Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Alkoholizować to swoją drogą, oczywiście będę:)!
    Śnieg za oknem, święta za pasem, to i grzane wino może już wjeżdżać zamiast zwykłego czerwonego:)

W Krakowie tez juz brak śniegu ale moze cos nasypie :D

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam termin na 03.01 :)
    proszę o dopisanie

02502cdf1c.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo nas na 3 stycznia :D

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Ale dużo nas na 3 stycznia :D

W grupie raźniej ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 25 urodziny muszą być szczęśliwe :)

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli dostanę @ jutro to też testuję 3.1 :) a jeśli dziś to wiadomo, dzień wcześniej:)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Ja jeśli dostanę @ jutro to też testuję 3.1 :) a jeśli dziś to wiadomo, dzień wcześniej:)

Ale było by super razem zatestowac :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobimy zbiorowe sikanie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa :) ale mam nadzieję, że mnie do siebie przygarniecie ;) i naprawdę wspólnymi siłami zaczarujemy styczeń, by był dla wszystkich nas szczęśliwym początkiem roku :) Proszę o wpisanie mnie na 5.01 :)To jest dopiero mój 3cs, ale mam nadzieję, że z waszym wsparciem szczęśliwy :)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zgodnie z zapowiedzią, jestem!;) testuję 3 stycznia. to musi być szczęśliwe testowanie skoro tyle nas testuje tego dnia! ;) w czwartek za tydzień mam histeroskopię i w końcu pozbędę się małego intruza. mam nadzieję, że to on po prostu stał mi na przeszkodzie w zajscie w ciaze. od dziś dbam również o endo;)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 - witaj :) tutaj wszyscy są mile widziani :)

suri - dacie czadu tego 3.01 ;) kto wie, jak mi się coś przesunie to może też wyląduje z Wami :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SURI znowu razem <3

A ja dzis ide do gin :) zobaczymy jaki bedzie plan dokładnie :D

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, lepiej żeby nic Ci się nie przesuwało, czym szybciej będziesz testować tym lepiej:) Dziękuję za wpisanie mnie :*

Aguś coś musi w tym być, nawet tego samego dnia testujemy:) ale jestem ciekawa co Ci lekarz powie, czy już teraz będzie jakieś przygotowanie czy co. na którą godzinę idziesz?

Ja postanowiłam, że w tym cyklu zapytam mojego gin. o luteinę, ponieważ zauważyłam, że mam coraz krótsze cykle. Zaczynało się od 31 dni, a już od wakacji miałam ok 28-27 (zdarzył się 26 dni), a teraz mój cykl miał znowu 26 dni, z czego 2 ostatnie już były plamienia mocne. wg of dostałam @ 10 dpo, a wg moich wyliczeń 11-12. wygląda to tak jakby progesteron był niski i krótka faza lutealna prawda?

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Kaczorka, lepiej żeby nic Ci się nie przesuwało, czym szybciej będziesz testować tym lepiej:) Dziękuję za wpisanie mnie :*

Aguś coś musi w tym być, nawet tego samego dnia testujemy:) ale jestem ciekawa co Ci lekarz powie, czy już teraz będzie jakieś przygotowanie czy co. na którą godzinę idziesz?

Ja postanowiłam, że w tym cyklu zapytam mojego gin. o luteinę, ponieważ zauważyłam, że mam coraz krótsze cykle. Zaczynało się od 31 dni, a już od wakacji miałam ok 28-27 (zdarzył się 26 dni), a teraz mój cykl miał znowu 26 dni, z czego 2 ostatnie już były plamienia mocne. wg of dostałam @ 10 dpo, a wg moich wyliczeń 11-12. wygląda to tak jakby progesteron był niski i krótka faza lutealna prawda?
    Kochana ja mam faze lutealna ok 13dni a progrsteron powyzej normy.. takze moze niekoniecznie to jego wina?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:

E tam, po tych ostatnich atrakcjach "porodowych" to ja jestem skłonna poczekać ile trzeba na testowanie :P Ostudziło to moje zapędy :P

A co do cykli, poziomu hormonów itp. to ja jak zwykle nic nie wiem.. Kiedyś tego nie sprawdzałam. @ zawsze miałam co 30-31 dni. A jak już raz zaczęłam sprawdzać to zaszłam w ciążę i na jednym cyklu się skończyło :P Nawet nie mam do czego porównać.
    Ale myślę, że dobrze by to było skonsultować z ginekologiem :) W końcu od tego są, żeby nam pomagać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem nieugięta, nawet ciąża pozamaciczna i laparoskopia nie ostudziły moich zapędów, co więcej dostałam kopniaka i zintensyfikowałam moje starania :)

Wizytę u mojego gin mam dopiero po histeroskopii i wypytam o wszystko:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze co prawda czekam na @ grudniową, powinna być za ok. 3 dni ale zapisałam się już na styczeń, bo czuję niestety, że zbliża się wielkimi krokami :( a poza tym w okresie owulacji mieliśmy możliwość serduszkowania z mężem tylko raz, więc cykl z góry spisałam na straty. Dziś do tego coraz mniej bolą mnie piersi(a wczoraj nie mogłam się do nich dotknąć), czuję jedynie ból w podbrzuszu i śluz zrobił się taki wodnisty i lekko rozciągliwy, jakkolwiek to brzmi ;) Byłam parę dni temu u gina, żeby zbadać się ogólnie czy wszystko ze mną ok i dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie macicy i może być mi trudniej zajść w ciążę. Nie wiem, czy faktycznie będzie trudniej, ale milej mi będzie w waszym towarzystwie przeżywać wzloty i upadki :) Mam jednak nadzieję, że już od stycznia u każdej z nas będą tylko wzloty! :)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja - ale taki śluz jest całkiem możliwy w ciąży :) Ja taki miałam od samego początku - przezroczysty i jakby wodnisty. Więc jeszcze nie ma co przekreślać tego grudnia :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Maja,
    W ogóle się nie przejmuj tyłozgięciem macicy. Jest to w żaden sposób niepoparte badaniami twierdzenie, że tyłozgięcie utrudnia zajście w ciążę. Aktualnie mądrzejsi ginekolodzy już tak nie mówią. Ja mam dość duże tyłozgięcie, a w ciąży byłam 2 razy, raz niefortunnie w pozamacicznej, ale jednak do zapłodnienia doszło. Także głowa do góry:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa :) Moja gin jest już w dość podeszłym wieku, więc coś w tym może jest i dane w głowie ma przestarzałe ;) Mam taką nadzieję, bo przyznam, że trochę mnie zasmuciła. A co do śluzu to się tyle wszędzie naczytałam, że ma być kremowy, że od razu zwątpiłam. W każdym razie uczę się dopiero obserwować swoje ciało, więc wszelkie wasze rady i wskazówki będą na wagę złota :)
    Miłego dnia :)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ