Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie niestety lipa, polip powrócił, widać go dobrze. lekarz powiedział, że najlepiej je widać w okresie okoloowulacyjnym. dziś pecherzyk 19 mm, ale w sumie nie wiem, bo usg wczoraj i dziś robiło mi 2 różnych lekarzy na różnym sprzęcie. dostałam ovitrelle na pekniecie, ale kompletnie nie mam doświadczenia z tym po jakim czasie powinien peknąć. lekarz powiedział żeby wspolzyc dopiero jutro wieczorem, ale boję się że może być za późno.
Agnieszka wiem, że Ty masz z tym doświadczenie, rozjasnilabys mi Proszę to jakoś?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Dziewczyny kochane, pomóżcie mi zrozumieć te testy owulacyjne.
W 17 dc robiłam test i kreska testowa była bardzo gruba (nawet grubsza niż ta podstawowa). 18dc też zrobiłam test, kreska nie była może zbyt gruba, ale za to bardzo widoczna. Niestety nie mam zdjęć akurat tych testów - wyrzuciłam.
Jednak naszła mnie ochota na zrobienie testu jeszcze teraz czyli w 23dc oraz 25dn (w sumie z czystej ciekawości, byłam pewna, że test nic nie wykaże)
A oto i te testy: https://zapodaj.net/545f1b2418eee.jpg.html
Co to może oznaczać i czym może to być spowodowane? (PCOS mam wykluczony przez 3 lekarzy - niby) Ciążę przy tych temperaturach raczej wykluczam. Owulacji program nie wykrył. Kurna felek, nie wiem.
Dziwne - jak całe moje życie! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AnnaManna, ja bym generalnie uznała ze ten pierwszy pozytyw w 17dc wskazywał na owu - czyli ze była ok 18-19dc. Czasem testy owu wychodzą pozytywne przez kilka następnych dni.
NATOMIAST patrząc na twoj wykres, uznałabym ze owu była w 23dc, tam gdzie ten spadek. Tez po tym dniu nie pojawił sie juz płodny śluz. Takze stawiam ze owu w 23-24dc była.
AnnaManna lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualny
-
Dziewczęta, melduję, że owulacja była prawdopodobnie wczoraj koło południa z prawego jajnika - czyli strona ta którą czułam nawet. Endometrium pięknie, wszystko pięknie, skierowanie na badania krwi dostałam, zrobię w piątek.
Powiedzcie mi proszę, jakie mam szanse na ciążę jak przytulanie było w piątek sobotę i niedzielę a owu we wtorek Trzeba było brać za fraki chłopa w poniedziałek, a on taki zmęczony był ;(suri2016 lubi tę wiadomość
-
Izape91 wrote:Przybywam z wątku listopadowego! @ przyszedł przed terminem nie pozostawiając złudzeń. Nowy cykl nowe nadzieje. Hip hip hura.1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna) -
A może by... wrote:Dziewczęta, melduję, że owulacja była prawdopodobnie wczoraj koło południa z prawego jajnika - czyli strona ta którą czułam nawet. Endometrium pięknie, wszystko pięknie, skierowanie na badania krwi dostałam, zrobię w piątek.
Powiedzcie mi proszę, jakie mam szanse na ciążę jak przytulanie było w piątek sobotę i niedzielę a owu we wtorek Trzeba było brać za fraki chłopa w poniedziałek, a on taki zmęczony był ;(A może by... lubi tę wiadomość
1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna) -
Agniechaaaa, nigdy nie miałam tego badania. Muszę poczytać, co to takiego, bo szczerze, to nie mam pojęcia.
Edit:
Poczytałam wstępnie. W tym roku kończę 28 lat. Czy to możliwe, żeby moja rezerwa się już wyczerpała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 18:35
-
A może by powiedz mi jak to lekarz uzasadnił Ci,że owulacja byla wczoraj?
widać coś było ?jakiś zarys tego pękniętego pęcherzyka?
bo mnie martwi ten mój jakby spłaszczony..no i termin owulki też się nie zgadza.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Uparciuszku dobry lekarz to duzy skok na przod wiec teraz juz szybko do mety!11 cykl starań
-
Witajcie! Czytam i czytam a co tam.... dopisuje się. Testowanie 16 grudnia w dzień spodziewanej @ by się nie rozczarować kolejną słaba druga kreską. Mimo mięsniaka na zewn. Str. Macicy wierze że się uda. Pozdrawiam Was i przesyłam pozytywna energię10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Suri ale co Ci lekarz powiedział na temat tego polipa? jest szansa że się wchłonie?
A może by tak to jest jak nas owulacja zaskoczyła tak wcześnie,u Ciebie który to był dc?
ehh kurde -
Justya85 wrote:super bo dobry lekarz to podstawa! a mogę zapytać jak wybadałaś to dziadostwo?to jest to co się kilka razy bada?bo ja chyba też sobie to zbadam... ponoć przy hashi lubi się przypelętać. Jakieś objawy miałaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:03
11 cykl starań