X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej msm pomysl miedzy staraniami mozemy sie wspierac w dietach i cwiczeniach :) zawsze to razniej.

Ja aktualnie popoludniu wlaczam dance fitness i jade z cwiczeniami

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh krew mnie zalewa (dosłownie) z tymi moimi plamieniami... niech szybko przychodzi 26 stycznia, bo oszaleje :(
    Oluchna czekam na kropka u Ciebie :)

• gg88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ej msm pomysl miedzy staraniami mozemy sie wspierac w dietach i cwiczeniach :) zawsze to razniej.

Ja aktualnie popoludniu wlaczam dance fitness i jade z cwiczeniami

Dobry pomysł, a czy któraś ćwiczyła na stepperze skrętnym i czy były jakieś efekty bo zastanawiam się nad zakupem :)

i kolejne pytanie czy myślicie że polopiryna może wpływać na owulację??

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaha a może bierzesz jakies leki, które powodują jakieś mikroskurcze macicy? Ja np. miałam tak po tym wiesiołku nieszczęsnym i teraz odstawiłam i już jest okej,
    A w ogóle przez 2-3 poprzednie cykle miłam jakąs mini zmianę na macicy, ale wczoraj okazało się, że wszystko się ładnie złuszczyło z @ więc to musiał byc jakiś mały fałd. :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • bertha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp tez sie ładnie utrzymuje, ale wciaz katar z kaszlem wiec moze to to.
    Lekko cos czuje w podbrzuszu, ale szyjkę mam nisko. Oluchna jak u ciebie szyjka?

kaha lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 5 dni stosowalam gynoxin a teraz chlorivag, ale plamienie bylo juz przed stosowaniem :( niestety ale od poronienia w kazdym cyklu jest jakies plamienie, mniejsze lub wieksze- tym razem to juz wyglada jak lekki okres, wszystko nic, ale okropnie mnie to stresuje, bo nie wiem co sie dzieje a jeszcze 3 tygodnie w niepewnosci bede zyc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha byloby super jakby Ci sie udalo :) trzymam Kochana mocno za Ciebie kciuki. A mysle, ze od kataru tempka by Ci nie wzrosla ;P

bertha lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano miałam dziwny ścisk całego brzucha, bardzo dziwne to było. Jestem 4 dpo.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    U mnie temp tez sie ładnie utrzymuje, ale wciaz katar z kaszlem wiec moze to to.
    Lekko cos czuje w podbrzuszu, ale szyjkę mam nisko. Oluchna jak u ciebie szyjka?
    Ja nie badam, bo jakoś nie mogę się przemóc. :)
    Słuchajcie jaka ja jestem nieogarnięta. Tak leżę wczoraj i jajnik mnie boli rochę, i tak myślę cóż mnie ta lewa strona tak dokucza od owulacji, skoro cały czas mnie prawa boli? No właśnie i mnie olśniło! Zaznaczałam prawy jajnik, a bolał mnie cały czas lewy! <facepalm> Jak ja prawo jazdy zrobiłam? Na dodatek w Krakowie... i to za pierwszym razem... Jak kierunków nie ogarniam :D

bertha, Asiek1214 lubią tę wiadomość

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą waga to nawet nic nie mówcie dziewczyny. Ja mam 158 cm wzrostu, a wagi 64! W wakacje trochę ćwiczylam i spadło mi parę kilo, ale później przestalam i spasłam się jak wieprz. Chciałabym zejść do wagi 50-52kg ale jakoś nie mam motywacji. Obiecałam sobie ze po ciąży wezmę się za siebie, ale jak na razie ciąży brak. Dobrze chociaż że właśnie w ciąży mało tyje, w pierwszej z synem przytyłam 7 kg, a drugiej z córką 5kg

p19ucsqvnm5skatr.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    No cóż... u mnie spektakularny spadek i biel wizira na teście ;) może luty okaże się łaskawy?

A Zubii, Ty jak? :)

U mnie kreska o wiele ciemniejsza :) jeszcze nie jest taka jak testowa ale czuję, że wszystko będzie dobrze. Na dodatek córką mi się rozchorowala :( a uwierzcie mi przez 2,5 roku zaliczyliśmy tylko jelitowke, trzydniowke i max dwa razy przeziębienie...Także spanikowana jestem za każdym razem...

kotek87, kaha, Bocianiątko lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii gratuluje ! Ale Ci fajnie. :) wiedziałam ze bedzie druga ciemniejsza :D Ja proboje sobie wyobrazić tą chwile ale nie umiem. Jestem chyba pesymistka w tym temacie :P pewnie pisałaś juz wczesniej ale ile dpo jestes ? :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie do tych badających szyjkę. Jak interpretujecie szyjkę zamkniętą. Taką zagadtke mi wczoraj organizm wymyślił i tak się zastanawiam nad tym, czy ona musi być cała zamknięta, czy tak jakby może być początek lekko otwarty, a później już "kamień" ? Jak to interpretować?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiia87 wrote:
    Z tą waga to nawet nic nie mówcie dziewczyny. Ja mam 158 cm wzrostu, a wagi 64! W wakacje trochę ćwiczylam i spadło mi parę kilo, ale później przestalam i spasłam się jak wieprz. Chciałabym zejść do wagi 50-52kg ale jakoś nie mam motywacji. Obiecałam sobie ze po ciąży wezmę się za siebie, ale jak na razie ciąży brak. Dobrze chociaż że właśnie w ciąży mało tyje, w pierwszej z synem przytyłam 7 kg, a drugiej z córką 5kg

To ja tak przekładałam depilację laserową, zawsze chciałam sobie zrobić, ale jak już się zaczęłam do niej na powaznie przymierzać to rozpoczęliśmy starania o maleństwo. I musiałam odłożyć i obiecałam sobie, że po ciązy, ale jak narazie ciązy nie ma :D i gdybym od razu się za to wzięła to już dawno miałaby z głowy, ale kto wiedział... :D

Klaudiia87 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie do tych badających szyjkę. Jak interpretujecie szyjkę zamkniętą. Taką zagadtke mi wczoraj organizm wymyślił i tak się zastanawiam nad tym, czy ona musi być cała zamknięta, czy tak jakby może być początek lekko otwarty, a później już "kamień" ? Jak to interpretować?
    Musisz czuć taki jak by dołek. Nie wiem jak to wytłumaczyć. U mnie zazwyczaj jak jest lekko otwarta to i miękka. Niestety nie jestem specjalistą w tym temacie :P aczkolwiek jak wczoraj sobie badałam mam wrażenie ze jest zamknięta :) ale badam od niedawna. Musisz zobaczyc jaką masz podczas płodnych to bedziesz wiedziała jaka to otwarta :) i chodzi o sam jej koniuszek a nie to co dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:38

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zubii gratuluje ! Ale Ci fajnie. :) wiedziałam ze bedzie druga ciemniejsza :D Ja proboje sobie wyobrazić tą chwile ale nie umiem. Jestem chyba pesymistka w tym temacie :P pewnie pisałaś juz wczesniej ale ile dpo jestes ? :)

Jestem 14 dpo poerwszy test wyszedl mi 11 dpo i zastanawiam się czy to możliwe że jednak owulke miałam później...Bo mega skok zaliczyłam 30 dc wiec ta jasna kreseczka wyszla by mi 9 dpo a ten dzisiejszy 12 dpo.

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska, właśnie przy dniach płodnych też badałam i była otwarta, miekka, a teraz jest tak dziwna.. No nie wiem jak to wyjaśnić. Teraz nie umiem jej określić, niby otwarta, ale jednak zamknięta, tzn jest tak jakby otwarta tak, że opuszek wejdzie i później twarda jak skała i zamknięta, taki dołek się z niej robi trochę jak na polu golfowym, niby dołek, a jednak zamknięty :D

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Bocianiątko, ja liczę na luty właśnie, trzymam kciuki za nas :)

Odebrałam wyniki, tsh 2.74, reszta wyników tarczycowych spoko. Ale ogarnijcie to, przy normach dla tsh były dodane dodatkowo normy dla kobiet w ciąży i było, że I trym do 4,59, w II do 4,10, III trym do 3,15.. masakra, chyba raczej w ciąży tsh powinno być o wiele niższe, tak mi się zawsze wydawało.
    Ja wczoraj robilam tsh i mam 1,75, a normy dla kobiet w ciąży dużo niższe w trzecim trymestrze do 2,65

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Princesska, właśnie przy dniach płodnych też badałam i była otwarta, miekka, a teraz jest tak dziwna.. No nie wiem jak to wyjaśnić. Teraz nie umiem jej określić, niby otwarta, ale jednak zamknięta, tzn jest tak jakby otwarta tak, że opuszek wejdzie i później twarda jak skała i zamknięta, taki dołek się z niej robi trochę jak na polu golfowym, niby dołek, a jednak zamknięty :D
    To pewnie jest pol otwarta :P U mnie jakas twarda mam wrażenie i zamknięta . A zazwyczaj przed @ była bardziej miękka. Wiec nie wiem juz nic :/ a jestes przed @??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 10:49

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Maniaaa Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mnie wykreślić z testowania chyba przyszła @ także nie tym razem

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ