Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
-Monika- wrote:Dzisiaj miałobyc tyle testujących gdzie one są gfzie te dwie kreski
!!!
Jutro @
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
cześć dziewczyny, ja zabiegana strasznie przez ostatnie dni. wczoraj dostałam wyniki hormonów i testosteron o dziwo miałam w normie, ale stosunek lh do fsh 0.6, więc na pograniczu. czytałam, że może to oznaczać niewydolność przysadki. w zeszłym miesiącu miałam 0.8. idę za tydzień w poniedziałek do lekarza to się dowiem, może coś przepisze. moja @ już sobie raczej poszła, więc zaczynam nowy cykl:) teraz do histeroskopii będę się już raczej wstrzymywac z , ale zaraz po ruszamy pełną parą! o ile oczywiście nie będę miała żadnych nieprzyjemnych dolegliwości po zabiegu.
Oluchna tulę Cię mocno;* dobrze przynajmniej, że już przyszła, a nie dalej z Toba pogrywala, szybciej rozpoczniesz nowe starania;)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Kaan wrote:Oliś i w pon idziesz sprawdzić przyrost ?
Ja właśnie wychodzę do labo ale taki deszcz leje że aż mi się nie chce
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
dziewczyny, wg mnie sprawdzenie przyrostu jest bardzo ważne, bo ja jeszcze zanim lekarz to u mnie stwierdził, to już sama wiedziałam, że jestem w ciąży pozamacicznej, właśnie poprzez kontrolę przyrostu. nie bójcie się tego, bo jeśli ciaza jest prawidłowa to i przyrost będzie ok, a jeżeli coś jest niedobrze to chyba lepiej wiedzieć?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:cześć dziewczyny, ja zabiegana strasznie przez ostatnie dni. wczoraj dostałam wyniki hormonów i testosteron o dziwo miałam w normie, ale stosunek lh do fsh 0.6, więc na pograniczu. czytałam, że może to oznaczać niewydolność przysadki. w zeszłym miesiącu miałam 0.8. idę za tydzień w poniedziałek do lekarza to się dowiem, może coś przepisze. moja @ już sobie raczej poszła, więc zaczynam nowy cykl:) teraz do histeroskopii będę się już raczej wstrzymywac z , ale zaraz po ruszamy pełną parą! o ile oczywiście nie będę miała żadnych nieprzyjemnych dolegliwości po zabiegu.
Oluchna tulę Cię mocno;* dobrze przynajmniej, że już przyszła, a nie dalej z Toba pogrywala, szybciej rozpoczniesz nowe starania;)
Suri jak Cię proszę podpytaj się o te hormony..,ja też wczoraj robiłam i stosunek tych dwóch mam 0,68 także podobnie,wynik na pograniczu..
ja jeszcze zrobiłam estradiol ale niewiem co znaczy że w 3dc mam poniżej normy bo 18 a faza folikularna jest od 21..
a i jeszcze prolaktyna też za nisko.. kurde zawsze problem jest jak jest za wysoko a ja mam na odwrót ..
ktoś coś? -
suri2016 wrote:dziewczyny, wg mnie sprawdzenie przyrostu jest bardzo ważne, bo ja jeszcze zanim lekarz to u mnie stwierdził, to już sama wiedziałam, że jestem w ciąży pozamacicznej, właśnie poprzez kontrolę przyrostu. nie bójcie się tego, bo jeśli ciaza jest prawidłowa to i przyrost będzie ok, a jeżeli coś jest niedobrze to chyba lepiej wiedzieć?
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
olis87 wrote:Obiecywałam sobie, że w tej ciąży nie będę już chodzić na betę i sprawdzać przyrostów, ale chyba nie wytrzymam i ten raz sprawdzę. Ale jeszcze się waham, chociaż podejrzewam, że w poniedziałek prosto po pracy podjadę do lab. A Ty też będziesz sprawdzała przyrost?
Tak. W pon przed pracą pójdę bo po pracy nie zdążę a ważne by robić w tym samym labo. No i dlatego zrobiłam dzisiaj żeby mieć jak zrobić po 48h bo jakbym zrobiła wczoraj to bym przyrost musiała jutro a tu nie jest otwarte to labo w ndzKaan -
Arleta wrote:Suri jak Cię proszę podpytaj się o te hormony..,ja też wczoraj robiłam i stosunek tych dwóch mam 0,68 także podobnie,wynik na pograniczu..
ja jeszcze zrobiłam estradiol ale niewiem co znaczy że w 3dc mam poniżej normy bo 18 a faza folikularna jest od 21..
a i jeszcze prolaktyna też za nisko.. kurde zawsze problem jest jak jest za wysoko a ja mam na odwrót ..
ktoś coś?
Arleta estradiol i prolaktynę bada się w 11-12 dc, więc dlatego możesz mieć nieprawidłowe wyniki...
podpytam na pewno, bo sama jestem ciekawa. jeszcze właśnie za tydzień w sobotę zrobię te badana w 11 dc i znowu oczekiwanie na wizytę i wyrok...ah, kobiety jednak lekko nie mają..
Arleta lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
olis87 wrote:Suri, a Tobie od początku beta słabo przyrastała? Bo mi na początku bardzo dobrze, ponad 100%, a dopiero 3 pomiar był 60% przyrostu i okazało się, że pusty pęcherzyk. Dlatego chciałam cierpliwie czekać na wizytę u gin, bo stwierdziłam, że w sumie te przyrosty mogą wyjść kilka razy dobrze, a dopiero później źle, i nie będę w stanie wychwycić, więc lepiej odpuścić. Ale masz rację, jak wyjdą dobrze to się może uspokoję, więc w pon powtórka, ale to już ostatni raz bez polecenia lekarza!
Olis u mnie 2 pierwsze pomiary były super, kolejne już poniżej normy, potem znów ruszyło z kopyta i znów zwolniło i raz nawet spadło i tak w kółko... na usg nie było nic widać prawie do samego końca, a i u mnie od samego początku były brunatne plamienia..3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Suri zmartwilo mnie to że ładnie rosło a potem spadały i znowu rosło:( ale nie będę robić więcej niż 2, no chyba że przed samą wizyta u lekarza.
Swoją drogą zastanawiam się czy nie próbować iść do lekarza przed świętami jeszcze, póki co zapisałam się na 29.12 (6t5d)itakasia lubi tę wiadomość
Kaan -
nick nieaktualnyWitam wszystkie Panie dziś! Czekam na Wasze wyniki, choć z tego co widzę, u niektórych dopiero w poniedziałek..
Ja chyba bym nie była w stanie chodzić na betę co chwilę, bo bym na zawał zeszła.. Z jednej strony Suri masz racje- lepiej wiedzieć, z drugiej strony- czasem nawet wiedza w niczym nie pomoże. W UK np w ogóle do 12tyg USG nie robią, podstawowe badania krwi tylko I tak źle i tak niedobrze..
Boszszszszesz ja w taki melancholijny nastrój dziś wpadłam, że hoho! Na poprawę nastroju zrobiłyśmy z córeczką pierniczki i teraz się nimi zajadam jakbym normalnie w depresji była. Jeszcze ta szarość i ciemność za oknem dobija człowieka, ehh. -
nick nieaktualnyJa czekam az mąż wroci z Wroclawia, ale oboje troche chorujemy i pewnie przelezymy pod kocem wiekszosc weekendu. Na nic nie mam ochoty, niech ktos podzieli sie checia do zycia i energia do dzialania. Nawet kawa nie pomogla
itakasia lubi tę wiadomość
-
A ja czekam na wynik progesteronu-powinien być za godzinkę
Ja dziś poszłam sobie zrobić paznokcie a co :-p i złoto z czerwienią mi się mieni na paluszkach, hehe
A jutro też będę piekla pierniczki z mężem
Pogoda u nas w Grodzisku zdecydowanie butelkowaitakasia lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️