Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_9020 wrote:
    Dziś 13 dzień wyższych temperatur a ginka stwierdziła ze owu mogła byc szybciej wiec nie wiem dokładnie :) mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze

    a jakieś objawy masz ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Oluchna Autorytet
    Postów: 504 244

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia!! Gratulacje!!!!!! <3

    gosia_9020 lubi tę wiadomość

    5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

    629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia9020 Gratuluje !!!

    gosia_9020 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie stawialam ze sie nie udalo i nawet nie bylam przekonana zeby wczoraj test robic, bol piersi tak jak przed @ i chyba nic wiecej, dopiero dzisiaj zaczelam odczuwac lekkie pobolewanie w dole i ogolnie zle samopoczucie, w nocy jakbym na kacu byla.. a i czasem procz pobolewania lekkie uklocia

    zubii, Amy333 lubią tę wiadomość

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3185 3011

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluję!! :)

    gosia_9020 lubi tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia_9020 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj beta 116,8 , jestem w szoku :-)

    Gratulację i zaraź nas wiruskami :)

    gosia_9020 lubi tę wiadomość

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Dagula85 Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dagula85 u mnie taka sama sytuacja. Cykle mam tak 28-29 dniowe. A tym razem w 23dc dostałam plamienie, kolejny dzień krwawienie, ale takie dość lekkie. U mnie to by wychodzilo 7dpo. Nie mam na razie pojęcia o co chodzi, zwalam wszystko na wcześniej brane antykoncepty.
    No to jestesmy we dwie :) ja nie biore tabletek juz kilka lat, wiec nie mam na co zwalać .... :(

    Amy333 lubi tę wiadomość

    Dagula85
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje gosia :)

    a ja jutro mam gina, mam zamair go przycisnąć żeby na badania hormonów różne mi dał...bede twarda :) a w czawartek mam 21 dc wiec ide na krew...

    gosia_9020 lubi tę wiadomość

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagula85 wrote:
    No to jestesmy we dwie :) ja nie biore tabletek juz kilka lat, wiec nie mam na co zwalać .... :(
    A jak u Ciebie temperatura? u mnie ciągle w gorze, @ sie dzisiaj konczy, 4 dzien mowego cyklu,a ja ciagle jakby w drugiej fazie poprzedniego;)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • bertha Autorytet
    Postów: 1630 1052

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Suri mam dokładnie tak samo. :)
    A tak w ogóle, to jak "głęboko" wkładacie termometr do pomiaru tam na dole ?:)
    Monika, chyba jeszcze negatyw, ale zrób jeszcze koło 14. :)
    Ja wkładam tak do wyświetlacza mniej wiecej czyli jakies 5cm?

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 396

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pomóżcie ! Zrobiłam test. Ta wskazująca ciąże jest ciemniejsza i pojawiła się szybciej niż ta z "T". Co o tym sadzicie? Nie wiem czy sie cieszyc czy zbyt szybko :) pomocy!

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Kesjaa Ekspertka
    Postów: 189 310

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy mogę się dopisać na testowanie w niedzielę 15.01?
    Trochę o mnie. Staramy się już trochę bo to jest 10cs.
    Może zapisanie się do wątku i testowanie w większej grupie przyniesie mi szczęście. :)
    Jestem rocznik 91 :)

    Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Gagarek Koleżanka
    Postów: 94 19

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy dwa, negatywne. Jutro następny.
    Trzymajcie kciuki, wykres dziwny :/

    1945b1524053185bc09bdea2a8d9e568.png

    zubii, Amy333 lubią tę wiadomość

  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Hej pomóżcie ! Zrobiłam test. Ta wskazująca ciąże jest ciemniejsza i pojawiła się szybciej niż ta z "T". Co o tym sadzicie? Nie wiem czy sie cieszyc czy zbyt szybko :) pomocy!

    Gdybyś przeczytała instrukcję to byś wiedziała, że pasek przy T wskazuje na ciążę ;)

    Mada92, Princesska lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Hej pomóżcie ! Zrobiłam test. Ta wskazująca ciąże jest ciemniejsza i pojawiła się szybciej niż ta z "T". Co o tym sadzicie? Nie wiem czy sie cieszyc czy zbyt szybko :) pomocy!
    wstaw zdjęcie :)

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz jutro mam wizytę i gina zobaczymy co powie bede juz miec wyniki fsh i lm ciekawe co tam wyjdzie i jaki bedzie dalszy plan gina. Wiem ze mam PCOS wiec to mnie juz nie zdziwi, ciekawa jestem jego nowego pomysłu na stymulację i czy da to jakiś rezultat

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 16:29

  • mycha91 Autorytet
    Postów: 1137 1055

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Ja wkładam tak do wyświetlacza mniej wiecej czyli jakies 5cm?

    Ja dzis wkladalam do wyswietlacza bo mam przynajmniej pewnosc ze wkladam tak samo gleboko.

    p19udqk3k1omz18g.png

    25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Mada92 Ekspertka
    Postów: 319 56

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trochę się nie odzywałam, musiałam to wszystko przetrawić. W tym cyklu trochę odpuściliśmy, nie spinamy się. Co prawda kupiłam testy owu i testuję, ale dla własnej wiadomości. Jak będziemy mieli ochotę na <3 to okej, jak nie to nie. Dla rozluźnienia wyjeżdżamy w czwartek z mężem do Zakopanego. A co! :)
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym!

    Ewi28, zubii, gosia_9020 lubią tę wiadomość

    Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 396

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie je wstawia?

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych testów! :) od razu wraca nadzieja.

    Dziewczyny, zapewne te dłużej starające się, rzuciłybyście proszę okiem na moje wyniki?
    Trochę martwi mnie ten stosunek LH do FSH, wiem że powinien być zbliżony do 1, a tu wychodzi prawie 1,5. Nikt nigdy nie wspominał mi, że mam jakieś podejrzenia PCOS..
    Z góry dziękuję :)

    Badania robione w 3 dc:

    TSH 1,87 [norma 0,27 - 4,20] - spadek z 2,55 w sierpniu

    ft3 4,72 [3,1-6,8]

    ft4 17,32 [12-22]

    anty TPO 9,42 [0-34]

    LH 9,8 [faza folikularna: 2,4-12,6]

    FSH 6,65 [faza folikularna 3,5-12,5]

    Estradiol 30,56 [1-6 dc: 12,5-166]

    Prolaktyna 353 [102-496]

    Testosteron 0,24 [0,08-0,48]

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego