STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, sorry, ze nie odniosę się do wcześniejszych wszystkich tematów, jedynie do kilku :
1. Ja też ciekawa jestem jak to z tym nasieniem jest.
2. Dzwoniłam do swojego labo szpitalnego. Ceny mnie rozwalają - o 40% mniejsze wszystkie niż w diagnostyce, a uwaga - do diagnostyki i tak je wysyłają (na zlecenie) Więc jedyna różnica w cenie, że raz Pani w szpitalu mi pobierze lub Pani w punkcie pobrań diagnostyki Miejsce analizowania próbek - to samo
3. Ja też mam ból życia. U mnie może nie jest tak, że wszystkie kuzynki mają dzieci i znajomi, ale za to 3 razy w tygodniu opiekuje się moja mama (a mieszkamy z nią) swoim wnukiem (mój bratanek). Chłopiec ma 1,5 roczku. Za każdym razem jak na niego patrzę czy bawię się z nim to przypomina mi to jak bardzo chcę już mieć swoje
4. Lena85 - Twoja sytuacja niekoniecznie musi być zła. Obserwuj swoje cykle jeszcze. Teoretycznie to możliwe że prog tak spadł. Może doszedł też jakiś stres? Ja raz miałam takie plamienia przez stres właśnie Zbadaj też prolaktynę np. 3-4dcWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:58
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
O matko dziewczyny, nie będe nadrabiać bo tak poszalałyście że hoho ja byłam przez 4 dni odcięta od neta bo mój synek złapał rotawirusa... masakra!! mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz, wymioty, biegunka i gorączka dochodząca do 40 st której nie mogliśmy zbić prawie dwie godziny a jak tylko syropy przestawały działać to od nowa rosła...
Ja w końcu po 6 tygodniach l4 pierwszy dzień dzisiaj jestem w pracy... nie mogę się odnaleźć... jakoś tak łyso jak tyle czasu Cie nie było...
Ahhh @ jeszcze trwa, ale to jej ostatnie tchnienia więc myśle jeszcze dzień i wznawiamy staranka :D walczymy od początku cyklu bez przerwy może akurat taka strategia poskutkuje lepiejTomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
makowa wrote:Ja się obawiam, że wpisując się na 10 dpo, zatestujesz 8 dpo
Haha nie nie. Specjalnie wzięłam najpierw pod uwagę 12dpo, a od tego od tego odjelam już te dwa dni ostatnio wytrzymałam do 10dpo, to teraz tez jakoś muszęJaSzczurek, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Cukrzyk, a Ty jak tam?
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e9012b2e41.jpg
U mnie dzisiaj już pozytyw bez koniecznoscci wybarwienia
Do dupy w życiu dzisiaj męża nie namowie od rana mi marudzi jaki to dzień ciezki ma...
Mam nadzieje ze wczorajsze wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:53
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Kochane,
Jestem po wizycie u ginki. Streszczenie:
- łyżeczkowanie zrobili dobrze
- zwolnienie na jeszcze ponad 2 tygodnie
- 4 miesiące przerwy od starań
- zlecone badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (Antykoagulant tocznia, p/ciała przeciw anty-b2-glikoproteinie IgG i IgM, p/ciała przeciw kardiolipinie IgG i IgM)
Choć w ciążę zachodzę to "coś" na dalszych etapach nie gra. Może to być wskazanie do invitro. Nie namawia, ale można o tym pomyśleć.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,moge dołączyć? Będę testować 27stycznia, to będzie 13dni od owu. Na 1dziecko czekałam 6lat, teraz staramy się o drugie od kwietnia. W październiku miałam ciążę biochemiczną, po czym zaszlam w kokejną,ale niestety poroniłam. Teraz mnie w styczniu lekarz po miesiącce wysyła na diagnostykę do szpitala, ale liczę na cud i obejdzie się bez tego. Mam niedoczynność i hashimoto. A moim problemem ostatnich niepowodzeń jest podobno zbyt małe endometrium. No,ale może stanie sìę cud
-
Niecierpliwa... wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e9012b2e41.jpg
Do dupy w życiu dzisiaj męża nie namowie od rana mi marudzi jaki to dzień ciezki ma...
Mam nadzieje ze wczorajsze wystarczy
Na pewno wystarczy zresztą jutro jeszcze może być szansa -
Zrobiłam betę mam wynik 199 mlU/ml
MonikA_89!, agge, Malgonia, Beti82, Niecierpliwa..., Emmainthegarden, APrzybylska, cukrzyk1991, Nuch, 5ylwian, Ochmanka, MamaStasia :), ElfiaKsiężniczka, NAg08, szona lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Niecierpliwa... wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e9012b2e41.jpg
Mam nadzieje ze wczorajsze wystarczy -
staraniowa wrote:Kochane,
Jestem po wizycie u ginki. Streszczenie:
- łyżeczkowanie zrobili dobrze
- zwolnienie na jeszcze ponad 2 tygodnie
- 4 miesiące przerwy od starań
- zlecone badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (Antykoagulant tocznia, p/ciała przeciw anty-b2-glikoproteinie IgG i IgM, p/ciała przeciw kardiolipinie IgG i IgM)
Choć w ciążę zachodzę to "coś" na dalszych etapach nie gra. Może to być wskazanie do invitro. Nie namawia, ale można o tym pomyśleć.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Mamadwojki wrote:Zrobiłam betę mam wynik 199 mlU/ml
Mamadwojki, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Staraniowa, cieszę się, że zabieg dobrze zrobiony, ale te 4 mce to dużo..
Wiem, że na każdego działa co innego, ale z tych rzeczy, które ost wymienialas na wzrost endometrium to co polecasz?
Moje zawsze było cienkie może tu tkwił i tkwi problem... -
nick nieaktualnyNo. Wcześniej 6lat. Też właśnie jesteśmy zdziwieni z lekarzem,że teraz się udaje. Ale i nasienie męża się sporo poprawiło.
A propo endometrium. Właśnie nie mogę znaleźć info, co poprawia grubość endometrium. Biorę w tym cyklu acard i zaczęłam zagryzać ananasa od wczoraj. Chciałabym, żeby się tym razem udało. We wrześniu skończę 37lat -
O esu jak mnie muli dziś... To znaczy nie mocno, ale cały czas...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny