X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miewa jakieś dziwne zachowania organizmu w drugiej fazie cyklu? Bo u mnie od kilku miesięcy pojawia się- ból lewego nadgarstka i cała sieć widocznych żył na biuście (jeszcze 9 miesecy temu to był mój pierwszy objaw ciąży, a teraz to jest standard..)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie się czuję...
    Ciągnie mnie podbrzuszę przy siadaniu czuję dyskomfort (ból z odbicia), czuję ze dół mam taki opuchniety tak samo brzuch. wczesęniej troche pobolewało jak na okres. Czy to owulacja? Czy moze zapowiedz?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny strasznie się czuję...
    Ciągnie mnie podbrzuszę przy siadaniu czuję dyskomfort (ból z odbicia), czuję ze dół mam taki opuchniety tak samo brzuch. wczesęniej troche pobolewało jak na okres. Czy to owulacja? Czy moze zapowiedz?

ja mam tak w dniu owu zazwyczaj

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tyg od poronienia tego 1 betę miałam 2.14 wiec ok. A teraz nie badalam. Dziś test owu tez negatywny więc jestem juz po owu. Teraz tylko czekanie pozostało.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ja mam tak w dniu owu zazwyczaj
    Zadko tak mam może trzeci raz w tym cyklu... Boli ale za razem fajnie ZE PRAWDOPODOBNIE JEST JUZ TEN MOMENT, serduszkowanie było o 2 nad ranem dzisiaj jeszcze powtórzymy jak się mojemu M ZECHCE :p

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi po 1 dziecku takie bolesne owu się zrobiło

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    mi po 1 dziecku takie bolesne owu się zrobiło
    Ja dzisiaj miałam cięzką prace fizyczną i może się nasiliło.

Ale mi się gęba rechocze. :D:D:D

W poprzednim cyklu tak nie miałam.

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, jakbym dzisiaj zrobiła to i tak dopiero wynik w poniedziałek by był, a do tego czasu to pewnie @ przyjdzie :)
    Odkąd zaczęłam się obserwować to w drugiej fazie cyklu same dziwne objawy. :) a żyłki na piersiach standardowo :) jakoś wcześniej ich nie było teraz atakują z każdej strony :)

kaha, zubii lubią tę wiadomość

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha
    ja nie zauważyłam u siebie takich objawów w 2 fazie cyklu. Natomiast od kilku miesięcy po owulacji bardzo bolały mnie piersi do samej @. teraz wcale nie bolą.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Kaczorka, jakbym dzisiaj zrobiła to i tak dopiero wynik w poniedziałek by był, a do tego czasu to pewnie @ przyjdzie :)
    Odkąd zaczęłam się obserwować to w drugiej fazie cyklu same dziwne objawy. :) a żyłki na piersiach standardowo :) jakoś wcześniej ich nie było teraz atakują z każdej strony :)
    Moze cos jest w tym, ze teraz jak sie skupiam na obserwowaniu to widze wiecej, a przedtem tez to bylo, ale nie zwracalam uwagi :) ah i to wmawianie sobie, ze kaFy z tych objawow to objaw ciazowy :D masakra!

zubii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    kaha
    ja nie zauważyłam u siebie takich objawów w 2 fazie cyklu. Natomiast od kilku miesięcy po owulacji bardzo bolały mnie piersi do samej @. teraz wcale nie bolą.
    Moze jakos hormony takiego psikusa robia. Mnie najbardziej oslabia bol nadgarstka- coz za absurd ..

bertha lubi tę wiadomość

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam się dziwnie czuć, wracam właśnie z Wigili pracowniczej- wypiłam 2 lekkie drinki z whisky i tak mnie mdli :-( okropnie. Zwłaszcza, że whisky to ja akurat uwielbiam :-D
    Ale jedziemy z mężem do castoramy kupować ozdoby na choinkę, wiec musze dać radę :-p

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    a , w którym dniu cyklu masz mniej więcej owulację i ile dni trwają Twoje cykle? Wg mnie to dobry wynik, te 13 mm, biorąc pod uwagę, że pęcherzyki rosną ok 2 mm na dobę i pękają mając ok 21 mm to miałabyś owu za 4 dni, idealnie wręcz bym powiedziała:)
    u mnie owulka chyba jeśli występuje jest okolo 16-17 dzień:) ale nie napalam się;) we wtorek jeszcze raz bedziemy podgladac,

11 cykl starań
  • labamba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Lisa, Kaan - gratulacje :)

jak tak troche tu zagladam,troche na fioletowa strone, ale boje sie udzielac ani tu ani tam...boje sie, ze czar moze szybko prysnac...

ehh same stresy na kazdym etapie:p

ja nie mierzylam bety, ale po testach widze, ze powinno byc ok.

3 mam kciuki za kolejne owocne testowania!!!

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny! A jak się serduszkujecie po północy to zaliczacie to jako rano czy jako wieczór? Tak się ostatnio z B. zastanawialiśmy ^^

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako wieczor dnia poprzedniego ;) (tzn tego przed polnoca)

zubii lubi tę wiadomość

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się też zastanawialiśmy jak serduszkowalismy o 12:30 :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ja jak sie kochalam o 2:00 to zaznaczylam ranek tego dnia :-/

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Natka czytałam kiedys artykuł ze jesli bola "wylacznie" po bokach to ciaza :-)

Coś w tym musi być bo mnie zawsze po @ bolą tylko sutki a w ciąży po owu bolały piersi po bokach ale tak delikatnie myślałam wtedy że sobie to wkrecam...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ból owulacyjny, najpiękniejszy sluz w cyklu, patrze a temperatura stała. :-/

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ