Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Aga, Oluchna
jak już kiedyś wspominałam urządzamy nowy domek i mam salon: 3 sciany białe, jedna szara, na scianie szarej jest tv, szafka rtv i barek, w przyszłym roku planujemy dobudowac kominek. po drugiej stronie na białej scianie mam szary narożnik. I jakie dodatki do tego? nie mam jeszcze stolika kawowego, dywnów, mam zasłony ale jakoś mi nie pasują i chce wymienić...tylko jaki kolor?! Ja lubie takie eleagnckie, ale nie przesadzone wnętrza -
nick nieaktualny
-
wichrowe_wzgórza wrote:Od terminu ostatniej miesiączki. A że wiesz kiedy miałaś, to już łatwo możesz sprawdzić, czy się mieści w któreś widełki
To juz sporo wyjaśnia w widełki się mieszcze teraz żeby tylko jutro pokazało ten przyrost!!
Klaudiaa87 wiem co czujesz ja tak wcześniej testowalam ju sporo przed okresem a potem już tylko w dzień spodziewanego okresu ale ciężko sie czeka ;( -
kotek87 wrote:Oluchna poszło w góre o 0,04
Dziewczyny powiem Wam ze u mnie u naewno już była...bo szyjka wysoko, twarda i zamknięta
śluz lepki i biały
jak zignoruje temp z 01.01 to nie wyznacza mi owu a jak nie zignoruje to wyznacza na 13 dc i to by się zgadzało
a pozatym temp. po owu utrzymuje się ponad kreską więc chyba jest okhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
A ja mam takie same wnętrze i np na kanapę kładę 2-3 kolorowe poduszki. Najczęściej zielone a gdy jest wiosna to w kwiaty itp. Fajnie dopełnia mdłe wnętrze. Możesz też postawić na prostotę i jedynie ożywić wnętrze ciekawym obrazem. Zasłony ew. szare. Ja u siebie mam szary prosty kominek z szarego matowego kamienia, szarą sofę i zasłony- bez firan. Jeśli lubisz dywany to możesz gdzieś jakiś fajny wzór dobrać. Ogólnie nowoczesne wnętrza są banalne..przede wszystkim dla osób, które cenią sobie ład i poczucie symetrii, porządek itp. Ja np lubię oryginalne pamiątki typu ręcznie robione rzeczy, starocie, abstrakcyjne rzeźby czy obrazy. Fajnie mieć coś na co zwrócą uwagę np goście. Dużo fajnych dodatków można zrobić samemu. Ja np maluję obrazy i nie muszę wydawać tony złota za parę kresek na białym tle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:24
DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
Karolina90 wrote:Aga, Oluchna
jak już kiedyś wspominałam urządzamy nowy domek i mam salon: 3 sciany białe, jedna szara, na scianie szarej jest tv, szafka rtv i barek, w przyszłym roku planujemy dobudowac kominek. po drugiej stronie na białej scianie mam szary narożnik. I jakie dodatki do tego? nie mam jeszcze stolika kawowego, dywnów, mam zasłony ale jakoś mi nie pasują i chce wymienić...tylko jaki kolor?! Ja lubie takie eleagnckie, ale nie przesadzone wnętrza
Nie mam zasłon, tylko szare rolety, ale ostatnio poluję na rzymska roletę z ikei w białym kolorze. a na sofę szarą rzucam poduszki w różne wzory, zazwyczaj takie dość kolorowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:26
-
Dzięki Dziewczyny właśnie ja mam na barku 2 ramki: jedna biała druga czarna i nasze czarno białe zdjęcia, ale nad narożnikiem mam ogromną wolną ścianę i nie wiem co tam dać, czy jakieś półeczki czy obraz czy sama nie wiem co
Kurde za godzinę mam tą wizytę standardowo mam stracha, a poza tym tak się wstydzę, bo ja ogólnie chodzę na wosk i muszę najpierw zapuścić włosy i idę tam taka zarośnięta - no wstyd mi jak nie wiem👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Wlasnie wykminilam ze jak dostane dzis @ to znowu w srode. Biedne te moje srodowe pierwszaki! ^^ ]:->
Se zakupilam 10 testow ciazowych kasetowych, czulych (10) na przyszly miesiac ^^ a co ^^ Bede sikac od 10 dnia ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:37
zubii lubi tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Dzięki Dziewczyny właśnie ja mam na barku 2 ramki: jedna biała druga czarna i nasze czarno białe zdjęcia, ale nad narożnikiem mam ogromną wolną ścianę i nie wiem co tam dać, czy jakieś półeczki czy obraz czy sama nie wiem co
Kurde za godzinę mam tą wizytę standardowo mam stracha, a poza tym tak się wstydzę, bo ja ogólnie chodzę na wosk i muszę najpierw zapuścić włosy i idę tam taka zarośnięta - no wstyd mi jak nie wiemKarolina90 lubi tę wiadomość
-
U nas zawisł obraz namalowany specjalnie dla nas przez naszego kolegę na prezent ślubny. Kolory raczej rdzawe i szare. Przed remontem jesteśmy, mam nadzieję, że pojawi się motywacja do jego zrobienia:)Jeszcze sporo mnie czeka z wybieraniem wszystkiego. Już się doczekać nie mogę.
-
Katik wrote:U nas zawisł obraz namalowany specjalnie dla nas przez naszego kolegę na prezent ślubny. Kolory raczej rdzawe i szare. Przed remontem jesteśmy, mam nadzieję, że pojawi się motywacja do jego zrobienia:)Jeszcze sporo mnie czeka z wybieraniem wszystkiego. Już się doczekać nie mogę.
Jak babcia przyjechała zobaczyć mieszkanie, to pierwsze co się zapytała: "a gdzie miejsce na łóżeczko i pokój dla dziecka?" Więc się dowiedziała, że miejsce się znajdzie.
Mamy dwa pokoje, w tym jeden naszą sypialnię dosyć dużą bo ponad 20 m2, i salon z wejściem do kuchni poszerzonym. Więc jak coś to na razie Tic-Tac będzie spał z nami O ile raczy się w końcu pojawić
Mieszkałyśmy z siostrą i rodzicami w tym mieszkaniu i każdy miał swoje miejsce, więc ja nie widzę problemu. Inni mają gorzej i nie narzekają, a ta zawsze jakiś problem znajdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:13
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Oluchna wrote:U mnie motywacja do remontu pojawiła się przy myciu okien na wiosnę w 2015 roku. Jak zobaczyłam stare meble w kuchni (jeszcze moich rodziców) i meble w salonie (każdy z innej parafii), to powiedziałam mojemu jeszcze wtedy nie mężowi: "Ja tak mieszkać nie będę. Musimy zrobić remont, bo nie dam rady tu funkcjonować." I tak od słowa do czyny w lipcu byliśmy już po remoncie
Jak babcia przyjechała zobaczyć mieszkanie, to pierwsze co się zapytała: "a gdzie miejsce na łóżeczko i pokój dla dziecka?" Więc się dowiedziała, że miejsce się znajdzie.
Mamy dwa pokoje, w tym jeden naszą sypialnię dosyć dużą bo ponad 20 m2, i salon z wejściem do kuchni poszerzonym. Więc jak coś to na razie Tic-Tac będzie spał z nami O ile raczy się w końcu pojawić -
Katik wrote:U nas to tak łatwo nie jest. Stare budownictwo się ciężko remontuje. Zrobiliśmy podstawę (wymiana drzwi i okien) żeby dało się mieszkać. Czekamy na MOTYWACJĘ
-
Oluchna wrote:U nas blok taki z lat ja wiem 60tych. Więc jak nam chłopaki podwieszali sufit, to najpierw 10 dziur zrobili i nie mogli trafić dobrze w cegły, bo to tzw. cegła dziurawka, po prostu pusta w środku Na dodatek sąsiedzi średnio grzeją, bo nie ma centralnego, w niektórych mieszkaniach są jeszcze piece kaflowe i palą węglem, i wychodził u nas grzyb, bo u nas ciepło, a wszędzie naokoło zimno. My mamy na prąd teraz wszystko i póki co przyjaciel grzyb się nie pojawił i niech tak zostanie.
U nas grzanie to też kaflowy ale z grzałką elektryczną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:22
-
czytam i stwierdzam ze tylko ja mam dom urzadzany bez zadnego motywu przewodniego byle jak aby bylo milo i sie mieszkalo tylko moja sypialnia mi sie podoba(ła) do czasu jak mąż nie wniósł tam biurka z komputerem i tv ... mąż chyba mocno przeżywa negatyw siedzi od rana w garazu nawet kawy nie chciał
Oluchna, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Katik wrote:Jak macie ciepło i nie tworzą się mostki termiczne to powinno być ok. u nas jest masa środka antygrzybowego, w farbach, gruntach i innych. Na szczęście nigdzie nic.
U nas grzanie to też kaflowy ale z grzałką elektryczną.
OjMaryś wrote:czytam i stwierdzam ze tylko ja mam dom urzadzany bez zadnego motywu przewodniego byle jak aby bylo milo i sie mieszkalo tylko moja sypialnia mi sie podoba(ła) do czasu jak mąż nie wniósł tam biurka z komputerem i tv ... mąż chyba mocno przeżywa negatyw siedzi od rana w garazu nawet kawy nie chciałWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:54
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Jejku wyobraźcie sobie, że mój lekarz ma 20 minut opóźnienia i czekam tu jak głupek a jestem w czasie pracy dobrze, że mam wyrozumiała szefowa👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja robiłam remont w kwietniu 2014 skończyliśmy dopiero w sierpniu 2014 ale trzeba było zrobić ściany, podłogi, wymienić okna, wymienić cała łazienkę oraz kuchnie a mieszkanie też z lat 60 - tych. Zaraz po zakończeniu remontu dowiedziałam się że jestem w ciąży w maju skończy 3 lata. Na szczęście mieszkanie mam tak urządzone jak chciałam.