Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Oluchna - no będziemy działać, będziemy ;) innego wyjścia nie widzę skoro na Walentynki mam mieć fasolkę :p

A w ogóle to mam w pracy koleżankę, która o pierwsze dziecko starała się 10 lat. Na początku poroniła. Po 5 latach miała puste jajo i dopiero po 10 urodzla córkę. A za następne 5 drugą ;) więc nie wolno tracić nadziei :)

Ja zaniżam statystyki bo właście zaczynam 11 rok starań ( w tym ok 4 lata luzu)o pierwsze dziecko.

Ja powoli dochodze do tego że moja endo-gin pare lat temu miała racje że branie dupka w uparte mi zaszkodziło. Mój pierwszy gin w zaparte bez monitoringu przepisywał mi dupka od 16 dc co po bardzo długim czasie doprowadziło że cykle skróciły się do 20-16 dni. Pęcherzyki zostawały w jajnikach co doprowadziłod do otorbienia jajników i braku owu ( moje cykle to ok 34d). Ciekawe czy lapato to potwierdzi i naprawi.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    coś czuje że będziesz mieć ten cykl!!! choć mi wyzaczyła @ termin na 11.01 to wróżenie z fusów bez stymulacji a na tyłku siedzieć nie mogę. Bije się w myślach czy nie jechać w tym tyg na usg bo to wróży tylko torbielami.
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała. Na samą myśl mi się płakać chce. :) Nie wiem czy ze szczęścia, czy ze smutku, że jeszcze się nie udało. Z zewnątrz taka pozytywna, uśmiechnięta Oluchna, a w środku czasami taka deprecha i smutek, ze chyba nikt o tym nie wie. Ale uwielbiam dawać pozytywną energię i pocieszać, bo wiem, ze bycie dobrym dla innych czasami wraca :)
    Ale co to moje jeszcze (4cs), skoro niektóre z was starają się znacznie, znacznie dłużej.
    Monika uda się w tym cyklu, uda na pewno :)
    Flowwer, ja już ci napisałam, ze to będzie z zaskoczenia :D

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała. Na samą myśl mi się płakać chce. :) Nie wiem czy ze szczęścia, czy ze smutku, że jeszcze się nie udało. Z zewnątrz taka pozytywna, uśmiechnięta Oluchna, a w środku czasami taka deprecha i smutek, ze chyba nikt o tym nie wie. Ale uwielbiam dawać pozytywną energię i pocieszać, bo wiem, ze bycie dobrym dla innych czasami wraca :)
    Ale co to moje jeszcze (4cs), skoro niektóre z was starają się znacznie, znacznie dłużej.
    Monika uda się w tym cyklu, uda na pewno :)
    Flowwer, ja już ci napisałam, ze to będzie z zaskoczenia :D[/QUOTCI

CIUMKAM I ŚCISKAM :-) Starac się będe ale ten cykl zostawiam męzowi niech on decyduje kiedy trzeba sie kochać, juz wczoraj dostałam opierdzile że nie było wieczorem :D zobaczymy moze on ma lepszą intuicję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:21

Oluchna lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna w niedziele ma być pozytywny test i nie ma innej opcji w twoim przypadku.
    Mój optymizm w tych sprawach już dawno wygasł jak do końca roku nie zajde w ciąże to kupie sobie drugiego psa nawet zaczynam się rozgląać ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko Was nadrobic kochane kolezanki :)

Zrobilam ten test z soda dla picu haha tylko uzylam proszku do pieczenia bo nie mialam zwyklej sody i sie pieniło :p ciekawe co to wrozy :p oczywiscie dla mnie to zabawa :)

sara9555 lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna znam to podejście do życia. Jak poroniłam to wszyscy zdziwieni moja depresja przecież z moim harakterem powinnam sie pozbierać na drugi dzien i nadal uśmiechać od ucha do ucha. Bo zawsZe wszędzie mnie pełno i tylko uśmiechy rozsyłam

Oluchna lubi tę wiadomość

• gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta o<1. A @ dalej nie ma.

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Oluchna znam to podejście do życia. Jak poroniłam to wszyscy zdziwieni moja depresja przecież z moim harakterem powinnam sie pozbierać na drugi dzien i nadal uśmiechać od ucha do ucha. Bo zawsZe wszędzie mnie pełno i tylko uśmiechy rozsyłam
    Najgorzej... Ja na razie mam świnkę morską :) prze kochane zwierzę. I takie wbrew pozorom rozumiejące wszystko i bardzo wdzięczne :) A i nie śmierdzi jak się o nie odpowiednio dba :D
    Kto mnie poratuje kanapką z masłem i pasztetem, ewentualnie pasztetową? :) Tak mnie naszło :)
    Flowwer może zatestuję w niedzielę, ale sama nie wiem :)
    Gosiek udostępnij wykres :) Pospamuję ci tam trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:48

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mega spadek, ból miesiączkowy na potęgę, ciągle chodzę i zaglądam czy @ już jest, a tu ani śladu. Wkurza mnie to strasznie..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • gosiek25 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olucha tem noe.mierzylam wczesniej zaczęłam jakis tydzień temu i ciagle jest 37.1 lub 37.2 nie maleje. @ miałam 3.12 więc beta sie nie.pomylila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna ja mam kota i suczkę :) kocham wszystkie zwierzaki <3 one sa najlepsza częścią życia <3

Gdziejestmieszko, Oluchna lubią tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii. Suri, mega gratulacje!! Bardzo sie cieszę ze wam sie udało :)

zubii lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki nie sposób nie mieć zaległości w rozmowach mnie zaczął właśnie boleć brzuch i skronie pulsują... w dodatku śluz też się zmienia a za pol godz będę wiedzieć jak szyjka... zawsze badam o tej samej porze. Coś mnie dobre przeczucia opuszczają no i zasypiam dziś na stojąco ... Matko kochana do soboty to się będzie dłużyło w nieskończoność.

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Oluchna ja mam kota i suczkę :) kocham wszystkie zwierzaki <3 one sa najlepsza częścią życia <3
    haha to fakt ja mam 2psy, kota i papugę :D uwielbiam zwierzaczki :)

Princesska lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze nie w temacie ale może któras z Was robi hybrydy i poleci jakiś zestaw startowy chodzi mi o lamę czy taka za 40 zł jest dobra? bo te mostki podobno słabeeeee

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    U mnie mega spadek, ból miesiączkowy na potęgę, ciągle chodzę i zaglądam czy @ już jest, a tu ani śladu. Wkurza mnie to strasznie..

Mnie też to wczoraj wkurzało.. Ból brzucha od rana, śluz ciemniejszy - jakby podbarwiony krwią, temperatura sięgała dna a @ nie było. Dopiero w nocy przylazła..

Co do zwierząt, to ja jestem kociarą ;) Wyściskałabym wszystkie!! :D Mąż się kiedyś ze mnie śmiał i nazywał mnie Elmirką :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny przepraszam ze nie w temacie ale może któras z Was robi hybrydy i poleci jakiś zestaw startowy chodzi mi o lamę czy taka za 40 zł jest dobra? bo te mostki podobno słabeeeee
    Moja siostra ma mostek i robiła sobie kilka razy, ja też sobie robiłam i byłam bardzo zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Moja siostra ma mostek i robiła sobie kilka razy, ja też sobie robiłam i byłam bardzo zadowolona :)
    Kurcze nooooo :-/ czytałam że taki trochę nie bardzo, uhhhhhhh. Mam problem czytam dalej.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, uzupełniłam listę! :)
    Możecie sobie oglądać serduszka :P

Oluchna, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Kurcze nooooo :-/ czytałam że taki trochę nie bardzo, uhhhhhhh. Mam problem czytam dalej.
    Ja zawsze trzymałam tam paznokcie trochę dłużej niż zalecali, więc może dlatego mi się elegancko trzymały :) U stóp to nie wspomnę, bo trzymałyby się dopóki by nie zrosły całkowicie :)

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ