Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Ja testować zamierzam się 25 grudnia, w samo Boże Narodzenie (czy takie zwykłe testy z Rossmana są miarodajne? Jakie macie doświadczenia?). Wszystko wskazuje na to, że miałam dzisiaj owulację, więc za 2 tygodnie okaże się, czy coś z niej wyniknie. Zastanawiam się, kiedy mogłabym najwcześniej zrobić test i boję się, że nie wytrzymam do 25. Ale czy jest sens?
Najlepiej wytrzymać do dnia spodziewanej miesiączki, jeśli pokusi Cię wcześniej, to poczekaj przynajmniej do 12 dpoAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Najlepiej wytrzymać do dnia spodziewanej miesiączki, jeśli pokusi Cię wcześniej, to poczekaj przynajmniej do 12 dpo
Dzięki! Szczerze to jeszcze ani razu nie wytrzymałam do czasu miesiączki i potem wyrzucałam sobie, że wydawałam kasę na testy i betę, bo oczywiście @ przyłaziła. Jesli kiedyś będę chciała założyć biznes, zostanę producentką testów ciążowych, takie jak ja świruski są gwarantem stałego popytu. -
A ja dzis mimo plamien zatestowalam Super Czulym Pink Testem. Negatyw. Za 10 min pojde go jeszcze obejrzec jak wyschnie.
Mialam plamienia, ale teraz to juz chyba okres: ciagnaca sie, krwistoczerwona wydzielina i duzo jej...
Pierwszy raz w zyciu okres mam szybciej niz powinnam.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykotek87 wrote:To fajnue
A ilu dniowe nasz cykle.
Ja nie wiem kiedy powinna byc @ bo 23 listopada poroniłam. Się pewnie 26 dni tak tez bylo po 1 poronieniu.
U mnie zależy jak leży, bo czasem cykle 27 dniowe a czasem 32. Przykro mi następna fasolka musi trzymać się mocno i tego Ci życzę
A u mnie jak zwykle w drugiej fazie cyklu choć wiem, ze nic z tego nie bedzie to jakas glupkowata nadzieje znowu mam. Muszę się zająć życiem! -
summer86 wrote:Karolina90, tak jak dziewczyny piszą - gorąca herbata z miodem i cytryną, ewentualnie syrop cebulowo-czosnkowy (bleh!ale mój tato zawsze tym wszystkich na nogi stawia ). Przede wszystkim spróbuj jak najwięcej leżeć i wygrzewać się.
Kaczorka, jak tam u Ciebie? W tym tygodniu masz wizytę u lekarza?
A no jutro się wybieram już jest całkiem nieźle - libido wraca, macica prawie nie boli może się pokuszę o jakieś staranka w tym miesiącu.summer86, suri2016 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje wszystkim zaciążonym:)) No i też tak bym chciała tak tu świątecznie napisać i też się tak cieszyć. No zazdraszczam, noooo:))))
Tutusia dziękuje za odpowiedź! Ja też taka wcale sportowa nie jestem. Pół godzinki pływania, spacery, czasem joga. Tylko że w styczniu mam jechać na narty (nie zakładam aby coś się zmieniło w kwestii tego ile mnie będzie, a trzeba jakoś żyć normalnie w końcu) - czego też się obawiam, bo wyjazd wypadnie w drugiej fazie i przed nim nie da się zatesować, a ja jestem początkująca i się co chwila wywracam + piwka na stoku. No i teraz do tych nart wykupiłam sobie kilka godzin z trenerem, a on to męczy: podciągania, ciężary, brzuszki, deska. No i ja nie wiem czy ja mogę... Testowanie powinno być około 24-25...
10 cykl, niski progesteron, wysoka prolaktyna, 1mln plemników, 1% prawidłowych i inne złe dane spermy. -
Hejooo. Ja dzis nie spie od 3 bo mnie zgaga meczyla, a niedlugo wychodze do pracy eeeeeeeh
Dobrze ze wczesnie koncze to szybkie zakupy, wracam i pod kocyk
A u was jak zapowiada sie poniedzialek?Termin porodu - 28 wrzesnia 2017r.
4cs = pozytywny test
1cs- ciąźa biochemiczna -
Witam Was w ten deszczowy poranek jest ponuro, ale w miarę ciepło oby ten dzień się szybko skończył dziś w ogóle stała się rzecz nieslychana, hehe obudziłam się minute przed budzikiem. Co dla mnie jest nie do pomyślenia, bo mogłabym być etatowym spiochem👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
itakasia u mnie to niestety ciężko powiedzieć bo lekarka kazała rzucić mi w diabły mierzenie temperatury (i jak widać poskutkowało II ) a jak się przyjrzysz mojemu wykresowi to zapłodnienie graniczy z cudem w 12 dniu cyklu mój pęcherzyk miał 16 mm. Zakładam więc że owulacja mogła być koło 15 dnia cyklu zatem w 11 dpo. Ale tak na prawdę beta powie Ci prawdę. Ja dowiedziałam się teoretycznie w 3 tyg 4 dniu o ciąży i beta wynosiła 42 (co odpowiadało w wynikach właśnie na górną granicę 3 tyg) a kolejne badanie było równiutko w 4 tyg i już 262 także na testy nie masz co patrzeć. A przede wszystkim taka nerwówka że się nie wybarwiają mocniej- kochana jest szereg czynników które mogą to spowodować począwszy od tego że w fabryce naniosło się za mało czynnika wybarwiającego skończywszy na tym, że dzień wcześniej piłaś znacznie więcej. Także nie ma co na zapas się zamartwiać.
bertha lubi tę wiadomość
-
Mnie korci, żeby zatestowac jutro (10dpo) bo idę jutro do ginekologa, a boje się , że on rozwieje moje nadzieje na ciaze, chyba nigdy się tak nie stresowalam wizyta u lekarza- zwlaszcza, że idę do tej kobiety pierwszy raz bo na NFZ. Zawsze chodziłam do INvicta prywatnie, ale mój lekarz wyjechał na narty a chce spróbować na fundusz bo koszty latania do lekarza kilka razy w miesiącu prywatnie plus badania to jednak sporo.
Za bardzo się chyba nakrecilam na ciąże, co u mnie jest dość dziwne bo raczej lajtowo zawsze do tego podchodziłem-to mierzenie temperatury mnie tak chyba nakręca i stresuje. W przyszłym cyklu chyba musze to rzucić w cholerę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 06:47
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina - to życzę powodzenia jutro Ja rok temu trafiłam na świetną babkę na NFZ, ale jak zaszłam w ciążę to akurat miała jakąś ponad miesięczną przerwę i musiałam szukać kogoś innego. No i położną miała wredną. A pech taki, że położna razem z nią w gabinecie zawsze siedzi. Do kolejnej też trafiłam na NFZ, ale nie byłam zadowolona. Owszem, niby sprawdziła co trzeba, ale zero jakiegokolwiek zaangażowania, porady..
Obyś Ty miała więcej szczęścia
No i powodzenia w jutrzejszym testowaniu - jeśli się zdecydujesz
Ja dziś idę prywatnie. Niby ma koleś b. dobre opinie. Ale zobaczymy jak będzie Chyba też mam lekkiego stresa. Na szczęście mąż idzie ze mną
A mierzenie temperatury chyba mnie nie stresuje Bardziej traktuję to jako ciekawe doświadczenieKarolina90 lubi tę wiadomość
-
U mnie tempka spadła aż nie chce mi sie wstawać testować... rozczarowanie...https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki)