłapało 2 dni wcześniej to prawdopodobnie b. wczesna ciąża biochemiczna? Tak na 70% jestem jej pewna. Odstawiłam już luteinę i pewnie koło pt powinnam mieć @.
Podzwoniłam też po labach i tak jak pisałam wcześniej w poście - ceny są o wiele mniejsze u mnie w labie w szpitalu.
Z nowości to mam rezolutny plan pogodzenia się powoli z tym, że mamy problemy. Kupuję kalendarz, robię notatki z tego co jem, chcę też schudnąć I więcej się ruszać. W tym cs nie mam już nawet testów owulacyjnych, nie będę też brać luteiny. Jedynie standardowe leki + suple. No i za kilka dni idę na badania tych wszystkich p-ciał. Tylko mam nadzieje, że te pseudo 2 cb (lub 1) pod rząd nie zmienią wyniku p-ciał. Zwłaszcza, że bety oscylowały na poziomie 5-15. Aaa, no i napisałam do invimedu...cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Szczęśliwa_mama - co u Ciebie oznaczało, że zmagałaś się ze słabym endometrium? Tzn jakie miewało grubości w których dniach cyklu? I ilu dniowe masz cykle ?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Szczesliwa_mamusia wrote:Makowa- współczuję. Ja w ciąży miałam tylko tydzien mdłości. I to dopiero w 10tyg. Mi osobiście na mdłosci pomagała cola. Nie wypijałam jej dużo. Ale juz pare łyków dawało ukojenie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnymakowa wrote:Wiesz, tak naprawdę się cieszę To znak, że beta rośnie Mam za sobą dwie straty, w poprzednich ciążach nie czułam mdłości, kiedy na forach dziewczyny były nimi wykończone, czułam wtedy niepokój, że chyba coś jest nie tak. Także mogę rzygać dalej niż widzę, byleby tylko z maluchem było ok
-
Beti82- wbijaj na badania do pleszewskiego labo szpitalnego
1. p-ciała p. jądrowe (ANA1)= 28 zł
2. p-ciała p. beta-2-glikoproteinie = 49 zł IgG i 49 zł IgM
3. p-ciała antykardiolip. = 66 zł IgG i 66 zł IgM
4. p-ciała p. antygenom jajnika = 89 zł
Dla porównania ceny kolejno w diagnostyce, gdybym robiła w punkcie pobrań u mnie/w Ostrowie: 50, 114, 84, 141
A nasz szpital też wysyła na analizę do diagnostyki w Poznaniu. Muszą mieć jakąś korzystną umowę z nią.Beti82 lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Cukrzyk, ja tak samo... Wczoraj odpaliłam Skalpel Chodakowskiej, dziś ledwo chodzę ...
Chcę trochę poćwiczyć, "pojogować" się może... Potraktować te 4 miesiące jako czas na zadbanie o siebie. Będziemy razem w tym postanowieniuSasanka5, cukrzyk1991, makowa, Arashe, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyagge wrote:Haha aż tak szaleć nie będę Ale do 12 nie wytrzymam, już to wiem. Mogę się wpisać 2 dni później, a i tak wiem że zatestuję wcześniej, hahah
Ta pierwsza masochistka to ja- betowa testerka w 8dpo Nie polecam, wieczor przeplakany, a od rana nowe nadzieje.. Zamiast 36 zl na bete, moglam kupic sobie wino albo pizze, bylabym najedzona i szczesliwa Nastepnym razem Was poslucham :*Ochmanka, agge, Malgonia, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycukrzyk1991 wrote:Szczęśliwa_mama - co u Ciebie oznaczało, że zmagałaś się ze słabym endometrium? Tzn jakie miewało grubości w których dniach cyklu? I ilu dniowe masz cykle ?
-
nick nieaktualny
-
staraniowa wrote:Lekarka twierdzi, że 4 miesiące to odpowiedni czas by endometrium się zregenerowało i by ograniczyć ryzyko poronień od razu po łyżeczkowaniu zaleca się swoje odczekać. Macica się zregeneruje szybko ale by endometrium miało z powrotem te same właściwości to podobno tak trzeba. A endo mam teraz bardzo cieniutkie... 2,6 mm.
Mi na wzrost endometrium nie pomagało nic. Raz pomagało, raz nie... wtedy miałam na psychice ciężko, więc mam wrażenie że to mi blokowało działanie jakichkolwiek leków.5ylwian lubi tę wiadomość
-
staraniowa wrote:Cukrzyk, ja tak samo... Wczoraj odpaliłam Skalpel Chodakowskiej, dziś ledwo chodzę ...
Chcę trochę poćwiczyć, "pojogować" się może... Potraktować te 4 miesiące jako czas na zadbanie o siebie. Będziemy razem w tym postanowieniu
Bardzooo mi się to podoba Ja dziś zaczynam od spaceru z mężem. Niestety dopiero po 20 bo wtedy kończę "pracę" Chcę też założyć bloga poruszającego problemy z płodnością i staraniami o dziecko Zawsze lubiłam pisać, nawet mnie czasem gdzieś publikowali xD więc potraktuję bloga jako formę pamiętnika i terapii psychologicznej Będę mieć zajęcie, no i dodatkowo lubię robić research naukowy i przyznam, że po studiach mega mi tego brakujecukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
cukrzyk1991 wrote:Zrobiłam dziś rano test i biel Więc to co mi wyłapało 2 dni wcześniej to prawdopodobnie b. wczesna ciąża biochemiczna? Tak na 70% jestem jej pewna. Odstawiłam już luteinę i pewnie koło pt powinnam mieć @.
Podzwoniłam też po labach i tak jak pisałam wcześniej w poście - ceny są o wiele mniejsze u mnie w labie w szpitalu.
Z nowości to mam rezolutny plan pogodzenia się powoli z tym, że mamy problemy. Kupuję kalendarz, robię notatki z tego co jem, chcę też schudnąć I więcej się ruszać. W tym cs nie mam już nawet testów owulacyjnych, nie będę też brać luteiny. Jedynie standardowe leki + suple. No i za kilka dni idę na badania tych wszystkich p-ciał. Tylko mam nadzieje, że te pseudo 2 cb (lub 1) pod rząd nie zmienią wyniku p-ciał. Zwłaszcza, że bety oscylowały na poziomie 5-15. Aaa, no i napisałam do invimedu...
A no i faktycznie, jeżeli była druga cb to badanie p-ciał może nie mieć sensu Ostatnio jak byłam na wizycie to ginka mi powiedziała, że oba moje badania p-ciał mogły być zaburzone przez ciążę, a poroniłam w czerwcu, badania robiłam w sierpniu i listopadzie. -
cukrzyk1991 wrote:Bardzooo mi się to podoba Ja dziś zaczynam od spaceru z mężem. Niestety dopiero po 20 bo wtedy kończę "pracę" Chcę też założyć bloga poruszającego problemy z płodnością i staraniami o dziecko Zawsze lubiłam pisać, nawet mnie czasem gdzieś publikowali xD więc potraktuję bloga jako formę pamiętnika i terapii psychologicznej Będę mieć zajęcie, no i dodatkowo lubię robić research naukowy i przyznam, że po studiach mega mi tego brakuje
Jak założysz to zapodaj mi linka do niego koniecznie. Jakbyś potrzebowała wsparcia to tak samo Sama o tym myślałam kiedyś, ale... jakoś tak "ugrzęzło"cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyA w ciążę z synkiem zaszłam między właśnie diagnostyķa. Po latach tułaczki trafiłam w końcu na normalnego lekarza. I szczerze, już mieliśmy podchodzić do inseminacji, ale miedzy duagnostyka, raz sie pokochalismy (choc było to zabronione,bo czekała mnie biopsja endometrium). Ale wiecie-6lat staran,to i teraz sie nie uda. Choc moj maż przed pojsciem do szpitala męczył mnie, zrób test i zrob test. Machnęłam ręka. Poszlam do szpitala, zrobili mi tam usg, powiedzieli,ze mialam owu,bo widac ciałko żółte, zrobili biopsje. Po nuej strasznie krwawiłam i myślałam,ze mam okres. Ale po powrocie,2dni pozniej coś mnie tknęło. Dzień wcześniej piłam drinka i okropnie mnie rzucało. Zrobiłam test, wyszła 1 krecha,a po chwili pokazala sie 2. Latałam jpo chacie jak kot z pęcherzem i klnełam pod nosem, ze to chyba niemozliwe. Ale jednak A teraz znowu to rozczariwanie.
A...mam jeszcze 2mięśniaki na macicy. Co sobie rosną jakimiś dziwnie zastraszającym tempie -
Boszzz dziewczyny żebyśmy mieszkały bliżej to byśmy zorganizowały grupowe "zadbanie o siebie". Ja miałam pupcie sprinterki w liceum i na inżynierce A teraz... szkoda gadać
Arashe lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Ja w pierwszej ciąży pamietam tylko dwa razy wymiotowałam.. ale już nie wiem co gorsze, czy takie mulenie przez cały dzień czy rzygnac raz a dobrze :p
Okazuje się że wizyta jutro o 8 aktualna, a mówili że lekarza nie ma