Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdlosci za pozno :( niestety na 100% zarazilam sie od corki :( najgorsze co moze byc to wymioty, nienawidze... jakze sie ciesze, ze bedac w ciazy nie mialam takich problemow..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ufff, uzupełniłam!! :D

E tam, owulacja pewnie będzie w okolicach 2 dni, więc jak jutro będą <3 to styknie :)
    Jak mam zajść w ciążę to zajdę :)
    Nie ma co szaleć :P
    Ja <3 w dzień pozytywnego testu owulacyjnego, ale nie wiem czy cokolwiek wyjdzie bo mam tą samą infekcję co ty miesiąc temu. :-( A dzisiaj mam wysoko szyjkę że ledwo ją dosięgam. Więc pewnie dzisiaj owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Na mdlosci za pozno :( niestety na 100% zarazilam sie od corki :( najgorsze co moze byc to wymioty, nienawidze... jakze sie ciesze, ze bedac w ciazy nie mialam takich problemow..
    Współczuje ja ostatnio przechodziłam straszną jelitówkę, podobno pomaga gorzka herbaata i łyżeczka kakao. Bądz cola prawdziwa. Mnie tak mdliło ze nie wytrzymałam i spowodowałam wymioty i się zaczeło! Więc taką praktykę odradzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:31

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    U mnie chyba lewy bo lewy jest zawsze cichutki a prawy boli :P

No właśnie u mnie też lewy siedzi cichutko a prawy co cykl szaleje. A może taka specyfika jajników? :p
    Aczkolwiek przed chwilą poczułam lewego ^^ niech sobie działają przez noc!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No właśnie u mnie też lewy siedzi cichutko a prawy co cykl szaleje. A może taka specyfika jajników? :p
    Aczkolwiek przed chwilą poczułam lewego ^^ niech sobie działają przez noc!

To i ja dołączam do klubu cichych lewych i aktywnych prawych :) W tym cyklu wydaje mi się, ze owu z lewego, ale prawy też się co chwilę odzywa.

Kaczorka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ja <3 w dzień pozytywnego testu owulacyjnego, ale nie wiem czy cokolwiek wyjdzie bo mam tą samą infekcję co ty miesiąc temu. :-( A dzisiaj mam wysoko szyjkę że ledwo ją dosięgam. Więc pewnie dzisiaj owulacja.
    Ja w październiku serduszkowalam gdy wyszedł mi pozytywny test owu dwa razy i nici wyszły
    Szlam wtedy na jakos a później na ilość i tak i tak lipa totalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:36

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja w październiku serduszkowalam gdy wyszedł mi pozytywny test owu dwa razy i nici wyszły
    Szlam wtedy na jakos a później na ilość i tak i tak lipa totalna
    Wiesz co Ewa, ja pamiętam że w poprzednim cyklu miałam test owulacyjny pozytywny i szczyt śluzu ktorego nigdy nie miałam razem z typowym bolem owulacyjnym, też nic nie wyszło. A w takim śluzie powinn przetrwać nawet i 3 dni. Więc w tym cyklu tym bardziej nie licze na cud, aż mi się nie chcę temp. mierzyć, ja też robie przerwe w staraniach, więc jak Nam się nie uda to bedziemy sie wspierac za te trzy miesiace :-)
    A czy jak nazbieram już tych 100 pkt to czy moge sobie wybrac miesiac w ktorym wykorzustam pakiet czy po prostu automatycznie idzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:57

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 Co prawda lekarzem nie jestem ale może nie tyle Clo by Ci pomogło bo w końcu pęcherzyk rośnie tylko dodatkowo ovitrell (pomaga on pęknąć pęcherzykowej wzmacnia wzrost endometrium jest to hormon HCG ten sam który wydzielany jest w pierwszych tyg ciąży) oraz duphaston w 2 fazie? Gdy powrócisz do starań zawsze możesz to przemyśleć ;) pozdrawiam

Ewi28 lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Ewi28 Co prawda lekarzem nie jestem ale może nie tyle Clo by Ci pomogło bo w końcu pęcherzyk rośnie tylko dodatkowo ovitrell (pomaga on pęknąć pęcherzykowej wzmacnia wzrost endometrium jest to hormon HCG ten sam który wydzielany jest w pierwszych tyg ciąży) oraz duphaston w 2 fazie? Gdy powrócisz do starań zawsze możesz to przemyśleć ;) pozdrawiam
    KAkariki u ciebie <3 byloprzed testem owulacyjnym?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zachodzenie w ciążę to loteria - oprócz spełnienia kilku warunków trzeba mieć też szczęście.
    My staramy się temu szczęściu dopomóc :)

Powiem Wam, że mam teraz niższą temperaturę niż rano. I jajniki fikają! W nocy będzie owulacja :p 11 dc - jestem w szoku!

zubii lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze za pierwszym razem to i teraz muszę odpokutować.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam stresa przed jutrzejszym testem:/ koniec swiata, test w 7dc :p

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja tylko w katowicach. Jak starasz się dłużej niż rok nie tracilam bym czasu na zwykłego ginekologa szkoda czasu i pieniędzy.

A jakiego polecasz Ja jestem z okolic Katowic imzastanawiam się nad zmianą

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polećcie coś, proszę, na afty. Pojawiły mi się wczoraj wieczorem dwie, dzisiaj już jest ich znacznie więcej:-( Przydarzają mi się sporadycznie (ostatni raz może miałam z 10 lat temu), więc nie mam nic w domu, co by mogło pomóc. Jedynie płuczę buzię szałwią. Stomatologa mam dopiero w piątek wieczorem, chyba do tego czasu się wścieknę.

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co z moją owulką :( jak się nie staraliśmy to cykle miałam jak w zegarku, a teraz się coś miesza sama nie wiem

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    A ja mam stresa przed jutrzejszym testem:/ koniec swiata, test w 7dc :p
    Nie stresuj sie ! Nie ma czym:) mam nadzieje Że zobaczysz || a jeśli nie to musisz wyjaśnić sprawę tych temperatu bo to raczej nie jest normalne :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dziewczyny, polećcie coś, proszę, na afty. Pojawiły mi się wczoraj wieczorem dwie, dzisiaj już jest ich znacznie więcej:-( Przydarzają mi się sporadycznie (ostatni raz może miałam z 10 lat temu), więc nie mam nic w domu, co by mogło pomóc. Jedynie płuczę buzię szałwią. Stomatologa mam dopiero w piątek wieczorem, chyba do tego czasu się wścieknę.
    Z domowych sposobów plecam smarowanie olejkiem z drzewa herbacianego, co prawda nie miewam ale na wszelkie nadzerki w jamie ustnej jest super.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia a najlepiej to maść w aptece ! Ja ostanio mialam afte pierwszy raz w życiu i leczenie jej zajęło mi ponad tydzien a to takie bolesne :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    A ja nie wiem co z moją owulką :( jak się nie staraliśmy to cykle miałam jak w zegarku, a teraz się coś miesza sama nie wiem
    I u mnie to samo ! W tym cyklu drugi dzien spóźnienia @. Juz to wszystko zaczyna denerwować. Ta złośliwość organizmu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 23:19

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko łapie ciągle afty. Nie pomagały nam żadne apteczne kremy. Pediatra podsunął pomysł smarowania fioletem na roztworze wodnym i nam schodzi po kilku dniach i ból jest zaraz mniejszy. Tylko fiolet na roztworze wodnym, nie tym zwykłym. Koszt kilku złotych, a ulga znaczna

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ