Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Hehe, mąż już z rana został wykorzystany I jutro zrobię mu powtórkę! Chociaż on to akurat się tylko z tego cieszy
I myślę, że na tym zakończymy nasze staranka o potomka
Dobra - zabieram się za aktualizację naszej listy staraczek
Nie można zaprzestać tylko na jutrzejszym dniu trzeba jeszcze z 5 dni -
Flowwer wrote:14 dpo to za wcześnie? Dziś termin @ ale jeszcze nie przyszła
Dziś 3 dzień okropnych bóli głowy od wczoraj caly czas trzyma ślinotok a dziś po obiedzie muliło mnie @ jeszcze nie przyszła. 14 dpo myślałam że to pewne bo tylko ibuprom pomaga na ból głowy mi.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Suri u mnie sytuacja wygląda tak ze nawracają mi guzy lekarze określają to nowotworami niezłośliwymi nie są to ani mięśniaki ani torbiele typowe . Każdy lekarz wysyła mnie po kilku spotkaniach dalej dziś tez dostałam instrukcje ze on niby pomógł wielu kobietom ale w moim przypadku nie chce nic obiecywać i żebym poszła do jego kolegi na konsultacje że on jest świetny i na NFZ od niedawna tez przyjmuje wiec zaoszczędzę troszkę pieniędzy
Po każdym guzie dostawałam rożne leki hormonalne ( i to jest według wielu lekarzy powód problemu z płodnością u mnie) po badaniu nasienia i tych wszystkich hormonów mam się umówić na sprawdzenie drożności jajowodów cykle wracają do normy z tego co widział z moich zapisków. Kazał prowadzić obserwacje dalej. Wszystko teraz zależy od tego czy zdecydujemy się walczyć dalej czy zaakceptujemy fakt ze ja wiecznie na coś choruje i damy sobie spokój... powinnam cieszyć się ze mam dwójkę a nie strugać pie***olca ze w kolejna ciąże zajść nie mogę -
suri2016 wrote:ja właśnie czekam na jutrzejszy wyrok, jeśli jajowod niedrozny to zaczynamy procedurę in vitro, a jeśli drozny to IUI. nie wiem czy uda się jeszcze w tym cyklu, bo wizytę mam dopiero w 13dc, a poza tym nie wiem, z którego jajnika pójdzie owu.
Na dzień dzisiejszy powiem Wam, że zajęłam się wieloma innymi sprawami i jakoś czas mi szybciej płynie...postanowiłam też, że temp nie mierze w tym cyklu. raz się złamałam, ale postaram się żeby więcej się to nie powtórzyło
a Ty Karola żadnego IUI, wróżę Ci kropka w tym cyklu :*
Oby!
Ja też miałam nie mierzyć, ale tak mnie jakoś korciło. I w sumie dobrze, bo gdybym nie mierzyła to w życiu bym nie wpadła na pomysł, że moja owulacja przesunęła się aż na 20 dc, a tak to ta temp.nie dawała mi spokoju👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Flowwer, przykro mi Bardzo mocno CI kibicuję i chciałabym, żebyś jak najszybciej ujrzała dwie kreseczki.
OjMaryś, ale nie musicie chyba rezygnować ze starań? Tylko musicie przez te 3 miesiące wykonać badania, czy źle zrozumiałam?
W jaki sposób zdiagnozowano u Ciebie poskręcane jajowody? HSG czy coś innego?
Kaczorka, piękny pozytyw trzymam kciuki, żeby były owocne! -
Flowwer wrote:14 dpo to za wcześnie? Dziś termin @ ale jeszcze nie przyszła
Za wcześnie może na popoludniowy test. powtórz jutro rano, może będzie kreseczka...Flowwer lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Od rana bolał mnie brzuch i miałam młości a po powrocie do domu zwymiotowałam chyba z nerwów brzuch boli mnie nadal
Mam cały czas głupią nadzieję że może było za wcześnie żeby coś mógł zobaczyć na USG i że mnie fasol zaskoczy.... wiem głupia jestem ale pomarzyć chyba jeszcze można... mąż mi wyjechał z sytuacją z listopada jak test wyszedł mi pozytywny powiedział : Co ten Twój mózg potrafi wyprodukował sobie drugą kreskę na teście ciążowym tyle że w nocy po teście dostałam @ i myślałam że doszło do poronienia ale okazało się po USg że to niemożliwe żebym była w ciąży... niemiłe dobijające i jak tak dalej pójdzie to ja się poddaje lekarz mi tylko powiedział że kobiety bardzo pragnace dziecka tak wmawiaja sobie ciaze ze maja i objawy i nawet test potrafi wyjsc im + a potem z radosci ze jest + emocje spadaja i przychodzi blokowana przez stres @ ... takie anomalie mam w mózgu -
summer86 wrote:
OjMaryś, ale nie musicie chyba rezygnować ze starań? Tylko musicie przez te 3 miesiące wykonać badania, czy źle zrozumiałam?
W jaki sposób zdiagnozowano u Ciebie poskręcane jajowody? HSG czy coś innego?
Serduszkowac mozemy niby ale mamy sie ie nastawiac ze sie uda bo on szczerze watpi powiedzial ze jestem dziwna bo "podwozie" wyglada ksiazkowo i usg tez nic zlego nie pokazuje (on tych poskrecanych jajowodow nie widzial ale wierzyl w to co zobaczyl na wypisie ze szpitala) albo ja jestem glupia albo oni tak mieszaja mi bez sensu w glowieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 18:04
-
Flowwer powtórz rano
-
OjMaryś wrote:Flowwer powtórz rano
Dzis chyba bierze mnie grypa żołądkowa cała się trzęsę a temp normalna zoladkiem mi wywraca
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ufff, uzupełniłam!!
-Monika- wrote:Nie ma opcji!!!
Nie można zaprzestać tylko na jutrzejszym dniu trzeba jeszcze z 5 dni
E tam, owulacja pewnie będzie w okolicach 2 dni, więc jak jutro będą to styknie
Jak mam zajść w ciążę to zajdę
Nie ma co szaleć
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Ufff, uzupełniłam!!
E tam, owulacja pewnie będzie w okolicach 2 dni, więc jak jutro będą to styknie
Jak mam zajść w ciążę to zajdę
Nie ma co szaleć
Dokładnie! to może być złoty strzał, my też rzadko w tym miesiącu👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:ja na 3 miesiaće jednak musze odpuścić strania. OjMaryś bedziemy razem zaczynac ponownie
Ja chyba zaraziłam sie od corki leze pod dwoma kocami telepiac sie z zimna, nie moge sie ruszac, bo jak sie rusze to mam wrazenie ze zwymiotuje macie jakies sposoby na takie mdlosci poza gorzka herbata/mieta? -
Ewi28 wrote:ja na 3 miesiaće jednak musze odpuścić strania. OjMaryś bedziemy razem zaczynac ponownie
Jeszcze jednej sprawy Wam nie przekazalam wdlg lekarza owulka byla 10dn cyklu nie 22 .. 13 @ czyli moje wyliczenia byly ok a OF wyznaczył inaczej
-
kaha wrote:Ewi a Ty czemu odpuszczasz?
Ja chyba zaraziłam sie od corki leze pod dwoma kocami telepiac sie z zimna, nie moge sie ruszac, bo jak sie rusze to mam wrazenie ze zwymiotuje macie jakies sposoby na takie mdlosci poza gorzka herbata/mieta? -
OjMaryś wrote:ja kiedys pilam bardzo zimne mleko to mi pomaalo na troche ale pilam duszkiem nawet jak cofalo i po drugim litrze zwykle mdlosci mijaly na kilka dni
o to moze ja sie tez napije, bo dzisiaj od rana tak mnie muli, że sie na niczym skupic nie moge.
-
Kaczorka wrote:Znowu pracuje prawy jajnik.. mógłby już sobie odpocząć - to 3 cykl z rzędu!! Mam nadzieję, że nie ma na nim torbieli i jajeczko wyskoczy w nocy
U mnie chyba lewy bo lewy jest zawsze cichutki a prawy boli