Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z laboratorium i wyniki w poniedziałek o 13, straaasznie długo

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna, zrobicie sobie prezent pod choinką <lol>

kaha, Oluchna lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dzisiaj miałobyc tyle testujących gdzie one są :D gfzie te dwie kreski
    !!!
    ja dziś kolejny test i biel :( nawet wczoraj kupiłam dodatkowe testy facelle bo miałam cichą nadzieje że poprzednie robione były za wcześnie.
    Jutro @

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja zabiegana strasznie przez ostatnie dni. wczoraj dostałam wyniki hormonów i testosteron o dziwo miałam w normie, ale stosunek lh do fsh 0.6, więc na pograniczu. czytałam, że może to oznaczać niewydolność przysadki. w zeszłym miesiącu miałam 0.8. idę za tydzień w poniedziałek do lekarza to się dowiem, może coś przepisze. moja @ już sobie raczej poszła, więc zaczynam nowy cykl:) teraz do histeroskopii będę się już raczej wstrzymywac z <3, ale zaraz po ruszamy pełną parą! o ile oczywiście nie będę miała żadnych nieprzyjemnych dolegliwości po zabiegu.

Oluchna tulę Cię mocno;* dobrze przynajmniej, że już przyszła, a nie dalej z Toba pogrywala, szybciej rozpoczniesz nowe starania;)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaan wrote:
    Oliś i w pon idziesz sprawdzić przyrost ?

Ja właśnie wychodzę do labo ale taki deszcz leje że aż mi się nie chce
    Obiecywałam sobie, że w tej ciąży nie będę już chodzić na betę i sprawdzać przyrostów, ale chyba nie wytrzymam i ten raz sprawdzę. Ale jeszcze się waham, chociaż podejrzewam, że w poniedziałek prosto po pracy podjadę do lab. A Ty też będziesz sprawdzała przyrost?

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wg mnie sprawdzenie przyrostu jest bardzo ważne, bo ja jeszcze zanim lekarz to u mnie stwierdził, to już sama wiedziałam, że jestem w ciąży pozamacicznej, właśnie poprzez kontrolę przyrostu. nie bójcie się tego, bo jeśli ciaza jest prawidłowa to i przyrost będzie ok, a jeżeli coś jest niedobrze to chyba lepiej wiedzieć?

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    cześć dziewczyny, ja zabiegana strasznie przez ostatnie dni. wczoraj dostałam wyniki hormonów i testosteron o dziwo miałam w normie, ale stosunek lh do fsh 0.6, więc na pograniczu. czytałam, że może to oznaczać niewydolność przysadki. w zeszłym miesiącu miałam 0.8. idę za tydzień w poniedziałek do lekarza to się dowiem, może coś przepisze. moja @ już sobie raczej poszła, więc zaczynam nowy cykl:) teraz do histeroskopii będę się już raczej wstrzymywac z <3, ale zaraz po ruszamy pełną parą! o ile oczywiście nie będę miała żadnych nieprzyjemnych dolegliwości po zabiegu.

Oluchna tulę Cię mocno;* dobrze przynajmniej, że już przyszła, a nie dalej z Toba pogrywala, szybciej rozpoczniesz nowe starania;)

Suri jak Cię proszę podpytaj się o te hormony..,ja też wczoraj robiłam i stosunek tych dwóch mam 0,68 także podobnie,wynik na pograniczu..

ja jeszcze zrobiłam estradiol ale niewiem co znaczy że w 3dc mam poniżej normy bo 18 a faza folikularna jest od 21..

a i jeszcze prolaktyna też za nisko..:) kurde zawsze problem jest jak jest za wysoko a ja mam na odwrót ..
    ktoś coś?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• olis87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    dziewczyny, wg mnie sprawdzenie przyrostu jest bardzo ważne, bo ja jeszcze zanim lekarz to u mnie stwierdził, to już sama wiedziałam, że jestem w ciąży pozamacicznej, właśnie poprzez kontrolę przyrostu. nie bójcie się tego, bo jeśli ciaza jest prawidłowa to i przyrost będzie ok, a jeżeli coś jest niedobrze to chyba lepiej wiedzieć?
    Suri, a Tobie od początku beta słabo przyrastała? Bo mi na początku bardzo dobrze, ponad 100%, a dopiero 3 pomiar był 60% przyrostu i okazało się, że pusty pęcherzyk. Dlatego chciałam cierpliwie czekać na wizytę u gin, bo stwierdziłam, że w sumie te przyrosty mogą wyjść kilka razy dobrze, a dopiero później źle, i nie będę w stanie wychwycić, więc lepiej odpuścić. Ale masz rację, jak wyjdą dobrze to się może uspokoję, więc w pon powtórka, ale to już ostatni raz bez polecenia lekarza!

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Obiecywałam sobie, że w tej ciąży nie będę już chodzić na betę i sprawdzać przyrostów, ale chyba nie wytrzymam i ten raz sprawdzę. Ale jeszcze się waham, chociaż podejrzewam, że w poniedziałek prosto po pracy podjadę do lab. A Ty też będziesz sprawdzała przyrost?

Tak. W pon przed pracą pójdę bo po pracy nie zdążę a ważne by robić w tym samym labo. No i dlatego zrobiłam dzisiaj żeby mieć jak zrobić po 48h bo jakbym zrobiła wczoraj to bym przyrost musiała jutro a tu nie jest otwarte to labo w ndz

Kaan
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Suri jak Cię proszę podpytaj się o te hormony..,ja też wczoraj robiłam i stosunek tych dwóch mam 0,68 także podobnie,wynik na pograniczu..

ja jeszcze zrobiłam estradiol ale niewiem co znaczy że w 3dc mam poniżej normy bo 18 a faza folikularna jest od 21..

a i jeszcze prolaktyna też za nisko..:) kurde zawsze problem jest jak jest za wysoko a ja mam na odwrót ..
    ktoś coś?

Arleta estradiol i prolaktynę bada się w 11-12 dc, więc dlatego możesz mieć nieprawidłowe wyniki...
    podpytam na pewno, bo sama jestem ciekawa. jeszcze właśnie za tydzień w sobotę zrobię te badana w 11 dc i znowu oczekiwanie na wizytę i wyrok...ah, kobiety jednak lekko nie mają..

Arleta lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Suri, a Tobie od początku beta słabo przyrastała? Bo mi na początku bardzo dobrze, ponad 100%, a dopiero 3 pomiar był 60% przyrostu i okazało się, że pusty pęcherzyk. Dlatego chciałam cierpliwie czekać na wizytę u gin, bo stwierdziłam, że w sumie te przyrosty mogą wyjść kilka razy dobrze, a dopiero później źle, i nie będę w stanie wychwycić, więc lepiej odpuścić. Ale masz rację, jak wyjdą dobrze to się może uspokoję, więc w pon powtórka, ale to już ostatni raz bez polecenia lekarza!

Olis u mnie 2 pierwsze pomiary były super, kolejne już poniżej normy, potem znów ruszyło z kopyta i znów zwolniło i raz nawet spadło i tak w kółko... na usg nie było nic widać prawie do samego końca, a i u mnie od samego początku były brunatne plamienia..

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na betę chodziłam regularnie co 2 dni przez 3 tygodnie, także istny horror to byl:/

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri zmartwilo mnie to że ładnie rosło a potem spadały i znowu rosło:( ale nie będę robić więcej niż 2, no chyba że przed samą wizyta u lekarza.

Swoją drogą zastanawiam się czy nie próbować iść do lekarza przed świętami jeszcze, póki co zapisałam się na 29.12 (6t5d)

itakasia lubi tę wiadomość

Kaan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie dziś! Czekam na Wasze wyniki, choć z tego co widzę, u niektórych dopiero w poniedziałek..
    Ja chyba bym nie była w stanie chodzić na betę co chwilę, bo bym na zawał zeszła.. Z jednej strony Suri masz racje- lepiej wiedzieć, z drugiej strony- czasem nawet wiedza w niczym nie pomoże. W UK np w ogóle do 12tyg USG nie robią, podstawowe badania krwi tylko :| I tak źle i tak niedobrze..
    Boszszszszesz ja w taki melancholijny nastrój dziś wpadłam, że hoho! Na poprawę nastroju zrobiłyśmy z córeczką pierniczki i teraz się nimi zajadam jakbym normalnie w depresji była. Jeszcze ta szarość i ciemność za oknem dobija człowieka, ehh.

• itakasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri
    to rzeczywiście sporo nerwów miałaś, współczuję
    Kaan
    trzymam kciuki za ładny przyrost!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha
    u nas też szaro i pada deszcz. i żeby oderwać myśli pojechaliśmy z mężem po choinkę, do świąt postoi w ogrodzie.

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam az mąż wroci z Wroclawia, ale oboje troche chorujemy i pewnie przelezymy pod kocem wiekszosc weekendu. Na nic nie mam ochoty, niech ktos podzieli sie checia do zycia i energia do dzialania. Nawet kawa nie pomogla

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam 145 pierogów na święta i 40 uszek :) ruchy laski.

kaha, itakasia lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na wynik progesteronu-powinien być za godzinkę :-)
    Ja dziś poszłam sobie zrobić paznokcie a co :-p i złoto z czerwienią mi się mieni na paluszkach, hehe :-)
    A jutro też będę piekla pierniczki z mężem :-D
    Pogoda u nas w Grodzisku zdecydowanie butelkowa :-D

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z córką właśnie choinkę ubrałam :-)
    Wszystkie ozdoby wyciągnięte Święta pełną parą ;-)

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ