Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Ja bym poszła po ciążowy, ale do rossmanna daleko, a do apteki tutaj u mnie w mieście, to od razu plota pójdzie, że na bank już w ciąży jestem. Mam jeden w domu, ale się boję :) Tak samo z resztą jak poszłam do gina na NFZ ;) już stare babury mówiły, że w ciąży :)

Oluchna - gdzie Ty mieszkasz, że strach gdziekolwiek wyjść, żeby plot nie było??

kaha lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Oluchna - gdzie Ty mieszkasz, że strach gdziekolwiek wyjść, żeby plot nie było??
    Szkoda gadać. Wszyscy wszystkich znają. Ogólnie w ciąży już chyba ze dwa albo trzy razy byłam. A mój mąż pracuje podobno w wojsku :D hahahahahaha

kaha, mycha91 lubią tę wiadomość

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie chyba lipa, właśnie wróciłam z toalety i na wkładce śluz był zabarwiony baaardzo delikatnie na brązowy kolor. Dziś mniej więcej 10 dpo czyli chyba @ się zbliża wielkimi krokami..;/

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Dziewczyny, u mnie chyba lipa, właśnie wróciłam z toalety i na wkładce śluz był zabarwiony baaardzo delikatnie na brązowy kolor. Dziś mniej więcej 10 dpo czyli chyba @ się zbliża wielkimi krokami..;/
    Suri, póki nie ma @ jest nadziej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Przepraszam dziewczyny ale zerwałam się z roboty i poleciałam zrobić Betę i progesteron. Wyniki koło 20 ale Pani powiedziała że o 17 mogę próbować już dzwonić.

Jeśli chodzi o serduszkowanie to zaznaczone jest na wykresie zgodnie z prawdą. Ten cykl mimo że stymulowany od początku był dziwny, zawsze po owulacji swędziały mnie sutki a tu cisza. Nic nie czułam i nie czuję nadal. Test zrobiłam z ciekawości i o mało co szoku nie dostałam. Pierwszy raz ta krecha jest tak widoczna. Teraz się boję, że jakiś felerny mnie się trafił :(.

A co do lekarza to leczę się w klinice niepłodności, lekarka kazała przyjść od razu jak zauważę II krech. Biorę duphaston to też pewnie będę go dalej brała.

Kochane jeszcze mi powiedzcie za ile w razie co powinnam zrobić drugą betę i jaki przyrost być powinien?
    Dobrze że poszłaś na bete bedziesz już wiedziąła na 100%

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    A ja dziś nie spałam bo mnie tak brzuch bolał a teraz się zwijam z bólu jak by lada moment @ miała przyjść a to dopiero 9 dpo. Zaraz biorę no-spa bo po południu mam mieć gości i muszę być w stanie ehhh

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaraz będę przytulać toaletę. Mnie wzięło :) Problem tylko mam, ze ja nie potrafię do końca tej toalety przytulić. Naciąga, bo naciąga, ale nigdy mety nie ma :D
    Nieźle organizm mnie robi w bambuko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Ja chyba zaraz będę przytulać toaletę. Mnie wzięło :) Problem tylko mam, ze ja nie potrafię do końca tej toalety przytulić. Naciąga, bo naciąga, ale nigdy mety nie ma :D
    Nieźle organizm mnie robi w bambuko :D
    Kurcze mi nigdy organizm nie robił takich psikusów. Jak byłam w ciąży to mnie mdliło ale bałam się zwymiotować, raz tylko mi się zdażyło :-) Skąd wiesz że akurat tonie jest dobry znak?

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Kurcze mi nigdy organizm nie robił takich psikusów. Jak byłam w ciąży to mnie mdliło ale bałam się zwymiotować, raz tylko mi się zdażyło :-) Skąd wiesz że akurat tonie jest dobry znak?
    Nie chcę się po prostu nakręcać :) Po cichu wierzę, że to jednak to :) Ale zawsze jest jakieś ale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Nie chcę się po prostu nakręcać :) Po cichu wierzę, że to jednak to :) Ale zawsze jest jakieś ale :)
    Ja bym sobie pykneła tescik jakbym miala dużo, a mam :-) Przeglądałam testy to od 10 moga już wychodzić.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Który to dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:25

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • bertha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    albo implantacja w toku :):):)

suri2016 lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Który to dpo?
    10 dzień po owu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    albo implantacja w toku :):):)
    Dokładnie to samo pomyślałam :) Jeszcze nic straconego Suri!

suri2016 lubi tę wiadomość

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby cudownie, ale nie nastawiam się w ogóle, raczej spisałam już ten cykl na starty. Miałabym pewnie nadzieję, gdyby nie ten cholerny polip...:/
    Mam takie same przemyślenia jak Oluchna, że mój organizm robi mnie po prostu w bambuko...może mam urojoną ciążę po prostu, hihi:) Piersi nabrzmiałe, jajnik boli, podbrzusze boli i do tego masa kremowego śluzu...Myślę sobie jednak, że gdyby coś było, to dzisiaj byłby już pewnie jakiś cień na teście..

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Byłoby cudownie, ale nie nastawiam się w ogóle, raczej spisałam już ten cykl na starty. Miałabym pewnie nadzieję, gdyby nie ten cholerny polip...:/
    Mam takie same przemyślenia jak Oluchna, że mój organizm robi mnie po prostu w bambuko...może mam urojoną ciążę po prostu, hihi:) Piersi nabrzmiałe, jajnik boli, podbrzusze boli i do tego masa kremowego śluzu...Myślę sobie jednak, że gdyby coś było, to dzisiaj byłby już pewnie jakiś cień na teście..
    Suri niekoniecznie, jeśli w tej chwili dochodzi do zagnieżdżenia, a jest to możliwe, to na cień cienia nawet jeszcze za wcześnie ;)

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana:) Wolę jednak nie robić sobie zbytnich nadziei, żeby nie rozczarować się zbytnio. Układam raczej w głowie plan działania na kolejny miesiąc, wtedy mi łatwiej, jak wiem, że mam konkretne cele/zadania/zaplanowane badania. Jakoś czas szybciej leci a i głowa zajęta innymi rzeczami więc lżej jest jakoś:)

bertha lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna i Suri kiedy testujecie ? Ja mimo no-spa dalej się zwijam z bólu na @ to stanowczo za szybko bo dopiero najwcześniej ma przyjść w niedzielę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:

Suri ... u mnie brązowe plamienie to była zagnieżdżanie ( wiem z dokładnością co do godziny kiedy nastąpiło hehehe , potem duża plamka krwi - to była sobota), a we wtorek beta 13,45 mUI/ml, w czwartek już 48 mUI/ml.

dopóki @ nie przyjdzie nie ma co zakładać, że się nie udało ...

kaha lubi tę wiadomość

16udyx8ds2v62v88.png

niedoczynność tarczycy - euthyrox 100mg 3x w tyg i 125 mg 4 x w tyg :/

moje pierwsze szczęście ma już ponad 4 latka i jest wesołym łobuziakiem :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri doskonale rozumiem Twoje podejście i sama mam tak samo hehe ;) Tym bardziej, że ja podobnie jak Ty mogę mieć polipa i różnie może się to skończyć. Ale ja tam czuję, że Ci się udało ;) Trzymam mocno kciuki za Ciebie! <3

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ