Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście kiedyś ślinotok ? Ale mnie dziś męczy!!! O jeszcze ten okropny ból głowy który od rana mnie męczy.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malus9393 wrote:
    niestety mialam jutro testowac ale dzis nadeszła @ no i kolejny cykl staran :* pozdrawiam przyszłe mamusie <3

    Jakiś dziś dzień pechowy.. nowy cykl i nowe nadzieje

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Malus9393 Koleżanka
    Postów: 40 4

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jakiś dziś dzień pechowy.. nowy cykl i nowe nadzieje

    Miejmy nadzieje bo juz 4 lata sa pechowe :) ale trzeba sie starac dalej ;D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Miałyście kiedyś ślinotok ? Ale mnie dziś męczy!!! O jeszcze ten okropny ból głowy który od rana mnie męczy.
    Oj tak, ja w zeszłym cyklu na myśl o jakimś tam jedzeniu dostałam takiego ślinotoku, że normalnie szok! :) zazwyczaj tak mi się nie dzieje...
    Powiem Wam, że myślałam, że ten początek roku będzie bardziej spektakularny wśród testujących :(

  • zubii Autorytet
    Postów: 1736 1645

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję @ :/ za kolejne cykle trzymam kciuki

    wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie na progesteron i testosteron i clo tabletki

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Katik Autorytet
    Postów: 273 105

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje. Jestem trochę skołowana, za dużo już tych leków przyjmuję.

    p19ucsqvbtkflok9.png
  • bertha Autorytet
    Postów: 1630 1052

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze brakuje mi wykonania zespołu antyfosfolipidowego i poziom przeciwciał NK.
    To juz robiłam. A robiłam takie badania:
    Antytrombina III, aktywność (AT)
    Antykoagulant toczniowy (LA)
    Białko C, aktywność
    Białko S wolne
    Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
    Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
    Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
    Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
    Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
    Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
    TSH
    FT3
    FT4
    anty-TPO
    anty-TG

    Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
    Czynnik V Leiden
    MTHFR C
    MTHFR A
    Badanie genetyczne popłodu
    Nk
    Cytomegalia
    Toxo
    Chlamydia
    Listerioza
    Hormony
    Glukoza
    Insulina
    Homocysteina

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    To juz robiłam. A robiłam takie badania:
    Antytrombina III, aktywność (AT)
    Antykoagulant toczniowy (LA)
    Białko C, aktywność
    Białko S wolne
    Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
    Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
    Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
    Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
    Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
    Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
    TSH
    FT3
    FT4
    anty-TPO
    anty-TG

    Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
    Czynnik V Leiden
    MTHFR C
    MTHFR A
    Badanie genetyczne popłodu
    Nk
    Cytomegalia
    Toxo
    Chlamydia
    Listerioza
    Hormony
    Glukoza
    Insulina
    Homocysteina

    Pobilaś mnie hihi poczekam jeszcze na wyniki laparo i ruszam z dalszymi badaniami.
    A coś ci wyszło nie tak ?jak jest u ciebie przyczyna niepowodzeń ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bertha Autorytet
    Postów: 1630 1052

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Co lekarz to opinia mo kaze zawsze odstawić dupka i poczekać na termin @ jak sie spóźnia to bhcg :) i teraz sie bd tego trzymać bo mam dość testowania przed czasem rylko sie wkurzam :D
    Moj tak samo mi zaleca. Zastanawiam sie czy to nie dlatego ze to dupek wlasnie... moze przy lutce tak juz nie można?

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Cameline Autorytet
    Postów: 1177 1069

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha a test wrogości śluzu? Mi na chlamydie kazali wymaz z cewki moczowej bo podobno inne mniej wiarygodne
    Sporo tych badań miałaś

    ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie i faktycznie lekarz ma nowy plan.

    Zaczynam przygotowania do in vitro... mega sie boje, niby gadałam tu to tym ale teraz stało sie to realne i naprawdę sie boje :/
    Lekarz podjol decyzje ze szkoda kasy na IUI przy poim pcos jak on to określił jak cholera. Dostałam 1 dawkę pergoveris od dzis co dwa dni i we wtorek znowu wizyta.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 21:11

    bertha, madlene88 lubią tę wiadomość

  • bertha Autorytet
    Postów: 1630 1052

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    U mnie za to @ pełną parą :/ wczoraj wydawało mi się, że jestem przy końcu, a tu dzisiaj się rozkręciła znów :/ Jutro jest ostatni dzień kiedy mogę zrobić badanie przed HSG żeby na czwartek był wynik, ale niestety podczas @ nie mogę go zrobić. Możliwe więc, że będę musiała przełożyć HSG na poniedziałek.. powiem Wam, że dosyć mam tego czekania :(

    Jeśli chodzi o śluz, to mi pomaga wiesiołek. Od tego cyklu daję go również mojemu M. ponoć dobrze wpływa na plemniki :) I pamiętam żeby przed owulacją i w trakcie pić przynajmniej 2 l wody.

    Skorpionek przykro mi, odetchnij kilka dni i bierz się do roboty! :)

    Aguś czekam z niecierpliwością na wieści :) :) :)
    Wiesiołek generalnie rozrzedza wszystkie sluzy wiec i spermę. Bardzo dobre dla Mków :)

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Princesska Autorytet
    Postów: 864 781

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe zeby inofolic rozregulował cykl? wydłużył ?

    3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • bertha Autorytet
    Postów: 1630 1052

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Pobilaś mnie hihi poczekam jeszcze na wyniki laparo i ruszam z dalszymi badaniami.
    A coś ci wyszło nie tak ?jak jest u ciebie przyczyna niepowodzeń ?
    Jedyne co mi z tego wyszło to mutacja genu MTHFR A i C heterozygota. Ale to akurat prosta sprawa - metylowe witaminy B6+B9+B12 i clexan w ciąży i załatwione. Ale w zachodzeniu nie powinno przeszkadzać. Jedyny problem zidentyfikowany jest u M z plemnikami.
    Nie robiłam żadnych badan wymagający wymazow bo robiłam je wszystkie prywatnie i nie chce mi sie łazić na pobranie wymazu, gdzieś to potem zanosić.. prostsze dla mnie jest oddanie krwi. Przeciwciała przeciwplemnikowe robiłam z krwi. Moze to nie to samo co wrogość śluzu, bo jednak to z krwi, ale to o to samo chodzi.
    I tak na naturalsa nie liczę wiec śluz generalnie będziemy omijać. Albo IUI albo ivf.

    Agniecha, super! A co to ten pergoveris? Jaki plan na to ivf? Ile jakie jeszcze badania, jakie przygotowania, opowiadaj.
    Ja jutro idę do gina.

    https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Cameline Autorytet
    Postów: 1177 1069

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam wszystkie badanie prywatnie, oprócz laparoskopii. Staraliśmy się prawie 3 lata z wynikami idealnymi z każdej strony.
    A badania w kierunku celiakii? Nie zdiagnozowanej utrudnia zajście

    ckaidqk39a8l7x61.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, in vitro już w tym cyklu? Opowiadaj więcej, pewnie wszystkie jesteśmy ciekawe.

    Mam pytanie, u Ciebie jedynym potwierdzeniem PCOS jest zbyt wysokie AMH czy miałaś jeszcze inne objawy? Na USG też masz obraz jajników typowy dla PCOS? Przepraszam, że tak się dopytuję, ale zaczęłam analizować temat, bo może i mnie to dotyczy a nikt na to nie wpadł.

    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, estradiol w 3 dc wyszedł mi 30,5 pg/ml przy dolnej granicy normy 12,5 dla 1-6 dnia cyklu. Czy to nie za mała wartość przy staraniach?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha jest to środek na wzrost pęcherzyków, jeżeli urosną 2to jeszcze w tym cyklu IUI jeżeli urośnie więcej to robimy ivf. Dostałam cała rozpiskę badan do zrobienia(cześć juz mamy zrobiona)
    Badania dla mnie
    Anty HBc
    HBS Ag
    VDRL
    Anty HIV
    Anty HCV -ab
    Toksoplazmoza igm i iig
    Cytologia
    Wymazy z kanału szyjki na obecność chlamydii pcr
    Posiew bakteriologiczna-mykologiczny
    AMH
    Grupa krwi
    Nat w kierunku obserwacji wirusów
    Pakiet anestezjologiczny
    Usg piersi
    Cmv igm i iig
    Wymaz z kanału szyjki na obecność ureaplaamy U, mycoplasmy H
    Mój M
    Anty HBc, hbs ag, vdrl, anty HIV, anty hcv ab
    Wymaz z cewki moczowej na obecność chlamydii
    Badanie na obecność przeciwciał htlv 1
    Badanie antygenów rhd
    Nat w kierunku obserwacji wirusów
    Cmv igm
    Seminogram

    To na początek resztę bede wiedzieć w przyszłym tygodniu kiedy juz zapadnie decyzja czy to juz in vitro

    bertha lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaa, in vitro już w tym cyklu? Opowiadaj więcej, pewnie wszystkie jesteśmy ciekawe.

    Mam pytanie, u Ciebie jedynym potwierdzeniem PCOS jest zbyt wysokie AMH czy miałaś jeszcze inne objawy? Na USG też masz obraz jajników typowy dla PCOS? Przepraszam, że tak się dopytuję, ale zaczęłam analizować temat, bo może i mnie to dotyczy a nikt na to nie wpadł.

    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, estradiol w 3 dc wyszedł mi 30,5 pg/ml przy dolnej granicy normy 12,5 dla 1-6 dnia cyklu. Czy to nie za mała wartość przy staraniach?



    Narazie czekam na wizytę wtorkowa i patrzymy ile pęcherzyków urosło jeżeli więcej nóż 2 przygotowujemy sie do ivf wygrzej opisałam Wam badania które juz dostałam zeby sobie przeglądnąć.

    Je
    Co do PCOS to miałam długie cykle powyżej 35dni, moje wyniki w tym cyklu lh 14,63 fsh 7,21
    O naturalnej owulacji moge jedynie marzyć...

  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, bardzo smutno się dzisiaj zrobiło, tyle wrednych małp popsuło nam humor. Tulę, dziewczyny!

    Opowiem wam zatem o moim wczorajszym roztrzepaniu – a dodam, że zazwyczaj jestem dość poukładana i mało chaotyczna, wszystko elegancko kontroluję. A więc jechałam do pracy i wsiadłam nie do tego tramwaju co trzeba. Gdy się spostrzegłam, długo kminiłam, co trzeba zrobić w takiej sytuacji (podpowiedź: WYSIĄŚĆ). Potem doczłapałam się i poprosiłam portiera o klucz. Powiedział, że jest na górze, poszłam tam, ale sala była zamknięta. Poszłam raz jeszcze, nie chciał mi dać zapasowego, więc go prawie zmusiłam, podreptałam na górę, no ale klucz nie pasował. Okazało się, że dobijałam się nie do tych drzwi, co trzeba. Poszłam trzeci raz i odebrałam czekający na mnie grzecznie właściwy kluczyk – gdy trzeci raz szłam na górę po schodach odprowadzał mnie nienawistny wzrok pana portiera. Po powrocie do domu wzięłam prysznic i weszłam do sypialni po czyste skarpetki. Włączyłam światło, a potem włączyłam latarkę w telefonie i zaczęłam szukać odpowiednich skarpetek w szufladzie. Chwilę mi zajęło pokojarzenie, że właściwie to ta latarka jest zbędna:-D

    Dzisiaj z kolei nie jestem roztrzepana, tylko kiepsko się czuję, tak jakby mnie miało przeziębienie rozkładać ( wczoraj w tym tramwaju jeden gnom strasznie kaszlał i może mnie zaraził). Rano obudził mnie krwotok z nosa:-( A gdy poprawiałam coś przy zaczepach na firanki to coś mnie tak mocno i nieprzyjemnie ukłuło/pociągnęło w podbrzuszu po lewej stronie, że aż się przestraszyłam. No i smog jest taki, że gardło mnie boli. To zdecydowanie nie jest mój dzień.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 21:38

    bertha lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego