Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Po 2 tyg. od poronienia czy od końca krwawienia?? Sorki, że tak dopytuję, ale nurtuje mnie to, bo u mnie wczoraj (w 7 dniu krwawienia) endo miało niby 6 mm i wg gina to dużo.
Ja chyba się na poniedziałek postaram wbić do lekarza. Tylko najgorzej, że znowu jakiegoś nowego..
A w suplementy się zaopatrzę To akurat nie zaszkodzi
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
olis87 wrote:Przepraszam, że dopiero teraz, ale w pracy miałam taki sajgon, że nie miałam już czasu. Byłam 2 tyg od poronienia (w sensie, od tego dnia,(przepraszam za opis) co wyleciały ze mnie skrzepy bo ten dzień uznałam za poronienie, a nie wcześniejsze krwawienie). Był to mój 14dc i endometrium miało ok 7mmm, a w jajnikach już były pęcherzyki owulacyjne, także Pani dr powiedziała, że wszystko super, organizm już wrócił do normy, i gdyby nie TSH i beta ok 8, to moglibyśmy się starać od razu
Hmm, to u mnie 5 dni po tym endo miało 6 mm. I że niby za dużo.
No nic, może coś tam jeszcze się złuszczy.
W każdym razie w poniedziałek postaram się wypytać doktorka o wszystko. Zobaczymy co ten mi powie
Wyniki TSH też będę miała w poniedziałek A jeśli chodzi o betę to nie wiem kiedy powinnam zrobić. -
Uparciuszek daj znać jak tam Twoje endo i pęcherzyki:)
Ja też muszę się wziąć za prezenty świąteczne, bo zostało mi niewiele czasu. W przyszłym tygodniu histeroskopia, później monitoring i tak cały czas coś się dzieje, a nie wyobrażam sobie robić zakupów na ostatnią chwilę z tym całym tłumem, który będzie w sklepach..
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Kaczorka wrote:No to witaj Oluchna w klubie
I zawsze lubiłam początek roku szkolnego, bo mogłam się wtedy obkupić w nowe zeszyty, kredki, długopisy, itd.
Teraz na mazaki muszę zapolować, bo mam wizję na swoją kolorowankę kredki to za mało -
Kaczorka wrote:Hmm, to u mnie 5 dni po tym endo miało 6 mm. I że niby za dużo.
No nic, może coś tam jeszcze się złuszczy.
W każdym razie w poniedziałek postaram się wypytać doktorka o wszystko. Zobaczymy co ten mi powie
Wyniki TSH też będę miała w poniedziałek A jeśli chodzi o betę to nie wiem kiedy powinnam zrobić.
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
suri2016 wrote:Kaczorka ja betę zrobiłam chyba po dwóch tygodniach i była chyba 9 z tego co pamiętam, a po kolejnym tygodniu spadła praktycznie do zera:)
To poczekam jeszcze trochę z tą betą.
No i to chyba tak jest, że zajście w kolejną ciążę jest i tak możliwe dopiero jak beta się wyzeruje. Chyba inaczej organizm by do tego nie dopuścił?
Orientujecie się dziewczyny?
Ja by musiała kupić prezent chrześniakowi - ma 2,5 roku. I batu, bo ma 15.12. urodziny Ten niestety już ma 14 lat
Może jutro wyciągnę męża na wędrówki po sklepach
-
suri2016 wrote:Uparciuszek daj znać jak tam Twoje endo i pęcherzyki:)
Ja też muszę się wziąć za prezenty świąteczne, bo zostało mi niewiele czasu. W przyszłym tygodniu histeroskopia, później monitoring i tak cały czas coś się dzieje, a nie wyobrażam sobie robić zakupów na ostatnią chwilę z tym całym tłumem, który będzie w sklepach..11 cykl starań -
nick nieaktualny
-
Kaczorka wrote:To poczekam jeszcze trochę z tą betą.
No i to chyba tak jest, że zajście w kolejną ciążę jest i tak możliwe dopiero jak beta się wyzeruje. Chyba inaczej organizm by do tego nie dopuścił?
Orientujecie się dziewczyny?
Ja by musiała kupić prezent chrześniakowi - ma 2,5 roku. I batu, bo ma 15.12. urodziny Ten niestety już ma 14 lat
Może jutro wyciągnę męża na wędrówki po sklepach
Kaczorka, niekoniecznie, bo ja mniej więcej w tym samym czasie kiedy miałam jeszcze betę na poziomie ok 10 to miałam już potwierdzoną owulację na monitoringu. Oczywiście nie starałam się w ogóle w tym cyklu, ale chyba szansa na ciążę by była:)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Uparciuszek wrote:10 dzień cyklu , 13 mm jeden pecherzyk, we wtorek idę znów podejrzeć, mi się wydaje że gin nie chce mnie załamywać i tak powiedziała hehe bo najpierw mówiła że nic nie widzi , nie pracują , zobaczymy we wtorek
a , w którym dniu cyklu masz mniej więcej owulację i ile dni trwają Twoje cykle? Wg mnie to dobry wynik, te 13 mm, biorąc pod uwagę, że pęcherzyki rosną ok 2 mm na dobę i pękają mając ok 21 mm to miałabyś owu za 4 dni, idealnie wręcz bym powiedziała:)bertha lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Dziewczynki moje piękne czy któraś z was miała takie uczucie jakby macica się w środku zaciskowa. Takie bezbolesne prawie że, ale wyczuwalne. Jakby mi ją ktoś tak delikatnie ścisnął. Chyba że @ się w ten sposób zapowiada. Myślałam że testy przyjdą dzisiaj, a tu ani widu ani słychu z paczkomatu
-
suri2016 wrote:Kaczorka, niekoniecznie, bo ja mniej więcej w tym samym czasie kiedy miałam jeszcze betę na poziomie ok 10 to miałam już potwierdzoną owulację na monitoringu. Oczywiście nie starałam się w ogóle w tym cyklu, ale chyba szansa na ciążę by była:)
Hmm, ciekawe
Zdam się chyba na los w tym miesiącu
Oluchna, chyba nigdy nie miałam czegoś takiego.. Przynajmniej nie przypominam sobie. -
Kobitki, przepraszam że się wtrącę- ale mam pytanie. Spóźnia mi się okres o jakieś 8-9 dni, ale testy wychodzą negatywnie. Do tej pory okresy regularne. Jutro wybiorę się na badanie krwi, ale nie wiem które robić- HCG czy "B-hCG wolna podjednostka-do analizy FMF". Wydaję mi się że zwykłe HCG, nie to do badań prenatalnych, dobrze myślę? W Vitalabo zrobię i są tam te dwie opcje...
-
Ja niestety z jutrzejszego testowania odpadam. Same skrzepy ze mnie lecą. Z dwojga złego wolałam jak mnie zalewało bynajmniej wiedzialam ze wszystko jest ok. Zrobiłam dziś termin do gina i zobaczymy co sie dziejeFabian 06.2014
Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]