Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorry, ze nie odniosę się do wcześniejszych wszystkich tematów, jedynie do kilku :

    1. Ja też ciekawa jestem jak to z tym nasieniem jest.
    2. Dzwoniłam do swojego labo szpitalnego. Ceny mnie rozwalają - o 40% mniejsze wszystkie niż w diagnostyce, a uwaga - do diagnostyki i tak je wysyłają (na zlecenie) :D Więc jedyna różnica w cenie, że raz Pani w szpitalu mi pobierze lub Pani w punkcie pobrań diagnostyki :D Miejsce analizowania próbek - to samo :D
    3. Ja też mam ból życia. U mnie może nie jest tak, że wszystkie kuzynki mają dzieci i znajomi, ale za to 3 razy w tygodniu opiekuje się moja mama (a mieszkamy z nią) swoim wnukiem (mój bratanek). Chłopiec ma 1,5 roczku. Za każdym razem jak na niego patrzę czy bawię się z nim to przypomina mi to jak bardzo chcę już mieć swoje :(
    4. Lena85 - Twoja sytuacja niekoniecznie musi być zła. Obserwuj swoje cykle jeszcze. Teoretycznie to możliwe że prog tak spadł. Może doszedł też jakiś stres? Ja raz miałam takie plamienia przez stres właśnie :) Zbadaj też prolaktynę np. 3-4dc :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 13:58

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny, nie będe nadrabiać bo tak poszalałyście że hoho :) ja byłam przez 4 dni odcięta od neta bo mój synek złapał rotawirusa... masakra!! mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz, wymioty, biegunka i gorączka dochodząca do 40 st której nie mogliśmy zbić prawie dwie godziny a jak tylko syropy przestawały działać to od nowa rosła...
    Ja w końcu po 6 tygodniach l4 pierwszy dzień dzisiaj jestem w pracy... nie mogę się odnaleźć... jakoś tak łyso jak tyle czasu Cie nie było...

    Ahhh @ jeszcze trwa, ale to jej ostatnie tchnienia więc myśle jeszcze dzień i wznawiamy staranka :D:D walczymy od początku cyklu bez przerwy może akurat taka strategia poskutkuje lepiej :D

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Ja się obawiam, że wpisując się na 10 dpo, zatestujesz 8 dpo :D

    Haha nie nie. Specjalnie wzięłam najpierw pod uwagę 12dpo, a od tego od tego odjelam już te dwa dni :D ostatnio wytrzymałam do 10dpo, to teraz tez jakoś muszę :D

    JaSzczurek, Sasanka5 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, a Ty jak tam?

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e9012b2e41.jpg

    U mnie dzisiaj już pozytyw bez koniecznoscci wybarwienia
    Do dupy :) w życiu dzisiaj męża nie namowie od rana mi marudzi jaki to dzień ciezki ma...
    Mam nadzieje ze wczorajsze <3 wystarczy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 14:53

    APrzybylska lubi tę wiadomość

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Jestem po wizycie u ginki. Streszczenie:
    - łyżeczkowanie zrobili dobrze
    - zwolnienie na jeszcze ponad 2 tygodnie
    - 4 miesiące przerwy od starań
    - zlecone badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (Antykoagulant tocznia, p/ciała przeciw anty-b2-glikoproteinie IgG i IgM, p/ciała przeciw kardiolipinie IgG i IgM)

    Choć w ciążę zachodzę to "coś" na dalszych etapach nie gra. Może to być wskazanie do invitro. Nie namawia, ale można o tym pomyśleć.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,moge dołączyć? Będę testować 27stycznia, to będzie 13dni od owu. Na 1dziecko czekałam 6lat, teraz staramy się o drugie od kwietnia. W październiku miałam ciążę biochemiczną, po czym zaszlam w kokejną,ale niestety poroniłam. Teraz mnie w styczniu lekarz po miesiącce wysyła na diagnostykę do szpitala, ale liczę na cud i obejdzie się bez tego. Mam niedoczynność i hashimoto. A moim problemem ostatnich niepowodzeń jest podobno zbyt małe endometrium. No,ale może stanie sìę cud

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e9012b2e41.jpg

    U mnie dzisiaj już pozytyw bez koniecznoscci wybarwienia
    Do dupy :) w życiu dzisiaj męża nie namowie od rana mi marudzi jaki to dzień ciezki ma...
    Mam nadzieje ze wczorajsze <3 wystarczy :)

    Na pewno wystarczy :) zresztą jutro jeszcze może być szansa :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam betę mam wynik 199 mlU/ml :)

    MonikA_89!, agge, Malgonia, Beti82, Niecierpliwa..., Emmainthegarden, APrzybylska, cukrzyk1991, Nuch, 5ylwian, Ochmanka, MamaStasia :), ElfiaKsiężniczka, NAg08, szona lubią tę wiadomość

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91e9012b2e41.jpg

    U mnie dzisiaj już pozytyw bez koniecznoscci wybarwienia
    Do dupy :) w życiu dzisiaj męża nie namowie od rana mi marudzi jaki to dzień ciezki ma...
    Mam nadzieje ze wczorajsze <3 wystarczy :)
    Ja ostatni raz serduszkowalam tego dnia co zrobiłam test owu i były pozytyw :D po już ani raz a przed dwa razy :D więc w zasadzie 3 razy w ciągu cyklu i się udało :)

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Kochane,
    Jestem po wizycie u ginki. Streszczenie:
    - łyżeczkowanie zrobili dobrze
    - zwolnienie na jeszcze ponad 2 tygodnie
    - 4 miesiące przerwy od starań
    - zlecone badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (Antykoagulant tocznia, p/ciała przeciw anty-b2-glikoproteinie IgG i IgM, p/ciała przeciw kardiolipinie IgG i IgM)

    Choć w ciążę zachodzę to "coś" na dalszych etapach nie gra. Może to być wskazanie do invitro. Nie namawia, ale można o tym pomyśleć.
    Długo Ci każe czekać ze wznowieniem starań, zwykle 2-3 wystarczy. Chociaż ja działałam po pierwszej @, bo nie chciałam tracić czasu. Najważniejsze jednak, że po zabiegu wszystko się ładnie goi i nie ma komplikacji.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - test owulacyjny jest pozytywny na 24-48h przed. Takze jak nie dziś,to jutro.

    agge lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Zrobiłam betę mam wynik 199 mlU/ml :)
    Gratulacje! :D

    Mamadwojki, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam wrzesień, moj mąż tak się uparł, że zrobi dziecko, że nawet jak byłam mega zmeczona,to ściągał mi gacie :-)

    MonikA_89!, Ochmanka, agge lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, najpierw starałas się 6 lat, a starając się od kwietnia już zaszłaś dwa razy???
    To się odblokowało...


  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, cieszę się, że zabieg dobrze zrobiony, ale te 4 mce to dużo..

    Wiem, że na każdego działa co innego, ale z tych rzeczy, które ost wymienialas na wzrost endometrium to co polecasz?
    Moje zawsze było cienkie może tu tkwił i tkwi problem...

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Wcześniej 6lat. Też właśnie jesteśmy zdziwieni z lekarzem,że teraz się udaje. Ale i nasienie męża się sporo poprawiło.

    A propo endometrium. Właśnie nie mogę znaleźć info, co poprawia grubość endometrium. Biorę w tym cyklu acard i zaczęłam zagryzać ananasa od wczoraj. Chciałabym, żeby się tym razem udało. We wrześniu skończę 37lat

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O esu jak mnie muli dziś... To znaczy nie mocno, ale cały czas...

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Poszperałam jeszcze i znalazłam dietę na zwiększenie endometrium

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 9 stycznia 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa- współczuję. Ja w ciąży miałam tylko tydzien mdłości. I to dopiero w 10tyg. Mi osobiście na mdłosci pomagała cola. Nie wypijałam jej dużo. Ale juz pare łyków dawało ukojenie

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego