X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Hejka, siknelam dzisiaj znowu - 12dpo. Biel i wróciłam spać. Po 2 godzinach oglądałam z latarka testy (zrobiłam Nordtest i facelle) i wypatrzyłam orła cien - jak to mówi moj M ;) takie nikłe cienie to ja juz kilkukrotnie widziałam tym bardziej po czasie wiec nie wiem ze nie ma co im ufać. Ale i tak czekam na jutro! A moze i wieczorem sobie siknę.
    Na zdjęciu nic nie widać, trzeba byc swirkiem zeby dojrzeć ten cień na żywo, a co dopiero na zdjęciu..
    dupka odstawiłam wczoraj.
    Bertha jestem takim swirkiem jak Ty- tez z latarka szukalam kiedys cienia ;) ja czekam na Twoj pozytyw jeszcze w tym cyklu <3

bertha lubi tę wiadomość

• jenni Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Jenni, gratuluję:) Rośnijcie zdrowo!

Widziałam na innym wątku, że chcesz się skusić na clearblue. Z tego co dziewczyny piszą, to są one niemiarodajne, lepiej wydaj $ na betę i powtórz po 48 h:)

Dziekuje za porade, w takim razie zrezygnuje z zakupu :)

Szyszuunia lubi tę wiadomość

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha
    trzymam kciuki, żeby cień się zmienił w piękną krechę! i widzę, że jesteśmy zbliżone peselami ;)

bertha lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie znalazłam test clearblue w szufladzie, taki elektroniczny. Kupiłam dawno temu zeby sobie zrobić jak juz wyjdzie kreska na normalnym teście :) patrzę a tam termin przydatności 12.2016... takze musi sie teraz udać zeby sie test nie zmarnował ;)

Nadia83, kaha lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Ja wlasnie znalazłam test clearblue w szufladzie, taki elektroniczny. Kupiłam dawno temu zeby sobie zrobić jak juz wyjdzie kreska na normalnym teście :) patrzę a tam termin przydatności 12.2016... takze musi sie teraz udać zeby sie test nie zmarnował ;)
    To musi być dobry znak :-)
    Trzymam kciuki :-)

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • Kaan Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Kaan a planujecie w święta ogłosić rodzinie tą wspaniałą nowinę? Ja mam wizytę 22 grudnia, to będzie 26dpo, i spodziewam się tego, że nie będzie widać serduszka, ale mam nadzieję, że będzie duży ładny pęcherzyk, i może zarodek widoczny. I jeśli tak będzie i gin stwierdzi, że wszystko ok, to chyba powiemy na święta rodzicom i babci, która akurat będzie obchodziła 80-te urodziny :) Trochę się boję, żeby nie skończyło się jak we wrześniu, ale wtedy nikomu z rodziny nie mówiliśmy, więc teraz może to będzie dobra wróżba ?:)

My chyba w przyszły weekend powiemy rodzicom, bratu Męża i Babci bo już i tak ciężko mi się z Mama rozmawia przez tel, dużo rzeczy jej mówię, rozmawiamy codziennie, czasem kilka razy i dłużej nie wytrzymam. A w święta chcieliśmy ciociom i wujkom dla nas najbliższych z ktorymi zasiadamy do Wigilii. Ale zobaczymy jak to będzie bo wizyty nie mam przed świętami. Ale nie wyobrażam sobie z drugiej strony siedzieć z tak bliskimi osobami przy stole z poczuciem że coś ukrywam, w tym przypadku radosna wiadomość. Próbuję wyjść z założenia że jak ma być dobrze to będzie:) ale jest jeszcze chwila czasu więc zobaczymy jak to rozegramy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 15:22

olis87, itakasia lubią tę wiadomość

Kaan
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Kotek87 idziemy równo : ) chyba bo w ten sam dzień ovu i ten sam dzien cyklu dziś, oby okazał się dla nas szczęśliwy! Chociaż ja juz sama nie wiem, czy czasem ovu nie była 14 dc....a w dni płodne tylko jedno serducho
    ItakasIa gratulacje : )
    To fajnue :)
    A ilu dniowe nasz cykle.
    Ja nie wiem kiedy powinna byc @ bo 23 listopada poroniłam. Się pewnie 26 dni tak tez bylo po 1 poronieniu.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenni wrote:
    Ja dzisiaj zrobilam pozytywny test ale wczesniej, okolo tydzien temu tak jak ty zaobserwowalam rozowy sluz po stosunku z mezem. Odebralam to jako znak miesiaczki, czesto tak sie zdarzalo, ale jak po spodziewanym terminie sie nie pojawila zrobilam test i niespodzianka :)

Oznacza to ze wspolzyliscie rowniez tydzien przed okresem? Ja nawet Robilam zdjexie tego sluU na papierze ale wstydze sie wstawiac takie rzeczy...

2 dni temu robilam bete negatywna. Yestow chyba z 600. Za tydzien okres a tu nagle jakis dIwny sluz. Mnie sie tez czasem tak zdarzalo ze stoaunek wywolywal szybciej okres. No ake nie tak ti wygladalo jak TO. I nie az tak wczesnie.

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Hejka, siknelam dzisiaj znowu - 12dpo. Biel i wróciłam spać. Po 2 godzinach oglądałam z latarka testy (zrobiłam Nordtest i facelle) i wypatrzyłam orła cien - jak to mówi moj M ;) takie nikłe cienie to ja juz kilkukrotnie widziałam tym bardziej po czasie wiec nie wiem ze nie ma co im ufać. Ale i tak czekam na jutro! A moze i wieczorem sobie siknę.
    Na zdjęciu nic nie widać, trzeba byc swirkiem zeby dojrzeć ten cień na żywo, a co dopiero na zdjęciu..
    dupka odstawiłam wczoraj.

Bertha, też mi się zdarzyło sprawdzać raz test pod światłem lampki. Ale u mnie to były zwidy. Powtórz jutro rano koniecznie albo leć na betę! Trzymam kciuki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Matylda82 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnego dnia będzie ta druga kreseczka... człowiek tak nastawia się co miesiąc i dopowiada Sobie objawy...a pewnie groszek będzie w najmniej oczekiwanym momencie. Tak było u mnie w pierwszej ciąży...testuje w Wigilię. Troszkę szkoda będzie jeśli będzie@ ale cóż wszystko w rękach Niebios....

• itakasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam gości na kawie z okazji urodzin najstarszej córki. Trochę oderwałam myśli.
    Ogólnie trochę się uspokoiłam bo na piersiach pojawiły się dziś żyłki a teraz zrobiłam dwa testy z allegro. Wcześniej wychodziły tylko 10 a teraz wyszły bladziochy na 25 więc hcg rośnie. Juppi :)

Mam nadzieję, że wy też spędziłyście miły dzień

kaha, Izabell2016, bertha, suri2016 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Oznacza to ze wspolzyliscie rowniez tydzien przed okresem? Ja nawet Robilam zdjexie tego sluU na papierze ale wstydze sie wstawiac takie rzeczy...

2 dni temu robilam bete negatywna. Yestow chyba z 600. Za tydzien okres a tu nagle jakis dIwny sluz. Mnie sie tez czasem tak zdarzalo ze stoaunek wywolywal szybciej okres. No ake nie tak ti wygladalo jak TO. I nie az tak wczesnie.

Tak, wspolzylismy wlasciwie codziennie, ale rowno tydzien przed okresem zaobserwowalam ten sluz.Tak wiec nic straconego dla Ciebie :)

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś chyba rozkłada. Jakoś kiepsko się czuje i mam wrażenie, że mam powiększony węzeł chłonny czyli pewnie zapalenie gardła. Orientujecie się jakie leki są bezpieczne? Niby jest za wcześnie na ciaze ale wolałabym dmuchać na zimne w razie czego :-) mogę sobie wziąć normalnie aspiryne i rutinoscorb. ?

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Mnie coś chyba rozkłada. Jakoś kiepsko się czuje i mam wrażenie, że mam powiększony węzeł chłonny czyli pewnie zapalenie gardła. Orientujecie się jakie leki są bezpieczne? Niby jest za wcześnie na ciaze ale wolałabym dmuchać na zimne w razie czego :-) mogę sobie wziąć normalnie aspiryne i rutinoscorb. ?
    Z tego co wiem i aspiryna i rutiniscorbin spoko :)

• itakasia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:

ja najczęściej ratowałam się czosnkiem, miodem i cytryną oraz dużą ilością herbaty owocowej. po leki sięgam w ostateczności

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - polecam herbatkę z miodem i cytryną :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90, tak jak dziewczyny piszą - gorąca herbata z miodem i cytryną, ewentualnie syrop cebulowo-czosnkowy (bleh!ale mój tato zawsze tym wszystkich na nogi stawia ;-) ). Przede wszystkim spróbuj jak najwięcej leżeć i wygrzewać się.

Kaczorka, jak tam u Ciebie? W tym tygodniu masz wizytę u lekarza?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musze spróbować herbatki :-) jedyne czego nie zniósł to mleka z miodem. Nienawidzę mleka fuuuj :-D

kaha, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testować zamierzam się 25 grudnia, w samo Boże Narodzenie (czy takie zwykłe testy z Rossmana są miarodajne? Jakie macie doświadczenia?). Wszystko wskazuje na to, że miałam dzisiaj owulację, więc za 2 tygodnie okaże się, czy coś z niej wyniknie. Zastanawiam się, kiedy mogłabym najwcześniej zrobić test i boję się, że nie wytrzymam do 25. Ale czy jest sens?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Chyba musze spróbować herbatki :-) jedyne czego nie zniósł to mleka z miodem. Nienawidzę mleka fuuuj :-D

Mleko jest okropne, podobno w ciąży zalecają picie, już wiem, że jesli zajdę, nie dam rady się do tego zmusić i będę żarła kefiry oraz ser.

Karolina90 lubi tę wiadomość

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ