Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednak moja immunolog miała chyba rację z tą twardziną. Dr S. nie spojrzał chyba dokladnie na jeden wynik, gdzie jest napisane, że poza świeceniem ziarnistym w ANA mam też te charakterystyczne dla twardziny centromerowe i jeszcze kilka innych😓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:52
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
snieżka wrote:Jednak moja immunolog miała chyba rację z tą twardziną. Dr S. nie spojrzał chyba dokladnie na jeden wynik, gdzie jest napisane, że poza świeceniem ziarnistym w ANA mam też te charakterystyczne dla twardziny centromerowe i jeszcze kilka innych😓
Napisałabym chyba maila w tej sprawie.. to duza i znacząca roznica.
Jupiter lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Śnieżko, mail to dobry pomysł.
A dlaczego myślisz, że lekarz przeoczył wynik?
Jaki w ogóle macie teraz plan na przyszłe starania? Myśleliście o klinice?
snieżka lubi tę wiadomość
starania od 07/2023 (w klinice od 03/2025)
⏹️26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
▶️IVF
💃🏻32
adenomioza
AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
🕺🏻42
morfologia 4%
ruch postępowy 28% → 33%
fragmentacja DNA 23%, brak żylaków
testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(▶️Clostilbegyt)
[2026]
▶️ stymulacja IVF 💉 -
Dziękuję kochane za wszystkie wskazówki, są takie jak myślałam więc muszę „zalecić” mężowi jak Ty Paulinka 😂 a tuż przed punkcją to już zapytam lekarki jaką przerwę zaleca.
Co do mojego samopoczucia podczas stymulacji to w międzyczasie dostałam okres więc nie do końca wiem czy to są okresowe czy stymulacyjne dolegliwości 😂 ale oczywiście już sobie wkręcam, że nic nie rośnie bo niewiele czuje. Jedyne co to dzisiaj się popłakałam oglądając poród Andziaks 😂
No ale mam nadzieję, że jutro na wizycie coś tam jednak będzie 🙈
Sniezko dobry pomysł żeby napisać maila, na wizycie dużo się dzieje więc może faktycznie przeoczył wyniki. Wyślij mu jeszcze raz i podkreśl na co ma zwrócić uwagę bo to jednak istotna rozbieżność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 07:36
snieżka, aszin, clara, Slava lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp
W trakcie stymulacji IVF. -
Omg omg omg! Przywołana przez już nie pamiętam kogo przychodzę pogratulować! Kochana, tak bardzo się cieszę ❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️PaulinKA wrote:😭😭😭
beta-HCG
143,000 mIU/ml🥹
Progesteron
49,20 ng/ml
Przecudowna wiadomość! Dbaj o siebie , rośnij zdrowo / zapraszamy na wilczki
PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
👩⚖️94’ 👱♂️91’
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
🩷
7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
5.11 3130g 55cm kropeczki 🩷🩷

-
Paulinko, trzymam kciuki za betę! 🍀
Vergeet, ciekawa jestem Twojego jutrzejszego podglądu 😁 Hoduj tam ładnie jajeczka!
Miłego dnia! U nas nieźle przymroziło, właśnie wróciłam ze spaceru z psem i no, jest rześko 😁
Vergeet, Bajka92 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Witam w przeddzień piąteczku☃️🥰🍀
@Vergeet my juz przed punkcja dostaliśmy taką karteczkę i tam bylo napisane ilu dniowa ma byc abstynencja przed pobraniem nasienia
. Warto dopytać wczesniej by ze tak powiem sobie rozplanować.
Na pewno cos rosnie, ej ! Pani dr mowila przeciez ze jajniczki piekne 🥰
@sniezko, jeju, wkurzyłabym sie. Taki wysokiej klasy dr i takie przeoczenie? No chyba ze on to widział i zinterpretował po swojemu (bo czasem na wynikach piszą cos co lekarze inaczej ocenią niz "przeczyta" laik). Na pewno warto dopytać mailowo lub telefonicznie.
@a_angela, heh do momentu az poczuje sie na tyle pewnie by wejść na wątki ciazowe jeszcze chwila. Na razie etap niepokoji w oczekiwaniu na bete, potem pecherzyk, potem serduszko... 😅
Krew juz oddana aczkolwiek kurde , ja powiem wam ze nie mam takiego odczucia ze moja szyjka macicy jest jakos wysoko jak tu niejednokrotnie dziewczyny w ciazy pisałyście. Wcześniej mi sie wydawało ze faktycznie sie podniosla, a dzis w nocy w trakcie aplikacji cyclogestu mialam wrazenie ze jest albo mega nisko albo ja nie ogarniam.
A wiecie , troche tych leków mam wiec z szyjką jesteśmy w bliskim kontakcie 😅 no ale staram sie nie schizowac i nie brać tego za zły omen, niemniej no jak nie ma takich książkowych objawow typu STERCZACE SUTY
no to człowiek jednak rozmysla...
Dobrego dnia piekne Panie ✨️🍀
snieżka, Motylek93, Ann35, Vergeet, Bajka92, Biochemiczka, Liora , Slava, Sylaada lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️, Diphereline x2
🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️// 8dpt- beta- 143, prog- 49
//10dpt-beta 433// 12dpt- beta 927
🔜rośnij dalej, Okruszku🙏🍀✊️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Cześć dziewczyny, czy mogłabym dołączyć do Waszego staraczkowego wątku?
U mnie starania trwają prawie 2,5 roku, jestem po 2 poronieniach i 2 cb, niestety mamą jeszcze nigdy nie zostałam
Z diagnostyki wynika, że mam lekką endometriozę, lekkie PCOS ( z owulacjami, ale kiepskiej jakości ), niewydolność ciałka żółtego, jeden wskaźnik krzepnięcia też nie jest najlepszy (w dalszej diagnostyce), pomimo obstawy lekami w fazie lutealnej, dalej nic.
Znalazłam Wasz wątek i pomyślałam że w gronie kobiet o podobnych doświadczeniach łatwiej będzie o wytrwałość i cierpliwość, bo dookoła oczywiście wszyscy zachodzą w pierwszym 3 cyklach i ciężko mi się odnaleźć.
Życzę wszystkim miłego czwartku!
PaulinKA, Motylek93, Vergeet, clara, Biochemiczka, Liora , Sylaada lubią tę wiadomość
⏳2023
Endometrioza,PCOS
2024: 💔7tc, 2xcb
2025: 💔8 tc
✅wit B, kwas foliowy, homocysteina, TSH, wit D, ceruloplazmina, prolaktyna, estradiol, androstendion, DHEA-S
❌ferrytyna 31, testosteron wolny, niski progesteron w fazie lutealnej -
PaulinKA wrote:Krew juz oddana aczkolwiek kurde , ja powiem wam ze nie mam takiego odczucia ze moja szyjka macicy jest jakos wysoko jak tu niejednokrotnie dziewczyny w ciazy pisałyście. Wcześniej mi sie wydawało ze faktycznie sie podniosla, a dzis w nocy w trakcie aplikacji cyclogestu mialam wrazenie ze jest albo mega nisko albo ja nie ogarniam.
A wiecie , troche tych leków mam wiec z szyjką jesteśmy w bliskim kontakcie 😅 no ale staram sie nie schizowac i nie brać tego za zły omen, niemniej no jak nie ma takich książkowych objawow typu STERCZACE SUTY
no to człowiek jednak rozmysla...
Dobrego dnia piekne Panie ✨️🍀
Paulinko, też tak miałam, że na początku wydawało mi się, że szyjka jest wysoko, ale po kilku dniach/tyg stosowania Cyclogestu (na początku brałam 3xdz) to tam wszystko tak w środku napuchło, że było wrażenie obniżania szyjki. Aktualnie ledwo co mi się udaje zaaplikować Cyclo. Więc ja bym się tym w ogóle nie martwiła. Beta na pewno będzie dziś pięknie co najmniej podwojona. A co do braku objawów, to tak jak pisałam wcześniej - pierwszy trymestr nie miałam NIC, a dzidziuś rozwijał się bez zarzutów 😘 gdzieś też czytałam, że przy leczeniu immuno te objawy ciążowe mogą być stłumione.
Jakie bierzesz dawki progesteronu?
PaulinKA lubi tę wiadomość
♀️91' & ♂️89' --> 2,5 roku starań ⏸️
niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia
IVF - I PROCEDURA: (4AA)❄️❄️❄️❄️+ (4AB)❄️ zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 ❄️oocytów,
🧬FET X.2024–IV.2025: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌
IVF - II PROCEDURA: (5AA)❄️❄️
💉 2mc Diphereline, Equoral->Encorton, HCQ-> Encorton, Prograf, Accofil, Smoflipid, Clexane, Acard🔜 FET 💓
"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

-
@marisol, witamy! Tu jest duzo dziewczyn o podobnych historiach i diagnozach wiec mam nadzieje ze bedziemy dla siebie nawzajem wsparciem✨️ jakie kolejne kroki diagnostyki w planie? Po prostu próby czy moze klinika?
@aksandra, no wlasnie takie mialam odczucie ze ledwo ten cyclo mi wejdzie
dziekuje za uspokojenie... 😚
Mam prolutex 1x , cyclogest 3x i bensis 2x.
Czasem zakuje mnie brzuszek i zaczynam miec super- węch😅 wiec powiedzmy ze jak sie skupię to jakies objawy mam, ale dobrze wiemy ze przy takiej ilości leków i stosunkowo niskiej jeszcze becie to jest miks wszystkiego a nie koniecznie ciazy
aszin, Aksandra, Marisol2025, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️, Diphereline x2
🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️// 8dpt- beta- 143, prog- 49
//10dpt-beta 433// 12dpt- beta 927
🔜rośnij dalej, Okruszku🙏🍀✊️
"Zes*am się, a nie dam się." -
clara wrote:Śnieżko, mail to dobry pomysł.
A dlaczego myślisz, że lekarz przeoczył wynik?
Jaki w ogóle macie teraz plan na przyszłe starania? Myśleliście o klinice?
Przeoczył wynik, bo mówił , że przy twardzinie świecenie przeciwciał jest centromerowe, a ja mam ziarniste. O ziarnistym jest informacja w ANA 3. Ale miałam też dosyć świeży wynik z ANA1 gdzie są takie świecenia:
ziarniste (AC-4) – 1:1280,
Nie wiem dlaczego inaczej było na ANA3, ale to ANA1 było robienie nawet w pewniejszym miejscu - w szpitalu uniwersyteckim, tam gdzie pracuje też dr S. Te przeciwciała centromerowe wyszły naprawdę wysokie, więc na pewno mam je we krwi.
Nie będę pisać maila. Po prostu w marcu pójdę do mojej immunolog i u niej zostanę.
W listopadzie mieliśmy umówioną już wizytę w klinice, żeby zapisać się na listę rezerwową do ivf. Ale zaszłam wtedy w ciążę. Stało się to właściwie od razu po tym jak trochę poprawiły się parametry nasienia narzeczonego. Wcześniej nic nie działało, parametry spadały i spróbowaliśmy ostatniej deski ratunku w naturalnych staraniach - zastrzyki Bemfola.
Teraz mamy taki plan, że ten cykl próbujemy naturalnie, a w następnym IUI.
Od marca chodzimy do androloga (ma też specjalizację ginekologa) który pracuje w klinice i u niego będzie IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 08:44
Jupiter, clara lubią tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Dziewczyny, a jak długo czułyście jajniki po punkcji? Nie mogę powiedzieć, że to jest bol, ale po prostu czuję, że je mam, zwłaszcza przy niektórych pozycjach. Zwłaszcza jak przyciągam nogę do brzucha.
PaulinKA, jesteś obstawiona tymi lekami od góry do dołu, więc szyjka na pewno się trochę rozpulchnila. Ja do tej pory stosowałam tylko 100mg luteiny na dobę, a teraz mam 600mg utrogestanu, więc też czuję skutki działania proga 😁
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
aszin wrote:Dziewczyny, a jak długo czułyście jajniki po punkcji? Nie mogę powiedzieć, że to jest bol, ale po prostu czuję, że je mam, zwłaszcza przy niektórych pozycjach. Zwłaszcza jak przyciągam nogę do brzucha.
PaulinKA, jesteś obstawiona tymi lekami od góry do dołu, więc szyjka na pewno się trochę rozpulchnila. Ja do tej pory stosowałam tylko 100mg luteiny na dobę, a teraz mam 600mg utrogestanu, więc też czuję skutki działania proga 😁
Aszin, ja 4. dnia po punkcji czułam się najgorzej, powiększył mi się obwód brzucha dość znacząco, oczywiście, że czułam jajniki i miałam trudności z poruszaniem i schylaniem. Miałam 18 pęcherzyków, więc to jest już obciążenie dla jajników. Nawadniaj się, jedz dużo białka, przyjmuj elektrolity i powolutku te objawy będą się wycofywać 😘
Paulinko, to masz solidną obstawę progesteronem. U mnie niestety ze względu na krwawienia dość długo byłam na końskich dawkach 2xprolutex, 4x luteina, 3x cyclo. Ale wszystko da się dla maluszka przeżyć i zrobić 🩷
aszin, PaulinKA lubią tę wiadomość
♀️91' & ♂️89' --> 2,5 roku starań ⏸️
niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia
IVF - I PROCEDURA: (4AA)❄️❄️❄️❄️+ (4AB)❄️ zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 ❄️oocytów,
🧬FET X.2024–IV.2025: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌
IVF - II PROCEDURA: (5AA)❄️❄️
💉 2mc Diphereline, Equoral->Encorton, HCQ-> Encorton, Prograf, Accofil, Smoflipid, Clexane, Acard🔜 FET 💓
"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

-
aszin wrote:Dziewczyny, a jak długo czułyście jajniki po punkcji? Nie mogę powiedzieć, że to jest bol, ale po prostu czuję, że je mam, zwłaszcza przy niektórych pozycjach. Zwłaszcza jak przyciągam nogę do brzucha.
Aszin dluuuugo. Ulge taka porzadna poczulam dopiero po miesiaczce. Ja mialam transfer odroczony.
Wiem, ze Ty sie szykujesz na swiezy. To jest ten troszke minus swiezego transferu. Juz pewnie przyjmujesz progesteron. Ciało nie do konca ma czas sie zregenerowac.
Gdyby ten bol byl silny to oczywiscie zglos lekarzowi, bo hiperstymulacja jest no mowiąc łagodnie - nie fajna.
Wtedy lepiej odroczyc transfer. W ciazy juz nie bardzo jest jak te objawy łagodzic. Taka sytuacje miala Insane. Jesli bedziesz miala ochote to mozesz odszukac jej wpisy na starszych watkach miesiecznych.
Ja oczywiscie nie chce straszych tylko, zebys miała swiadomosc na co być wyczulona bo Twoje zdrowko najwazniejsze. I dalej jedz duzo białka, to tez pomaga.
Moja lekarka mi mowilq ze jak bedzie 10 komorek to na transfer swiezy odpada, wlasniw przez ryzyko hiperki.
Gratuluje takiego urodzaju komorek i trzymam kciuki za to by bylo z tego 6 pieknych zarodkow.
Vergeet - miesiaczka w trakcie stymulacji?
Wszystkie jestescie mega dzielne, trzymam kckuki
Aksandra, aszin, PaulinKA, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

-
@paulinka ja tak samo jak @aksandra miałam etap, że czułam że ta szyjka jest nisko. Myślę że bardziej wynika z obrzęku szyjki, w końcu progiem dopochwowym też ją się trochę podrażnia 🙂 na razie nie świruj, jest dobrze 😁 i nie tęsknij za objawami, jeszcze nadejdą. Daj tylko kropkowi bardziej się wgryźć 😁. Ja czasami mam ochotę uciąc cycki i komuś oddać 😂
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Minia, dzięki za odpowiedź. Na szczęście bólem tego nazwać nie mogę, to raczej taki dyskomfort. Mój lekarz za to twierdzi, że przy takich wynikach z krwi i obrazie z USG nie ma przeciwwskazań do świeżego tranferu. 🤷🏼♀️ Ale będę się obserwować i w razie czego zgłoszę wszystko, co mnie niepokoi!
PaulinKA, Jupiter, Vergeet, clara lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Motylek93, Jupiter, PaulinKA, clara, Piret, Bajka92, Biochemiczka, Liora , kałamarnica 11, Lisik, Slava, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Vergeet, nie wiem czy już Cię pytałam o to, ale czy u Was została znaleziona przyczyna wysokiej chromatyny? Powtarzaliście ten wynik?
Jakie metody selekcji plemników zostały Wam zaproponowane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:31
Ona:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Dzień dobry dziewczyny,
Ja miałam pobranych 29 komórek przy moim wysokim AMH i do miesiączki czułam okropne ciągnięcie w jajnikach. Najgorzej przy zgięciach i przy długim siedzeniu. Dodatkowo dostałam leki na hiperstymulacje. U nas też była informacja że jeśli pobiorą więcej niż 10 komórek to na bank nie będzie świeżego transferu, żeby ciało odpoczęło i doszło do siebie.
clara, Bajka92 lubią tę wiadomość
👩🏻 PCOS, IO
Początek starań 01.24 - 2xcb, 6 cykli stymulowanych
Start IVF 03.25
I procedura - 4 ❄️
I transfer FET (cykl sztuczny) ❌
II transfer FET (cykl naturalny) 7+1 💔
🔜 III transfer FET (cykl naturalny) -
Paulinko no jesteś kolejnym przykładem, że te książkowe objawy to wcale mogą się nie pojawić 😃w ciąży jesteś z pewnością i żadna szyjka czy sutki nie są potrzebne aby to stwierdzić 😂 trzymam kciuki za wspaniały przyrost, koło której możemy się go spodziewać? 🤞🏼
Aszin ja trzymam kciuki za hodowle, kiedy jakieś wieści? 🤞🏼
Minia tak, jako że będziemy robić pgta to nie musiałam czekać na miesiączke żeby zacząć stymulację i zaczęłam zastrzyki tuż przed przyjściem 🐒. Też mnie to zaskoczyło ale cieszyłam sie, że mogę działać. Lekarka jedynie powiedziała, że miesiączka może być krótsza i słabsza przez powiększające się jajniki
Aszin no w końcu jakiś gość w twoim karmniku!! 🥹 no i z bacznością czytam o twoim samopoczuciu po punkcji, może mi się przydać więc dziękuję że się dzielisz 🩷brałaś jakieś l4? Planujesz po transferze?
aszin, clara, Piret lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp
W trakcie stymulacji IVF.