Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja juz jutro mam wizytę i gina zobaczymy co powie bede juz miec wyniki fsh i lm ciekawe co tam wyjdzie i jaki bedzie dalszy plan gina. Wiem ze mam PCOS wiec to mnie juz nie zdziwi, ciekawa jestem jego nowego pomysłu na stymulację i czy da to jakiś rezultat

    kochana ja miałam pcos przed 1 ciążą ateraz niby jajniki piekne cacy, ciekawa jestem jak hormony wyjdą...

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer stosunek ok 1.5 faktycznie sugeruje PCOS.

    Tarczyca pięknie spadła:)

    summer86 lubi tę wiadomość

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3343 3119

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Gratuluję pozytywnych testów! :) od razu wraca nadzieja.

    Dziewczyny, zapewne te dłużej starające się, rzuciłybyście proszę okiem na moje wyniki?
    Trochę martwi mnie ten stosunek LH do FSH, wiem że powinien być zbliżony do 1, a tu wychodzi prawie 1,5. Nikt nigdy nie wspominał mi, że mam jakieś podejrzenia PCOS..
    Z góry dziękuję :)

    Badania robione w 3 dc:

    TSH 1,87 [norma 0,27 - 4,20] - spadek z 2,55 w sierpniu

    ft3 4,72 [3,1-6,8]

    ft4 17,32 [12-22]

    anty TPO 9,42 [0-34]

    LH 9,8 [faza folikularna: 2,4-12,6]

    FSH 6,65 [faza folikularna 3,5-12,5]

    Estradiol 30,56 [1-6 dc: 12,5-166]

    Prolaktyna 353 [102-496]

    Testosteron 0,24 [0,08-0,48]


    Z tego co wiem, to żeby zostało stwierdzone PCOS to musisz jesze mieć kilka objawów np. hirsutyzm lub torbielowate jajniki a jak u Ciebie jest tylko 1 wskaźnik to nie martw się na zaś :) ja mam 1.32 i nie mam PCOS :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 16:42

    summer86 lubi tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    kochana ja miałam pcos przed 1 ciążą ateraz niby jajniki piekne cacy, ciekawa jestem jak hormony wyjdą...

    Moje wyniki sa rozpisane na dole wiec widzisz ze AMH mam dość wysokie ale walczymy dalej nie poddamy sie aż do skutku :) oby chodzisz 1x marzenie sie spełniło <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Z tego co wiem, to żeby zostało stwierdzone PCOS to musisz jesze mieć kilka objawów np. hirsutyzm lub torbielowate jajniki a jak u Ciebie jest tylko 1 wskaźnik to nie martw się na zaś :)


    Ja nie miałam ani torbieli ani hirustyzmu. Tylko, ze ja robiłam badanie AMH i tu odrazu było widać ze to PCOS

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa, dziękuję za odpowiedź. Plan był taki, że jeśli TSH dalej będzie 2,5 i się nie uda to zbijamy, ale skoro spadło to pewnie nieaktualne.
    Zdziwił mnie ten stosunek LH i FSH, USG miałam u kilku lekarzy robione i nikt nigdy nie wspominał o PCOS. Czym to się w ogóle leczy?

    Powodzenia jutro na wizycie! Daj koniecznie znać po. Ja się w piątek wybieram..

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Moje wyniki sa rozpisane na dole wiec widzisz ze AMH mam dość wysokie ale walczymy dalej nie poddamy sie aż do skutku :) oby chodzisz 1x marzenie sie spełniło <3

    a co to za badanie? może poproszę lekarza to mi da skierowanie na nie?

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Z tego co wiem, to żeby zostało stwierdzone PCOS to musisz jesze mieć kilka objawów np. hirsutyzm lub torbielowate jajniki a jak u Ciebie jest tylko 1 wskaźnik to nie martw się na zaś :) ja mam 1.32 i nie mam PCOS :)

    Obyś miała rację :) Podpytam w piątek lekarza, może coś się wyjaśni.

    Karolina90 lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaaa, dziękuję za odpowiedź. Plan był taki, że jeśli TSH dalej będzie 2,5 i się nie uda to zbijamy, ale skoro spadło to pewnie nieaktualne.
    Zdziwił mnie ten stosunek LH i FSH, USG miałam u kilku lekarzy robione i nikt nigdy nie wspominał o PCOS. Czym to się w ogóle leczy?

    Powodzenia jutro na wizycie! Daj koniecznie znać po. Ja się w piątek wybieram..



    Hmm ogólnie jako tako nie ma na to lekarstwa, trzeba kontrolować aby nie zrobiły sie torbiele i w moim przypadku trzeba stymulować cykle, pije również Inofen ma on dobre opinie jeżeli chodzi o PCOS.


    Ewi AMH jest badaniem rezerwy jajników i ja robiłam prywatnie wiec trudno mi powiedzieć jak to jest ze skierowaniem

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3343 3119

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha to AMH też wskazuje na PCOS? Ja się skłaniałam do tego badania, ale jakoś zawsze mi było nie po drodze :P

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Katik Autorytet
    Postów: 273 105

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy się orientujecie w tych wszystkich badaniach. Ja to tylko idę i robię i się nie zastanawiam na co to i po co.

    kaha lubi tę wiadomość

    p19ucsqvbtkflok9.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś tak okresowo mnie dziś brzuch boli i mam mega wzdęcia i czuje się jakbym ze 2 kg przytyła

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 396

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze czytam w ultoce to mój test jest pozytywny ! Masakra, nie wierze ! C jest ciemniejsze a T jaśniejsze ale wyraźne

    Ewi28, zubii, OjMaryś, Amy333, KarolinaSeven, 100krotka30, Kaczorka lubią tę wiadomość

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja powrócę do swoich testów owulacyjnych zrobiłam dzisiaj po raz trzeci (mam duzo z allegro)
    I test 10:00
    II test 13:00
    III test 17:00
    Dwa pierwsze - kreski takie same, przy trzecim kreska o wiele slabsza, co o tym sądzicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:17

  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Jeśli dobrze czytam w ultoce to mój test jest pozytywny ! Masakra, nie wierze ! C jest ciemniejsze a T jaśniejsze ale wyraźne
    wiec gratulacje :)

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny ja powrócę do swoich testów owulacyjnych zrobiłam dzisiaj po raz trzeci (mam duzo z allegro)
    I test 10:00
    II test 13:00
    III test 17:00
    Dwa pierwsze - kreski takie same, przy trzecim kreska o wiele slabsza, co o tym sądzicie?
    że była owu

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Agniecha to AMH też wskazuje na PCOS? Ja się skłaniałam do tego badania, ale jakoś zawsze mi było nie po drodze :P


    Tak, jest to najbardziej skuteczne badanie w diagnozie PCOS

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3343 3119

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak, jest to najbardziej skuteczne badanie w diagnozie PCOS


    oo to może wykonam, jak w tym cyklu mi się znów nie poszczęści. Bo z tego, co wiem to trzeba to zrobić 3-5 dc, tak?

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Gratuluję pozytywnych testów! :) od razu wraca nadzieja.

    Dziewczyny, zapewne te dłużej starające się, rzuciłybyście proszę okiem na moje wyniki?
    Trochę martwi mnie ten stosunek LH do FSH, wiem że powinien być zbliżony do 1, a tu wychodzi prawie 1,5. Nikt nigdy nie wspominał mi, że mam jakieś podejrzenia PCOS..
    Z góry dziękuję :)

    Badania robione w 3 dc:

    TSH 1,87 [norma 0,27 - 4,20] - spadek z 2,55 w sierpniu

    ft3 4,72 [3,1-6,8]

    ft4 17,32 [12-22]

    anty TPO 9,42 [0-34]

    LH 9,8 [faza folikularna: 2,4-12,6]

    FSH 6,65 [faza folikularna 3,5-12,5]

    Estradiol 30,56 [1-6 dc: 12,5-166]

    Prolaktyna 353 [102-496]

    Testosteron 0,24 [0,08-0,48]

    Ja mam ten sam stosunek 1.55 a tylko jeden gin mi zasugerował wazne jest AMH a ja mam wysokie, jajniki bez obrazu oraz androstendion ok. W klinice pytalam się czy mam PCOS i w moim przypadku jest to niejednoznaczne.

    Dziś dostałam wynik homocysteiny i wynik idealny czyli 7.5 !!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    że była owu
    Dobra już się doczytalam na innych forach, nie mogę być po owulacji jak dzisiaj mi pokazywaly pozytywne.
    Wiem Wiem, gwarancje owulacji moze mi tylko dać potwierdzony test ciążowy :)

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ