Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku..jak mnie bolą dzisiaj sutki,. normalnie jak je dotykam to aż mnie przechodzą dreszcze ;/ dodatkowo moje uda po wewnętrznej stronie mnie tak jakby palą jakby wczoraj co najmniej 10 km przebiegła
A a propo grzanego wina to w lutym jedziemy z mym męzem do Zakopanego i też się może napijeOluchna, zubii lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U mnie dziś 12 dpo ( +- 1dzień) jutro lub w środe ma przyjść @ i wszystkie znaki wskazują że przyjdzie. Po tylu latach to już nawet mnie testowanie "nie rajcuje" a dziś w laboratorium byłam nawet mnie nie kusiło zmierzyć bete.
Olucha miałyśmy podobne objawy w II fazie cyklu więc widzimy się w lutym na testowaniu.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
suri2016 wrote:Widzę, że miałaś robione HSG i oba jajowody poskręcane. Co na to lekarz, nie mówił, że może to utrudniać zajście w ciążę? Ja w ten czwartek mam właśnie HSG i jestem pełna obaw co do wyniku...
Lekarz powiedział, że najważniejsze, że są drożne. Pytałam o laparoskopie i czy można ewentualnie coś poprawić laparoskopem ale powiedział, że wręcz przeciwnie, każda ingerencja mechaniczna w jajowód może go uszkodzić i mogą porobić się zrosty. Zatem skoro są drożne to lepiej zostawić i przy nich nie grzebać. Powiedział, że skoro podczas HSG kontrast przeszedł to i plemnik też przejdzie. Zrobił mi USG i potwierdził moje obawy, że owulacji nie było i dodatkowo znalazł krwiaka po niepękniętym pęcherzyku z jeszcze poprzedniego cyklu i pojawiła się kwestia czy to nie LUF. W przyszłym tygodniu idę jeszcze zrobić test PCT, jak wyjdzie ok to dostanę coś na pęknięcie pęcherzyka.
Co do HSG - nie martw się, ja też się naczytałam, że nie wiadomo jak boli i ogolnie to niejedna mdlała z bólu itd. Terefere, badanie nieprzyjemne ale nie jakoś szczególnie bolesne, dokładnie 3 razy poczułam skurcz jak podczas miesiączki gdy lekarz wpuszczał kontrast, zakładanie tego aparatu daje takie samo uczucie jak zakładanie wziernika podczas robienia cytologi. A samo badanie trwało jakieś 7 minut. Nie ma się co bać, daj znać jak poszło -
Karolina90 wrote:Jejku..jak mnie bolą dzisiaj sutki,. normalnie jak je dotykam to aż mnie przechodzą dreszcze ;/ dodatkowo moje uda po wewnętrznej stronie mnie tak jakby palą jakby wczoraj co najmniej 10 km przebiegła
A a propo grzanego wina to w lutym jedziemy z mym męzem do Zakopanego i też się może napije
Zakopane... zazdraszczam My się może wybierzemy na Czarny Groń, bo mamy tam bon do wykorzystania. Przy okazji może pojeździmy trochę na desce Bez wyrzutów sumienia, czy przypadkiem nie zaszkodzę bejbikowi, bo będę akurat już po @. -
nick nieaktualnyDziewczyny właśnie odebrałam wyniki Bety I jest 5,59 ...... Co sądzicie ? 29 dzien cyklu zazwyczaj miedzy 29-31 cykl
Strasznie niski ten wynik poki co , chociaz norma mowi iz mniej jak piec brak ciazy a tutaj ewidentnie powyżej wiec nadzieja jest coraz wieksza
..Lady_E, Princesska, bertha lubią tę wiadomość
-
Tinusia wrote:U mnie dzisiaj 32dc... mnie też dzisiaj pogoniło z biegunką.. ledwo zakręty łapałam... w środę jeszcze zrobię test, bo nie wiem czy mogę iść na pilates czy nie...
PS. Ja wczoraj piłam grzane winko mniam !
Możliwe że to po piwie tak czasem przeczyści
Ja wczoraj też piłam piwo nawet dwa, nie dam się zwariować w II fazie cyklu.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Witam się i ja. Dzisiaj 4dpo. Jadę na betę 17.01 Proszę mnie dopisać Staramy sie od 4 lat.3 tyg temu miałam histero i łyżeczkowanie to jedyny sposób na naszą ciążę
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyLady_E wrote:Witam się i ja. Dzisiaj 4dpo. Jadę na betę 17.01 Proszę mnie dopisać Staramy sie od 4 lat.3 tyg temu miałam histero i łyżeczkowanie to jedyny sposób na naszą ciążę
-
Asiek1214 wrote:Dziewczyny właśnie odebrałam wyniki Bety I jest 5,59 ...... Co sądzicie ? 29 dzien cyklu zazwyczaj miedzy 29-31 cykl
Strasznie niski ten wynik poki co , chociaz norma mowi iz mniej jak piec brak ciazy a tutaj ewidentnie powyżej wiec nadzieja jest coraz wieksza
..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:13
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Flowwer wrote:Możliwe że to po piwie tak czasem przeczyści
Ja wczoraj też piłam piwo nawet dwa, nie dam się zwariować w II fazie cyklu.
Ja piłam wino, czy wino też tak działa? w pierwszej ciąży miałam biegunkę, niestety zakończyła się poronieniem (puste jajo), w drugiej z której mam synka jakoś sobie nie przypominam żebym miała... -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny mam pytanko:) Mam dzisiaj 23 dzien cyklu, według kalendarza 6 dni po owulacji. W trakcie dni płodnych regularnie wspolzylismy z mezem. Wczoraj wieczorem pojawiło sie u mnie krwawienie. I nie jest to delikatne plamienie opisywane jako plamienie owulacyjne - to normalne żywo czerwone krwawienie. Byli na tyle uciążliwe ze musialam skorzystac z podpaski. Co to moze byc? Z gory dziekuje za info lub podpowiedziDagula85
-
nick nieaktualny
-
Dagula85 wrote:Hej Dziewczyny mam pytanko:) Mam dzisiaj 23 dzien cyklu, według kalendarza 6 dni po owulacji. W trakcie dni płodnych regularnie wspolzylismy z mezem. Wczoraj wieczorem pojawiło sie u mnie krwawienie. I nie jest to delikatne plamienie opisywane jako plamienie owulacyjne - to normalne żywo czerwone krwawienie. Byli na tyle uciążliwe ze musialam skorzystac z podpaski. Co to moze byc? Z gory dziekuje za info lub podpowiedzi
Dagula85 u mnie taka sama sytuacja. Cykle mam tak 28-29 dniowe. A tym razem w 23dc dostałam plamienie, kolejny dzień krwawienie, ale takie dość lekkie. U mnie to by wychodzilo 7dpo. Nie mam na razie pojęcia o co chodzi, zwalam wszystko na wcześniej brane antykoncepty. -
nick nieaktualny
-
gosia_9020 wrote:Dziewczyny dzisiaj beta 116,8 , jestem w szoku
WOW Gratuluje!!!! który to dpo ?gosia_9020 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny