Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠
Odpowiedz

Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ta informacja jest na odwrocie, z tyłu - ale sądzę że pewnie przejrzałaś całą kartkę. Szkoda też, że jechałaś taki kawał drogi tylko po to. Mam nadzieję, że pobrali co trzeba i za 3 tygodnie będziesz miała wyniki, oby dobre.

W ogóle to dr Strus napisał mi, w jaki sposób leczyć stan zapalny. Myślałam że leczy się go tylko doksycykliną (ewentualnie metronidazol) ale on napisał także o encortonie. Zaskoczyło mnie to, któraś z was wie coś na ten temat?
    Póki co i tak nic nie wykupuję bo czekam co powie lekarka z kliniki, ciekawa jestem jakie leczenie ona zaproponuje.
    (Zalecenia dr Strusa: Doksycyklina 100mg - 1tbl - 2xdziennie - przez 14dni
    Encorton 10mg - 1tbl - 1xdziennie + Encorton 5mg - 1tbl - 1xdziennie - przez 14dni - zażywane łącznie).

Ma zalecenia, ale tam napisali tylko że mam zgłosić się do lekarza na kontrolę za 2 tygodnie, że mam mieć oszczędny tryb życia i info o L4. A o tym, że mam się zgłosić po wynik nie ma ani słowa. Dlatego na izbie przyjęć powiedzieli mi, że to znaczy, że nic nie pobrali.

Ja encorton kiedyś brałam na zapalenie zatok, bo stosuje się go na różne stany zapalne

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Piret Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet brakowało mi tu Ciebie 💚 ajjjj, cholerny stan zapalny… ale jeśli faktycznie uda się wyleczyć w trakcie badania pgt to całkiem mądry plan no i będziesz tam przygotowana na tip top pod transfer 💪 chociaż ja mocno trzymam kciuki, aby teraz zadziała się magia ! Ładuj acco i czekamy na ten cud ✨🤞
    Ps. Piękny avatar zresztą jak zawsze 😍😍😍

Dziewczyny mam wynik bety …. 13682 ! 🙉
    nadal jestem w ciąży 😭❤️

Kingus 1, Vergeet, Wyobraźnia87, kałamarnica 11, Księgowa, PaulinKA, Liora , snieżka, Zielone.Słońce, Biochemiczka, brilka, Lisik, Loraa, Aaagaa, Motylek93, Jaszczureczka, Sylaada, Minia000, clara, Ann35, Julia24, Slava, HimalayanDream lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
    7dpo. prog 27, Estradiol 298
    9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    21dpo - beta 13682 🌱prog. 40
    7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
    27.01 - 👨‍⚕️🩺
    🙏

Only good mood & thoughts 🍀
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Vergeet brakowało mi tu Ciebie 💚 ajjjj, cholerny stan zapalny… ale jeśli faktycznie uda się wyleczyć w trakcie badania pgt to całkiem mądry plan no i będziesz tam przygotowana na tip top pod transfer 💪 chociaż ja mocno trzymam kciuki, aby teraz zadziała się magia ! Ładuj acco i czekamy na ten cud ✨🤞
    Ps. Piękny avatar zresztą jak zawsze 😍😍😍

Dziewczyny mam wynik bety …. 13682 ! 🙉
    nadal jestem w ciąży 😭❤️
    Dziękuję kochana, bardzo to miłe 🥹
    No i jesteś, jesteś! I to tak jesteś! 🤩 mam nadzieję, że trochę cię to uspokoiło 😃

Piret lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

W trakcie stymulacji IVF.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, zaskoczę Cie pewnie, ale prawdopodobnie bedziesz w niej jeszcze ponad 30 tygodni 🤣

Teraz to juz tylko USG 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 18:23

PaulinKA, Vergeet, Piret, snieżka, Motylek93, clara, Sylaada, HimalayanDream lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret no jesteś w ciąży ewidentnie 🩷 dziękuję za rudzika. U mnie ich wprawdzie pod dostatkiem a ciąży brak, ale może do tej pory nie przyleciał ten właściwy 😁 za to wczoraj przyleciał do karmnika grubodziób:

MVIMG-20260102-085531.jpg

Vergeet - z tym zapaleniem endometrium to z jednej strony klops, że znowu coś, ale z drugiej - jest pole do działania i poprawienia, które może przynieść efekt. Nie słyszałam wprawdzie o tym, by leczyć Encortonem stricte zapalenie endometrium, ale wiem, że to lek, który ma szeroko pojęte działanie przeciwzapalne i "wyciszające", na pewno doktor chce podbić efekt działania antybiotyków w ten sposób. A ten ostatni luźny cykl brzmi obiecująco 😁

Sylada - narazie mam tylko zdjęcie z naszego lokum z widokiem na kotka i na zimę za oknem. 😸

IMG-20260103-184255.jpg

Liora strasznie mi przykro, że to się tak skomplikowało :( przytulam Cię mocno. 😥

Dziękuję dziewczynki za kciukasy za mnie ❤️❄️✨ ściskam Was mocno 🌟

PaulinKA, Vergeet, Kingus 1, Lisik, Liora , Piret, snieżka, clara, Bajka92, Sylaada, Biochemiczka, HimalayanDream, Jupiter lubią tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌, AMH 2.39 ✅

• parametry nasienia: prawidłowe ✅
    • HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
    • immunosupresja: Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży

10.25 histeroskopia: skąpe zapalenie endometrium, CD 138 <2/10 mm'2
    11.25 leczenie
    01.26 immunosupresja + IUI ❌

PLAN:
    02/03.26r. IVF 🔜

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kalamarniczko, widzę ze tez zabrałaś w góry książki tematyczne - uwielbiam tę serię, a kociak mmmm- cudeńko😍

@piret, tam juz chyba bije serduszko widoczne na usg🐦🥹 jeju, kochana, udalo wam sie!!

@Sylaada, brakowało mi tu Twojego ciepła, cieszę sie ze jestes ❤️ oby wyciszenie minęło jak mrugnięcie okiem iw miare bezboleśnie✊️😊

@Vergeet, wroga warto znac! (no coz, w naszym przypadku na tym watku częściej to są WROGOWIE...) super ze przeleczysz przed transferem i bedzie piekne mieszkanko przygotowane dla bejbika. A moze ten ostatni cykl was zaskoczy? Po cichutku kibicuje🌟

@aszinku, dziekuje za kciuki🥹 jestes przekochana... ja rowniez kibicuje Twojej stymulacji, jajeczkom, każdemu krokowi na Twojej checkliscie! 💕

@Wyobraźnia87, to już tuż tuż! Wypoczywaj, duzo pij duzo białaczka jedz i bedzie pięknie ☀️ pijesz koktajl z buraka?

Ja juz od swiat zaczelam pić zakwas ktory dostalam od teściowej, jestem ciekawa czy moja ferrytyna bedzie rownie ladna jak ta którą uzyskała Julia pijąc koktajl od początku cyklu:)

My dziewczyny juz w domku, wczoraj rozbolało mnie gardlo no i maz podjął rozsądna decyzje by mnie wywieźć z Tatr żeby mnie nie kusiło wedrowanie🤭 wiadomo co najwazniejsze.... lecze sie, mam nadzieje ze to sie nie rozwinie. Dziś mam wrazenie jest troszke lepiej.
    Tez nam przepadła jedna nocka ale są priorytety... (to mówi rozsądek, serce zaluje ze dzis ominęła nas piękna pogoda😅)

A załatwiłam sie na zjazdach na jabluszkach, gdzie śmiałam sie jak dzika 😅 mega sie wyczilowałam na tym wyjeździe i mam nadzieje ze przyniesie to piekne efekty niebawem... ☀️💕✨️☃️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 19:13

Vergeet, Lisik, Piret, Motylek93, kałamarnica 11, clara, Sylaada lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️, Diphereline x2
    🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
    6dpt- ⏸️// 8dpt- beta- 143, prog- 49
    //10dpt-beta 433// 12dpt- beta 927
    🔜rośnij dalej, Okruszku🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka rezonans 9.01. Jeszcze to potwierdzę z ulotką leków na przeczyszczenie ale jak rozmawiałam z placówką wykonującą to właśnie trzeba dzień wcześniej zacząć przyjmować te leki i nic już nie jeść 🫣

Sylaada nie żebym chciała straszyć ale ja do ostatniej wizyty 12.12 też myślałam że moja endometrioza jest łagodna i pewnie nie ma takiego wpływu... Rezonans prawdę mi powie. Ale statystyki są takie ( ze strony instytutu leczenia Endometriozy) co 5 kobieta zmagająca się z niepłodnością ma endometriozę, u 95% kobiet z endometriozą obserwuje się problemy z płodnością. Z grupy o endometriozie na fb zaobserwowałam że nie ma reguły czy ktoś ma endo I czy IV stopnia czasem i jedne i drugie zachodzą w ciążę a czasem żadna nie może. Ogólnie znane statystyki mówią że co 10 kobieta na świecie ma endometriozę za to mój ginekolog rozmawiając ze mną o operacji mówił że przynosi ona skutek w postaci ciąży w 80% przypadków. Takie statystyki dla was 😉.

Vergeet mój doktor mi włączył encorton kiedy po 3 cyklach przyjmowania antybiotyku po histero i wykryciu stanu zapalnego nie minęły mi plamienia po miesiączce. Mówił że to się włącza tak na "doleczenie". U mnie jednak encorton też nie pomógł na te plamienia i po wyniku KIRów go wyłączyliśmy jednak. Ale no ma to sens że ci tak dał. A może w waszym przypadku wyleczenie tego stanu zapalnego będzie gamechangerem? 🤔 do transferu na pewno dobrze że przeleczysz 😉 ale ile to już dziewczyn zaszło po wyleczeniu tego... I pamiętaj! Pij nagietka ☺️

Kałamarnica twój kitku jest przeeesłodki 😍

Liorcia przytulam Cię mocno.. Co za los cię tak testuje 😢🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 20:00

Vergeet, kałamarnica 11, clara lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
    - Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
    Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    ❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)
    FT4 ✅
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne

On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Myślę, że jakby były dwa kropki na początku to jednak beta minimalnie by wzrosła a tu był lekki spadek... Badałam w tym samym labie (diagnostyka), dwa dni różnicy o tej samej godzinie.

Nie wiem jak może się zachowywać ciąża w bliźnie po cc... Robiłam drożność we wrześniu i wszystko pięknie wyglądało. Jajowody drożne jak autostrada, nawet pani doktor pochwaliła bliznę, że taka cieniutka. Musiałabym mieć wyjątkowego pecha ale to nic nowego więc nastawiam się na wszystko...
    To tak nie do końca jest, ta beta potrafi się zatrzymać, lekko spaść żeby za chwilę ruszyć z przytupem 🤔 no nie dowiesz się inaczej niż tylko kontrolując betę. Trzymam mocne kciuki za Ciebie 🤞

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Piret Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora …. Bardzo mi przykro, że Cię to spotyka … ta niepewność jest najgorsza, tulę Cię mocno wirtualnie, totalnie rozumiem Twój lęk, a ta świadomość, że wiemy co może grozić, bo mamy już przykre doświadczenia jest chyba jeszcze gorsza ;( ale to nie musi być wcale najgorsze… poza tym wiesz co robić, aby pilnować swój stan teraz. Mocno trzymam kciuki za najłagodniejsze rozwiązanie tej sytuacji 🫂🫂🫂

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    27.01 - 👨‍⚕️🩺
    🙏

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paulinka nie piję soku z buraka, ostatnio też nie piłam. Jakoś tak zapomniałam o nim, ale też jak pije coś co mi nie smakuje to mam odruch wymiotny więc oszczędzę sobie tego 🫣😉 już bym chciała żeby punkcja była jutro, ta stymulacja jest dużo bardziej uciążliwa niż pierwsza. Wiem, że Ty z transferem się nie ujawniasz, ale tak sobie myślę że może będziemy miały jakoś blisko siebie 🙂będę w każdym razie za Ciebie też zaciskała kciuki! @Piret super przyrosty!

PaulinKA, Vergeet, Piret, clara lubią tę wiadomość

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka zawsze się rozczulam nas waszą relacją z mężem, zawsze wie co i jak zrobić żeby było dobrze i bezpiecznie dla was, dba o ciebie i Twój dobrostan, masz świetnego towarzysza i z nim z pewnością to wszystko jest nieco łatwiejsze 🩷 no i piękny czas w górach spędziliście, mam nadzieję że jesteś naładowana energią na styczeń bo będzie się działo 🤩

Lisiku sama aż zaczęłam się zastanawiać czy nie za szybko to IVF, że może samo przeleczenie stanu zapalnego by pomogło ale już ch*j z tym, nie chce tracić więcej czasu 🤣🙈 a z nagietkiem to o co chodzi? Nic nie piję obecnie 🙈

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

W trakcie stymulacji IVF.
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ta informacja jest na odwrocie, z tyłu - ale sądzę że pewnie przejrzałaś całą kartkę. Szkoda też, że jechałaś taki kawał drogi tylko po to. Mam nadzieję, że pobrali co trzeba i za 3 tygodnie będziesz miała wyniki, oby dobre.

W ogóle to dr Strus napisał mi, w jaki sposób leczyć stan zapalny. Myślałam że leczy się go tylko doksycykliną (ewentualnie metronidazol) ale on napisał także o encortonie. Zaskoczyło mnie to, któraś z was wie coś na ten temat?
    Póki co i tak nic nie wykupuję bo czekam co powie lekarka z kliniki, ciekawa jestem jakie leczenie ona zaproponuje.
    (Zalecenia dr Strusa: Doksycyklina 100mg - 1tbl - 2xdziennie - przez 14dni
    Encorton 10mg - 1tbl - 1xdziennie + Encorton 5mg - 1tbl - 1xdziennie - przez 14dni - zażywane łącznie).

Ja Encorton mam wpisany w przygotowanie do transferu, który jeszcze przede mną xd A jestem przed wynikami biopsji. Niewiele pewnie wzniosę w odpowiedź. Wrzucam, więc może jako ciekawostkę 😄, bo też w samą rozpiskę leków do transferu jeszcze się porządnie nie wczytywałam tzn co jest na co. Tylko nazwa leku wydała mi się znajoma. No więc daje znać 😄

W ogóle mocno ostatnio śledzę relacje dr Strusa. Ten facet to jakiś cyborg 😄 Nie dość, mnóstwo pracuje, uczy się, rozwija, trenuje to do tego zawsze nienagannie wygląda 🤭

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
    ✅Kwalifikacja IVF 16.10
    💉IVF, stymulacja start 10.11.25
    19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
    18.12.25 biopsja CD56, CD138 (wynik?)
    ✅12.25 Kariotypy par
    💉 Zoladex wyciszenie 1/3
    💉 Insulinoterapia od 01.26
    Badania immunologiczne 🔜

❌Cukrzyca typu mody 2 HBCa 6,6 🗓️01.26
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    ✅USG piersi 🗓️07.25
    TSH 2,1 🗓️01.26
    AMH 1,720 🗓️10.25
    ✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25

💊 Leki:
    Euthyrox N50
  • Piret Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarniczko Ty to masz całą plejadę ptaszorów tam 😍 mega ! 🫠
    Paulinko ❤️ na gardło polecam coś ze srebrem koloidalnym na mnie super szybko działa !
    Heh Ksiegowa no chciałabym bardzo.. 🙈 Dziewczyny myślałam, że będę spokojniejsza.. nie byłabym chyba sobą ehhhh przepraszam Was, że smęcę, bo oczywiście znowu sobie wkręciłam i się boję, nie wiem jak wytrzymam aż 4 dni do wizyty.
    Tak siedzę i kminie, że minęło 8 dni od ostatniej bety, a średni przyrost dwudniowy wynosi 166% - cholera czy to nie za wysoka beta, chyba nie powinna się już podwajać przy takich wartościach ? Niepotrzebnie wchodziłam na ciążowe wątki i się porównywałam, na kurde jestem niespokojna teraz 😑😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 22:46

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    27.01 - 👨‍⚕️🩺
    🙏

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Kałamarniczko Ty to masz całą plejadę ptaszorów tam 😍 mega ! 🫠
    Paulinko ❤️ na gardło polecam coś ze srebrem koloidalnym na mnie super szybko działa !
    Heh Ksiegowa no chciałabym bardzo.. 🙈 Dziewczyny myślałam, że będę spokojniejsza.. nie byłabym chyba sobą ehhhh przepraszam Was, że smęcę, bo oczywiście znowu sobie wkręciłam i się boję, nie wiem jak wytrzymam aż 4 dni do wizyty.
    Tak siedzę i kminie, że minęło 8 dni od ostatniej bety, a średni przyrost dwudniowy wynosi 166% - cholera czy to nie za wysoka beta, chyba nie powinna się już podwajać przy takich wartościach ? Niepotrzebnie wchodziłam na ciążowe wątki i się porównywałam, na kurde jestem niespokojna teraz 😑😣

A jestes niespokojna, poniewaz? :)
    Przeciez to prawidlowy przyrost.
    Ciesz sie, ze tak wszystko sie rozwija!

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora, współczuję takiej niepewności. Mam nadzieję, że sytuacja wyjaśni się jak najszybciej i najlepiej dla Ciebie.

Lisik, ja przed USG w protokole endometriozy też nie jadłam 24 h przed, piłam również dwie saszetki Fortrans, taki lek na receptę na przeczyszczenie.

Sylaada, jeśli będą rosły jakieś pęcherzyki to wtedy będzie stymualacja. Od tego to zależy.

Kałamarniczko, trzymam kciuki za stymualcje i IUI 🤞

Vergeet, podczas leczenia zapalenia dobrze jest pić napar z nagietka. Działa przeciw zapalnie.

Wyobraźnia, mocne kciuki za punkcje i piękne zarodki 🤞

PaulinKa, mocno trzymam kciuki 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 23:29

Wyobraźnia87, Liora , kałamarnica 11, Vergeet, Sylaada lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    @Sylada czuję się wywołana, dziękuję, że o mnie pamiętasz! ❤️

Nie wiem czy na tym poziomie zmęczenia jestem w stanie odnieść się do wszystkich ale chciałam się bardzo odezwać.

@Liora myślę o Tobie. Bardzo i bardzo Cię przytulam.
    @Kalamarniczko trzymam kciuki i widzę na zdjęciach książki! Co będziesz czytać?
    Mnie tak kusi drugi raz „Dziecko śniegu”. To o parze, która nie ma dzieci i znajduje w zimowym lesie… dziewczynkę.

@Paulinko wiem, że nie znamy daty Twojego transferu i prawdę powiedziawszy przebieram nogami- co wchodzę na forum to mam nadzieję, że zobaczę zdjęcie Twoich dwóch kreseczek!

I przychodzę, żeby powiedzieć co u mnie: byliśmy na urodzinach jednego z trójki dzieci mojej przyjaciółki. Była też para, która ma czworo. Ja tak z mamą tej czwórki nie mam kontaktu ale jak wychodziła, to podeszła do nas i powiedziała, że do zobaczenia i że życzy nam, żeby spełniło się nasze marzenie (z pewnością widziała u mnie na insta, że walczymy) i tak pomyślałam- ludzie potrafią być dobrzy. I naprawdę naprawdę dobrze nam życzyć. Jakoś dmuchnęła mi tym w żagle.
    Poza tym, zostawię Wam zdjęcie. Dla mnie wzrusz ogromny. Mój stary dwa lata temu twierdził, że nie lubi dzieci, że w ogóle siebie nie widzi w roli ojca. Tym czasem dzisiaj:
    d4af288215f31.jpghttps://zapodaj.net/plik-44CV85TEI0

A trzeba Wam wiedzieć, że ta malutka jest bardzo nieufna. Nie mogę się na to napatrzeć, jaką im się zbudowała relacja. Jak przyszli goście, to ona stała przed nami, oparta o nasze nogi, onieśmielona obcymi i… no same wiecie co 🥹😭. Ale czuję wdzięczność. Bo jeżeli nasza niepłodność miałaby mieć jakikolwiek sens to właśnie w tym.
    Wiem też, że obydwoje kochamy te nieswoje dzieci. To cudowne, to wspaniałe, że tak jest. Kurczę, można być w najczarniejszej życiowej dupie i jednocześnie czuć szczęście i wdzięczność!

clara, Loraa, Piret, snieżka, Minia000, Wyobraźnia87, Liora , Lisik, kałamarnica 11, Vergeet, Biochemiczka, Sylaada, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

🌟starania od 12.23
    💉z pomocą medyczną od 02.25

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>), prawy jajowód niedrożny ❌
    wymazy MUCH- ✅
    tsh- 1,7 ✅
    💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150,

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

7x cykli stymulowanych ❌

📌 IVF- 2026⏳️

🎶 you can’t play on broken strings… 💔
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

Lisiku sama aż zaczęłam się zastanawiać czy nie za szybko to IVF, że może samo przeleczenie stanu zapalnego by pomogło ale już ch*j z tym, nie chce tracić więcej czasu 🤣🙈 a z nagietkiem to o co chodzi? Nic nie piję obecnie 🙈
    No nikt nie mówi że się cud nie trafi przed transferem. 😉 Ale już ch*j, za wcześnie to po 2,5 roku starań to nie jest,masz dobrego doktora skoro powiedział że z tymi wynikami nasienia ivf to najlepsza opcja to pewnie ma rację. 😉 Od kiedy zaczynasz antybiotyk? Od następnego cyklu czy dopiero po stymulacji? A z nagietkiem to Bubu się wreszcie udało wyleczyć zapalenie jak miesiące leków nie pomagały. Nagietek działa przeciwzapalnie i na infekcje intymne też dobry. Nie zaszkodzi a może pomóc i przy tym jest smaczny.

clara, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
    - Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
    Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    ❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)
    FT4 ✅
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne

On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox
  • clara Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, nie wymyślaj problemów 😂
    Trzymam kciuki, żebyś nie ześwirowała nam do wizyty ❤️😂🤞

Piret, kałamarnica 11, Sylaada lubią tę wiadomość

starania od 07/2023 (w klinice od 03/2025)
    ⏹️26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
    ▶️IVF

💃🏻32
    adenomioza
    AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
    TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
    🕺🏻42
    morfologia 4%
    ruch postępowy 28% → 33%
    fragmentacja DNA 23%, brak żylaków
    testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(▶️Clostilbegyt)

[2026]
    ▶️ stymulacja IVF 💉
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, jest weekend, potem tylko poniedziałek i mini-weekend, szybko zleci i dotrwasz do wizyty. Moze znajdz jakies zajęcie na te pare dni, zeby odciągnęlo mysli od zbytniego analizowania?

Piret, Sylaada lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora - w 2019r po IUI miałam bety niższe od Ciebie (jeśli mnie pamięć 26 -> 32 -> 28). Uznałam to za mój pierwszy biochem i nie pomyślałam, że na kontroli po miesiączce przy takiej becie mogą być jakieś pozostałości w macicy, a niestety było puste jajo płodowe w macicy odpowiadające ciąży ok 5 tygodniowej. Beta 0 pomimo obrazu USG. Nie znałam wówczas ryzyka cp I nie przyszło mi do głowy, że przy tak niskiej becie coś urośnie w macicy. Z racji, że wielkość jaja była względnie niska, a beta była 0 na SoR uznano, że organizm sam się oczyści i nie trzeba ingerować
    Ty masz historię cp dlatego ja bym pojechała na sor ginekologiczny ze swoimi wynikami i niech Cię lekarz zbada (nawet jak nic jeszcze nie będzie widać ma tym etapie) I doradzi jak kontrolowac ten temat. Jak uznasz że dobrze Ci doradza to się zastosujesz, a jak nie to przynajmniej sprawdzą aktualny stan na usg.

Vergeet - przykro mi z powodu zapalenia endo :/ plan jest żeby to przeleczyć i przygotować najlepsze warunki w macicy, kariotypy są ok. Teraz byle nikt nie wymyślał z blokowaniem badań zarodków 🤞🤞🤞

Piret - kto wie ilu lokatorów tam się zadomowiło? Tak tylko mówię.

Sylaada - 🤞🤞🤞

Loraa - to przynajmniej w tym cyklu jajniki postanowiły pracować jak należy😅 oby trzymały pracę do cyklu stymulacyjnego🤞🤞🤞

Lisik - 24h bez jedzenia - abstrakcja😳 ciepła woda i inne napoje potrafią trochę u mnie zagłuszyć potrzebę jedzenia - może u Ciebie tez to zadziala?

PaulinKA - szybko ogarniaj gardełko bo transfer tuż tuż🤞🤞🤞

Kałamarnica - udanego wypadu! I kciuki za IUI🤞🤞🤞

Wyobraźnia - 🤞🤞🤞

Wyobraźnia87, Liora , Lisik, Piret, Slava, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

2025
    2025 - 39w3 | 3390g
    ----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem
    ----
    2023 - 40w4 | 3280g
    2022 - 40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:(Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E; DHA)
    ----
    2021 - 41w2d | 3730g
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    2019 - 1-3 IUI (puste jajo płodowe, 2x biochem)
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    2016 - początek starań
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ